Tudatos álom / testelhagyás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Megértenétek végre, hogy egészséges vagyok és pszichésen sincs több vagy komolyabb bajom, mint bármely embernek? Hogy írhatsz olyat, hogy nem adnak információt a valóságról ezek a szerinted hallucinációk? A te agyad adhat csak "tiszta képet" a valóságról? A jól megszokott álltalánosan elfogadott képet, amivel nem kell kibírnod, hogy ha akarod ha nem kilógsz a sorból? Miért mûködne jobban a te agyad az enyémnél? Azért mert megfelel a normáknak?
Leírtad, hogy mi a baj szerinted velem. Válasz: szerintem veled meg az a baj, hogy úgy állsz hozzá a dolgokhoz, mintha minden mérhetõ lenne, holott okos vagy és te is tudod, hogy nem minden az. Azt is tudodo, hogy a tudományos eredmények messze nem fednek le minden valóságelemet, de kötöd az ebet a karóhoz. Szerintem okosabb vagy annál, hogy minden ilyen mérhetõek és bizonyíthatóak szöveget valóban komolyan is gondoltál volna. De tudod mit, számold ki, hogy most hány kiló szeretetet és hány kiló haragot közvetítettem feléd...Meg az is baj, hogy nem tudsz csak egyszerûen rábólintani, hogy oké, nem mindenki úgy gondolkodik mint én, de ez nem is baj, hisz unalmas lenne, ha mindenki mindenre csak bólogatna. Ha folyton én is azt írogatnám, hogy igazad van, tied a nagyobbik csomó, már rég nem beszélgetnénk itt semmirõl sem...Bevallhatnád, hogy baromira meguntad volna, ha folyton csak annyit írnék, hogy igen, meg ja, meg szerintem is. Konstruktív vitát is csak azzal az emberrel lehet folytatni, akinek eltér a véleménye és az ilyenekbõl baromi sokat lehet tanulni is...Már ha valaki akar tanulni, új dolgokat megismerni. Ha a suliban a tanáraid is folyton azt mondták volna, hogy nem magyarázok meg semmit, amit nem értesz hát sokkal kevesebbet tudnál ám, mint most. Azt írtad, itt ismeretterjesztés folyik, nos alapfeltétele, hogy érthetõ legyen mások számára is és tájékoztató jellegû, nem fölényes lekezelõ.
Megint nem írtál semmit arról, hogy az "álom" az ún. valóságban is megtörtént nem is egyszer. Ezt is szimpla hallucinációnak neveznéd?
Hát jó, éljetek csak a "lehetetlenek" hálójában, ha tetszik...Én meg tudom amit tudok, de ezek után végleg feladtam és nem fogok róla beszélni itt. Talán még nincs kész a jelen arra, hogy befogadja, hogy nem is annyira lehetetlen...Sok embernek sok ez, úgyhogy igazatok van, jobb ha nincs is ilyen, mert lehetetlen.
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Milyen igazolt dolgokról beszélsz? Légyszíves linkelj már be pár igazolást a tekintetben, hogy mi honnan ered és hogyan mûködik az agyban! Milyen igazolt dolgok? Csak egy cikk a sok közül:
Ezek a dolgok vannak szerintetek igazolva? Keressek még? Van bõven...
Ezt te nem vagy hajlandó tudomásul venni, ezzel meg nem tudok mit kezdeni. Olvass még pszichológiát, meg idegsebészetet, ha nekem nem hiszel. Vagy vedd fel a kapcsolatot a legnagyobb gyereked díler ismerõsével, vegyél egy bélyeget (vagy egy kis gombát), nyalogasd el, aztán fogsz még cifrábbakat is látni.
Én is láttam már bokrot krokodillá alakulni, aztán mégsem gondoltam, hogy az ott egy igazi krokodil...
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
dolog paralófaszokkal pazarolni az idõt
Ehhez a fajta viselkedéshez nem kell semmiféle különleges dolog tapasztalása, ilyet a hétköznapokban is meg lehet figyelni, mondjuk ha megmondod a pincérnek, hogy nem izlik a kaja, õ erre bepöcen, és belehugyozik a levesedbe, aztán jól lehúz. Miért ne? Minden oka megvan rá.
A jövõbelátásos históriával meg az a gond, hogy ha elegendõ képzelõerõd van, akkor utólag bármi értelmet nyerhet. Én a bárányfelhõkbõl (is) jósolok, de mindig csak utólag derül ki. Múltkor egy Michelin bábúhoz hasonló alakot láttam, hazaérek, hát nem a Szellemírtók ment a tv-ben?
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
nincsenek természetfeletti képességeid,
csak idegileg kivagy, sok az idõd, élénk fantáziád
és komplexusaid vannak.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Lényeges megjegyeznem, hogy ez akkor történt, amikor volt egy fix hétvégi programom. Úgy volt, hogy utazni fogok valahova. Lényeges, hogy én totál abban a hiszemben voltam, hogy elutazom. Azon filóztam, hogy fog sikerülni a hétvégém. Ja, tényleg fekve, pihenve.A következõ "álomképet" láttam bár nem aludtam: áll egy ember csípõre tett kézzel csak kontúrok, mintha az egész jelenetet két színnel megfestették volna se arcvonások, se egyebek, csak mint egy két színbõl megalkotott videórészlet, mellete a jobb oldalán egy függõleges osztopszerûség. Nem beszéltem errõl senkinek. Eltelt másfél nap mégsem utaztam sehova, hanem itthon mentünk rokonokhoz. Egyszercsak azt látom, hogy áll velem szemben a tesóm csípõre tett kézzel és beszél, a jobb oldalánál meg ott van az ereszcsatornát tartó rúd, pont mint "álmomban"...Meg sem tudtam szólalni, csak hebegtem, de nem mondtam meg miért. Akkor már túl voltam jópár lehülyézésen, úgyhogy bölcsebbnek láttam hallgatnom. Hát, ha azt mondják, hogy ezt én szugeráltam be magamnak, akkor tévednek, mert én azt hittem, nem ott leszek abban az idõpontban. Ha meg azt mondják, hogy becsapott az agyam akkor is tévednek, mert jobban megmutatta, hogy mi lesz, bár csak részletet, mint én akkor feltételeztem. A becsapás kicsit nem ilyen..
Nagyon sokminden volt és nem ráhúzható egy kaptafára...
Ha érdekel írhatok még ilyen meg hasonló példákat...Nekem ez is valóság volt. És valóságosabb volt a "hallucinációm", mint az elképzeléseim abban a pillanatban, hiszen én totál abban a tudatban voltam akkor, hogy elutazom. Na mindegy, de szerényen megkérdezném, mi valóságos és mi nem? Lehet így érthetõbb, miért tiltakoztam hevesen az ellen, hogy az ember agya becsapja az embert. Engem nem csapott be. Akkor sem és sok alkalommal nem. Nevezhetik paralízisnek, meg neurotikus problémának, de az én esetemben messze nem magyaráznak meg ezzel sok "élményt", más esetekben lehet, hogy igen.
Na akkor lehet érdekes beszélgetés belõle, ha vannak egy ilyen beszélgetéshez itt partnerek. Én elfogadok olyan indoklást, amely megmagyarázza ezen tapasztalatokat a tudománytól. Sajnos még nem találtam olyat, ami pontosan leírná, mi történt, miért láttam a jövõmbõl képeket meg egyebeket. Egyszerûen nem szimpla fantazmagórikus hallucinációk voltak, úgyhogy a dolgok ilyen leegyszerûsített indoklását ahogy itteni zsargonnal szokták megfogalmazni nem kajálom be.
Meg van mégegy érdekes dolog. Szürkületben amikor sétálok, akkor azok a tárgyak, amik a látóterem külsõ részén vannak ilyen "árnyékot" húznak maguk után, de olyan, mint ha az árnyék "akadozna". Tehát nem egy folyamatos mozgásuk van, mint amikor a kezed gyorsan elhúzod a szemed elõtt hanem szaggatott, darabos.
Mire nincs elfogadható tippje a tudománynak? És miért kéne az ezohoz futni? Ha ló nincs, jó lesz a szamár is? :-)
Mellesleg igen tudom én is, hogy ha véletlenül igazam van és hatással volt rám a GV és ott, ahol én "hiszem" az a falilebeny egy részét is érintette, amely ugye a látásban játszik szerepet, csakhogy ezzel még nincs megmagyarázva az, hogy mik ezek az általam rendszeresen látott dolgok, miért más színûek. miért láttam elõre részleteket a jövõbeli valóságomból és még ezernyi kérdés, amit nem lehet csak annyival elintézni, hogy megsérült és meggyógyult mert nem jól mûködött...Mi az, hogy nem jól mûködött? Ha rendszeresen a feltételezett aurát láttam az emberek körül, bár nem arra koncentráltam meg jövõbõl felvillanõ képeket azt hogyan lehet egyetlen ponton elszenvedett sérüléssel és "hibás mûködéssel" memagyarázni? Azért ez egy kicsit érdekes...Nem valószínû, hogy minden ilyen folyamat az agyaban csak egy pár négyzetcentiméteres területrõl irányítódna. Ezt ti sem gondolhatjátok komolyan...Merjetek már gondolkodni is, ne csak mások elméleteit szajkózni!
- gömbvillám
- mozgó tárgyak
- szellemek hangjai
- álomképek, jövõ
- halálközeli élmény
már csak a kis szürkék hiányoznak és kipipálhatod mind.
Na látod ezért kapod itt az osztást. Mert téged nagyon nem az érdekel, hogy mi _valóságos_ vagy nem, hanem aszerint döntöd el, hogy mi valós, hogy neked tetszik-e.
Aztán még ragaszkodsz is a neked tetszõ, de valótlan dolgokhoz, és csodálkozol, hogy kissé infantilisként kezelünk. Hát akkor tudd, hogy ezért.
Például ez a sárga glória, meg hosszas fejtegetés az auráról... Istenem... Röhejes, és rettentõen szánalmas, hogy ilyeneket te benyalsz. Kb mintha arról tartanál értekezést, hogy a Balaton környékén meg búcsúkban látható (mûanyag) kõfej milyen pontosan mondja meg a jövõdet, ha beteszed a kezed a szájába... Szal ez már az a szint, ahová én már nem akarok lesüllyedni.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
A tudattalant jungiánus értelemben használta, akitõl idéztem.
Tulajdonképpen mire vársz reakciót? Ez kb. olyan, mint ha beírnám a mai menüt a "mi volt ebédre?" címû topicba, aztán várnám, hogy valaki kommentálja. Válassz ki egy konkrét élményt azok közül, amiket írtál, írd le, hogy számodra mit jelent, és akkor talán valami építõ jellegû beszélgetés is kisülhet belõle.
Azzal nem tudok túl sokat kezdeni, hogy "sárga glóriám van, de nem vagyok szent". Oké. :-) Nekem meg pohár van a kezemben, mégsem vagyok pohártatró.
Ugye ezt a két lehetõséget nem nekem vázoltad?! Skizi nem vagyok, az elsõ verzió meg naon nem szeretnék lenni. Nem lehet csak egyszerûen "sokat tapasztalt embernek" lenni?
A tudattalant a tudatalattira érted? Nos az fix, hogy a tudatalattink annyi infót raktározhat, vagy tud lehívni innen onnan, amibe lazán bele lehetne õrülni.
Volt egyszer egy álmom, tényleg álom volt de igen szokatlan: egymás után képek villantak be csak önálló, sosem látott képek kb. 50-100 között. Megsaccolni is nehéz annyi volt. Ritkán emlékszem az álmaimra, de általában összefüggõ sztorik voltak. Ez az egy különbözött. Mintha egymásután levetített összefüggéstelen diafilmkockák vetítõdtek volna le álmomban a szemem elõtt. Rengeteg kép és totál vegyesek. Nyugisak, szépek, csúnyák és ilyesztõek egyaránt. Egy valami volt közös a sok képben: mindegyiken általam ismeretlen emberek voltak...
Én is olvastam képességfejlesztõsdi nézetekrõl, sokkal nem értettem egyet. Van amit nem tartok sem hülyeségnek, sem értelmetlennek. Ott is szelektáltam, szelektálok most is. Ott is vannak dogmák az egyik kedvenc dolog amin kikattantam az volt, hogy akinek misszionárius réteg van az aurájában annak kell a legnehezebb utat bejárni, meg az, hogy a sárga színû glória a fej körül valamilyen szentséget vagy micsodát jelent. Ez már csak azért is hülyeség szerintem, mert nekem is van, mégsem vagyok se szent, se semmi ilyesmi. Na meg indigó is vagyok (állítólag), de ettõl én csak szimplán embernek érzem magam, bár igen jók néha az intuícióim. Nos ott is vannak dogmák az tuti, de pl. a reikit, meg ilyen gyógyítási módszerek egy részét jónak tartom. Ott sem értek egyet mindennel amiket leírva olvastam, de én már csak ilyen vagyok: van amit elhiszek innen is onnan is, van amit meg nem hiszek el innen se meg onnan se...
Kíváncsian várom a reakciókat. Az álmok nálam tényleg valóra váltak néha, de nem magas szinten, csak egy-egy ábra, amiket késõbb tényleg láttam...Nem nagy kaland és meg is szûnt hála Istennek! marhára örülök neki, mert igen nem szerettem volna belekavarodni a múlt-jelen-jövõ álombeli és valóságbeli hálójába. Jobb így, hogy már nincsenek ilyen álmaim...Ha ez azt jelenti, hogy a tudatalattimat gyõztem le, akkor örülök, hogy sikerült. Jó dolog az akaraterõ.
"Hát igen...
Szép dolog a küldetéstudat, de nem véletlenül beszél minden vallás szent irata a keskeny útról, a kevés kiválasztottról, 10000000 bõl 1000 és 1000-bõl egy stb...
A tudattalan folyamatokat mesterségesen a tudatra szabadítani, annak felkészületlen állapotában kitöltött beutaló a lipótmezõre.
Ha valaki le tudja kezelni a tudattalan betörését az õ kis valós világába az lesz a vallásalapító a próféta a sámán, guru szentember stb, de ha valaki nem tudja az lesz a diagnosztizált skizofrén, és nagyságrendekkel több skizó van a világon, mint vallásalapító.
Én ezen elgondolkodnék a sok "megváltó" helyében....
Az embernek történelmi küzdelme van a saját tudattalanjával, és a sok vallás ezoterikus hókuszpókusz azt a téveszmét igyekszik az emberekben elültetni, hogy a transzcendest bizonyos praktikák (ima, mise, koncentrálás, igézés...) kontrolálni, befolyásolni neadjisten ellenõrizni tudjuk... ó ostoba halandó... ha Istenbõl bolondot csinálsz, Õ százszordeinkább bolondot csinál belõled...
Senki nem piszkál... magadat piszkálod. Te vagy aki piszkál és akit piszkálnak. Mellesleg te kezdted a piszkálást, mint Jákob, aki átment a folyó túloldalára, de õ le tudta bírkózni Istent, illetve Isten nem tudta lebírkózni õt. Isten nagyon kevés embert nem tud lebírni. A transzcendesben a mindennapi tudat talaját veszti, és felbomlik az axiómarendszere, amiben mûködni tud, ahol kapaszkodókat talál. Én inkább visszajöttem a folyónak ere az oldalára, mert nem vagyok Jákob..."
Ilyenkor egyébként akármit bele tudsz vonni az álmaidba és magad irányítod, korlátok nélkül?
Na erre élõ cáfolat vagyok. Iskolásként, huszonévesként kevesebbet kételkedtem, mint mostanában....Akkor én nem is öregedtem?<#nemtudom>#nemtudom><#vigyor>#vigyor>
Ez is az egyik alapja az egésznek, ahogy az ember öregszik, egyre kevésbé tud úgy mûködni, mint egy gyerek, aki csak úgy elrajzolgat magában bármiféle cél, vagy meghatározottság nélkül. Ahogy öregszik, egyre kevésbé kételkedik az igazságaiban, az érzéseinek, és gondolatainak a valóságában. Egyre jobban megszilárdul a kép benne a valóságról. A tudatos álmodás lényegét teljesen éberen is ugyanúgy lehet gyakorolni, mint alvás közben. Kételkedni abban, hogy amit éppen tapasztalsz az a valóság lenne. Folyamatos figyelemmel és (ön)elemzéssel nullára járatni a gondolkodást amég néha fel nem csillan, ami mögötte van, ami nem meghatározható. A zen szerzetesek erre találták ki a koanokat, amik nem oldhatók meg egyszerû hétköznapi gondolkodással. Talán ez jó kiindulópont, de majd Aquir remélhetõleg ír valami értelmesebbet.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Nekem ez az egész testbõl kilépés dolog olyan értelmetlennek tûnik.. mi haszna van? Mert a tudatos álmodásról kimutatták hogy jelentõs fejlõdést eredményez, abban témában, amiben a tudatos álmodó érdekelt, esetleg amivel dolgozik, plusz jó szórakozás is, mert azt tehetsz amit akarsz.
Aquir ha valami érdekeset olvasol abban a könyvben nyugodtan írd le ide, szerintem másokat is érdekel.
Robert Moss: Tudatos álmodás
még nem olvastam mik vannak benne, a hátoldal:
"Az álmok emlékeztetnek arra, kik vagyunk és mivé válhatunk. Az álmodás során a lélek emlékezik, és visszatér kiindulásának forrásához. Az álom az ember kincse, ennél fogva az egyetlen szaktekintély a saját álmai ügyében maga az álmodó. A könyv azért született, hogy segítsen aktív álmodóvá válnunk, majd egyre több bölcsességet meríteni e forrásból, és a tudást áthozni életünk ébren töltött részébe. Ezzel gyógyítjuk és erõsítjük életünket. Megtanuljuk, hogyan lehet feldolgozni és a hétköznapi életben felhasználni az álmainkat. Robert Moss könyve különleges élmény, nem hasonlítható az eddigi álmoskönyvek szellemi rendszeréhez. Nem akarja a saját álomértelmezéseit ránk erõltetni, éppen ellenkezõleg: arra biztat, tanuljuk meg tudatos álmodásra kidolgozott módszerét, majd ismereteink birtokában fedezzük fel bátran saját álmainkat.
- Hogyan és miért emlékezzünk vissza álmainkra?
- Hogyan ismerhetjük fel álmaink egyedi szimbólumrendszerét?
- Miként segíthet partnerünk az álmok megfejtésében, és hogyan léphet be aktívan az álmodás folyamatába?
- Hogyan lehet biztonságosan asztrális utazásra indulni?
- Melyek az elõnyei és az esetleges veszélyei a holtakkal való álombeli kapcsolattartásnak?
- Hogyan különböztethetjük meg egymástól a különbözõ síkokról érkezett üzeneteket?
- Hogyan vehetjük fel a kapcsolatot álmunkban valódi spirituális vezetõinkkel?
- Mi a módja annak, hogy álmainkon keresztül visszanyerjük életenergiánkat, vagy kilábaljunk egy-egy betegségbõl?
- Miként használhatjuk az álmok teremtõ erejét?"
Hideg, félelem, fáradtság, hasonló "tünet", érdekes...Szerintem van benne logika, hogy valamely védekezõ mechanizmus, habár lehet megmosolyogható megfogalmazás...
Hozzáteszem, hogy ez kb 12 éves koromban volt, most gondolkodás nélkül kimennék és elküldeném a bánatba.