Memória

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Carmang
Dual Channel-es alaplapod van már, egyesével ne rakd bele a memóriákat, mert lehet el sem fog indulni a gép.
És ugyan ezt fogod tapasztalni, ha a két memóriatípus nem szereti egymást.

Sehonnan. Nekem 4különbözõ van.
De ha dual chanel képes az alaplap és egyformát teszel bele, elméletileg gyorsabb.

Zomil
Sztem akkor most elöször megveszek 1db-ot, és az fog menni a 2x1gb régi memoriámmal...ha nem megy veszek még1et belöle.

Amugy honnan veszem észre, ha nem szeretik egymást? :)

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Carmang
Csak 800-on menne, de ez nem probléma. Viszont a különbözõ memóriatípusok nem szokták szeretni egymást. Érdemesebb ha csak egyféle típus van a rendszerben.

Carmang
Nem vagyok otthon a mostani AMD procik terén, de szerintem az igényli a 2000MHz-s memóriát. Az alaplap is bírja, szóval érdemes azt megvenni.
De ha pénzügyileg az egyszerûbb, akkor az 1600-as sem olyan drasztikusan gyenge :)

Vannak nálam okosabbak a témában, de nem lesz belõle baj. Ha az alaplap képes dual chanel-t kezelni, akkor 2x2 ramot tegyél. Tehát 2egymás mellettibe legyen egyforma.

Az, hogy 1066osat teszel bele, nem gond.

Zomil
Sziasztok!
Sajnos hardverhez nem igazán értek, föleg ilyen memoria kérdésben, ezért lenne pár kérdésem(lehet, h hülyeség, nem tudom :D )
A helyzet az, h most jelenleg a gépemben van 2x1gb Kingmax KLDD48F-A8KB5(ez 1gb-os 800mhz-s ddr2-es ram)
Az alaplapom egy asus p5w dh deluxe. Ez csak ddr2-es ram-ot fogad és 800mhz-t támogat.
Ez a 2gb kezd kevéske lenni, ezért gondoltam, h jo lenne beruházni 2gb ram-ra még és akkor 4gb elég lenne egy darabig.
Kinéztem egy ilyet: Kingston DDR2 PC8500 1066MHz 2GB
Egész jo árban van(mert ahogy elnéztem a ddr2 a 3-hoz képes sajnos joval drágább), de nemtudom, h müködni fog-e a másik 2-vel. Vagy lesz-e valami gubanc? Azt gondolom, h csak 800-on fog pörögni, ez jelent problémát?

Szoval igazábol a kérdésem az lenne, h érdemes-e berakni ezt az ujat a régiek mellé vagy netán jobban járnék, ha vennék 2db-ot ebböl a 2gb-osbol(bár annyira nem akarnék rá költeni)

Elöre is köszi a válasz! :)

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Köszi. Még csak most akarok venni. Alaplap, proci, memó. Kingmax memót gondoltam DDR3 1333. 2X2GB

THX a válaszért.

Ezekkel sosem voltam tisztában.

Amúgy meg éri 1600MHz helyet 2000Mhz memóriát venni?
Ft azért van jócskán különbség.

Carmang
Jó bele a sima 1333-as is. arra figyelj, hogy az alaplap milyen típusút fogad be: DDR2, DDR3.
Milyen procid van amúgy?

Carmang
Az alaplapi leírás azt írja, hogy DDR3 max.2100MHz-es memó megy bele. A CPU alap órajele 200MHz, ehhez gondolom jön egy 10-es szorzó, így lesz 2000MHz.
Tulképp bármilyen memória jó, ami tud 2100-ig mûködni. De inkább márkás cuccot ajánlok.

zamballa82: Válaszolni nem tudok, de bocs, hogy "rád" kérdezek.

Sziasztok. Veszek egy alaplapot és a memóriát úgy határozza meg, hogy 1333 (O.C) ez mit jelent? A sima 1333 gondolom nem jó bele. Így kell néznem, hogy melyik az O.C-s? köszi.

Szeretnék egy ilyen lapot vásárolni.

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=970%20Extreme4

Raknék bele egy 1090t cpu-t.

Azt szeretném kérdezni hogy milyen memóriát vegyek hozzá hogy kihozzam gyakorlatilag is belõle a 2000MHz vagy a 2200MHz-t?

Fontos lenne a segítség nyújtás.
Solten
<#alien>

Saor Alba

MR ME
ilyen lapot ne vegyék, csak olyat

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Szia!

Milyen az az "ilyen"?

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Szeretnék egy ilyen lapot vásárolni.
Raknék bele egy 1090t cpu-t.

Azt szeretném kérdezni hogy milyen memóriát vegyek hozzá hogy kihozzam gyakorlatilag is belõle a 2000MHz vagy a 2200MHz-t?

Fontos lenne a segítség nyújtás.
Sziasztok
Vacilálok, hogy az új gépembe milyen memóriát vegyek:
ADATA 4GB/2000MHz DDR-3 Gaming Series (Kit! 2db 2GB) (AX3U2000GC2G9B-2G)

Kingston 8GB/1600MHz DDR-3 HyperX (Kit! 2db 4GB) (KHX1600C9D3K2/8G) memória

Kingston 8GB/1600MHz DDR-3 HyperX T1 (Kit! 2db 4GB) (KHX1600C9D3T1K2/8GX) memória

Ezek mind 9000-11000 FT között vannak (nagyker áron), többet nem szeretnék rá költeni, melyiket ajánljátok?

Akkor ezt nemnek veszem, maradnak kevesebben. Köszi!

Solten
Udv.

"Mûködésbeli gondok nincsenek 1.84V-on sem"

Az jo, akkor miert adnal neki tobb fesz.-t (jobban melegszik, tobbet fogyaszt)?

Saor Alba

Üdv! DDR2 memóriák vannak a gépemben, jelenleg az everest, aida és a bios szerint 1.84 volton mennek.Olvastam, hogy a DDR2-esek többet zabálnak(1.95V körül). Ha a Bios-ban manuálra rakom a voltokat(CPU,RAM stb.), akkor 1.84V-ot kapnak a RAM-ok, viszont, ha Auto beállítás van, akkor 1.95V-on mennek. Mûködésbeli gondok nincsenek 1.84V-on sem, de nem tudom hosszabb távon kipurcanhatnak-e ettõl. Jobb lenne a magasabb feszen tolni õket? Elõre is köszi a választ!

Hali!
Valaki légyszí, mondja már el nekem hogy mi a különbség a KIT és az közt h én 2 db 2 gigás memóriát veszek, mert árbeli különbség az van azt látom....és mi az a CL9 meg CL8?

SgtChris
Üdv! Szerintetek okozna gondot, hogyha a meglevõ 2x2GB Corsair XMS DDR3-as memóriáim mellé vennék még 2x4GB-ot? Persze 1600Mhz-est, mint a meglevõk, csak mondjuk Kingmaxot (most eléggé lent van az áruk a RAM-oknak, gondolnék a nehezebb idõkre...)
Tudom nem szerencsés, a különbözõ típusok, méretek keverése, fõként ha minden slotba van pakolva, de ha nem okoz problémát, miért is ne?

ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD

Nem biztos, hogy libásak voltak azok, pl. Memtest boot cd-vel, vagy valamivel ellenõrizted?
Lehet csak memóriák, memóriák alaplapod nem szerették egymást, van ilyen!
Igen, de 800-on megy.
(ha pl. több fajta memória van akkor a leggyengébbnek megfelelõen megy mind)
Üdv!

Lehet, hogy hülye a kérdés. De ha van egy alaplapom, amin van 4 DDR3-as foglalat ami 1333/1066 MHz-es, és nekem meg van DDR3-as 800MHz-s memóriám, tudom csatlakoztatni és mûködik ez így?

6ATA9
Memóriaprobléma megoldva, 2db 1gb-os ki. Helyette 1db 2gb-os be és csodák csodája mûködik. Valószínûleg hibás memóriákat kaptam. Pedig boltban vett áll. vadiújak voltak. Most már szépen 4gb mûködik.

Egyébként: ATA \"Vagyok aki vagyok, mert kell egy ilyen is\" XbOx360, Retroautok, Canga, Cruiser stb...

Egy szervermemóriát bele lehet rakni egy szokványos Pc-be úgy hogy az megfelelõen mûködjön vagy ez egy halott ötlet??
6ATA9
Nincs kipipálva a memórialimit. De mára hagyom, mert már el sem indul a rendszer, csak a két régebbi rammal. marad a 2gb.
Köszönöm azért a segítségeket.

Egyébként: ATA \"Vagyok aki vagyok, mert kell egy ilyen is\" XbOx360, Retroautok, Canga, Cruiser stb...

6ATA9
Rendszertulajdonságoknál írja, de láttam indításnál is.

Banyapapa
hol irja a 3.1-et?
Még egyet megnézhetnél, msconfig a futatásba a winben,aztán rendszerinditás fül,és ott speciális beállitások.
És ott a maximális memoriánál pipa ki (ha bevan állitva ott valami).

6ATA9
Nem sikerült, minden gyári beállításon, memory remap- enabled. De még a rendszert sem tölti be. (Win7 64bit) Lehetséges más megoldása? Vagy innentõl felejtõs a 4gb?

6ATA9
köszönöm, megpróbálom.

szekrény
valamelyik fülnél át kell nyomni valamit manualba, csak akkor jeleneik meg , azt hiszem valami northbridge - szerûség van odaírva ,jobbról talán a második fül ...

BF4F nick: szekreny jobb ha az okos hülyéskedik, mint , ha a hülye okoskodik ...

6ATA9
Keresgéltem ilyet, de én vagyok hülye, de nem találtam.
Lehet esetleg más néven? vagy melyik fülnél keressem?
Elõre is köszönöm.

szekrény
memory remap enable A BIOS-BA

BF4F nick: szekreny jobb ha az okos hülyéskedik, mint , ha a hülye okoskodik ...

6ATA9
Hali!

nekem is ez a problémám, 4gb-ból 3,1-et tud használni. P5K asus alaplap 4*1gb lenne. Valamilyen egyszerû megoldás létezik?

gurubefree
Valszeg azert mert csak 1GB-os modulok vannak ... tehat hiaba lehet 4GB ha csak 2 slot van es 1GB-os modulok.

Szoval : ezt bombazhatod bele ( x2 )

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

gurubefree
max. 4GB 667MHz DDR2

memoria info bar itt csak 2GB-ot irnak <#fejvakaras>

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

hát az a helyzet, hogy 3 progit tettem fel (Everest, Speccy, CPU-Z), mire kiderült, hogy milyen is az alaplap. Az everestet eddig bírtam, de hogy ismeretlennek írja az alalplapot...?

szóval az alaplap AcerPower F6. de errõl sehol nem találok semmit.
az acer honlapján ugyan frissítések vannak, de leírás, hogy mekkora RAM-ot tehetek bele...

ha vkinek lenne 5lete, szívesen venném. köszi

szekrény
minden gyártónak van saját support oldala , beütöd a google-be a márkát asus, gigabyte,aschrock, stb aztán olvasgatsz ...

Köszi. most egy intel celeron 3000 proci van benne.

Tehát, ha csak 667 órajelen fog futni, akkor felesleges nagyobbat beletennem?
Ha csak 667-en fut, nagyobb procival tudnám gyorsítani a gépet, vagy ha
mondjuk nem 2GB, hanem, 4gb memóriát teszek bele?

Ja...azt hol tudom megnézni, hogy meddig lehet bõvíteni?

köszi

szekrény
A DDR2 2-ES FOGLALATÚAKBÓL BELETEHETSZ nagyobb órajelût is de csak 667-en fog futni, ami úgy sem számít mert nem írtad milyen procit raksz mellé ....

hello!

van egy régi alaplapom, amire azt vésték, hogy DDR2 667.
Ezt azt akarja jelenteni, hogy a max Mhz 667, amit beletehetek?

Ha igen, van olyan ram, ami ebben a tartományban mégis gyorsabb, okosabb, vagy bármi? köszi

szekrény
elfelejtettem kilépéskor elmenteni a bios beállításokat, a mai rohanó világban a grafikus kezelõfelülethez van szokva az ember nem ilyen kvarcóra megjelenítéshez <#vigyor5>
mellesleg sikerült megtalálnom a szálensz beállítást a cpu-hoz mert már olyan hangosan ment defaultba hogy krónikus halláskárosodást szenvedett a jobb oldali fülem <#vigyor5>

MR ME
add el a géped!

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

szekrény
ÉN MOST kipróbáltam a csak memory remap enable-t és az nem segített , ugyanúgy 2,94GB-ot lát a 2x2GB-ból a win7 x64 ...

Arnoux
sikerült megoldanom, bekapcsoltam a memory remap-ot a BIOS-ban.

szekrény
nekem is ugyan ez volt , de nem tudom mit csinált vele a srác hogy látja a gép ...
látod

Arnoux
Üdv!

4*1 GB Kingmax DDR2 800 MHZ memória van a gépemben. A sajátgép/tulajdonságok ezt írja: Telepített memória (RAM): 4,00 GB (2,94 GB használható). A feladatkezelõ is csak 3 GB-ot ír használatban.
Windows 7-em van, 64 bites (!!), P5B alaplap. Tegnap vettem pluszba a 2*1 gigát, eddig 2 GB volt.
Mi lehet a probléma?