BKV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tarajos Sül
... No comment.
Tudom, én is hozzájárultam, hogy ilyen helyzetbe került a bkv, mert nem egyszer blicceltem, de az a sok ... is, aki végkielégítéseket felvette.. Azonkívül tavaly november óta vettem a havi bérletet, és ezt nem fizeti a munkáltató, de ha valaki nem hiszi el, hogy rendes ember vagyok, képes vagyok mindegyikrõl fényképet készíteni. 😄

Jah, és mondja már meg nekem valaki, ha tudja, hogy hogy lehet elkerülni a hûtõvíz felforrását azzal, ha az utasteret fûtik?
Talán a hûtõ által termelt hõt az utastérbe vezetik, és így áramoltatják a levegõt a hûtõnek?
Nem értem.. :/
ffxi
Nem éppen BKV, de köze lehet hozzá az egységesítés során. Arra lennék kiváncsi, hogy diákoknak is megmarad a kedvezmény? Mert nem lett felsorolva a védendõ csoportokban.

Forrás

Fákjúal!

Dzsini
A közlemény kitér arra is, hogy az eset kapcsán kérdésként merült fel, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fõdiszpécsere miért adott téves tájékoztatást arról, hogy nem volt szerelvény az állomáson. Mint írják, akkor a fõdiszpécsernek annyi információja volt, hogy az állomáson az utasoknak a mennyezet leomlása nem okozott sérülést, a törmelék a vágányzónába hullott, ezt úgy értelmezte, hogy nem tartózkodott szerelvény az állomáson.

Késõbb viszont kiderült, hogy a helyszínen egy szerelvény is tartózkodott. "Szeretnénk leszögezni, hogy sem a BKK-nak, sem a BKV-nak nem állt és nem áll szándékában, érdekében az eset egyetlen részletének eltitkolása sem, pusztán a gyors információadás szándéka vezetett téves információk közléséhez" – zárul a közlemény.
helyesbítés

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Tarajos Sül
"az állomáson szerelvény nem volt."

Az a metró lehet, hogy akkor ért be, csak rádobálták a törmeléket.. 😄
Hagyjátok már szegény diszpécsereket.. 😄
Dzsini
Fantommetrók közlekednek 😊

"Leszakadt a díszmennyezet két, egyenként két négyzetméteres darabja a 3-as metró Népligeti állomásán szombat délután, -értesült BKV-s forrásokból és utasoktól a BKV-figyelõ.

A BKV-figyelõ blog információit megerõsítve a fõdiszpécser az MTI-nek azt mondta, az Újpest felé tartó vágány felett két, egyenként 2 négyzetméteres burkoló elem szakadt le, személyi sérülés nem történt, az állomáson szerelvény nem volt."

forrás

szigetlakó
Tragikomikus.

Ismerj meg mindent, amit az internetes pénzkeresés titkairól tudni kell.

Molnibalage
Egy droiddal kevesebb.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Dzsini
"Átbújt a megállóban lévõ két busz között, és kiugrott az úttestre" - ezek után mit lehet hozzá szólni? Több szinten is szabálytalan volt...

Tarajos Sül
CattiBrie
Jók ezek a zöld buszok. 😊

[/spam]™

Nem dolgozok már Vele, nem tudom mikor dolgozik 😊

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

akyyy
és meg lehet valahogy tudni hogy mikor van õ? kb havonta egyszer megyek fel úgy pestre "szórakozni" (2 hetente meg haza😄) és jó lenne kifogni 😊

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Tarajos Sül
..még ebben az évben fog megszûnni a kollektív szerzõdés, és akkor lehet, hogy nem 86%-ot fizetnek majd, hanem kevesebbet, akkor pedig nem csak én leszek megsz.patva.. :/ :/
Tarajos Sül
Végülis nem lenne olyan sok a "megtakarításom", ha bliccelnék, mert a munkáltató a vonatjegy 86%-át fizeti, és ha nem veszek BKV bérletet, akkor nem a közigazgatási határig kéne vennem vonatjegyet, hanem odáig, ahol átszállok a bkv-ra, így nagyobb összegû lesz a vonatjegy, és abból a nagyobb összegbõl fizetnek nekem 86%-ot.. szóval nem 9800Ft kéne kevesebbet fizetnem.. azért a pár ezerért meg nem biztos, hogy megéri, ha tényleg elkapnak, és akkor már 8ezer, vagy 16 ezer a bkv büntetés.. 😊
Dzsini
Kb. annyira, mint a bolti biztonsági õrökkel, mert most már egy csokiért is hív(hat)nak rendõrt, nekik meg végig kell zümmögni az egészet.

Mindent lehet, csak van amit nem szabad 😉

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Pisti még létezik 😊

A rendõrségnek már tele a lomposa a bkv ellenõrökkel...

Yoda001
talán a bkvfigyelõ oldalán meg is szavaztatták hogy mi legyen vele, és arra azért szokott adni a bkv...
na mindegy, a lényeg hogy csak azért nem rúgták ki mert nem olyan szar szürke hétköznapi hangulatban van mint az átlag befordult ember 😊
tisztelet a kivételnek...

itt lejjebb beszéltetek róla, igen, tömbjegy<#worship> (és egyáltalán nem azért, hogy szándékosan le legyenek húzva szerencsétlenek...)

http://9gag.com/gag/5135249

Narxis
Megengedték a viccet a sofõrnek!

Szerintem annyi visszajelzést kapott a BKV azért, hogy ki ne rúgják, hogy meggondolták magukat.

"Csak itt-ott kértek némi finomítást a viccekben"

Ez 99%, hogy a jármû állapotával kapcsolatos viccek mellõzését jelenti. 😄

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

tigerbácsi
rendben! köszönöm szépen! :-)

szép estét Neked! :-)

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

Dzsini
Nekem betölt <#nemtudom> - mindenesetre ez a teljes szöveg:

"Budapest-Hetijegy

Ára: 4 600 Ft

Érvényes a jelölt kezdõnapon 0 órától az azt követõ 7. napon éjjel 2 óráig korlátlan számú utazásra a BKV Zrt. járatain, villamoson, trolibuszon, földalattin, metrón, fogaskerekûn a vonalak teljes hosszán, autóbuszon, HÉV-en, valamint a MÁV meghatározott vonatain és a VOLÁNBUSZ kijelölt elõvárosi járatain Budapest közigazgatási határáig. A hetijegy névre szól, csak egy személy használhatja, másra nem ruházható át. A jegy tulajdonosának az utazás megkezdése elõtt tintával, nyomtatott betûkkel rá kell írnia a nevét a jegyre, és az ellenõr kérésére arcképes igazolvánnyal (pl. személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány), igazolnia kell a személyazonosságát, valamint kérésre át kell adnia a jegyet.
A jegy elõvételben is megváltható.

Visszaválthatóság: csak érvényesség kezdete elõtt váltható vissza "

tigerbácsi
köszönöm szépen! nekem a linken üres oldal jön be, illetve az oldalsáv az megvan, de a jobb oldalon üresség :-(

de a lényeget leírtad gondolom :-D köszi mégegyszer!

Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!

Dzsini
Hetijegy
"A jegy tulajdonosának az utazás megkezdése elõtt tintával, nyomtatott betûkkel rá kell írnia a nevét a jegyre, és az ellenõr kérésére arcképes igazolvánnyal (pl. személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány), igazolnia kell a személyazonosságát, valamint kérésre át kell adnia a jegyet."

tigerbácsi
Sziasztok!

volna egy olyan kérdésem, ha hetijegyet veszek, mert jön vendégem, akkor kell e Neki valamilyen fényképes, vagy fénykép nélküli igazolványt csináltatni a vételkor? vagy elég csak a hetijegy maga?

köszi elõre is!

Tarajos Sül
Egyetértek. 😊
Tarajos Sül
Ha állambácsi nem spórolna rajtunk, akkor mi se spórolnánk rajta.
Persze, van olyan, akinél már káros szenvedély a bliccelés, de szerintem a legtöbb ember nem a szenvedélyének fogja fel.
akyyy
régen volt asszem 16-os busz vonalán egy sofõ aki mint egy városvezetõ, végikommentálta za utját.

indexen vagy origon halottamrola.

õ még vezet? ptt van? mikor ?😄 ki akarom "probálni" 😄

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Prody
Bezzeg, aki bezárja mások elõtt az ajtót és a képébe röhög, vagy nem áll meg, vagy életveszélyesen vezet, vagy beszól, hogy ha az ajtót egy másodperccel késõbb nyitom ki, az még mindig ott ül a kormány mögött. Aki mosolyt szeretne csalni mások arcára és egy picikét is feldobná ezeket a nyomott, szürke hétköznapokat, az bûnös!

Narxis
Ez borzalmas. Mosolyt csalt az utasok arcára úgy, hogy senkit nem veszélyeztetett utazás közben. Szerencsére a BKV gyorsan cselekedett és megrendszabályozta a rebellis buszvezetõt. BKV én így szeretlek!<#wilting>

Prody
A büdös zsíros kenyeres hagymás mindenit már, hogy itthon semmit sem lehet!

Link

birdo
Nagyon jó volt az a film )))

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

Dzsini
Hát ha neked ez izgalmas... még jó, hogy nem vagy büszke rá... <#shakehead>

Tarajos Sül
Tudom, a jegykezelõ automata nem lyukaszt, fõleg nem a kombinón, de ez most lényegtelen. 😊
Tarajos Sül
Az lehet, hogy nem hülye, de mi se vagyunk azok.
A 6-os, vagy 4-es villamoson hajnali 1-2 felé (mi szombaton láttuk õket) minden ajtónál állnak sárga ruhások.
Haverom úgy szállt fel, hogy a kezében a jegy, és majd kilyukassza.
Nálam volt bérlet.
Az ellenõrtõl én takartam a testemmel a lyukasztót, és a haverom, hogy nem lyukassza ki a jegyet, miután úgy szált fel az ellenõr bácsi elött, hogy "lyukasztok."
Nem vagyunk büszkék magunkra, de nekünk is ott kell spórolni, ahol tudunk, és szerintem mindenkinek, azon kívül izgalmas is nagyon. 😊
Tarajos Sül
..valami ilyesmire gondoltam én is.
De én veszek jegyet, nyugodtabban élem az életem, nem kell nézni, hogy hol van stb.
De gondoltam arra is, hogy viszek egy tömbjegyet magammal, és 8eFt-ot.
Ha nem bukok le a tömbjeggyel, akkor juhéjj, ha igen, akkor még mindig nem 16-ot kell kifizetni, és ha nem jön, akkor megspóroltam a 9800Ft-ot.. 😄
Tarajos Sül
Aki nagyon elvetemült, az még a rendõröknek is ellenszegül.. 😊
Dzsini
Továbbra is: nem hülye, és tudja, hogy egy félrelökéssel szemben mit és hogyan kell tennie.

Továbbá: Btk. 229. §
(1) Aki a hivatalos személyt vagy a külföldi hivatalos személyt jogszerû eljárásában erõszakkal vagy fenyegetéssel akadályozza, intézkedésre kényszeríti, vagy eljárása alatt, illetõleg emiatt bántalmazza, bûntettet követ el, és három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ.

Narxis
Akkor félrelököm.

Dzsini
Kényszeríthet (tehát visszatarthat), és nem hülye, ha látja, hogy te mozdulnál úgy fog helyezkedni, hogy megnehezítse a dolgod.

Narxis
Elfutok azt csá. Kapjon el ha tud. Olyan gyors leszek mint a Kontroll címû filmben az a srác. 😄

Dzsini
Nem minden ellenõrrel jár közterületes, a múltkoriban beszéltek valahol arról, hogy 1000-nél kevesebb ellenõr van (az új egyenruhákkal kapcsolatban volt cikk róla), és összesen 72 közterületest alkalmaz a BKK. Én például itt a külvárosban nem találkoztam közterületessel, csak ellenõrökkel.

Molnibalage
A "nem mutatod meg" már egy ideje nem játszik. Ugyanis a közterület felügyelõ hatósági személy...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Tarajos Sül
2x nem fizettem be az akkor meg 12eFt-os csekket, tehat 2db 12eFt-os csekk, en hulye az egyiknel meg odaadtam a szemelyit mondvan, ha arrol is be tudnak azonositani a cimemet, ahova kuldik a buntetest, akkor nem lenne szukseg a lakcimkartyara.
Nemtudom mennyi idore ra, de jott is a level az egyik ugyvedtol, akit gondolom a Bkv rendelt ki, 48eFt osszeg befizetesere.
Az volt a szerencsem, hogy 10esenkent be tudtam fizetni.
Szoval vagy leszalsz, vagy ellenkezel, de nem mutatsz meg nekik semmit.
Mind a ketto esetnel a metronal kaptak el.
Tudom, hulye voltam, de az emner tanul a hibajabol. 😊
Berletet veszek mar november ota, de mivel egy megallot megyek rendszeresen, es parszor csak mashova, eddig nem nagyon lattam a buszon ellenoroket sem, ezert szerintem ra leszek kenyszerulve a valsag miatt a tombjegy "hasznalatara." 😊
CattiBrie
Mondjuk én a helyedben nem mutatnék be sehol semmit. De persze azután érdekelne, hogy még hányszor kapsz és milyen leveleket tõlük. 😊

Illetve ha nincs rendes matricád, lehet, hogy jövõhéten is lebuksz vele.

[/spam]&#8482;

Atisz
Dzsini kolléga jól írta: ha a helyszínen mutatod be a hamis matricával ellátott okmányt, akkor zéró a lebukás esélye, de gép mellett tuti, hogy kiszúrják.
Mindez pedig elég súlyos dolog, mert nem a bérletet, hanem magának a diákigazolványnak az adatait hamisítod.

Legközelebb inkább szállj le, vagy fizesd ki a különbözetet.

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Dzsini
A matrica elvileg sorszámozott, oktatási intézményhez kötött, és központilag fel van jegyezve, hogy melyiket ki kapta meg. Ha ezt bemutatáskor ellenõrzik, akkor simán lebukhatsz, és azt számold hozzá, hogy az okirat hamisítása (legyen akár magán-, akár köz-) bûncselekmény:

(közokirat maga a diákigazolvány, magánokirat a bérletszelvény)

Btk. 274. §
(1) Aki
a) hamis közokiratot készít vagy közokirat tartalmát meghamisítja,
b) hamis vagy hamisított, illetõleg más nevére szóló valódi közokiratot felhasznál,
c) közremûködik abban, hogy jog vagy kötelezettség létezésére, megváltozására vagy megszûnésére vonatkozó valótlan adatot, tényt vagy nyilatkozatot foglaljanak közokiratba, bûntettet követ el, és három évig terjedõ szabadságvesztéssel büntetendõ.

Btk. 276. § Aki jog vagy kötelezettség létezésének, megváltozásának vagy megszûnésének bizonyítására hamis, hamisított vagy valótlan tartalmú magánokiratot használ, vétséget követ el és egy évig terjedõ szabadságvesztéssel, közérdekû munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendõ.

Sziasztok, szeretnék kérni egy kis segítséget.

A mai napon elkaptak a BKV ellenõrök, hogy érvénytelen diákigazolvánnyal utaztam a metrón és a diákbérletet mutattam fel, de a helyszínen kimagyaráztam, hogy majd bemutatom az érvényes matricával ellátottat. Mivel ettõl a félévtõl számítva nem vagyok diák, ezért csak valamelyik ismerõsömtõl tudnék szerezni és azt bemutatni utólagosan (vagy olyat, ahova jártam suliba vagy másik suliból). A kérdésem az lenne, hogy az Akácfa utcai bemutató helyen kiszúrhatják-e azt valamilyen adatbázisból vagy azt, hogy nem a saját sulimból kapott matricát használom. Fontos lenne, mert így 2e Ft-tal megúszom a 16e helyett, azt, hogy feledékenyül felnõtt helyett diákbérletet vásároltam.

Köszi elõre is!
birdo
Már ma igényelek egy hajózási utat kõbányára

A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.