Síelés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Chopok-on (magyarosan Hopok)a déli oldalon ahol csak piros,meg fekete pálya van,nem visz ülölift a csúcsig,csak úgy a pálya feléig,onnantól tárcsás megy. De sajna olyan hosszan,hogy a végére teljesen kész leszel....5-ször bírtunk felmenni a csúcsra utána már inkább direkt kiestünk,vagy kiálltunk a felvonóból,mert annyira szar volt,hiába tartod magad karból az is elfárad egy idõ után.....cseszett osszú ott a tárcsás felvonó..C
Nehogy má a nyúl vigye Apuskát!! -szólt Anyuska.
meg kellemes idõtöltés....ülni a felvonón aztán csúszkálni le a pályán 😊
Kuss!-magyarázta.
SOkat lehet fejlõdni,már ha van még hova :-pp
mi ált. évente 1szer megyünk 1 hétre vagy olaszba vagy franciába, de ha az anyagiak megengedik akkor 2-szer is 😊
Kuss!-magyarázta.
Illetve Február második hetére be van tervezve,vagyis már le is van foglalva egy 1 hetes Livigno-i síelés. Livigno olasz-osztrák határon van,s vámmentes terület,szal olcsó lesz a pia! :-ppp
kicsit drága a kaja fenn a hegyen de ez mindenhol így van.
a pályák is jók, nincs semmi gond a hóval.
Kuss!-magyarázta.
egyébként franciába vok legtöbbet de ez kivételes 😊
te mere szoktál síelni?
Kuss!-magyarázta.
nézegettem a hójelentést,de azé még nincs túl sok hó :-p
Nyáron kenuzni voltam, ott az volt természetes, hogy mindenki tud evezni, és minden vendéglátóegységnek saját stégje van, bicajt pedig kettõt, ha láttam a két hét alatt.
en mondjuk tanultam meg sielni. Tavaly Neukirchenben (Ausztria) voltam, iden Lachtalban. Neukirchen jobb volt, Lachtalt mar untam a vegere, a palyak unalmasak a vegere, meg Neukirchen magasaban volt, szebb volt a taj, tobb volt a palya, a varos is nagyobb volt, tobb volt a kocsma. Itt vagy a csapossal pialtal, vagy a szobadban, de jo kis kocsmak nem voltak.
amúgy én is 3 nap alatt tanultam meg úgy sielni hogy lejöjjek a piros pályán, aztán örültem is magamnak. idén rövidlendületeket probalgattam, több kevesebb sikerrel, de jó, mert tényleg könnyen megtanulható, de azért sajna elég drága, és nem is nevezheto nagyon kemeny sportnak mert 1 hetig evente nem nagy cucc lefaradni😊
sztem alapból hozzá vannak szokva+van ilyen sítanfolyam valszeg azokon tanulnak.
Kuss!-magyarázta.
Azon lepõdtem nagyot, mikor elõször síeltem, hogy 5 éves forrma gyermekek már rutinszerûen felvonóznak, lesiklanak... Mikor kezdhették?
Nagyon jók a pályák franciao.-ban!!
Ti eddig hol voltatok?
Kuss!-magyarázta.
Azóta voltunk faterral/haverokkal már jópár helyen, eddigi legjobb élményem a Le Grande Chevalier (vagymi)síközpont, azon belül is Briancon. Isteni pályák, és a városban is el lehet lenni esténként.
(egyébként tényleg iszonyú kimerítõ sport, mi is tervezgettük a bulikat a helyi szórakozóhelyeken, de éjfél körül vhogy mindenki felborult😊)
De hétvégi kiruccanásokra nagyon jók a szlovák pályák is. Mártontetõ, Donovaly, stb. sokkal jobban megéri anyagilag, mint a közeli oszrák pályák. (igaz, itt csak síelni lehet, egyéb szórakozásra nincs nagyon lehetõség)
Álmaim közt szerepel még Chamonix, meg Aspen 😄D
Board-ot én is kipróbáltam, de vhogy nem fogott meg, pedig azt se nehezebb megtanulni.
ABIT NF7/AMD 2400+/Samsung 2x256 2700/40GB Maxtor/9500pro/Samsung 753DFX/LG DVD/LG 24X/Win XP Prof
.:Guild Wars:. Hun Spatz Ra, Nekro Hun Ne, és még sokan mások (Szolnok Knights [SzK])
)olaszo.) A legjobb sport szerintem mert egyben egy életérzés is. Síelés kocsmázás (haverok buli sör).
Élménybeszámoló van dögivel de helyette akit érdekel nézze meg a weboldalamon.
Ja és számomra sokkal pihentetõbb mint a nyaralás, mert bár az alkohol hiányra itt sincs panasz, mégis esténként 9-10-kor már javában durmol az ember. Mutasson már valaki ilyet nyáron 😊)))))))

www.extragyongy.hu
Idén kihagyom 😞
Meg ha durvábban nyomja az ember akkor nemárt egy profi kötés sem a lécre.
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
Viszont síborzéken stbken nagyon sok jó cuccot össze lehet szedni, csak jól meg kell nézni ne legyen semmi baja.
Vannak olyanok akik minden szezonra uj felszerelést vesznek, és ált a régi cuccaikat eladogatják. (én apámtól öröklöm a felszerelést szal szerencsém van 😉 )
A másik lehetõsség pedig kimenni németországba/ausztriába és összekukázni használtáru boltokban, netán a pályán.
Röhögni fogtok, de 1x kimentünk uj ausztriába hogy a pálya mellett a parkolóban aludtunk kocsiban. Mikor a nagynép elment haza sétáltunk egyet a pálya körül, és a parkolóban. Az eredmény:
3pár kesztyû, 2 hátizsák benne síszemüveg és kaja (utóbbit kuka). 3síbot (1 pár és 1 singli)
DE ha szerencséd van job cuccokat is találni.
Itthon (mivel közel van) rendszeresen járunk ki bánkútra.
Meg kb karácsony tájékán 5 nap ausztria.
szökõévente 1x olasz vagy fr.o. is néha összejött.
AMugy meg ahova rendszeresebben járunk az Szlovákia=> Korompa *krompachy (de ugy 1xûbb ejteni) 😊
Ja meg tavaly elõtt nekiálltam elsajátítani a snowboardozás mûvészetét, több kevesebb sikerrel, ugyhogy asszem maradok a síelésnél 😊
mert krompachy kép alapján nagyobb
svájc de ott vasul :-)
(a lenti is az enyém , csak a tesóm csionálta , és elfelejtettem bejelentkezni az enyimmel)
Svájc de ott vadul :-)