BKV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Megkapja a BKV az állami garanciát
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
<#eljen>#eljen>
http://9gag.com/gag/5135249
Plusz sürgõsen felejtsd el, hogy bármilyen politikai döntés bármilyen gazdasági vagy egyéb racionalitásra alapozva történik.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Az elképzelésem, eszem(van olyan is 😄 ) olyasmin jár, ha tudom, hogy nincs kajára pénzem, vagy pl észreveszem, hogy a mobilnet adatforgalmából kevés van a korlátozásig, akkor nem azt csinálom, "majd lesz valahogy", hanem elkezdem csökkenteni az ételt, amit megeszek naponta(csak példa), vagy kevesebbet netezek.
Bár lehet azt a "híradót" nem néztem elég alaposan, és minden évben volt szó a bkv-ról, hogy hogyan lehet csökkenteni a mínuszokat, DE én errõl csak most halottam, helyesbítenék, eddig is lehet volt szó a spórolásról, csak most sürgetik még annál is jobban.
Abban valóban tévedtem, amikor nem tudtam azt, hogy a bkv nem saját erõbõl tartsa el magát..
Mind1, leírtam a véleményem, te is, nem vitatkozni jöttem. 😊
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Van még kérdésed, vagy ennyi is megvilágítja a probléma gyökerét? <#szomoru1>#szomoru1>
Mirõl van szó? Idén és jövõre fizettetik ki a 2002-2010 korszak mûködési költségének egy részét. Tehát 2012-ben és 2013-ban nem csak ezen éveket kell finanszírozni, hanem a fenti idõszakot kamatosan.
Amíg ennyire basic dolgoknak nem néztél utána, addig nehéz érdemi párbeszédet folytatni.
Az, hogy az elõzõ brancs és BKV körüli vezérei ellen eljárások folynak és pályalegyahó parizeres miki még elõzetesen is volt, az szerinted mit jelent? Arra, hogy érdekelte õket, hogy a BKV mûködjön vagy az, hogy hogyan lehet szétlopni mindent...?
Kisebbségben minden reggel megállok a piros lámpánál a Blahán a Keleti felé...Majd mikor zöldre vált ...épp hogy átjutva a keresztezõdésnél mondjuk ötödikként, a túloldalon rögtön meg is állok a következõ lámpa pirossága miatt.
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.
Szerintem..Miert az utolso pillanatban gondolgoztak ezen, vagy ugy kerdezem, miert most surgetik annal is jobban, hogy ezek a megtakaritasok eletbe lepjenek?
A jegyarral kapcsolatban arra gondoltam, ha emelik a jegyarakat, megfeljebb, akkor ebben a.mai valsagban az emberek, koztuk en is, tovabb fogjak keresni a "kiskapukat".
A BKV, mint minden közlekedési vállalat azért létezik, hogy az emberek tudjanak pl. munkába járni, ne legyen egy merõ dugó az egész város, és a munkahelyek tudjanak termelni, adót fizetni az államnak és a városnak - ezért az adóért cserébe az állam és a város részt vállal a vállalat mûködési költségeibõl, ideális esetben kevesebb pénzt beletolva, mint amennyi ezért cserébe befut neki.
Picit tájékozódj elõször, hogy ez az egész hogy is mûködik, és hogy mi a problémája jelenleg a fõvárosnak, az államnak és a BKV-nek, utána fuss neki újra az elképzeléseidnek.
Elõbb is eszükbe juthatott volna ez a zöld lámpás eksön, és a büntetés emelése..
Komolyan nem értem, nekem lenne egy cégem, úgy gondolkoznék, hogy minnél kevesebb legyen a veszteségem, DE az emberek ne legyenek elégedetlenek, mert akkor még több lesz..
Áremelés... BKV nélkül is alig tudnak megélni az emberek.. Nekik is fent kell tartaniuk magukat oké, de ott a sok okos, és ha nem fájna a foguk a több százezres(milliós) fizetésre, akkor lehetne beletolni egy beruházásba pénzt, pl. hibrid busz, és onnantól oda emelhetné a mol az üzemanyagárat, ahova akarja.. Tudom, nem 2 fillér.. De biztos visszahozná a pénzt, és megtakarítás lenne a köbön..
Ha az emberek rájönnek, (mert 100%, hogy az autóval utazók fele tudna menni bkv-val is)hogy a tömegközlekedéssel jobban járnak, gyorsabb is, akkor már kevesebb autó lesz. 😊
Mi tehetünk róla, hogy csõdbe került? Mi vettünk fel végkielégítést, prémiumot? Mi hibánk, hogy nem akadályoztuk meg a bliccelést azzal, hogy korábban bevezették volna a közterület felügyelõket az ellenõrzésekbe?
Sokan bliccelnek, de nem tettek durvább lépéseket a megfékezésükre..
Mi hibánk, hogy az ellenõrök kevés fizetést kapnak, és sokan! szarnak bele az egészbe?
Sorolhatnám..
Én is blicceltem nem tagadom, de nem napi rendszereséggel.. és a 2 db befizetetlen csekk miatt ki is fizettem az ügyvédtõl érkezett 48eFt-ot, azon kívül most is a SAJÁT pénzembõl veszem a bkv havijegyet, nem kell nekem a para, szoktam elmenni pesten belül máshova is, egyébként 1 megállót megyek a ..E-vel zugló v.á. és keleti p.u. között..
és nem a munkahely fizeti.
Én nem járultam hozzá a csõdhöz, és sokan mások sem.. szóval ha ezért emelik a jegy árát biztos, hogy bliccelni fogok én is, jól gondolkoznak ott a székházban. 😊
Hozzáteszem én is veszek bkv jegyet, és jó lenne, ha 10 ezerrel kevesebbet kellene költeni, ha pedig ide jönne nyereséges vállalkozás a bkv helyére, az még olcsóbban is adná a jegyeket..
De én affelé hajlok, hogy amit õk elbasztak, végkielégítések stb, azt hozzák is helyre.
Igen, sok metró kijáratnál nem dolgozó ellenõrt látok,(és kihasználják ezt a bliccelõk) de valahol nekem sem lenne akaraterõm, jó kedvem dolgozni(nyilván a család miatt)mikor sz_rt se kapnék(fizetés), és lehet csak hónapok vannak hátra a munkahelyem megszûnéséig.. ha dolgozok, ha nem, nekem akkor is annyi.. Nyilván õk is így vannak vele..
Régebben mi volt? ott tolongott a sor a kapuknál, mert mindenkinek megnézték a jegyét..
PÁR helyen már ezt se csinálják, bár ritkán(havi 2-3 alkalom) járok metróval, de még nem állítottak meg..
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
A politikai részét szerintem itt hagyjuk abba, ez tényleg nem az a topic, ne is legyen az.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Szerencsére a kivitelezést egy olyan makulátlan cég végezte el, mint a Siemens.
Még jó, hogy nem bízták teljes egészében a Fõvárosi Közterület-fenntartóra ezt a munkát, mert még a végén nem lehetett volna lenyúlni az uniós pénzeket.
Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.
A lámpák átállítása potom 44 millió volt.
Arról nem is beszélve, hogy ezzel mennyi többlet kipufogógáz termelõdik az autók megállása és elindulása miatt.(#6170 "Ezt is átlehetne állítani, és már nem pöfögne annyit a busz, amikor felgyorsít..")
Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.
Egyébként mióta a többség az út? A 4-6 vonalán napi 200'000 utasnál több utazik. Labdába nem rúg semmi más. Más helyen földalatti / metró szolgál ki ekkora forgalmat.
Az is magyar volt, az is veszteséges volt, abba is tolták a pénzt..
Egyébként már most tudnék mondani LEGALÁBB1-et, hogy hogyan tudnának spórolni.. és nem kell hozzá, se járatritkítás, se semmi..
Olvastam, hogy a 4-6 villamos vonalán nem tudom hol, de átállították a jelzõlámpákat, így több az esélye, hogy a villamosnak nem kell lefékezni, és újra lendületbe hozni-a a szerelvényt, ami nyilván energia..
Jó visszatápláló rendszer, meg hogy begyüjti a fékezési energiát..
Oké.
De mi a helyzet, ezekkel a régi ikarus buszokkal?
Azokban nincs ilyen rendszer.
Van pár olyan utca a 7-es busza vonalán zugló vasútállomás, és a keleti p.u. között, ahol átmegy 2-3 autó, és azért megáll a busz, és simán ott áll a pirosnál, holott nincs keresztforgalom.
Ezt is átlehetne állítani, és már nem pöfögne annyit a busz, amikor felgyorsít.. -.-
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
https://www.facebook.com/ferfiklubb/