winchester probléma
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sziasztok!
Vettem ma egy western digatal winyót 320 R2 WD3201ABYS
Vannak rajta ilyen fekete lerafasztások (4db), ezeket le kell szedni?
udv
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
pl. egy vinyó és egy dvd író vagy 2 vinyó
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
Van egy 200as satás samsung vinyóm és egyik napról a másikra gondolt egyet és elkezdett kattogni meg belassult. Amikor olvas akkor kattog mint egy floppy meghajtó és sokkal lassabb...
Valami ötlet mi a hiba?
Most vagy én fogok ki selejteket vagy ez a sata sajátossága 😞
Telepitek másolok nagy fájlokat azt elkezd nekem vinnyógni csipogni vagy hogy mondajam .
Az egyik egy SATA samsung 400GB-os kb 3/4-ed éves a másik vadiúj WD 500GB-os alig pár napos.Komolyan mondom máskor IDE-set fogok venni azokkal semmi baj nincs.
Next PC upgrade: 2022
delayed write failure : nem lehet írni a winchesterre.
nem lyan köszörûlõ hangot ad ki vagy nagyon hangosann zúg? de próbáld ki SATA-val is, ha megtudod. ha úgy se megy akkor garancia van rá?
köszönöm
Dell Latitude E5430; Logitech Z4; Samsung 226BW;
szedd le róla cuccaid, és cseréld azonnal!
Dell Latitude E5430; Logitech Z4; Samsung 226BW;
szerintem egy IC füstölt el benne nem?
Van vkinek rossz SAMSUNG HD151HJ típusú vinyója? (160GB SATA2) Az én vinyóm alsó paneljén egy kis vmi elfüstölt és ez ilyen alsó panelre lenne szükségem. PLz aki tud segítsen!! Fontos lenne!
Samsung HD161HJ típusú vinyóhoz keresek elektronikát. Aki rendelkezik ilyennel és megválna tõle, az dobjon egy PM-et! Munkám gyümölcsét cserélném valami ehetõbbre.
ha nem megy akkor windows xp partícionálást nézted már?
Vettem egy 250 gigás vinyót(IDE), és csak 30 gigát lát belõle a gép mint teljes kapacitás. Ez mitõl lehet?
élvezd az új vinyódat. <#nyes>#nyes>
"The trees move. Do you not see it?"
De nem hinném hogy ez lenne a baj , mert a tápomat azt 4 hónapja cseréltem le.
Dark Angel, nem lehet, hogy kezd kontaktos lenni a tápcsatija? Próbáltad másik tápkábellel?
Asus TUF Gaming F17 17,3" Intel Core I7 11800h, 2x8 Gb Ddr 4, 500 Gb Ssd, Rtx 3050ti.
Inditáskor nyikorog , zörög , kattog.
Van amikoir le is áll Machine check exception hibaüzenettel.
Mennyi ideje lehet még hátra ? Még 1 évig garis , 250 gigás Western Digital.
Ennyi hibával visszaveszik ?
Vagy mit csinálják vele hogy teljesen elromoljon és cseréljék is vissza ?
Kolix: a PII számítógép 80 gb-ig ismeri fel a winyót, a PIII meg már 80 gb fölött is.... de mostanába már nem éri meg 634 mhz-es gépet venni, ami PIII felel meg. Nekem is van egy olyanom: Intel Celeron. Az alaplaptól függ, hogy mennyit bír el...
flashka: 9.0 mb/s az nagyon kevés. ha van rá garancia nézesd meg, cseréld ki, haány éves is a winyó?
SeriusLame: a régi 40 gb-os winyóval is lefagy? az alaplap lehet még a baja. próbáld ki azt, az alaplap milyen hány éves?
vagy esetleg táp?
<#wow3>#wow3><#wave>#wave><#wink>#wink>
Nekem is ezzel van bajom már egy jo ideje: egy elég jo configba vettem egy 250 wd vinyot 16mb cache stb-vel, és a gépem teljesen instabillá vált, lefagyott, eltuntek dolgok, meg hasonlo érdthetetlen dolgok.
Boltban azt mondták biztos a ram miattvan, bevittem hát a teljes gépet egy átfogo tesztre, ram viszgálat meg ienek: nem találtak semmit!
1értelmu hogy a vinyo a hibás! Ahol vetem a vinyot kicseréltem egy szintén 250-es samsungra, és láss csodát 😊 pontosan ugyanaz a baja ennek is 😞
Ami érdekes, hogy egy régebbi idés 40 gigás maxtorral tökéletesen mukodott, söt ha maxtorrol indult a microfos xp mentek azok a játékok amik most szabályszeruen mindig lefagynak. -a wd rol is
Én ezt már nem értem <#rinya>#rinya>
Olyan problémám van hogy van egy Seagate winyóm ami valamiért be van lassulva. Lefuttatam rajta egy HD Tune-t és EZT produkálta.
Eddig teljesen normálisan mûködött, lehet hogy beadja a kulcsot?
Ma újra lecsekkoltam mindent...
- A rendszerben 1db Sata vinyo és 1db Pata DVD (önállóan az IDE kábel végén masterre jumperolva
- A BIOS-t upgrade-eltem 0804-re
- JMicron vezérlõ bekapcsolva, "Compatible IDE"-re beállítva
... és semmi... ua., mint eddig.
A legnagyobb gondom, hogy az irodai gépem közel ua. mint az otthoni (P5K-C helyett P5B Deluxe... és ott a POST lefutása után lefut a JMicron BIOS-a (a gép Bios-ába belépés elõtt is), így ott már kiírja az IDE-eszközöket,és eleve lehet választani primary boot-ot... Nos, az otthoni gépemen egyszerûen NEM FUT le a JMicron boot-ja, a POST után egyszerûen kéri a korrekt boot médiát, vagy a helyes boot beállítást--- mindkét P5KC-nél... egyszerûen nem tudom, mi van vele...
Ja, és a BIOS frissítés nem hatott semmire...
próbáld meg csak úgy felrakni a windowst, hogy 1 winyó legyen, amelyikre felrakod, és egy dvd vagy cd meghajtó. tedd fel a drivereket, aztán kapcsold ki a gépet, és dugd fel egyenként a winyókat, úgyhogy kiderítheted melyik nem szereti vagy ilyesmi...
Szóval próbáld meg.
Az alábbi problémával küzdök:
Gépújítás (P5KC, E6750, 2x2 GB Kingmax 800, 8800GT, vinyo), a többi komponens (PATA DVD, PATA-s vinyók, stb) maradt a (nem olyan) régi...
Gép összerak, (már nagyon sokadik...), Bios-ban bootolás dvd-rõl beállítva... és semmi... nem ismer fel fel a szûz Sata vinchesteren kívül semmilyen más eszközt... kb. 4 óra szenvedés után (Biosban létezõ minden opció állítva, három különbözõ PATA vinchester, csatlakoztatása, Master, slave, cable select kipróbáás, ATA kábelcsere.... SEMMI...
Próbáltam a satás vinyót lehúzva, csak a dvd és egy régebbi (250-es) vinyo... ua.
Alaplapot kicseréltettem garanciában, elkönyvelve, hogy vmi hibás darabot fogtam ki... Gyorsan gépet újrarak... és... Ugyanaz! Egyszerûen nem értem... ezek az alaplapok már nem kezelik le bootolás alatt az Atás cuccokat??? Most asszem veszek egy Satás dvd-t, hogy legalább kipróbáljam, mûködnek-e egyáltalán a cuccok...
nem is azzal van a gond, hogy vegyek egy násik (sata) dvd-t... DE Miért nem ismer fel semmilyen Pata eszközt??? Nem igaz, hogy egy alig 1 éves (Pioneer) dvd-t ezért dobjak ki... ráadásul van vagy 5 Pata vinyóm,mind tele fontos cuccokkal... azokat is vágjam ki? vagy az op.rendszer felrakása után már menni fog?
Ráadásul az is érdekes, hogy a bios-ban csak sata eszközöket (sata1...sata4) detectál, nincs is lehetõség mást esetlegesen manuálisan beállítani...
Már próbáltam a satás vinyót mindegyik portban, hátha az nem tetszik neki... de ua.
Nem hiszem, hogy a külsõs (JMicron) Sata- Ata vezérlõ lenne rossz..(mivel ugye az alaplapi chipset már nem kezel le Pata eszközt... mert egymás után két alaplapban ezt el nem tudom képzelni
De ha vki találkozott már ilyennel, pls Segítsen...
Chris
A vinyot kettéosztottam 2 partíciciora:
a c:/ lett egy 200 gigas tarolasra,
a d:/ pedig a windoznak
Felraktam a Tomb raider legend-et a c-re és töbszor lefagyott, azt hittem azér mer d-n tárolja a mentéseket: átraktam a d-re de ott is fagy :S
nyomtam egy rebootot, erre eltunt egy teljes installalt jatek a c-rol,
a GTA san andreas :S
1szeruen letörlödött, csak a parancsikonja maradt :s
szal ieneket muvel<#csodalk>#csodalk><#idiota>#idiota>
wtf
Valaki tudna mondani valami jot/rosszat a Western Digital nevu gyártorol ?
Egy 240 gigás merevlemezt vettem toluk 16 mb cache -val, és elég furcsa dolgokat mûvel!
Valaki egy kis infot plz!
Én HDD Life-ot próbáltam, 1-2 alkalommal az is kapott vissza hülyeségeket, de egyébként elég jól szuperál (szóval nem kell megijedni, még nincs veszve a vincsi)
SATA-ra mûködik, talán még SCSI-re is, de a RAID tömbökkel nem tud kezdeni semmit. Esetleg valaki ismer progit ami a RAID vezérlõtõl is beszedi rendesen a SMART infókat ?
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
de garanciás? mert ha igen akkor cserélni kell kifele
mert a bad sector a winyó halálának elsõ jele.
de már csak 60 napot ir a többi vinyóm meg tökéletesen megyeget.
Nem kattog semmit nem csinált. A naplófájlba meg azt irta hogy megromlott a vinyó állapot és hogy mely szektorok rosszak 16-25,25-29
meg ilyesmiket.
Igazából csak a hõmérséklet miatt használom a sentinelt.
Remélem megtudom menteni nincs kedvem szöszmötölni,(újvinyó-adatle-win fel adat vissza .
Ha esetleg elindul a windows akkor nemlehet valahogy letiltani hogy a hibás szektorokat ne használja?
Esetleg ugy hogy a windowsom is megmaradjon???