Laptop help plz

Oldal 1 / 25Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Matrica nélkül is meg tudják mondani, hogy szétszedted e. A meneteken lévő általában kék színű trutyi elszíneződése is jelzi. Az már más kérdés, hogy az adott márkaszervíz leszarja e ezt vagy nem.
Sziasztok!
Valaki esetleg meg tudná mondani, hogy a lenovo ideapad 100-15-ös szériánál megoldható-e a szétszerelés anélkül hogy ugrana a garancia? Hova szokták lenovo-ék ragasztani a garanciamatricát?
mono01
megoldottam... :)
mono01
Sziasztok!
Van egy kis problémám, de már nem tudom mitévő legyek, esetleg hátha ti tudtok nekem segíteni, azt megköszönném. Laptop indításakor, bejön a Lenovo felirat, de utána egy _ villog a bal felső sarokban. Hiába próbálom a BIOS-t behozni, nem megy. Próbáltam cd-ről, pendrive-ról újra telepíteni az operációs rendszert, de be sem hozza. Mi lehet a baj? esetleg mi a megoldás erre? Előre is köszönöm!
Ha gyári Win8-as, akkor nincs serial számod, az a BIOS-ba van beégetve, csak egy Win8 feliratú matricát nyaltak a gépedre, ami igazolja hogy járt hozzá oprendszer. Ennél a kaliberű masinánál szinte kizárt hogy Pro verzió lett volna eredetileg rajta, tehát sima Win8-as (a régi "Home Edition") .iso-t keress a neten. Akár torrenten is, a serialtól lesz legális, az meg neked van ha tényleg azzal jött ki a gyárból.
A legszűkebb keresztmetszeted a HDD. Az 1. dolgod legyen SSD-re cserélni. Ég és föld, ennél nagyobbat semmivel nem tudsz gyorsítani rajta.

A 12 GB ram jellemzően úgy jön ki hogy 4 az alaplapra van heggesztve, és van 1 szabad slot, amibe épp 8 gigás modul az aktuálisan elérhető legnagyobb. De már van 16-os, most épp 20 gigáig tudnád bővíteni. De minek? Dual channelben csak akkor fog menni ha azonos a 2 ram mérete, az alaplapra forrasztott 4 gigás modul meg is határozza hogy mekkorát rakhatsz bele: +4 gigát. Másképp bukod a DC-t.

A Win7-et meg frissítsd le Win10-re ingyen amíg még megteheted. :)
Sziasztok! Szeretném növelni a laptopom teljesítményét.
Konfig:

Asus f550vb-xx039d
Intel(R) Core(TM) i5-3230M CPU @ 2.60GHz
Intel Ivy Bridge rev. 09/Intel HM76 rev. 04
4GB DDR3 RAM @800MHZ
NVIDIA GeForce GT 740M 2GB DDR3
HITACHI HGST 500GB 2.5" 7MM SATA3 5400RPM 8MB HDD
Windows 7 64 bit

Mivel egy nyitott chrome-mal már 3GB RAM foglalt a 4ből, gondoltam beledobok egy ilyet a lapciba:
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00KQCU3WM
2x4GB RAM @1600MHZ.

Elvileg 12GB-ig lehet bővíteni a laptopot és 1600MHZ a max órajel ami jó neki, de szerintem a legszűkebb keresztmetszet miatt elég a 2x4, a régi 4GB-os modult meg eltenném tartalékba. Szerintem kompatibilisnek kellene lennie, de gondoltam megkérdezek hozzáértőket is.
Sziasztok! A közeljövőben tervezek laptop vásárlásba fogni, és mivel elhaladt az idő már mellettem és a gépeim felett is mostnában annyira nem vagyok képben ahhoz hogy mihez mik azok a hardware ek amik szükségesek. Tervezésre ( solid edge,inventor stb ) illetve videovágásra(after effects) lenne használva főleg, így az akkumlátor idő illetve a kompakt mivolt a legfontosabb. Konkrét gépet nem kell ajnálani, de pár komponens jól jönne , hogy mi alapján szűrjek, ezekhez a feladatokhoz milyen processzorok, gpu-k, min ram stb szükséges.
Előre is köszi!

gunjack
Sziasztok Lenovo G580-om van.Jelenleg win 7 van rajt,nem aktivált.Win 8.1-et szeretnék rátenni de nem tudom DVD-ről bootoltatni.Nincs ilyen lehetőség.Csak merevlemezről és USB-ről menne.Meg valami netes valami van rajt.Elvileg win 8 volt rajta gyárilag de az előző gazdája rányomta a win 7-et.Hogyan lehetne DVD-ről elindítani a telepítést???
Magán a bioson belül átállítottad a boot sorrendet?
Ha pedriveról akarsz telepíteni, akkor dugd rá a gépre, indítsd el, majd nézd meg hogy a bioson belül egyáltalán látod-e.
Ha látja, akkor azt állítsad be elsődleges boot lehetőségnek és a többi lehetőséget pedig tedd disabled-re, ezzel rá tudod kényszeríteni, hogy a pendriveról bootoljon, amin a telepítő van.
DVD-ről való bootolásnál ugyanez a helyzet, csak ott értelem szerűen a DVD meghajtó lesz az elsődleges.

Lenovo ThinkPad T400; Sennheiser HD 201; Merida Matts TFS Trail 350D

Hello segítséget szeretnék kérni kérésem eléggé bonyulult mert vettem egy laptopot laptoppontosabban ezt és próbálnék rá win7 et cd vel (és ennek működnie kell mert most is ez van a gépemen) és pendrival is telepíteni.Ezután a win8 at is megpróbáltam pendrival de mindig csak azt irja ki hogy (no bootable device - restartold ezt a szart) ezután keresgéltem a neten és a biost is megpróbáltam rajta frissíteni ami csak 1.1 es mert azt írják 1.3 átlehet állítani a bootolást de amiket a főoldalrol kell letölteni már mindenféleképpen kipróbáltam most sikerült rábirnom a gépet valamire xD http://www.kepeltoltes.hu/view/140816/366736619DSC_0777_www.kepeltoltes.hu_.jpg hogy ez bejöjjön rajta amikor beteszem a 1.3 bios frissitő cd-t de csak akkor jön be rajta ez, így is kipróbáltam a win7 et meg 8 at pendrival de még mindig csak no bootable device van rajta a freedos-meg nem ismerem de elméletileg kellene rajta lennie de ezen nincs semii xD má totál kész vagyok :W
Utoljára szerkesztette: Mester999, 2014.08.16. 22:39:37
zoliii
Én ma a HP Compaq NX9010 Laptopomra Win7 Home Premium Lite verziót telepítettem :D Hang, videó driver is jó lett :D
2,8GHz, 1GB Ram, 40GB HDD

videobaby
ez rossz hír, comodo talált valami nyavalyát, eset smart és avg semmit sem. comodo le is szedte, de a probléma megmaradt. köszi szépen :)

zoliii
Telepítsd újra a gépet!
Lehet, hogy vírusos lett a gép. AVG, Avast, vagy Nod32-vel ellenõrizd a gépet.

videobaby
sziasztok:)
egy samsung laptopon valami elállítódott. írás közben önállóan cselekszik, ezt pár napja mûveli. bnõm nem állított át semmit, tesói gépeztek, azóta ilyen. bárhol ír, ezt csinálja neki:

hát.az.m-betû.után.76-ot.ír.a.vbetú.után.45-ötöt.az.í-vel.kijelöl.két.betût.hosszú.o.csak.úgy.van.hogy.kilences.van.elõtte.a.fényképezõ.gomb.nem.mûködik.az.y-on.meg.be.akarja.zárni.a.chet.ablakot.meg.a.szoköz.gomb.ugye.meg.felnyitja.azt.a.szart.meg.izé.a7-6.m76-et.ír.a4-5meg.v45.és.a.zárojelet.meg.az.ilyeneket.nem.is.irja

én ebbõl annyit látok, hogy minden szava után pontot rak cseten, nem tud szóközt nyomni, mert akkor automatice bezáródik a csetje.
csak ott csinál ilyet, ahol net kell. pl. jegyzettömbbe megpróbálta, ott minden rendben volt.

bármilyen ötlet jól jönne, megköszönném :)

Mondjuk a hirdetést fórumban tiltja a szabályzat, de legalább az email cím is el lett írva.

Helló!
Tatabányán és környékén, alaplap szintû javítással foglalkozom.
Rengeteg elektronikai eszköz javítását,alkatrész beszerzését,cseréjét elvállaljuk.
Tablet, Telefon, Laptop, Asztali Pc, GPS,
Van csomagküldési lehetõség távolabb élõknek és sok-sok kedvezménnyel várunk mindenkit, helyileg a legjobb szerviz árakkal.

Keressetek fel bátran!
Weblapunk: http://www.laptopszerviztatabanya.hu
Ezen megtaláljátok ez elérhetõségeket és minden egyéb információt.

Ritkán nézzük az oldalt ezért írjatok az email ([email protected]) címünkre.

Hali lenne egy olyan problémám hogy lemerülõben volt a laptopom rádugtam a töltõt és kikapcsolt azóta semmire nem reagál.
Hello.
Ide megírod mennyi a kereted, mire szeretnéd használni és mondanak alternatívákat.

Sziasztok! Laptopot szeretnék vásárolni. Láttam egyet a Media Markt oldalán, egy Acer Notebookot, de nem igazán értek hozzá. Ti mit tudtok róla?
zoliii
Kösd ki monitorra, vagy Tv-re a laptop-dat!

Elõzõ vagyok, bocsi :)

http://kephost.hu/share/5140_52E16C02

MSI K8N Neo 4-F, AMD 3500+, 1,5g RAM, MSI 8600GTS 256mb

Sziasztok!

Szalagkábel hiba?

MSI K8N Neo 4-F, AMD 3500+, 1,5g RAM, MSI 8600GTS 256mb

zoliii
Azt írta ki, a win7 starter, hogy a laptopban 192mb ramot lát, de minimum 512mb ram kell a telepítéshez :(

Ha van DVD olvasó akkor no problem, ha nem lenne, akkor pedig meg kell nézni, hogy tud-e a laptop USBrõl bootolni. Ha tud akkor csak egy bootolható pendriveot kell késziteni és azt beállitani elsõdleges bootnak.
Célszerû a startert feltenni mert talán annak kell a legkevesebb hardware-es erõ

zoliii
Hogy lehet Windows 7-et régi laptopra telepíteni?
http://www.youtube.com/v/urqgzM2CBpY&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Üdv!

Az lenne a kérdésem: hogy az mitõl van, hogy a laptopom (Lenovo g580)el kezd melegedni, ha nem csinálok rajta semmit. Filmnézésnél, letöltésnél beindul a hûtés. Ha megmozgatom a kurzort, akkor visszaáll rendesen a hõmérséklet. Aktív használatnál nem melegszik fel, csak ha nem nyúlok a géphez.
Hello.
hivatalos link
itt van a termék hivatalos támogatása. egy hwinfo32-vel megnézed, hogy milyen fajta benne a wifi modul, majd a fenti oldalról letöltöd a megfelelõ drivert. vagy a qualcomm wlan vagy az intel wlan driver lesz a megfelelõ.

Hello vettem egy samsung np270e5ve típusú laptopot és wifi drivert tud valaki mondani vagy ez ügybe segíteni?

Nem tudok róla hogy lenne. Vannak olyan laposok amihez van külsõ VGA mint pl a Fuji S3650 de ezeknél sem usb-n keresztül megy a külsõ vga, hanem egy külön csatolón.

zoliii
Létezik külsõ usb-s videokártya laptopokhoz?

RelakS
Laptop egy ideje nem mindig látja a wifit. Ami azt illeti, ilyenkor gyakorlatilag egyetlen wifi hp-t sem lát. Wifi kikapcs, bekapcs, és megint van adás.
Erre van valami gyógymód?

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

:) köszönöm

sb1
IGP: Integrated Graphics Processor
HWiNFO

Gigabyte GA-P55A-UD3,Core [email protected]+Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2,Kingston DDR3 8GB 1600MHZ, Samsung 1Tb HD103SJ, nVidia GTX680 2Gb OC ,CM HAF 932 Black, Be-Quiet! 700W PS4 + LG 55LA690s

köszönöm:P bár lenne 1-2 homályos folt: mi az a hwinfo? igp?:))

megnézed hwinfo-val hogy milyen fajta az igp-d és az amd hivatalos oldaláról leszeded hozzá a drivert.

srácok van egy HP Pavilion dv6 ati mobility premium vid karival és nem tudok rá vidkártya frissítést feltenni...mi a trükk? köszönöm

Most néztem rá a supportra és valamikor a napokban felkerültek a win7-es driverek.

Mi hiányzik a hivatalos oldali supportból?

Sziasztok!

Dell Inspiron 5537-hez szeretnék windows 7-es drivert.
Tudnátok adni egy linket? (hivatalos oldalon nincs teljes driver lista)

Segítsetek már!
Köszönöm!

zoliii
Régi laptopra, XP telepítés! Nekem egy Compaq Armada 7400-som van, amiben csak egy floppy meghajtó van! Vettem egy usb-s ide, sata HDD Adaptert.
Kiszedtem a winyót a laptopból, és az adapterrel rákötöttem a pc-re.
MiniTool Partition Wizard Professional Edition programmal csináltam 3 partíciót. 100mb-os FAT32, 2db 5GB-os partíciót, FAT32! 3.partícióra másoltam a win98se, XP telepítõ tartalmát. Visszaraktam a laptopba a winyót! Win98 indító floppy lemezt berakni. Gép bekapcsolása után, betölti a floppyt, majd Shift+F5. Megkeresni azt a partíciót ahol a win98 telepítõje van.
Majd telepítettem a win98-at. Win98, mikor bejelentkezik, megkerestem az xp mappát, majd a setup-ra katt, és örül :D Mikor rákérdez, hogy FAT32-re, vagy NTFS-re particionáljon, én inkább a maradjon ép verziót választottam. Majd késõbb normálisan telepítem az XP-t. Csak azért csináltam ilyen bonyolultan az xp telepítését, erre az õskori laptopra, mert nekem nem jön be a Bios :( Mikor bekapcsolom a régi laptopot, most kiír egy windows, és XP választási lehetõséget. Kicsit hosszú lett az irományom, csak gondoltam leírom hátha más is hobbi szinten akar szórakozni egyet egy õskori géppel! :D Sikerült! :D

Üdv mindenkinek!

Samsung NP350V5C típusú laptopomról van szó, melyen windows 8 van rajta. Amikor nincs töltésen akkor belassul. Valami ötlet? Próbáltam már kikapcsolni az energiatakarékos módot a windowsban, de semmi változás.

Hello.
Sajnos ezekhez, és a legtöbb laposhoz nem lehet külsõ VGA-t venni. A belsõ cseréje pedig csak a felsõ kategóriás gépeknél lehetséges, de ott se mindegyiknél.
valószínû hogy laptopcseréd lesz.

Sziasztok...
Most kellenétek barátaim, akik nagyon okosak.
Ne minuszoljatok és ugassatok le, csak egy kérdés:

-Van egy Acer Laptopom Dedikált VGA stb...vga-t szeretnék bele rakni mert egy 1gbos geforce 610m van benne amit anno nem figyeltem meg vasarlasnal, csak hogy dedikalt és ,h 1gb-os.

adatok:
Acer Aspire 5742G
Ram 8gb DDR3
i3 m380 2.53GHz
GeForce 610m 1Gb

Kérek mindenki, aki tud adni javaslatot az tegye meg, bármilyen opció érdekelne, de egyenlõre nem tervezek laptopcserét ,ha lehetséges lenne. Ha sajna nem megy a dolog, még külsõ vga-val sem akkor persze csere lesz.
Ha a belsõ csere nem oldható meg, kérnék javaslatot külsõ vga-ra (lehetõleg ne itthon kelljen forrasztani meg minden hanem mobilis legyen...)
Ha lehet árat is feltüntethetnétek.
Millió Köszönet!

MSI z170m I i7 6700 I DDR 4 Corsair 16Gb 3200 I Gigabyte Gtx1070 8Gb I SPCC SSD 256Gb I Chieftec 700W I 1Tb WesternDigital HDD

bowden
Üdv!

Acer Aspire E1-571G laptopon hogyan tudok kontrasztot módosítani a kijelzõn?

zoliii
Valaki letudná nekem írni, hogy hogyan tudok összedobni egy Grub4Dos, Windows 2000-et? Odáig már sikerült, hogy sd kártyáról bebootol, és bejön a grub menüje! :D Maga a telepítés még nem jött össze! Compaq Armada 7400-som van, Bios nélkül! 1x már valahogy rávarázsoltam a win2000-et, csak elfelejtettem leírni! :( IDE SD Adapterrel használom az SD kártyát, és látja! :D

Sziasztok!

Van egy Lenovo IdePad B560 Laptop-om, ami Januárban lesz 2 éves. És az alábbi hibaüzenetet kapom tegnap óta:"I/O eszközhiba miatt nem lehetett a kérést végrehajtani." Mint elõbb említettem tegnap óta jön elõ ez a hibaüzenet torrentezéskor. Eleinte csak feltöltésnél, de most már letöltésnél is. Miután a letöltés vagy feltöltés megáll a hibaüzenet miatt a letöltést vagy a feltöltést újra tudom indítani, de percek múlva megint elõjön ( bár most lekopogom, egy ideje már nem jött elõ a hiba ). Megpróbáltam újratelepíteni a gépet, az sem segített a problémán, gondoltam én naív esetleg, hátha valami szoftveres hiba van. Minden driver a legfrissebb egyébként és Win7 64. Újratelepítés elõtt volt még az a jelenség ugyancsak tegnap óta, hogy amikor a mappák között váltogattam akkor megfagyott a számítógép és csak 1-2 perc után lépett be a mappába, de van, hogy egy excel file-t sem tudtam megnyitni, mert hibaüzenettel visszadobta, és csak másodjára tudtam megnyitni. Újratelepítés óta ez a probléma ( egyelõre ) nem jelentkezik. Hard Disk Sentinel szerint 87% a kondíció és 4 szektorhiba van... Köszönöm a segítséget elõre is!

Üdv.

zolee145
Üdv, egy internetes kérdés. Van itthon az asztali gépem, seggében a kábelnet. Soha semmi jelszót nem kért még. Gép bekapcs, böngészõ indít és van net.

Na ezt a netkábelt ma bedugtam a laptop seggébe és semmi. Jelszót kér, meg felhasználó nevet, meg állítgassam a modemet, meg a baj tudja még miket akar. Ahol alapból használom ott wifi van, van kód simán megy is minden, de ez a kábel nem kell neki.
Mi lesz itt a helyes megfejtés?
Úgy kb 4 gigát kellene átrakni az asztaliról a laptopra, de miután összejátszottam a bluetooth-t rájöttem, hogy az ehhez lassú, és jobb ha inkább leszedem megint, de már a laptopra.

Ne adj igazat. Neked sokba kerül, nekem meg éppen van.

sb1
Olyantól vásárolj, fõleg ebay-en akinek van legalább 1000 pozitív értékelése, ott kevésbé fosz csalatkozni, mint a"vakerán" :)

Gigabyte GA-P55A-UD3,Core [email protected]+Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2,Kingston DDR3 8GB 1600MHZ, Samsung 1Tb HD103SJ, nVidia GTX680 2Gb OC ,CM HAF 932 Black, Be-Quiet! 700W PS4 + LG 55LA690s

zoliii
Dos-ban nem lehet valahogy megoldani, hogy lássa a flash drive-mat a régi laptopom? A winyója meghalt, és pendrivról, pendrivra szeretnék win98-at, vagy win2000-et telepíteni! :D Compaq Armada 7400, usb-s, meg van PCMCIA kártyám is, nincs bios! De 1x már megcsináltam Grub4Dos progival, hogy rávarázsoltam a win2000-et! :D 5let?

Oldal 1 / 25Következő →