Bassgitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Olyan kérdésem lenne, hogy ha húrkészletet akarok venni akkor honnan tudjam hogy milyen vastagot vegyeK? Mert itt a honlapon ernie ball húroknál láttam hog volt 4 féle méret.55-110;40-95;45-100;45-105. Nemnagyon tudom melyik lenne a jó.
vagyis nekem ez tûnik logikusnak
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
gondolom a slapre gondolsz, de ha paul annyira technikás lett volna akkor tuti hogy több számban is lett volna slap vagy hasonló bonyolult dolgok...
Nyugodj Békében Paul!
RIP
Amúgy jah... D'Addario, Fender, vagy olcsóbb Ernie ball
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
Eddig a Drapos Gergõ oldalát nézegettem, de neki nincs sok ideje erre az online tanításra😄
Ki tudna nekem segíteni lehallgatózni egy számot? 😊
http://www.youtube.com/watch?v=PnQFTUx83nM
Ezt szeretném lehallgatni de valahogy sehogy sem megy. Örülnék ha valaki segítene mert valakinél ez nagyon jó pont lenne nekem 😊 😄
És egy normál méretû is halk lenne? A Hora Jumbóról hallottatok már?
\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"
Újjal sehogy se lesz annyira hangos egy akusztik bass:/
Elég kacifántos kérdésem lenne. Emberi áron keresnék vmi akusztikus basszusgitárt, ami erõsítés nélkül is elég hangerõvel rendelkezek hogy szabadban egy akusztikus gitárral együtt játsszunk. Sajnos eddigi tapasztalataim alapján a hangerõ nem erõssége az akusztikus basszgitároknak.
De itt jön a cifra rész: ha sima akusztikus basszgitárt szeretnék, valószínûleg Hora Jumbót vennék, de én szeretném, ha kisebb és könnyebben hordozható lenne.
Mutatok példát is:
http://www.youtube.com/watch?v=ZBzOPpq7Rvk - travelsize basszusgitár
http://www.youtube.com/watch?v=u3IUSd5c6VM - basszus ukulele, ez erõsítés nélkül tuti halk
A fentieket sajnos csak tengerentúlon találtam meg. A legjobb valami olyan lenne, amit ki is tudnék próbálni, mielõtt megveszem.
Semmi ilyesmit nem találtam, ti tudtok valamit,
Köszi!
\"Aaapaa! Aaapaa! Kééérsz csookiiit???\"
Tényleg... ha már Napoleon Boulevard... ilyen bass hangzást akkoriban hogy értek el? Ok... az ilyen szintipopban vágom, hogy legtöbbször headless bass volt, de annak lenne ilyen hangja?
Hogy értek el ilyen "gagyi" bass hangzást?😄
Amúgy próbálkozzatok ezzel... tök egyszerû... végig egyszerû slappelgetés, semmi extra😊
Repatarurgyán
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?
Egy effekt professzor miben különb egy multieffektnél?
érdemes ilyet venni szerintetek?😊
majd veszek másikat nem nagy összeg
Musicman Stingray, Custom Jazz Bass Gallien Krueger 700RBII & SBX410+SBX115 RockTek Bass EQ,Envelope Filter,Boss ODB-3
Ma, letargiám és depresszióm közepette bekötöttem a gitárt. És nem recseg! Meggyógyult!
( Azért lekopogom... pesszimizmusom törhetetlen)
Nekem is volna problémám (a fentin kívül):
Még régen írtam azt a bajomat, hogy a single coil hangszedõm egyszerûen nem szólt... leszakadt a hangerõ potiról... azóta visszaforrasztottam... tök jól mûködött, meg minden... aztán azóta már csinál ilyeneket, hogy egyszer csak nem szól... és csak akkor szól újra ha jó nagyot "ráslappelek" a húrokra...
Azóta próbáltam már újraforrasztani... ezt megtettem 3szor, de a probléma változatlan... mi lehet a gond?
Netán a drótozása szar és azt kellene kicseréltetnem?:/
Valami gond van a gitárommal... Recseg! rezeg a hang ( nem a pengetéshang, hanem úgy alapból ) majd elmúlik.. ezt csinálja kb 10 másodpercenként. Ha hozzáérek a kábelnek a fém részéhez, akkor abbahagyja! De próbáltam másik kábellal, és azzal is ugyanúgy szar. Másik "erõsítõn" is próbáltam. Tudjátok mi lehet a gond?
Tónus: általában van a gitáron egy ilyen potméter... tekergeted és élesebb, erõsebb, zajosabb lesz a gitár hangja... ha nincs akkor állítgasd az erõsítõ equalizerét
Illetve arra is figyelj inkább közelebb csináld az egészet a fogólaphoz (fogólap aljához), mert ha ott tépsz, akkor az erõsebben csattan vissza a fretboardre és hangosabb, élesebb hangja lesz.
És nem fogod elhinni de épp ma találtam rá a can't stopra és azt kezdtem el gyakorolgatni 😄 Aztán felnézek ide és mit látok.. 😄😄 köszi amúgy 😊