Fegyverek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szia Szines Géza!
Nem jól tetted fel a kérdét. Konkrétan mit akarsz tudni? Sok dolog változott, de nem a mi kívánságunknak megfelelõen, inkább a hátrányunkra.
Sziasztok!
Nagy örömömre szolgálna, és nagyon megköszönném, ha valaki feltenne egy képet a Király géppisztoly reteszelését biztosító zártestrõl a himbával. Netán a zárvezetõrõl is. Ifjonc koromban, amikor bejáratos voltam a BKÜ Fõ utcai és a BM Mosonyi utcai fegyverszertárába nem néztem meg, mert azt hittem ez a fegyver is egyszerû súlyzáras rendszerû. Nem tudom, hogy a háború után miért a PPS géppisztolyt kellett gyártani, amikor a Király is gyártható, átalakítható lett volna a PPS lõszerének megfelelõen. Pontosabb, nagyobb a tûzgyorsasága és megbízhatóbb.
Szia Sanyix!
Nem válaszol neked senki, de ne menj senkihez. Erre nem kapsz engedélyt. Az erdõben légpuskával nem lövöldözhetsz. Már nincs egyetlen madár sem amelyik ne lenne védett. Valami hasonló helyzet van a vadon élõ más állatokkal is. Vagy védettek, vagy más tulajdona. Még az "egerek" között is van védett.

Az új fegyvertörvényrõl tud valaki valamit?

értem és akkor hogy én erdõbe "lövöldözhessek" akkor kihez kell el menyek ? önkormányzat?

Punker
nem használhatod közterületen, magánterületen a tulaj engedélyével.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

PrasCo
Bár konkrétat nem tudok mondani, mivel a.) szabadban csak íjászom b.) sportlövök légfegyverrel, de csak lõtéren, egyik sem az a "nehezen kimagyarázható" kategória (az íj még inkább az, erdõben). Két dolgot vinnék magammal: A terület tulajdonosának írásbeli, aláírt engedélyét telefonszámmal (ez komoly ütõkártya, hogy a tulaj tudtával vagy ott); továbbá a törvények (légfegyverekre és egyéb, mittomén milyen különösen veszélyes, nem fegyvernek minõsülõ okosságokra vonatkozó) kivonatolását, ezt netrõl ki lehet nyomtatni. Ezzel már elég jól el lehet simítani a dolgokat, bár nálunk emellé még jó, ha van egy MÍSZ (Magyar Íjász Szövetség) kártyád is, amivel kétséget kizáróan igazolni tudod, hogy sportoló vagy. Vagy legalábbis, az is...
Mindehhez mondjuk komoly segítséget nyújt, ha nem sörösdobozokra, hanem 5-10 ezer forintból ezres nagyságrendben beszerezhetõ légpuska-lõlapokra lõsz. Amiben sokkal több ráció is van, mivel tisztességes pontozhatósága van, az meg sokkal jobb buli. Ja, meg ne pakoljál távcsövet a fegyverre, nyílt irányzékkal lõj.
...azért, ha nagyon akarnak, még így is elhajthatnak a helyszínrõl, vagy baszogathatnak, legbiztosabb a magánterület. Ott ugyanúgy lelõhetsz valakit, sõt, még inkább, ha nem vigyázol, de legalább nincs jogalapjuk elkapni a tökeid.
nem az hogy nem örülnének:S hanem hogy engedélyezett-e így használva? nem vadat lõnék csak egy hely lenne ahol hobbiból mondjuk s sörös dobozokat lõnék

Szia Sanyix!

A légpuska is 7,5 joule alatti fegyver, mégis remekül lehet vele fácánra vadászni. Nem hiszem, hogy a vadászok és a vadõrök örülnének neked, ha egy Szlávijával a kezedben meglátnának az erdõben.
Hi all Srácok a 7,5 joule alatti fegyverekhez ugye nem kell fegyvertartási de miféle Szabályzatok illetve intézkedések szükségesek hogy használ hassam közterületen értem ez alatt egy erdõt mert gondolkoztam hogy veszek olyan puskát de biztosra akarom tudni hogy engedélyezett-e az ilyesfajta használat közterületen vagy az már engedélyhez kötött-e ?

Kazuma92
Értem, köszönöm.
Még 1 évem van addig ,de szerintem mindig túljelentkezés lesz erre, sok ember megy a lóvéért.

Szia KAZUMA!
A rendõrségen viszonylag kevés fegyvermestert alkalmaznak. A felvételhez elõnyösebb lenne nyelvismeret vagy egy jó érettségi. Bízz abban, hogy Orbánék valóban 3.000 új rendõrt fognak alkalmazni. Szerintem többre lenne szükség. Budapesten mindig volt rendõrhiány.
Kazuma92
Hello mindenki!
Sajnos nincs idõm végigolvasni a topikot, szóval lehetséges hogy hatszázszor lelett írva, ha ez elõfordul, elõre elnézést kérek.
Érettségi után szeretnék 1 éves fegyvermûszerész szakot letenni. Valaki tudna részletes beszámolót írni róla hogy milyen konkrétan? És hogy ha késõbb rendõrképzõ iskolába megyek, ez jelent e valami elõnyt?

vannak még akik ebbe a topicba benéznek??

Sir Quno Jedi
Nos, ez nem igaz, mert csak nekem van igazam! 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

gurubefree
<#eljen>

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

Falcon87
Lol, egy kurva FAMAS miatt baszogatni egymást (minden tiszteletem a FAMAS-nak, de ne egy fegyveren vesszetek már össze). Lényegében mindkettõtöknek igaza van, csak félreértettétek egymást.

,,Inkább haljak meg állva, minthogy térden csúszva éljek\"

Sadist
Aha, eddig pusztán te tanúsítottad jelét a butaságnak, és te nem voltál képes az egyszerû szövegértelmezésre, de rögtön betegezel, meg retardáltazol. Ezt a hatalmas nagy arcot is a franciáktól tanultad, vagy jött magától? 😊
Amúgy még bõven nem késõ elismerni a hibádat és bocsánatot kérni.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

gurubefree
<#eljen> Nem fogok beteg emberrel vitatkozni .

#1899 : Aha, próbáld ki balkezesként. Teleszórja az arcod forró töltényhüvelyekkel "

A retarditasod a lenyegen nem valtoztat : a FAMAS ketkezes fegyver . Arra meg teszek hogy szakszavakban nem vagyok otthon ( elvegre franciaul tanultam , meg mar el is felejtettem 6 ev utan. )

Koszonom hogy megosztodtad a szaktudasod velem .... jo lenne ha gyakorlatban is kamatoztatnad .
Egy kis gyakorlat : Hogy hasznalja egy jobb kezes ember ( en ) a FAMAS-t . ( Kimehetnel talan meg embert is faragnanak belolled . )

Sadist
Olyan aranyos vagy, ahogy próbálod a másikat hülyének nézni <#smile>

Nézd, segítek:

Azt a kis fekete, általad csak "alkatrésznek" nevezett valamit hívjuk hüvelyvonónak. Itt egy másik is:

És igen, a hüvelyvonónak azért ez a neve, mert belekapaszkodik a hüvely peremébe és kihúzza (ha jobban tetszik kivonja) a csõbõl.
Persze ezek forgó zárfejek, úgyhogy ne keresd a FAMAS-on, mert tök más reteszelési módja van, viszont a hüvelyvonó annál is ugyanúgy megvan.

A fegyvert meg valóban nem szokás szerelgetni, fõleg harci körülmények között, viszont szokás átvenni másik kézbe egy fedezék mögül kihajoláskor/kimozgáskor, ami bullpup elrendezésnél meglehetõsen nehézkes (kivéve az F2000-nél), lévén teliszórja az arcod forró hüvelyekkel.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

gurubefree
Akkor atfogalmazom hogy te is megertsd : a fegyvert lehet bal es jobb kezhez is allitani . Ez nem csak abbol all hogy az altalad "hüvelyvonónak" nevezett burkolatot athelyezed a masik oldalra mert ha csak ezt tenned a zarfej megszorulna. Magaban a zarfejben kell egy kissebb alkatresz helyet megcserelni jobbro-balra v. balrol-jobbra annak megfeleloen hogy aki hasznalja jobb vagy bal kezes.Mindenkinek sajat fegyvere van tehat nem szokas allitgatni .. egy jo fegyvert egyszer szokas .

"épületharcnál meg minden saroknál átszerelgeted a hüvelyvonót a zárfej másik oldalára"

Ha idezhetlek :

"De ezzel saját magad lejáratását folytatod"

Sadist
Aha, épületharcnál meg minden saroknál átszerelgeted a hüvelyvonót a zárfej másik oldalára. <#smile>

gurubefree
korubelul 1000x szedtem szet es raktam ossze . A FAMAS ketkezes attol fugg hogy jobb vagy bal hogy rakod ossze .

Sadist
Aha, próbáld ki balkezesként. Teleszórja az arcod forró töltényhüvelyekkel <#smile>

gurubefree
Ime az en kedvencem :

Hasznaltam . 200m eleg pontos . 5.56mm . A lenyeg hogy csak 4kg teli tarral . Ketkezes tehat a balkezeseknek sem okoz gondott a hasznalata .

Mike at home
tökigaz

ha meg mondjuk helyhez kötötten vitézkedsz (mondjuk bolt) legközelebb simán rádgyújtják

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
szerintetek legális a paintball puska (eddig igen) de bors töltetü golyókkal? (valszeg nem)

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Falcon87
Szép. Hasonlóan elrettentõ ereje lehet, mint egy kabát alól elõrántott Gorkij-65-nek 😄

TheRock18
ez kurva jól néz ki,mármint az elsõ képen 😊

BMW Über Alles!

és jól is néz ki 😊

taktikai változata...

Az alul tárazos, mûanyag acél keverékû Keserû Omerta-T gumi lövedékes puska se rossz.
[/img]
gumis lõszer

Egyébként én is gondolkozok otthonra gumilövedékes puskán.
a magyar Keserû Dragon elég faszának tûnik 😊

Keserû Dragon

18 évesnek kell lenni, hogy vehess gázpisztolyt vagy gumi lövedékest. Az otthon védelemre nem kell engedély ezeknél.
De a viselést csak gázpisztolynál engedélyezik( gumi lövedékest sehogysem lehet vinni házon kívülre).
De a gázpisztoly esetében kérni kell kell engedélyt ha rejtve viselni akarod mindenhova. Többnyire 99%-ban engedélyezik a viselését.

Helló!
Valaki tud egy olyan oldalt ahol szépen össze van gyûjtve, ha nem is az összes, de a lényegesebb lõfegyverek??
TheRock18
miért,pont 4,5-es kell?

BMW Über Alles!

jobbat
már kösz nem kell találtam egy kobbat azért kösz !
és akkor tudnál nekem hasonló gáz-riasztókat mutatni 4,5 mm és hasonló külsõ?
TheRock18
passz...nem tom,hogy azt gyártja-e még valaki
a németek gyártották,de az drága
a törökök is,de az meg szar

BMW Über Alles!

helo vki nem tud nekem mondani egy olyan webshopot ahl lehet kapni beretta elit 2-t?
Köszi 😊
nem írtam semmit már tom 😄😄😄
a gáz-riasztó fegyvereket hány éves kortól lehet tartani és venni?
hidd elég jól értek a fegyverekhez!
TheRock18
én már nem tudom,nem vagyok biztos benne
1-2 éve még bárki vehetett,de ma már asszem 18 év kell hozzá
nem hordhatod magadnál,csak,ha kiváltod rá a viselésit
és,a fegyverrel ugyanúgy kell bánni,mintha éles lenne,sõt tisztítási szempontból,még gyakrabban kell tisztítani
tarthat 14éves,de,csak otthon...
apucinál kinyígod,hogy vegyen,oszt otthon tartod...bár én a 14éves gyerekemnek nem adnék semmilyen fegyvert a kezébe

BMW Über Alles!

Falcon87
Nem tizenhárom gyerek vett egyet, hanem egy tizenhárom éves 😊
Mellesleg nincs semmilyen ,,kiskapu", csak 18 éves kortól.

de a gázpisztolyhoz nem engedély kell hane viselési engedély nem?
és az hogy olvastam egy cikkben hogy egy 13 gyerek vett egyet

szal ezért kérdezgetek hogy vki nem tudja-e?
Pipör
engedélyt tudtommal csak 18 év után lehet kapni úgy hogy sztem nem

Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO5210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>N.N73ME>NOKIA N82>>ZTE BLADE III.

és 14 ember nem tarthat semmi modon?
Pipör
18

Eddigi Telóim : ER1018>NO3210>NO5210>NO6210>SIMC60>SET630>SEK700I>SEW810I>N.N73ME>NOKIA N82>>ZTE BLADE III.

cs
azt szeretném megkérdezni hogy gázpisztolyt hány éves kortól lehet szerezni ?

kösz😊
Sziasztok!

Nekem most hozta a futár a Umarex/ Heckler & Koch P30 -amat!

Gyönyörû!!!

Korrekt bolt, ajánlom mindenkinek!
www.fegyverlabor.hu