Bassgitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

0ppika

http://epica.nl

0ppika

http://epica.nl

Hmmm! Nah ez nagyon jó ötlet! Köszi, majd kipróbálom szerintem mondjuk egy jó kis bitzkrieg bop-pal😄😄

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Metalmilitiakid
így fejbõl nem tudom, bár tudok most adni még egy tippet eszembe jutott
Egyszerûbb számoknál csináld meg azt, hogy írd le a szöveget, majd hallgasd a számot és húzd alá azt a pontot a szövegben ahol fogást váltasz és akkor meglehet jegyezni. Ez egyszerû ütemenként váltó számoknál jó mert általában kb ugyanoda jön ki a szövegben a fogás váltás. Na ezt a technikát használtam az offspringnél is és teljesen random volt az aláhúzások helye, ezért mondtam hogy azt inkább ne.

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Ijj pedig az ilyen punk bandák közül pont talán az Offspringet komázom... Nah de majd próbálkozom😄 Szerinted az Ace of Spades jó választás ennek a gyakorlására?😛😊

Metalmilitiakid
nekem talán az elsõ számok amiket megtanultam azok a Rise Against - Give it all, Sum41 - Still Waiting, Blink 182 - All the small things, ezekkel viszonylag lehet könnyen tanulni (vagyis nekem az volt), offspring et ne válassz mert bele is pusztulsz 😄 semmi kapcsolat nincs a basszus és az ének között kb

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Igen, köszi én is ilyenre gondoltam😊 De azt hittem van valami "trükk", de akkor itt is, mint mindig a gyakorlás😄

Metalmilitiakid
én tudok egy jót, rohadt sokat gyakorolsz úgy hogy a szám is megy melletted és illetve vmi egyszerûbb punk történettel kezdj ahol nem kell annyira figyelni a basszerre

Esetleg tudnátok ajánlani jó basszgitáros könyveket? Lehet angol is😊

Van valami "trükk" arra, hogy hogy lehet megtanulni énekelni bassgitár mellé?😊 Szóval az énekléssel nincs baj magába... csak bõgõt pengetve szeretnék vokálozni😄

Grandmaxter
http://www.youtube.com/watch?v=gf3jtvD6Uyo

Erõltesd, meg lehet szokni... én pl a balkéz helyes tartását láttam lehetetlennek, hogy megtanuljam ("alma tartás"), de napi 1-1 óra skálázással és helyes kéztartást erõltetve sikerült😊

Arnold Layne
én kettõvel szoktam, a pickupon vagy az e húron támasztok. Az á-n nem szeretek támasztani, tök kényelmetlen.

---Battlestar Galactica---

Eléggé le van halva a fórum. Mondjuk én is tanulgatok, gyakorolok fórumozás helyett😊Most a párom éjszakás.
2 nap után végre el tudom játszani a Ticket to Heaven-t (Dire Straits). Esküszöm Bob Marley-t (Is this love) könnyebb volt megtanulni.
Azt kezdem elrontani hogy kezdek újra egy ujjal játszani.(Visszafejlõdöm) Van valami nagyszerû gyakorlat mivel be tudom gyakorolni ezt? ..vagy csak minden számnál erõltessem próbáljam? Ti általában hány ujjal pengettek? Ki hol támaszt?
Hát úgy néz ki😄

Senki?
Ha valaki közületek az Egyesült Királyságban tartozkodik azonnal jelentkezzen? Szükség volna egy basszusgitárosra egy LP rögzitesehez...
No mindegy. Végülis vettem egy 40-60-80-10 as húrkészletet. Vastagabbat kellett volna, mert vastagabb volt a gitáron. Át kell szokni.
Ezen jobban hallani a sikát, amikor húzom az ujjam az egyik bundról a másikra. Remélem hamar bejáródik a húr.
Nézegettem a húrokat. Az a baj hogy nem tudom milyen van most a gitáron.
40-tõl indulnak, de mit jelent ez a vastagság?
Tudom ajánlani az Ernie ball-t
fél éve semmi bajom nincs vele 3 kifõzés után sem😄

Arnold Layne
6000 fölött már kapsz egész jókat.

Akkor hétvégén megyek a hangszerboltba próbálgatni😊
Az a fura, hogy nekem az E húr 3-szor vastagabb mint a G. Nem tudom milyennek kellene lennie, de kb. olyan mint egy stratocasteren az alsó E.
Berobogok a hangszerboltba. Remélem annyira nem lesz drága mutatvány.
Arnold Layne
lényegében minél drágább, annál jobb. persze számít is az, hogy milyen anyagból van, meg hogy milyen vastag. Ezeket viszont magadnak kell kiválasztani, hogy melyik tetszik a legjobban.

Én meg idõközben "megtanultam" játszani a gitáron, rengeteget gyakoroltam. (persze még sehol sem vagyok, de kezdek ráérezni a dolgokra)
Nekem a G húr hangja tompa. Fõleg az 5 bundon. pim-pim...
Rozsdás a múr, már kifõztem, de semmi változás, egy húrcsere megoldaná a problémát? Egyáltalán milyen húrok vannak, milyet érdemes venni?
Nekem olyan gondom lenne, hogy mostanság azt vettem észre, hogy amikor játszok, akkor néha a gitárom hangja kap egyfajta "fátyolt"😄
Szóval olyan, mintha nem lenne jól behangolva egy csatorna a tvben/rádióban, szóval így zizeg... aztán rácsapok a húrokra a hangszedõkél és újra jó.
Ez mitõl lehet? Lehet, hogy azért, mert picit rozsdás lett a humbucker? Azt nem tudom megmondani, hogy ha csak a JB hangszedõ szól, akkor is produkálja e ezt a hibát

Nem tudom milyen gitárod van, de én az enyémet már szétszedtem egyszer, és sikerült összerakni beállítani.
Nekem ez a csavar kb. 4mm mélyre megy a fába. Ha találsz egy ugyanilyen csavart de hosszabbat, akkor azzal jó lesz.
Arnold Layne
fúrd közelebb a hangolókucslokat:p
amúgy szerintem ezt érdemes hangszerézhez vinni.

tigeroo
na tegnap nagyban játszom, erre lerepült a kis húrleszorító "gomb" a fejrõl. poén hogy a menetet is szétvitte a csavar a fában.

kb. mennyibe kerül megcsináltatni? vagy valami más módszerrel meg lehet oldani otthon hogy a D + G húrt leszorítsam?

Arnold Layne
lehet ilyen faápolós pronto kendõt kapni, én azzal szoktam a a fából készült részeket tisztítani.

Mivel érdemes tisztítani a gitár nyakát,és a menzúrát? Egy idõ után csúszik mint állat...
Hmmm... mikre nem jók azok a fasza kis lukas hangok😄

Metalmilitiakid
nemtom milyen számokat játszol, nekem nem igazán zöngtek, a 20k használtan vett gityómon sem, bár én mindig úgy voltam, hogy ha valahol 0 át kellet pengetni azt átírtam 5 ösre, hogy felengedés után elhalkuljon a húr, de alapvetõen a felesleges húrok nem zöngtek, bár igaz soha nem is használtam a pengetés után a mélyebb húron pihentetem meg az ujjam technikát

..egyszerûen nem értem...
Állandóan bezöngenek a húrok.. vigyázok már meg ne pengessem véletlenül az üres húrokat, de ha nem pengetem meg õket akkor is be-bezöngenek, és olyan idegesítõ hangja van. Nem tiszta.
Ti tompítjátok vagy mit kell csinálni?
Találtam tabot, de olyat mint a guitar pro, (vagy kifejezetten basszusgitárra tab) nem sokhoz van. Szinte csak szólóra van.
A youtube a barátom nekem is.
A Long Highway cimû számnak is keresem a bass tabját.
Hallásra eléggé nehezen megy..
Arnold Layne
ha nagyon nem találsz tabot, szerintem you tube-on keress rá cover videókra. Általában vannak egész jók

Az is jó. Nagyjából lehallgattam, de nem biztos hogy mindent és jól😊
Gyakorlásnak jó.
Arnold Layne
a sima tab nem jó?

Üdv.

Valakinek nincs meg véletlenül, Dire Straits - Follow Me Home basszus tabja? Kerestem de gp formátumban (guitar pro) nem találom.
Arnold Layne
7 húros basszusgitár?? a képek alapján nem lehet valami kényelmes

Metalmilitiakid
így most hirtelen anyagi befektetése nem gondoltam, de ha nem lelek más megoldást, még lehet élek vele

tigeroo
nekem megvan szendõfi balázs basszusgitár iskola c. könyve.

abból elég sokat tudtam megtanulni az elméletrõl + alapokról.

itt a könyv leírása

(ha megszeretnéd venni akkor én eladnám szívesen, ha érdekel akkor PM)
Metalmilitiakid
Valaki tudna nekem ajánlani valami olyan neten elérhetõ könyvet, vagy oldalt, amibõl alapszinten meg lehet tanulni a szolfézst (ha jóltom ez a neve) meg valami olyan könyv/oldal ami fõleg basszerra épülõ skálákat és hasonló hasznos dolgokat tanít. Elõre is köszi.

😊

Köszönöm.
Gyakorlás közben rájöttem😊
Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás... erre is rájöttem😊
Errõl itt egy videó

Leköltöztettem a cuccott a pincébe. Tegnap volt idõm gyakorolni. 1-2 óra alatt egészen bele lehet jönni. A dobgépen elinditok egy tempót és arra variálok, majd másik dobprogram, és tempo..
Arra kell még rájöjjek, hogy az alsó E-t hogy tompítsam ha nem akarom kizengetni, ill. Ha egymás után felváltva kell 2 húrt pengetni.
Köszönöm a tanácsokat.
A weboldalt megnézem..
Ezt a megtámasztásos dolgot próbáltam én is. Remélem lesz idõm gyakorolni. Sajnos nem nagyon tolerálja a párom. Mindig megy valami baromi fontos a tv-ben, vagy mindig van valami amikor leülök gyakorolni. Persze addig semmi..
Hétvégén ha lesz idõm megnézem a pincét hátha tudok csinálni ott egy gyakorlótermet..
Metalmilitiakid
Bár ez nagyon részlehajló dolog, mert ha valaki pörgõs zenét akar játszani pl. metál, punk akkor ha letámasztja az ujját esélye sincs azt a tempót hozni amit azonnal visszahúzó ujjal simán tartok. Sza lattól függ milyen zenét akarsz, mert jazz blues témához sztem jó módszer.

Metalmilitiakid
Én soha nem támasztom meg a pengetõ ujjamat sehol, egybõl megáll nekem a levegõben mielõtt megütne egy másik húrt, nekem csak a hüvelyujjam van megtámasztva a hangszedõn. És igazából így sem pengetem meg a felette vagy alatta lévõ húrt szinte soha, csak ha valami baromi gyorsat játszom 😄

Ibanez 505 rõl véleménye senkinek sincs ?