Csillagászat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Chaos Anno Domini
Mekkora távcsõ kell egy ilyen felvétel megörökítéséhez? Amatõr kategória felsõ része elég?
http://www.youtube.com/watch?v=s7otRi_iBCo&feature=player_embedded
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Ma, 2011. 08.13, 21:17-kor a Budapest 16.kerületébõl nyugatra észleltem valamit, ami kicsivel nagyobb volt mint az esthajnalcsillag, vörös-narancssárga színû volt, és egy repülõ sebességével mozgott. Ezt alig fél percig láttam, utána eltûnt ( egyre halványabb lett, ekkor már dél-nyugaton volt.) Nem repülõ volt !
Mi lehetett?
Azért lehet próbálkozni, állítólag szép idõ lesz.
Érdemes meleg göncöt felvenni (10-12C-t jósoltak) és rákészülni, hogy minden csupa harmat lesz.
Jó észlelést!
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Az Alion mizar alkaid csillagokon keresztül lemértem a Föld útját a nap körüli pályán Hold fázisonként.A méréssekkel amit bizonyítani kívántam azaz hogy a föld üreges és hogy a hold körül kering. A mérésekkel eggyértelmûen bizonyítani lehet a föld mozgását a hold körül ezeket a méréseket bárki bármikor ellenõrizheti kontrolálhatja.
A tömegvonzás elméletével szemben nyolc ellenérvem van amely a hold föld viszonyát ellentétesen értelmezi a jelenlegi ismereteinktõl.
kérésre a mérési adatokat elküldöm
Elérhetõségem.: [email protected]
Nekem bejövõs.....
. .Yo soy el más fuerte! Voy a matar a todos mis enemigos! Sin piedad! .
Szép sötétbarna-vöröses volt, amikor pedig az árnyék kezdett levonulni, szép, határozott kontúrja volt a földárnyéknak (persze nem metszetéles, de nem is elkent vagy elszínezõdött).
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Élõ közvetítés
Már régóta tervezek venni valamilyen komolyabb távcsövet. Elkezdtem nézegetni a dolgokat de kiderült ez nem is olyan egyszerû mint ahogy gondoltam :). Ehhez kellene egy kis segítség vagy útmutatás. Szeretném nézegetni a bolygókat és galaxisokat is (amennyire ez lehetséges). Árban 100 és 200e közé lõttem be dolgokat, de ebben benne kell lenni mindennek. (állvány stb.). Tudtok erre vonatkozóan ajánlani valamit? Vagy kiindulópontot? Fényképezni nem szeretnék csak figyelni.
MCsE
Ezenkivül hasonlót csináltam pusztán a Föld- Hold vonatkozásában is.
Természetesen csak közelitõ programok.
De eredményeik alapján el lehet söpörni az összes "pontos, tudományos" minõsítésû programmal kapott eredményt.
Kivéve az ûrutazásokhoz használtakat. Azokat mérnökök készíthetik.
\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételérõl szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!
A furcsa, hogy a csillagászat ezekrõl nem beszél. Mintha ilyen folyamatok "sterilen" játszódnának le?
(Külsõ hold befogása pedig szinte képtelenség- hányat fogott be a Föld akár öt, akár ötvenezer, vagy millió év alatt?).
Vagyis ezek nehezen ellenõrizhetõk, pld. hogy találsz egy krátert, amelyet nem egy lezuhanó lepke, vagy külsõ meteorit keltett. Pld. a tunguz meteoritopt, ami letarolta fél szibériát, mégse találtak egy sebesült ufót se hozzá.
\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételérõl szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!
Ha 1 papír darabot elégetsz és szélnek eresztesz, akkor honnan tudná bárki, h létezett-e? (nem volt a közelben semmilyen mérõeszköz és 1 papírlap hiányát sem veszik észre a nagy rakásból)
Kedves Csillagászok!
Nagyon régen olvastam valamit arról, hogy több millió évvel ezelõtt a Földnek feltehetõen volt még egy holdja, valószínûleg egy jégmeteorit, amelyet befogott a gravitációja. Idõvel "lezuhant", de nem okozott katasztrófát, mert egész egyszerûen elpárolgott az atmoszférában. Igaz-e ez a történet, vagy csak kitaláció?
Üdv,
KR
\"Do not go gentle into that good night.\" (Dylan Thomas)
- Értetlenül szemléllek: Definícióba akarsz belekötni, ami csak úgy lehetséges, h számodra nem világos a fogalom meghatározása. Nincsen saját definícióm, mint ahogy te erre utalsz (ezért is linkelem a wikit, hátha nincsen fizika TK-d). Mint ahogyan a legtöbb ember, én is az általános definíciót használom. A súlyos tömeget is elolvashattad volna már az elõzõ linkem alapján, de itt egy tömörebb def.
Ha 1 vagont gyorsítanak a sínen, akkor feleakkora erõt kell kifejteni, mintha 2 ugyanakkora tehetetlen tömegû vagont gyorsítanának. Vagyis kétszer nagyobb ellenállást tanúsít a gyorsító erõvel szemben.
patiang, te is oda írj már.
Te valakinek a vitapartnere lettél, akinek már ez nem feküdt.
Igy már igen?
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Ha hülyeséget mondtam lehet baltázni.
Walk the Talk.
Úgyhogy sûrû bocsikérésekkel kilépek innen.
Az utolsó elõtti mondatodat nem értem, de ez mit se változtat. Azt hiszem, a legjobb, ha a két topikom közül az egyikben folytatjuk. Vagy nyitok harmadikat.
Bocsi mégegyszer.
Õ csupán az igazságot mondta ki.
És Te nem szoktad olyan könnyen feladni.
Tudod ott a baj, ha valaki az ellenfelére talál. Akkor már nem is olyan üdítõ a topic.
Értesz?!
Walk the Talk.
"A tehetetlen tömeg egy objektum gyorsítással szembeni ellenállásának mértéke."
Ide meg az én ténylegesen kérdezett kérdésem írom:
"írj nekem egy ..."tehetetlenség" definiciót."
Mi a kettõben a közös? Csak a "tehetetlen..." (most csak fizikai értelemben.)
Még várom tehát a válaszod a kérdésemre.
Amúgy megjegyzem, hogy szerinted és a wiki szerint a
tehetetlen tömeg= gyorsítással szembeni ellenállás...
Igaz, hiszen ha ezt írják? Tehát a tömeg= ellenállás
Ez még valahogy nem izlik...
Végülis kaptam 1 alapgondolatot, amit magamtól jó ideig úgysem gondolok végig, ha erre gondoltál.
Nem értelek, nem csekkoltad eddig le a könyveid vagy a wikit legalább?
"A tehetetlen tömeg egy objektum gyorsítással szembeni ellenállásának mértéke."
Te legalább kapsz valamit tõlem, én meg semmit se tõled.
Ezért búcsuzóul légyszi írj nekem egy szerinted ivarérett, szaporodni képes "tehetetlenség" definiciót. Hogy belegondolj, és megérezd, hogy az valójában maga is milyen "tehetetlen".
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/30/Ole_R%C3%B8mer_at_work.jpg/200px-Ole_R%C3%B8mer_at_work.jpg
aki kételkedik, az gondolkodik
Walk the Talk.
Vélem, hogy az atomrakétára nem a nagy darabok a mérvadóak, hanem a robbanási hatásfoka.
Walk the Talk.
Az Io periódusának eltolódásából adódik a fénysebesség.
A mérést egy évig kéne folytatni és utólag derülne ki, melyik félévre van szükség.
Akkor õ, 227 000 km/s-nek számolta (16.szd), miközben egy pontos órája se volt.
A területe 2*2=4terület egység, de ez csak euklideszi síkon igaz.
Tegyük fel, a fenti területszámítást egy gömb felszínén kell elvégezni.
Ebben az esetben a 2x2 nem 4 lesz, és az eredmény ugyanolyan helyes lesz, mint sík esetén a 4.
Walk the Talk.
Sõt akárhogyan mérem 1 tizedesjegyre, az a fránya golyó azonos feltételek mellett még mindig ugyanannyi másodperc alatt gurul le a lejtõn, mint korábban.