Bassgitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nagyon szép bõgõ, használd egészséggel!😊
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
Megejtettem az #1902-es hozzászólásomban taglalt vásárlást. Maradtam az eredetileg választott modellnél (Cort C-5H), bár fehér helyett mattfekete színben. Nagyon szép, közel sem annyira sötét mint a képeken. A pickupok közül egyszerre csak az egyik választható, és szerencsére passzív állapotban is nagyon tetszik a hangja, nem csak aktívban. A mezúrája tényleg rövidebb az átlagnál, ez nekem jó, nagy kezûeknek hátrány lehet. Ami vicces, hogy gitár után átállva, automatikusan a 24 bund felett pengetek-oda áll be a kezem, ez van ott kb, ahol a gitáromon a hátsó hangszedõ - szóval erre még figyelnem kell. A boltban nagyon könnyû volt rajta a játék, kisujjal lazán tartottam a B húrt is, aztán amikor hazahoztam, kiderült hogy azért, mert fél hanggal le volt hangolva. Standardban azért izzasztóbb, de annyira így sem vészes mint vártam (pedig nincsenek erõs kezeim). Néha még zörög, de csak akkor ha nem fogom le elég erõsen, majd belejövök. Hamarosan jövök a hülye amatõr kérdéseimmel majd megint szerintem 😊 Addig is pár kép(magában, meg a család többi tagjával):
Milyen olcsó basszus kombót ajánlotok csak otthonra?
Az olcsó az kb. 20-30 ezer forint max.
A laney rb-1-et néztem. Mit gondoltok a laney rb-1-rõl?
Mit tudtok a Powerstate PBT 160. aránylag olcsón árulják és ez gyanús nekem, hogy egy ilyen teljesítményû erõsítõt ilyen olcsón árulnak.
Nem mûködik megfelelõen a pick up váltó potméterem, van hogy teljesen elmegy a gitár hangja, de ha egy picit is elmozdítom már mûködik ( csak fele hangerõn kb). Egy adott ponton szól normálisan. Szeretném megcsináltatni, zavaró folyton tekergetni, de sajnos a közelben nincs bolt ahova elvihetném. Elég egy potméter gombot venni, vagy van valami más furfangja?
Köszi elõre a válaszokat!
kakaoskalács: háááát, basskombóra mikit kötni...mivel a bemenet jack, csak úgy tudod a mikrofont beledugni ha veszel egy XLR-jack átalakítót.
Musicman Stingray, Custom Jazz Bass Gallien Krueger 700RBII & SBX410+SBX115 RockTek Bass EQ,Envelope Filter,Boss ODB-3
De amúgy a Cortok teljesen korrektek már ebben az árkategban is😊
(tudom elég bugyuta kérdés és lehet rossz topicba irok csak sejtésem szerint itt tud valaki segiteni aki ért hozzá)
You See My Cross Yeah it Never Falls. You Know It\'s On Till The Break Of Dawn.
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
---Battlestar Galactica---
Szeretnék vásárolni egy basszusgitárt a közeljövõben, itthoni játékhoz, házi-stúdiós célokra. Életembe egyszer volt basszusgitár a kezembe (kb 3 percig), bár gitáron már játszom néhány éve, és ott is fõleg ujjal, szóval remélem nem lesz annyira nehéz belerázódni. Néhány szempont ami jelentõs lenne a választás folyamán:
1., kb. 80-100ezer forintot szánok rá.
2., Valami olyasfajta kéne amiben minden mûfajba lehet játszani/ minden mûfajhoz használható a hangja (Nem kell kiemelkedõnek lennie, de átlagos azért mindenbe legyen. Ez amiatt lenne fontos, mert gitáron is elég csapodár stílusban játszok, punk-al kezdtem, aztán jött a metalcore meg hardcore, azután blues, most meg bossa-nova, jazz, fingerstyle irányba kacsintgatok....)
3, 5 húrosra gondoltam, mert van pár zenekar, akitõl játszanák számokat szintén 5 húros gitárral. Késõbb nem szeretném, ha az 5. húr hiánya miatt nem próbálgathatnék ilyeneket. Azt olvastam hogy bizonyos technikák egyesek szerint (slapping, popping, stb...) nehezebbek 5 húroson a kisebb húrtávolság miatt, de szerintem ha eleve ezen tanulok, akkor ehhez szokom majd hozzá.
4, Humbucker hangszedõsre gondoltam, mert azt olvastam hogy ezeknek inkább középkiemelésük van ( konkrétan egy musicman stingray-rõl szóló cikkben), ami jól illene az akusztikus gitáromhoz, aminek a testformája miatt szintén középkiemelése van.
5, Azt nem tudom hogy elõny-e, ha 24 bundos, azt basszusgitárnál mennyire lehet kihasználni? (gitárnál pl. aki ritmusgitározik, az se megy nagyon általában 15-16. bund fölé)
6. Az elektromos gitáromnak "C" formájú nyaka van, szóval valami ilyesmi lenne ideális. mivel elég kicsi kezeim vannak, nembaj, ha a mezúrahossz és a bundtávolság rövidebb az átlagosnál.
Eddig, amit találtam ( bár csak nagyon felületesen futottam át a kínálatot) az a Cort C-5H lenne, bár youtube videókon annyira nem gyõzött meg a hangja, de nem tudom, hogy azok a videók által produkált hangminõség mennyire releváns. Azért néztem ezt a márkát, mert az akusztikus gitárom cort, valamint ismerõsöm nemrég vett elektromos gitárt szintén ebbõl a márkából, és mindkettõ elég minõségi darabnak tûnik. Persze más márka is abszolút szóba jöhet.
Természetesen minden észrevételemhez, gondolathoz, szívesen várok kritikát, 5leteket, javítást, ajánlást, stb., mert tapasztalatlanságból adódóan lehet hogy valamit jelentõsen félreértelmezek.
Elõre is köszönöm a segítséget, és hogy végigolvastátok.
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
http://www.hangszeraruhaz.hu/index.php?&tpl=product&prid=1277
Bocsi a 2 üzenetért.
http://www.hangszeraruhaz.hu/index.php?&tpl=product&prid=16471
Mi a véleményetek errõl? Vagy mit ajánlanátok kb ilyen áron? Bár szerintem még több is lehet..
arnold: szerintem egyik sem talált. mindkettõnél hallatszik a basszus közben
mondjuk blur - song 2 pont torzított bass van, amit ismerek szám.
vagy motörhead - ace of spades
cliff burtonnek volt még a korai metallicás dalokban pár bass szólója (pl. pulling teeth, for whom the bell tolls)
Amúgy Victor Wootennél vannak ilyesmik azt tudom😊
ominózus videó
---Battlestar Galactica---
A pengetõ már önmagában elég nagy "effekt"😄
pl.
-compressor hatás, amikor a hangot el akarják nyújtani, hogy szépen csengjen ki sokkal több ideig mint eredetileg a hangszer teste rezeg. (vagy pl. lábdobra szokták rálökni hogy jobban "dübbenjen")
-chorus az többszólamosítja, mintha egyszerre több szólna
-delay az késleltetés
-equalizer pedig további dolgokat változtat a hangszín beállításokon (mint pl. a winampodon is van eq)
vanmég egy csomó más, pl. gross (ez megvágja a küldött jelet, pl. más ütemet ad neki mint ahogy szól) vagy mondjuk phaser (ez ilyen elektrósabb hangszínt ad a gitárnak, személy szerint én nagyon szeretek játszani vele)
szerintem ilyenekkel még nem kell foglalkoznod, max. ha majd egyszer stúdiózni fogsz és megkéred a masterelõ srácot hogy mutassa meg 😊
miért, milyen effekteket tudsz elképzelni punkzenében amihez pedál kell?