3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
de egyik sem a program hasznalat miatt hanem a latas miatt (fenyek, anatomia etc.)
A tanfolyamok alap programismeretet adnak. nem fognak neked egy olyat tudast a kezedbe adni amivel aaa* minosegu munkakat mutatsz fel es rogton egy brutal allast is talalsz.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Nyilván vannak yt videók amin megmutatnak egy adott dolgot hogy kell, de nem tudok kérdezni hogy mi van akkor ha ez meg az, ráadásul nem is magyarul vannak.
Nem szeretnék úgy járni mint a Corel tanfolyammal, 4 év használat után elküldtek tanfolyamra hogy legyen papírom, nagyjából nem tudtak újat mutatni, a rajzoljunk kört, adjunk neki színt, színezzük át a körvonalat, írjunk be szöveget stb. stílusú tanfolyam volt.
8 éve rajzolgatok autókat, valamennyire ismerem a programot (nem nagyképűségből írom, nyilván a Max bonyolultabb).
Akkor átfogalmazva a kérdés, melyik iskola melyik képzése adja meg a lehető legnagyobb programismeretet és melyik képzés az amire van itthon kereslet.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
per aspera ad astra
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
per aspera ad astra
esetleg egy epiteszmernoki diploma.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Játékfejlesztés nem érdekel, látványtervezés, filmeffekt igen.
Gondolkozom hogy fejlődnöm kellene, kb. 15 éve dolgozok 2D-ben, már kezdem unni és jól jönne a több néz is, ezért ha van értelme akkor felhasználnám egy munkahely váltásra is a tanfolyamot.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Minap belefutottam egy programba amit kiszurtam a "csodas kelet gyumolcsei kozt" es le is teszteltem élesben (30 napig free es full funkcios).
A program lenyege, hogy relative alacsony felbontasu kepekbol néminemű analizalas utan kapok egy nagyobb felbontasu kepet (max 600%).
Ezt vagy CPU-bol, de az uj verziokbol mar GPU-bol odja meg.
A vegeredmeny valoban dobbenetes. Ha valaki napi szinten talalkozik azzal, hogy nem elég a kapott kép/foto/textura/background kep felbontasa akkor erdemes raneznie. 100$-ert szinte ajandek (vagy legalabb a 30 nap amit kapunk a demo programert ami fullosan mukodik).
A link hozza ( Topaz Lab A.I. Gigapixel): LINK
+1 video ahol megmutogatjak mukodes kozben: Link
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Ki korán kel, poligont lel.
https://fxmason.blogspot.com/
https://www.bestmarkt.hu/western-digital-120gb-green-25-sata3-ssd-p407383?g=59eb21aa7b484dabb13d8f1e8d5cc32e&productid=99672&1=1&micid=51781&utm_source=miclub
Hátha valakit érdekel, ha nem akkor pedig bocsi:
Ingyenes játékok készítéséhez keresek grafikust, aki szeret rajzolni és megy neki a 2d és a 3d.
Unity-ben készülnek, a programozó én vagyok.
Nem kell profinak lenni, én sem vagyok az.
Az eddigi játékok itt érhetőek el: weboldal
Ezekhez én csináltam a programozást, a grafikát pedig javarészt én kisebb részt letöltöttem ingyenest(Raining Iron-hoz pedig egy grafikus csinálta, de ez még nem készült el és ez egy csapattal készül).
Mivel én nem szeretek grafikázni, így kiadnám azt a kezeim közül, vagy esetleg ketten csinálnánk.
Most épp egy kórházépítős játékon ügyködöm, és kezdésnek ez lenne.
Olyan jelentkezését várom, aki napi szinten tud grafikázni, és nem zavarja, hogy nincs pénz a projectből.
Ha érdekel a dolog írj egy emailt: [email protected]
Avisynth + QTGMC plugin hozzá.
per aspera ad astra
AfterFX egészen jól elboldogul vele amúgy, média importálásakor meg kell adni neki, hogy interlacelt a footage, kiválasztani a megfelelő field ordert, és ha ez megvan, akkor kapsz egy "kétszeresére gyorsított" progresszív streamet amiben a hiányzó információt az AfterFX megpróbálta kitalálni. Ezt azután bármilyen modern retimerrel vissza lehet timeolni a megfelelő sebességre, ahol megint csak kitalálósdit kell játszania a szoftvernek. Netes tutorok is vannak szép számmal.
Sajnos a vége mindig ugyanaz: nemlétező információból sosemem lesz információ, csak valami, amit az algoritmusok megpróbálnak odagondolni.
per aspera ad astra
Ezzel a problémával amúgy már 10 éve küzdök ,mert ebben a nyomorék országban nem lehet a mediamarktban 1080p kamerát kapni ,legalábis pár éve még nem lehetett.
1., Olyan esetre gondoltam, mint pl. amikor valaki modellezik egy autót, az elején néhány párhuzamos 'edge'-t keresztben összeköt és aztán ezt az összekötést végigviszi (többnyire a 'cut'-t használva) az egész modellen, bár neki ebből a hasznos szakasz igazán csak a modell elején van.
Azt már tapasztaltam, hogy ha nem sík felületen alakítok ki így egy ötszöget, az nem szerencsés, mert látszik a '(turbo)smooth'-s különbség, de sík felület esetén nem.
Tehát, ha Porsche 911-t rajzol vki, ott megértem, hogy végigviszi, de egy '81-s Cadillac Fleetwood esetén nem. :-)
A múltkor bekapcsoltam az 'Edit Triangle' -t (nem biztos, hogy ez a neve, csak most nincs előttem a MAX), ami szaggatott vonallal mutatja (is) a 'polygon'-t felépítő(?) háromszöge(ke)t.
Ott néztem, hogy pl. ha egy 4x4-s 'Plane'-n egy darabig kettévágom a négyszög 'poly'-kat, de nem viszem végig, hanem az egyik 'edge'-nél abbahagyom, akkor ezek a szaggatott vonalak ugyanúgy állnak az ötszögben, mintha azt is kettévágtam volna. Vagy nagyon nem az a lényeg, hogy ezek a háromszögek hogy állnak a 'poly'-ban, úgyhogy ezt inkább hanyagoljam?
2., Aztán. A 'poly'-nál maradva.
Ha a modellen a négyszög 'poly' konkáv (az egymással szomszédos 'vertex'-ek nincsenek egy síkban), akkor az adott szakaszt célszerű újratervezni, vagy előfordulhat azért olyan egy modellen, amikor lehet konkáv is a 'poly', pl. a szemközti 'vertex'-k vannak egy síkban?
Mindenesetre köszi az eddigi segítséget!
.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-
Meg a programok poligonokkal dolgoznak és könnyebb így mintha mindenféle forma lenne. gondold végig vagy csinálj egy tesztet ha mindenféle szögű formát egymásba illesztesz akkor utána mennyire lesz átlátható ha minden élt meg akarod felezni.
Sztem sehogy vagy csak addig használod amíg látod és utána újrapozicionálod és folytatod a kivágást, vagy eleve olyan tools-t használsz ami az egész részre hat ahol használni szeretnéd (loop vagy kijelölések után connect stb..)
Pár kérdés:
1., Néhány tutorial video megtekintése után kérdem, hogy poly-modellezésnél miért törekednek arra, hogy az adott modellen szinte minden poly 4 szög legyen? Henger v. sokszög alapú hasáb esetén persze az alap és a fedőlap az az adott forma, azt többnyire nem bontják kisebb elemekre. De miért célszerű, hogy mindenhol máshol 4 szög legyen és ne mondjuk 3 szög vagy sokszög?
2., Hogyan lehet mozogni, pl a modell körül forogni, miközben használom pl. a Cut-t, vagy rajzolok egy line-t? Vagy hol lehet ezt módosítani, mert az alapértelmezett beállításnál nekem abbahagyja az éppen végzett eszközhasználatot.
.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-
5990ft gyors SSD nekem is ilyen van es nagyon kiraly.
Trialozom, es ha lesz ra zsem akkor ezuttal megveszem. Redqueen meg a tobbi sajnos nincsen folytatva,...
A blender.hu-t ismerem,de hát igen,az csak blender 😊
per aspera ad astra
(meg még esetleg ott a kockart, ami nem annyira 3d, de grafika, meg a blenderkuckó, ami nem annyira(egyáltalán nem) 3dsmax, de blender. )
Utoljára szerkesztette: aqa, 2018.08.06. 14:13:11
Igen,olvastam az artistpub oldalán is hogy van nekik is ilyen csoportjuk,de én nem használok facebook-ot . Azt sem tudom hogy hogy működik egy ilyen facebook csoport ,vagy egyáltalán hogy néz ki 😊
van egy csomo ilyen olyan 3d-s csoport.
meg a mai fiatalok mindent tudnak szoval nem kell tanulniuk #kappa 😄
Ettől mi még itt vagyunk, és szerintem (ha az sg marad) maradunk mi is, ameddig el nem pusztulunk.
per aspera ad astra
Na mindegy,csak tényleg furcsállom hogy egyetlen egy oldal nem maradt...
Azért a régi keménymag vissza-vissza néz ide. Vissza is fog, de az emberek többsége magnapság elszigetelten, tutorialokból tanul. Mókás, hogy régen még ki kellett írni, hogy mielőtt marhaságot kérdezel, olvass bele a helpbe. 😊
per aspera ad astra
Létezik hogy már lényegében nincs egyetlen egy magyar 3d grafikai fórum/oldal sem?Vagy csak én nem találok egyet sem? 😊 Látom nemrég az artistpub is megszűnt...Tényleg ennyire nincs igény ilyen oldalra már?Emlékszem vagy 10-15 éve még azért volt jó néhány(world3d,design21 stb),ráadásul elég rendesen pörögtek,most meg semmi?Nagyon érdekesnek találom...