Bassgitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
http://epica.nl
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
Egyszerûbb számoknál csináld meg azt, hogy írd le a szöveget, majd hallgasd a számot és húzd alá azt a pontot a szövegben ahol fogást váltasz és akkor meglehet jegyezni. Ez egyszerû ütemenként váltó számoknál jó mert általában kb ugyanoda jön ki a szövegben a fogás váltás. Na ezt a technikát használtam az offspringnél is és teljesen random volt az aláhúzások helye, ezért mondtam hogy azt inkább ne.
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
---Battlestar Galactica---
2 nap után végre el tudom játszani a Ticket to Heaven-t (Dire Straits). Esküszöm Bob Marley-t (Is this love) könnyebb volt megtanulni.
Azt kezdem elrontani hogy kezdek újra egy ujjal játszani.(Visszafejlõdöm) Van valami nagyszerû gyakorlat mivel be tudom gyakorolni ezt? ..vagy csak minden számnál erõltessem próbáljam? Ti általában hány ujjal pengettek? Ki hol támaszt?
Ezen jobban hallani a sikát, amikor húzom az ujjam az egyik bundról a másikra. Remélem hamar bejáródik a húr.
40-tõl indulnak, de mit jelent ez a vastagság?
fél éve semmi bajom nincs vele 3 kifõzés után sem😄
Az a fura, hogy nekem az E húr 3-szor vastagabb mint a G. Nem tudom milyennek kellene lennie, de kb. olyan mint egy stratocasteren az alsó E.
Berobogok a hangszerboltba. Remélem annyira nem lesz drága mutatvány.
Nekem a G húr hangja tompa. Fõleg az 5 bundon. pim-pim...
Rozsdás a múr, már kifõztem, de semmi változás, egy húrcsere megoldaná a problémát? Egyáltalán milyen húrok vannak, milyet érdemes venni?
Szóval olyan, mintha nem lenne jól behangolva egy csatorna a tvben/rádióban, szóval így zizeg... aztán rácsapok a húrokra a hangszedõkél és újra jó.
Ez mitõl lehet? Lehet, hogy azért, mert picit rozsdás lett a humbucker? Azt nem tudom megmondani, hogy ha csak a JB hangszedõ szól, akkor is produkálja e ezt a hibát
Nekem ez a csavar kb. 4mm mélyre megy a fába. Ha találsz egy ugyanilyen csavart de hosszabbat, akkor azzal jó lesz.
amúgy szerintem ezt érdemes hangszerézhez vinni.
kb. mennyibe kerül megcsináltatni? vagy valami más módszerrel meg lehet oldani otthon hogy a D + G húrt leszorítsam?
Állandóan bezöngenek a húrok.. vigyázok már meg ne pengessem véletlenül az üres húrokat, de ha nem pengetem meg õket akkor is be-bezöngenek, és olyan idegesítõ hangja van. Nem tiszta.
Ti tompítjátok vagy mit kell csinálni?
A youtube a barátom nekem is.
A Long Highway cimû számnak is keresem a bass tabját.
Hallásra eléggé nehezen megy..
Gyakorlásnak jó.
Valakinek nincs meg véletlenül, Dire Straits - Follow Me Home basszus tabja? Kerestem de gp formátumban (guitar pro) nem találom.
abból elég sokat tudtam megtanulni az elméletrõl + alapokról.
itt a könyv leírása
(ha megszeretnéd venni akkor én eladnám szívesen, ha érdekel akkor PM)
Gyakorlás közben rájöttem😊
Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás... erre is rájöttem😊
Arra kell még rájöjjek, hogy az alsó E-t hogy tompítsam ha nem akarom kizengetni, ill. Ha egymás után felváltva kell 2 húrt pengetni.
A weboldalt megnézem..
Ezt a megtámasztásos dolgot próbáltam én is. Remélem lesz idõm gyakorolni. Sajnos nem nagyon tolerálja a párom. Mindig megy valami baromi fontos a tv-ben, vagy mindig van valami amikor leülök gyakorolni. Persze addig semmi..
Hétvégén ha lesz idõm megnézem a pincét hátha tudok csinálni ott egy gyakorlótermet..