Csillagászat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egy évben csak pár alkalom van mikor olyan az idõ és a légkör is,hogy ilyen nagyításnál tiszta képet kapj.
Azon kívül kérdés,hogy mire szeretnéd használni,a rövidebb fókuszú távcsõ talán jobb mélyegezéshez. Ahhoz meg ritkán kell 100x nagyítás fölé menni.
A nagy nagyítás jó lehet a Holdhoz például,de ha nincs stabil mechanika alatta óragéppel akkor pikk-pakk kiúszik a látómezõbõl az objektum, ha meg követni próbálod kézzel akkor nagyon remegõs lesz a kép.
Ha esetleg még nem néztél ilyen távcsövekbe akkor ajánlom,hogy elõtte mindenképp tedd meg,hogy tud mire számíthatsz és utána vásárolj.
Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |
Intel Pentium E5200 2,5Ghz | Geil Ultra 4GB DDR2 800MHz Ram | SAPPHIRE HD 4830 | WD 320GB 7200 RPM |
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Eddig nem túl nagy aktivitás mellett olyan 5-6 percenként egy-egy fényesebb, de nem a Himalájáról nézem...
Nem túl tudományosan: olyan Göncölszekér fényesebb csillagainál valamivel fényesebbek, kb. 1-2 tenyérszélességû "csíkhúzás", fényesebbek talán sárgásfehérek. Mondjuk eléggé horizonthoz közel, É-Ny-i irányba sasoltunk, Budapesttõl ráadásul délre, ami eleve nem szerencsés...
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Lényegében az ESO mûszereirõl szóló összefoglaló.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Viszont ki tudhatja... Én is észleltem már életemben érdekes fizikai jelenséget a metróban utazva, többször is és ugyanazt. De mivel jó ideje nem sikerült reprodukálni és miattam nem is fognak a metróval külön teszteket végezni, h hátha reprodukálható még mindig. Ezért úgyis az emlékezetem homályába vész, mivel annyi infó, h mit láttam még ötletelésre is kevés (nem csak nekem). Lefényképezni, filmezni meg nem próbáltam meg (nem is nagyon lett volna mivel) és furcsán is néznének, h mit próbálok fényképezni az alagútban menet közben a sötétben, amikor mások ugyanott leszálláshoz készülnének. Pláne, ha még sikertelenül is.
Azt nyugodtan kizárhatjuk, h behaluztam.
Beállítod a dátumokat, a „telescopes”-nél válaszd az AIA 4500 (yellow) -t, hacsak a napfoltok érdekelnek, kiválasztod, hogy képek (images), vagy video(movie) legyen, beállítod a felbontást, aztán a sárga „submit” gomb.
Ennyi.
ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC
Bad Astronomy: Ten Things You Don’t Know About Hubble
És úgy lett ekkora, hogy a bumm után a tágulása gyorsabb volt a fénynél, mert akkor még nem tartalmazott tömeggel rendelkezõ hmm.. "anyagot". Ezzel magyarázzák azt is, hogy miért homogén a hõmérséklet eloszlás.
A Fiastyúkhoz áll közel, együtt úgy néznek ki, mint egy apró Göncöl-szekér országúti fényszóróval :)
Megmondtam Orvillenak és megmondtam Wilburnek, és most megmondom magának is: ez a vacak sose fog repülni.
Walk the Talk.
1." A galaxisok közötti távolságok változásának alapos megfigyelése bebizonyította, hogy a tér tágulása – ami 5 és 6 milliárd éve kezdõdhetett"
2. Univerzum életkora kb 14 millárd év
Nem a Nagy bumm kezdete volt a tágulás kezdete is??
Walk the Talk.
Versenykiírás amatõr csillagászoknak és bárkinek Ipod és Ipad is nyerhetõ és közben meg lehet ismerkedni a képfeldolgozással.
Csak azért kezdtem kötekedni, mert úgy tûnt mintha rövidke életed során bármiféle változásra számítanál.
Nem a homo sapienshez viszonyítva kérdeztem, ezt csak te gondolod. Egyébként a 97 800 az átmérõje a tejútnak, de a sagittarius jelenleg közelebb van: A Sagittarius elliptikus törpegalaxis (Sag DEG) a Tejútrendszer egy nyújtott, elliptikus, hurok alakú pályán mozgó kísérõje, törpe szferoidális galaxis. Hozzávetõleg 10 000 fényév átmérõjû és jelenleg körülbelül 70 000 fényévre van a Földtõl. Sarki pályán kering a Tejútrendszer magja körül, nagyjából 50 000 fényévre
Tehát a tippem, hogy a jeles esemény most éppen zajlik, hogy meddig?... (Ha tudnám, nem kérdezném, hanem kijelenteném, de semmiképpen nem kötekednék)
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Ha valami fénysebességgel halad akkor is több idõ átérnie egyik oldalról a másikra mint amennyi ideje a homo sapiens létezik.
Szerinted akkor mégis mikor várható a jeles esemény? Tippelj már egyet!
<#wave>#wave>
Hogy lehet ilyet kérdezni... LOL
sáláláláláááá
Erdekes dolog ez a csillagaszat, csak draga a megfelelo muszer hozza. Pedig szivesen fotozgatnek tavcsovon keresztul.
Egyelore be kell erjem a fantaziammal, es a masok altal keszitett kepekkel.
Pest, lakótelep :( Esélyem sincs látni ezeket.. bár a múltkor nem tudom mi volt már együtt, de akkor is valami vénusz, mars hold :D és Baromi jól nézett ki
sáláláláláááá
Ez igaz lehet?
"Naprendszerünk áthalad a Sagittarius törmelék mezején " - mondta Majewski. "A Sagittarius csillagai most a mi jelenlegi pozíciónkra záporoznak, így egy idegen galaxis csillagai viszonylag közel kerülnek hozzánk." Az idegen invázió segíthet a csillagászoknak többet megtudni a rejtélyes sötét anyagról, arról a láthatatlan valamirõl, ami uralja a világegyetemet.
"A Sagittarius törmelék alakja megmutatja, hogy a Tejút láthatatlan sötét anyaga gömb alakú eloszlásban helyezkedik el, ami meglehetõsen váratlan eredmény" - tette hozzá Weinberg.
Ha igen, akkor idõben mikor történt/történik?
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
szinte teljesen amatõr vagyok csillagászati témában, és volna egy kérdésem amire talán itt tudjátok a választ..
hogyan állapítják meg egy távoli csillag körül keringõ bolygókról azok paramétereit?
amit olvasok általában az annyi hogy a csillag apró fényességváltozásait figyelik évekig, és abból következtetnek a bolygó paramétereire..
Csak annyi a "gondom", hogy szerintem ezzel maximum egy "fordulatszámot" lehet meghatározni amivel az adott égitest kering a csillaga körül..
A bolygó méretére is lehetne a fényességváltozásból következtetni, de ahhoz megint csak tudni kellene mondjuk a távolságát a csillagtól..
Valahogy az az érzésem hogy pusztán ezzel a módszerrel egy sok ismeretlenes egyenletbõl sehogy nem lehet meg minden összetevõ ahhoz hogy egyértelmûen kimondhassák: X csillag körül R távolságra kering egy D átmérõjû, M tömegû bolygó
** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"
Például ez kb 100ezer: http://www.makszutov.hu/termek/sw_150np
plusz egy webkamera 25ezer: http://www.makszutov.hu/termek/scopium_ssi
A távcsövek,ccd kamerák adatlapján levõ galériában megnézheted hogy milyen képeket csináltak velük