Memória
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És ugyan ezt fogod tapasztalni, ha a két memóriatípus nem szereti egymást.
De ha dual chanel képes az alaplap és egyformát teszel bele, elméletileg gyorsabb.
Amugy honnan veszem észre, ha nem szeretik egymást? :)
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
De ha pénzügyileg az egyszerûbb, akkor az 1600-as sem olyan drasztikusan gyenge :)
Az, hogy 1066osat teszel bele, nem gond.
Sajnos hardverhez nem igazán értek, föleg ilyen memoria kérdésben, ezért lenne pár kérdésem(lehet, h hülyeség, nem tudom :D )
A helyzet az, h most jelenleg a gépemben van 2x1gb Kingmax KLDD48F-A8KB5(ez 1gb-os 800mhz-s ddr2-es ram)
Az alaplapom egy asus p5w dh deluxe. Ez csak ddr2-es ram-ot fogad és 800mhz-t támogat.
Ez a 2gb kezd kevéske lenni, ezért gondoltam, h jo lenne beruházni 2gb ram-ra még és akkor 4gb elég lenne egy darabig.
Kinéztem egy ilyet: Kingston DDR2 PC8500 1066MHz 2GB
Egész jo árban van(mert ahogy elnéztem a ddr2 a 3-hoz képes sajnos joval drágább), de nemtudom, h müködni fog-e a másik 2-vel. Vagy lesz-e valami gubanc? Azt gondolom, h csak 800-on fog pörögni, ez jelent problémát?
Szoval igazábol a kérdésem az lenne, h érdemes-e berakni ezt az ujat a régiek mellé vagy netán jobban járnék, ha vennék 2db-ot ebböl a 2gb-osbol(bár annyira nem akarnék rá költeni)
Elöre is köszi a válasz! :)
Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"
Ezekkel sosem voltam tisztában.
Amúgy meg éri 1600MHz helyet 2000Mhz memóriát venni?
Ft azért van jócskán különbség.
Milyen procid van amúgy?
Tulképp bármilyen memória jó, ami tud 2100-ig mûködni. De inkább márkás cuccot ajánlok.
Sziasztok. Veszek egy alaplapot és a memóriát úgy határozza meg, hogy 1333 (O.C) ez mit jelent? A sima 1333 gondolom nem jó bele. Így kell néznem, hogy melyik az O.C-s? köszi.
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=970%20Extreme4
Raknék bele egy 1090t cpu-t.
Azt szeretném kérdezni hogy milyen memóriát vegyek hozzá hogy kihozzam gyakorlatilag is belõle a 2000MHz vagy a 2200MHz-t?
Fontos lenne a segítség nyújtás.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
Milyen az az "ilyen"?
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
Szeretnék egy ilyen lapot vásárolni.
Raknék bele egy 1090t cpu-t.
Azt szeretném kérdezni hogy milyen memóriát vegyek hozzá hogy kihozzam gyakorlatilag is belõle a 2000MHz vagy a 2200MHz-t?
Fontos lenne a segítség nyújtás.
Vacilálok, hogy az új gépembe milyen memóriát vegyek:
ADATA 4GB/2000MHz DDR-3 Gaming Series (Kit! 2db 2GB) (AX3U2000GC2G9B-2G)
Kingston 8GB/1600MHz DDR-3 HyperX (Kit! 2db 4GB) (KHX1600C9D3K2/8G) memória
Kingston 8GB/1600MHz DDR-3 HyperX T1 (Kit! 2db 4GB) (KHX1600C9D3T1K2/8GX) memória
Ezek mind 9000-11000 FT között vannak (nagyker áron), többet nem szeretnék rá költeni, melyiket ajánljátok?
"Mûködésbeli gondok nincsenek 1.84V-on sem"
Az jo, akkor miert adnal neki tobb fesz.-t (jobban melegszik, tobbet fogyaszt)?
Saor Alba
Valaki légyszí, mondja már el nekem hogy mi a különbség a KIT és az közt h én 2 db 2 gigás memóriát veszek, mert árbeli különbség az van azt látom....és mi az a CL9 meg CL8?
Tudom nem szerencsés, a különbözõ típusok, méretek keverése, fõként ha minden slotba van pakolva, de ha nem okoz problémát, miért is ne?
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD
Lehet csak memóriák, memóriák alaplapod nem szerették egymást, van ilyen!
(ha pl. több fajta memória van akkor a leggyengébbnek megfelelõen megy mind)
Lehet, hogy hülye a kérdés. De ha van egy alaplapom, amin van 4 DDR3-as foglalat ami 1333/1066 MHz-es, és nekem meg van DDR3-as 800MHz-s memóriám, tudom csatlakoztatni és mûködik ez így?
Egyébként: ATA \"Vagyok aki vagyok, mert kell egy ilyen is\" XbOx360, Retroautok, Canga, Cruiser stb...
Köszönöm azért a segítségeket.
Egyébként: ATA \"Vagyok aki vagyok, mert kell egy ilyen is\" XbOx360, Retroautok, Canga, Cruiser stb...
Még egyet megnézhetnél, msconfig a futatásba a winben,aztán rendszerinditás fül,és ott speciális beállitások.
És ott a maximális memoriánál pipa ki (ha bevan állitva ott valami).
BF4F nick: szekreny jobb ha az okos hülyéskedik, mint , ha a hülye okoskodik ...
Lehet esetleg más néven? vagy melyik fülnél keressem?
Elõre is köszönöm.
BF4F nick: szekreny jobb ha az okos hülyéskedik, mint , ha a hülye okoskodik ...
nekem is ez a problémám, 4gb-ból 3,1-et tud használni. P5K asus alaplap 4*1gb lenne. Valamilyen egyszerû megoldás létezik?
Szoval : ezt bombazhatod bele ( x2 )
ゾルターン
ゾルターン
szóval az alaplap AcerPower F6. de errõl sehol nem találok semmit.
az acer honlapján ugyan frissítések vannak, de leírás, hogy mekkora RAM-ot tehetek bele...
ha vkinek lenne 5lete, szívesen venném. köszi
Tehát, ha csak 667 órajelen fog futni, akkor felesleges nagyobbat beletennem?
Ha csak 667-en fut, nagyobb procival tudnám gyorsítani a gépet, vagy ha
mondjuk nem 2GB, hanem, 4gb memóriát teszek bele?
Ja...azt hol tudom megnézni, hogy meddig lehet bõvíteni?
köszi
van egy régi alaplapom, amire azt vésték, hogy DDR2 667.
Ezt azt akarja jelenteni, hogy a max Mhz 667, amit beletehetek?
Ha igen, van olyan ram, ami ebben a tartományban mégis gyorsabb, okosabb, vagy bármi? köszi
mellesleg sikerült megtalálnom a szálensz beállítást a cpu-hoz mert már olyan hangosan ment defaultba hogy krónikus halláskárosodást szenvedett a jobb oldali fülem <#vigyor5>#vigyor5>
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
látod
4*1 GB Kingmax DDR2 800 MHZ memória van a gépemben. A sajátgép/tulajdonságok ezt írja: Telepített memória (RAM): 4,00 GB (2,94 GB használható). A feladatkezelõ is csak 3 GB-ot ír használatban.
Windows 7-em van, 64 bites (!!), P5B alaplap. Tegnap vettem pluszba a 2*1 gigát, eddig 2 GB volt.
Mi lehet a probléma?