Bassgitározás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nekem ez a can't stop cover tetszik abból a néhányból amit láttam

Arnold Layne
rhcp - can't stop
ennél elég jól rá lehet érezni, nézz neten cover videókat, azok is segítenek.

---Battlestar Galactica---

ha slapelni akarsz akkor korn vagy mudvayne 😄 más nem jut eszembe talán a depresszió
sajnos énse tudok slapelni 😞 egyszer majdcsak összejön

wááá...én megölöm magam 😞😞 ez a slap olyannaiyra nem akar menni hogy nagyon nem. úgyvan hogy hiába csapkodom így úgy a húrokat nem akarnak jól szólni. pedig már annyit gyakoroltam hogy a célzás az megy, de a hang nem olyan pattogó hanem mintha csak torzan pengetném meg valamelyik húrt. már kínomba benyakaltam a Californication-t is. valaki tud valami olyan számot amivel lehetne sikerélményem ilyen suta slappel? amilyen könnyen éreztem rá az ujjaspengetésre olyan nehezen megy a slap... 😞
esetleg még megint olyna nagyonrészletes slaptanácsokat kérnék mint egyszer kértem csak most arról hogy hogy kell ráütni milyen erõsséggel vagy milyen lazán satöbbi.. 😊
Ez jóféle😮

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

xy21
xy21

sztem nem

Arnold Layne
jól játszanak, de hosszútávon már idegesítõ

Lecseréltem a húrokat D'Addario Prosteels-re, de belefutottam pár problémába:
- Ez egy vastagabb húrkészlet, mint a gyári, a nyeregbe éppen bele tudtam szuszakolni a D és G húrt, de amikor meghúztam õket, akkor elengedett a ragasztás, és kicsit magával húzta a nyerget is. Ezután kireszeltem a hornyokat, most könnyen járnak benne a húrok, de gondolom, vissza kéne ragasztani a nyerget. Én epoxival gondoltam megoldani a dolgot. Szerintetek az jó a célra, vagy valami könnyebben oldható ragasztó kell oda?
- Az új húrok végein lévõ karikák hangyányival (0,1...0,2mm) nagyobbak, mint a befogadásukra szolgáló lyuk, így nem a lyuk végén akad be, hanem valahol félúton, és félek tõle, hogy lassan mindig beljebb vájja magát. Ilyenkor a lyukat érdemes tágítani, vagy a karikát összenyomni? Ez akasztós húrláb, a nyomokból ítélve valami öntvény lehet. Ha nekiállok fúrni, akkor nem fog széttörni?
Nem lenne egyszerûbb elvinnéd valami szakihoz akkor rendesen beállítja?

xy21
ahha jó azért ennyire suta nem vagyok😄
csak van két apró csavar és azokat nem igen lehet csavarni ha jól látom vagy csak nagyon apró imbuszkulccsal.

gondolkodj picit😄
vízszintes=hossz
függõleges=magasság😄

xy21
csak ahogy nézem itt lehet vízszintesen és függõlegesen is csavarni és azért kérdem😄
De jó megoldok én mindent😄 elrontani csak nem lehet😄

általában a húrlábnál minden egyes húrnál van 2 csavar... azokat kell tekerni... evidensen ahogy egy csavart szoktál be-ki tekerni😄

xy21
és merre?😄

PacosMorales
Igen! Ne tekerj sokat!

Musicman Stingray, Custom Jazz Bass Gallien Krueger 700RBII & SBX410+SBX115 RockTek Bass EQ,Envelope Filter,Boss ODB-3

xy21
Lenne egy nagy problémám. Alulról a 1. és 2. húr a 17.bundtól a 20.ig berezeg. Mit lehet vele kezdeni? emeljem meg a húrokat?

Crokin

Repatarurgyán

Arnold Layne
szinte a legtöbb könnyûzenei irányzat a basszra épül😛

xy21
tudnátok olyan bandákat mondani ahol a zene basszra épül? Pölö: Primus, RHCP, Infectious Groove... Ennyit ismerek csak más nem nagyon találtam még.

xy21
Kösz^^

justin
...és kitartást! 😊

tigeroo
szép! grat hozzá, jó bõgõzést!
<#eljen><#eljen><#eljen>

xy21
most Vettem meg elsõ bassgitárom egy Cort Jazz Bass-t 45 Hufért. Szerintetek ez kezdésnek jó?

Metalmilitiakid
olyan kérdéssel fordulnék errefelé hogy a Warwick Streamer en és a Cort T35 ön kívül tudtok vmi nem túl drágán beszerezhetõ(használtan) 5 húros humbis basszert ? Pl streamert találtam 57 ért , t35 újonnan 80 , tehát valahol 60 körüli árban

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Epiphone jófajta Gibson másolatokat szokott gyártani.

Arnold Layne
az epiphone-ok általában nem rosszak, úgyhogy gondolom, az is jóféle...én idáig csak egy epiphone les paulon játszottam, az marha jó volt.

az Epiphone Thunderbird bassgitár az jóféle? mert az ára nemsemmi

tigeroo
neem...szabolcsi vagyok, albérletben élek debrecenben suli idején
jaaaa... én meg azt hittem hogy Debrecenben laksz és otthon hagytad a cumót😄

tigeroo
throw awayt tudom, alap.

hát most itthon vakarom a tököm perpé! holnap lesz tárgyfelvétel az egyetemi félévre, vasárnap megyek vissza. meglávolom a kis hangszerem 😊
Improvizációt miért kell megtanulni?😄 Vagy magára a Throw awayre gondoltál?😛

Amúgy miért nem viszed magaddal koleszba a bõgõt?

tigeroo
ezt kéne megtanulni csak neten nemtalálok guitar pro fájlt😄

alig várom visszamenjek a bõgõmért debrecenbe..hiányzik 2hete nem puffogtattam 😄
kivétel erõsíti a szabályt😛😊

Köszi mindenkinek! Remélem talál ezek között olyat ami tetszik majd neki.

Metalmilitiakid
úristen most mi lesz én is játszok punk zenét mégis ujjal pengetek 😄

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Nem tudom milyen stílusokat szeret a haverod, de én kezdésnek ilyeneket ajánlanék, hogy Police, ACDC, Bob Marley,vagy ha szereti a magyar zenét, akkor Bikini, Kft...stb(csak azokhoz nehezebb tabot találni általában)

Arnold Layne
rhcp tõl az Especially In Michigan és az I Could Have Lied szerintem könnyû. Itt biztosan találsz hozzá guitar pros tabokat.

A celtic punk számok között van sok egyszerû, pl a dropkick murphystõl a Fields Of Atherny vagy a Loyal to no-one a 911en is van hozzájuk guitar pro tabok.
Ezek mellett biztos rengetek egyszerû szám van, de szerintem ezek jók kezdésnek.

tigeroo
nekem az elsõ a californication volt. egy hétbe telt nyáron beseggelni😄

amúgy van rengeteg könnyû. fontos hogy hallgasd, és maga a szám tetszen...mert akkor hamarabb betanulod az ütemét stb...
Tudnátok ajánlani olyan dalokat amibe könnyû és egy kezdõnek tanulásra jó basszustéma van? A legjobb lenne olyan ami meg van guitar proba. Elõre is köszönöm. Ja és lehetõleg ne metál legyen.

biztos tudtál volna pengetõzni... csak gyakorolni kell... ez pl olyan, hogy úgy egy háromnegyed éve el nem tudtam képzelni, hogy én egyszer fogok tudni slappelni... mert akárhányszor próbáltam mindig rácsaptam a többi húrra is, vagy legalábbis megszólaltakXD

Egyébként én se tudok pengetõzni... nem is erõltetem... nem is lesz belõlem punk basszeros... utálom is a punkot😄

tigeroo
végülis gitárnál is..csak ugye elõször mindenki a tábortüzes akkordozással kezd, azt meg nehéz eleinte váltogatni...basszusnál meg csak az alaphangoakt pötyögöd oszt csõ...

én akusztik gitárral kezdtem amúgy... gary moore témák stb (the loner)

de nem tudok pengetõzni 😄 azért lett bassgitár
mert vannak nagyon egyszerû basszustémák is, amikkel már rögtön az elején sikerélménye van az embernek... legalábbis én így voltam vele.

Arnold Layne
mert általában az emberek, gondolom én, mielõtt basszusgitárt vesznek, egy kis idõt eltöltöttek akusztikus gitárral, így már megszokta egyszer az ember a gitározást.

Miért könnyebb elkezdni a bassgitárt?

vagy egy guitar rig-et😊