winchester probléma
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"The trees move. Do you not see it?"
Lenne egy kérdésem,ha tud valaki segíteni.
Lefagyott a gépem és újraindult.Újrainduláskor ezt írta ki:
"Pri Master Hard Disk:S.M.A.R.T. Status BAD,Backup and Replace
Press F1 resume"
Azóta is ezt csinálja ,de csak újraindításkor,síma indításkor nem.
Mikor megmegnyomom az F1-et akkor kiír valami olyasmit hogy "Cheking NVRAM"(lehet nem pontosan ezt)aztán betõlt rendesen és mûködik normálisan tovább a gép!
Mi lehet a gond?Megköszönném a segítséget.
Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,
az emberek 1%a élvezi azt amiért a maradék 99% megdolgozik...
😞
Van egy 40Gb vinyom.
10 és 30 Gb volt felosztva. NTFS particio voltak.
Aztán format de win 98-all fat 32 be.
Na azota 10 Gb-tom eltünt csak 30 Gb a vinyom.
Valaki nek van valami használható ötlete arra hogy hogyan csinájam visza?
gumci.
" © gumci
2008. nov. 08. 17:42 | privát | válasz erre | #1826
sziasztok!
lehet h már volt kérdés de õszintén megmondom h nincs kedvem 1800 üzenetet végigolvasni..szal az lenne a gond h van 2db winyóm..amikor bekapcsol a gépem akkor látom h látja mind2 winyót..ebben az esetben vmi ojasmit ír hogy nemtud bebootolni..viszont amikor csak azt a winyót látja ameiken a windows van akkor elis indul a gép (mostis így írok)..de ojanis volt még pár napja hogy megjelent mind a 2 winyó de egyszercsak menet közbe eltünt:S..mit tegyek..mentsek mindent le ami kell és winyó csere vagy van vmi egyszerübb (v olcsóbb 😄)módszer? "
Ez nekem ismerös.
Több dolog lehet de a leg valoszinübb hogy a vinyo meg rogyik elöbb vagy utobb.
Az hogy müködött egyszere mind ketö aztán eltünt az érinkezési probléma is lehet.
Én vinyo cserét javaslok.
lehet h már volt kérdés de õszintén megmondom h nincs kedvem 1800 üzenetet végigolvasni..szal az lenne a gond h van 2db winyóm..amikor bekapcsol a gépem akkor látom h látja mind2 winyót..ebben az esetben vmi ojasmit ír hogy nemtud bebootolni..viszont amikor csak azt a winyót látja ameiken a windows van akkor elis indul a gép (mostis így írok)..de ojanis volt még pár napja hogy megjelent mind a 2 winyó de egyszercsak menet közbe eltünt:S..mit tegyek..mentsek mindent le ami kell és winyó csere vagy van vmi egyszerübb (v olcsóbb 😄)módszer?
Samsung HD161HJ típusú vinyóhoz keresek elektronikát. Aki rendelkezik ilyennel és megválna tõle, az dobjon egy PM-et! Munkám gyümölcsét cserélném valami ehetõbbre.
Laptopban 80 GB-os HDD, torrentezés közben rendszeresen CRC-hiba, HD Sentinel szerint 9%-os kondíció, valamint 1907 hibás szektor (folyamatosan nõ). Még garis. Tutira csere?
Samsung HD161HJ típusú vinyóhoz keresek elektronikát. Aki rendelkezik ilyennel és megválna tõle, az dobjon egy PM-et! Munkám gyümölcsét cserélném valami ehetõbbre.
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
nekem egy olyan problémám van a vinyómmal, hogy a 250Gb-ból csak 131Gb-ot ismer fel. ez mitõl lehet?
Elõre is köszönöm a választ!
Adott:
1db Samsung Sata 750Gb
1db Seagate Sata 320Gb
1db Samsung Pata 160Gb vinyó.
Ha a két Sata-s van a gépemben akkor nincs probléma, viszont ha bekötöm a harmadik, pata-sat is akkor jelentõsen megnõ a gép ki/be kapcsolási ideje.
Meg lehet valahogyan ezt oldani?
Kb. 1 percel bootol be tovább, és kb 2 percel tovább lép ki.
2. Táp milyen?
Vagy már döglõdik szegény, azért kapcsol késõn, ajánlott a SMART-ot megnézni pl. Everesttel.
Mi a véleményetek, mi a baj ?
Ha esetleg valahol találsz elektronikát a vinyódhoz ,akkor lécci jelezz már nekem is, hátha jut nekem is onnan, ahonnan neked lett.
Tönkrement a vinyóm elektronikája és nagyon kellenek a rajta lévõ adatok.
Úgyhogy ugyanolyat keresek, lehet bad sectoros is.
Leírtam minden feliratot amit találtam rajta.
Samsung SP0802N
E-H011-03-1487(😎
2004.05 havi
Vonalkód P/N: 0821J1FX504515
S/N: S00JJ10X569947
A mechanikán: P80VE1-1
a közepén: 40419BD
P80VE JVC
Az elektronikán:
BF41-00080A
Chip: 88i6522-LG0
FF48731.3
0414 A3P
vonalkód: P8CDX543B40246
Akármilyen megoldás érdekel. Fizetek azért is ha csak kölcsönbe adja valaki.
Köszönöm elõre is a segítséget. Tényleg nagyon fontos lenne.
Privát Üzi vagy +36702192744
Most vettem egy új winyót (csak az érdekesség kedvéért a 160GB-os Samsungom mellé egy 320GB-os Seagate-et, úgyhogy üdv borix 😄) és nem vagyok tisztában a teendõkkel teljesen, mert ilyet már rég nem csináltam.
Szóval partícionálni szeretném a Seagate-et, de nem tudom, hogy ennek mi a legegyszerûbb módja meg, hogy ezt lehet-e Windows alatt vagy nem, szóval hogy megy ez?
Van 1 samsung 160Gb és 1 Seagate 320Gb vinyóm.
HDDlife Pro a samsumg-ra azt írja hogy kiválló a seagate pedig 18%.
Hard Disk Sentinel a samsungra azt írja hogy 66% és van 56 gyenge szektor a segate pedig kiválló.
Lehet ezeknek a progiknak hinni?Úgy tudom a smart ellenõrzés mégy gyerek cipõben jár.
Tud valaki mondani olyan programot amivel megtudom nézni épp mi használja a vinyot?
mostanában valami nagyon olvas vagy ir valamelyik vinyomra és elég erösen, biztos nem virus bár kitudja, lehet hogy nem látja a NOD32 meg az AD aware meg a Spybot
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Nekem is hasonló gondom lenne, mint Mersh-nek a #1456. kommentben, azzal a különbséggel, hogy nekem egy SAMSUNG HD161HJ 160GB-s SATA2-s vinyóm van, aminek a nyákján elfüstölt egy ilyen kis fekete valami a tápcsati alatt és szeretnék szerezni egy másik nyákot. Esetleg vkinek ilyen modelljelzésû rossz vinyója? Vagy bontó, vagy valami más ötlete?
van egy program amivel javítani is tudod... de perpill nem jut eszembe a neve, sry, olvass vissza, valahol biztos leírtam <#nyes>#nyes>
low level formattal gondom még nem volt, ha el akarod nyomni powermax nevû programot használd maxtor vinyóhoz.
Megprobálhatsz,de sok értelme nincsen én is hasonlo cipöben járok.Maxtor meg alapbol nem az a hü,de legjobb ne vedd sértésnek.
Mélyformázás tipp.
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.2Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual channel,Asus EN8800GT 1GB,Samsung 640GB.Thermaltake Power Station 520W
Van egy bad szektoros vinyóm. Szeretném úgy partícionálni, hogy a hibás részek kis ráhagyással ne kerüljenek egy partícióba sem. Ehez azonban tudnom kellene pontosan mely partíciók hibásak. Milyen programmal tudnám feltérképezni a vinyót a bad szektorokról? Illetve érdemes-e mélyformázást végrehajtani? Egy Maxtor 6Y060L0 vinyóról van szó, de én a maxtor oldalán nem találtam mélyformázó programot.
Elõre is köszönöm a segítséget.
Üdv, Yani
Nemrég vettem egy 500gbos winchestert.
Segítséget szeretnék kérni hogy milyen kábel kell hozzá? sata kábel? Sima hdd kábelhez kell sata átalakító? Még a tápra se tudtam rákötni, nincsen rajta olyan csatlakozó. Ehhez is gondolom valamilyen átalakító kell.
2. az össze partició egyberakása (80úgy meg 400amúgy)
3. pl. 80 sima adathordozó 400ból 100(xp+játékok, hiddel majd itt lesznek nemsoká a bluray game-k) 300gb(290) üres helynek
4. 80-290 páros full leformázás, 100-ás partíció rendszertelepítés
5. ha sikerült nyertél ha nem akkor ha garis a Computer üzletbe😄
Abit Ab9, PentiumD 915 2800mhz, Gainward 7600GT, 2x1024Mb Kingmax DDR2 800mhz, 2x512Mb Kingmax DDR2 800mhz, 500Gb Western Digital, 400Gb Samsung, 450w Chieftec, Leadtek PxDVR 3200H tuner
Nem tudja valaki hogy miért lehet az hogy ha az egyik vinyót rákötöm a gépre,akkor eltelik vagy 20-30 mp is,mire továbbmegy a vinyó ellenõrzésnél,viszont ha már újraindítom a gépet,akkor gyorsan felismeri...mindig csak a bekapcsolásnál kinlódik ilyen sokat...próbáltam mobilerack nélkül is,de ugyanazt csinálja,és csak ezzel a vinyóval...
Nem találkozott valaki ilyennel?
Elõre is kösz!
Tegnapi rendszerújrarakás óta néha gondol egyet és leáll ( ennek egyértelmûen "hangját adja") ... egyszerûen nem értem... 1,5évig gond nélkül müködött,mostmeg hirtelen használhatatlan ... (jelenleg a gépem nem is látja... <#szomoru1>#szomoru1><#confused>#confused>)
van valakinek ötlete mi lehet a probléma??vagy hogy lehetne orvosolni??
„Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, amikor azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni. „ - Kierkegaard, Sören
Lenne egy problémám.
Egy cégnél dolgozom mint informatikus.
Vannak olyan vinyók amik tartalmaznak olyan adatokat amit jó lenne ha nem nagyon tudnának visszaállítni.
Sok verziót hallottam már arról, hogy hányszor kell felülírni vagy formázi (mély) hogy ne lehessen visszaszedni adatot róla. Van aki azt mondja 1 is elég (kürt szakija), 3, 7. Akkor most mennyi?
Jelenleg egy programot hsználok ami ingyenes (Eraser), õ valami szabványt használ az írásra US DoD5220.22-M amit utanáolvasás után az amcsi védelmi minisztérium is használ.
Akkor most mi az igazság? Ki mit tud?
Az én problémám az lenne h a winchesterem 20megával darált majd másnap amikor másoltam 2mega fölé nem ment és ha egyszerre töltök le vmit akkor még zenét se lehet hallgatni mert bevan lassulva..próbálkoztam és az segített h átdugtam a másik mobilrack-be de megint elõjött..talán az is lehet h melegszik és semmi köze annak h hova dugom v haldoklis és kezdjek mentegetni??elõre is köszönöm..