Mióta vagy aktív gamer?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lacee
Mióta vagyok gamer? Hmm... az elsõ játék, amire emlékszem, az Elite 2 (frontier), és a Battle Chess, Electro Man voltak. Meg Sokoban, Dyna Blaster... :)
Emlékszem, mennyit játszottunk Heroes 2-t hot seat-módban egy haverral :)
Ehh, a régi szép idõk :) Akkor még fiatal volt az ember (most vagyok 16, szóval képzelhetitek :)

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

ricsi
Mióta Pc a Pc
Dynamic
Nem jön össze?
Tessék:

magus
na ez nekem is megvan:)

Jano
Akkor jó dolgod lehetett nála. Engem irigyeltek.

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

Hunnenkoenig
Streber :-)

Hasonló sztorim nekem is van, azzal a különbséggel, hogy nekem is C+4-em volt meg a suliba a tanárnak is, és én vittem neki a játékokat kazin. Feszült a mellem nagyon.
Jano
Mióta nem vagyok aktív lamer.

Mint sok más ember, én is a C=64 óta nyomom az ipart. '84-ben játszottam elõször vele, de csak 4 év múlva kaptam sajátot. Kapásból floppyval. Számtekre jártam akkoriban a suliban (+4-en tanulgattunk), és a tanár meglátta a zacsimban a lemezeket. Kidülledõ szemekkel kérdezte, hogy: "Csak nem C=64-ed van floppyval???" "Ja." Mondtam vagányan, erre õ -irigyelve engem- azt mondta: "Hogy neked milyen jó dolgod van!"

De nagy sztori volt. Pfffffff.

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

A legjobb és méltatlanul elfeledett játék a Scarabaeus volt. Kitûnõ logikai és egyben akció jellegû játék volt/C64/ . De nem volt utolsó az Impossible Mission I ,Raid over Moscow ,Beach Head , Rollin , Spitfire 40 , Bosszú /Rátkai/ sem. A szalagos magnót gyûlöltem a vele való szenvedéses fejállítgatás miatt. Amikor összespóroltam a 1541 árát , királynak éreztem magam . Azután Amiga és a Celtic Legengs/?/ , Jaguar XJ220 , Battle Isle I-II /azok az 5-6 órás csaták a haverommal a páros pályákon (Storm,Giant)/, stb . A 286-os elsõ látásra határozottan csalódás volt az Amiga után . Azóta is õrzöm a gépeimet /C64,Amiga500/ , csak az aggaszt , hogy a lemezeim valószínûleg szép lassan hibásak lesznek .

Ami jó csak van az életben , az vagy erkölcstelen , vagy törvényellenes , vagy hízlal .

Ja és óriási az a kép amit Dynamic rakott fel :))

Ha van még ilyesfajta, csak így tovább!
Most jutott eszembe!
Gondolom még sokan emlékeztek a Project Firestart -ra.Most halál komolyan mondom (ki lehet nevetni)de a mai napig nem merek vele játszani pedig oltári jó.Szó szerint félek tõle.
Lehethogy ez az ifjabbik koromban bekövetkezett sokk még bennem van de én télleg nem merek vele még most sem játszani.
Amigán már nem volt ilyen.Ott az Alien Breed (csak a témája hasonló) már inkább élvezetes volt mint félelmetes.Persze nem hagyhattam ki,hogy ne szerezzem meg ezt is az Amiga emulátorra.Mindig a kedvenceim voltak a Team17-es játékok.Õk profik voltak Amigára.

Ha fel tudnám tölteni ide a c64-es játékokat,biztos sokatokat boldoggá tennélek.
Magyar ember97 válaszára mondom,hogy a dzsungelharcos valószínûleg a Commando nevet viselte.
Emlékeztek a sok széttört joystickra?Fõleg a sport játékoknál lehetett törni-zúzni,ahol az ment hogy ha ide-oda rángattad a "botodat" (nem,nem arra gondolok) akkor ment gyorsabban az általad irányított futó/gátfutó/úszó,stb.
A wizard of wor (alapmû természetesen megvan még mindig.Ja és van még egy eredeti c64-esem is mégpedig a legelsõ kiadás.Tudjátok sötétszürke lekerekített forma,egy piros és egy zöld LED-el.
Sikerült megszereznem még a Tihor féle DiscTolvajt valamint a jó öreg Új Vadnyugat részeket és a többi magyar szöveges kalandjátékot is.
Mondom,ha kell,írjatok,elküldöm mail-ben,mert nem sok és van vagy négy nagyon jó emulátorom is.
A polimer kazettát tényleg elfelejtettem.Pedig a "Tape to Tape" Sanyo magnón valóban ment a másolás. :)
De miért lehet az,hogy akkoriban tök jó baráti társaságok voltak,lehet közületek is bárki,aki onnan az aranykorból indult,ma meg semmi ilyen nincs?
A pc-s világ persze más.De én egy kicsit visszasírom ama korszakot.

Spectrum: Gunfright Ez volt a király.
a shot
...hú nekem az elsõ jatekélményem az még akkor volt amikor még azok a bérelhetõ gépek voltak rákötve egy régi "nagyképernyõs" videoton tv-re és csak egy játék volt rajta, egy õs fallabda. Többet jaccottam azon mint most bármivel. Jah a c64 es wizárd a világ második legjobb játéka...

Ez a volt a legjobb gama c64 en :)
Imadtam

Rincewind
Jaja, meg lehetett fogni fent ilyen vakond szerû izét, ami aztán kirágta a falakat. :))
Nagyon cool volt, nem tudja valaki, hogy kell kezelni az Enterprise emu-t??? :_/
Martin576
'83 ViC20 óta...

Sir Quno Jedi
Én nem sorolom magam sehova, egyszerûen csak mûxik !

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Akkor én hcgamer vagyok. Mafia akad mint állat, minden minimum, mégis végigvittem :)))

Hú vazze! Ez vmi Enterprise-os game ha jól emlékszem. A holdon kellett kavarni, le lehetett menni a krátereken keresztül föld alatti labirintusba. Nagyon nagy volt.

Lammer
meg persze a bátyám(mivel nincs) nekem nem írt a Covba de az életérzés, régi dolgok detto...
;)

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Lammer
huuu most megérintetted a szívem zsír ugyanugy volt nálam is: "Emlékszem arra is,amikor még a CoV-ba írt a bátyám rendszeresen.Az az idõszak volt a Golden Age vagyis aranykor.Ezt sajnos a mai pc-buzik (nem sértés) nem is tudják megérteni.A Datasette nevû magnó,majd az 1541-es külsõ 5.25-ös drive,késõbb az Action Replay mk7...húúú,azok voltak ám az idõk.Rengeteg játékcsere,ide-oda másolgatás,computer karácsony,Novotrade-es fos játékok.Isteni érzés volt.Nem tudom,hogy mondjam el,de abban a világban még volt valami olyan érzés...tudjátok olyan jó volt az egész.Bolhapiacra járás és állandó cserebere.A mai pc-s világ már olyan nyers,torz és semmi hogy aki nem élte át ezeket,sose lesz igazi player.Aztán az amigás korszak.Hát az csak a hab volt a tortán.Erre is emlékszem,hogy volt.Az elsõ (és sajnos utolsó)Amigát karácsonyra kaptam.Mikor bekapcsoltam,tátva maradt a szám.A tv-modulátorra minden öreg amigás emlékszik biztos.Tudjátok hosszú szürke kis mûanyag doboz volt,de a súlya miatt állandóan lefelé húzott és elment a kép a rossz érintkezés miatt.Ugye milyen rég volt?Én egy megfelelõ méretûre hajtott papírzsebkendõvel próbáltam aláducolni,de ha elmozdult egy kicsit is,máris beszart.Aztán ugyanúgy folytatódott amit megszoktunk a c64-nél.Másolgatások,cserék,összejárás.Nem kellett 10 amiga.ha tíz ember akart játszani.Volt a joystick elosztó amit legjobban a Dyna Blaster címû játéknál lehetett alkalmazni.Király összejövetelek voltak nálunk,egyszerre öten játszottak egymás ellen!Fantasztikus hangulat volt."
csak nem 20 évvel ezelött...
:)))

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

Dynamic

Nekem ez az elsö játékélményem:

Miota meglattam az elso tv jatekot :) kb azota:)
Es nem javul a helyzet :)

Rincewind
Nem! :(((
Csak találtam ezt a képet a neten.
Van emulátorom is meg minden, csak nem értek hozzá... :(
a shot
ezek szerint sikerült vele jaccani...

Rincewind
Egyik elsõ játékélményem. :)
Jó lenne most is játszani vele...
Ja,ha valakinek kell amiga emulátor,az írjon bátran!
Van hozzá kickstart 1.3,2.0 és 3.0 is.Meg sok-sok járék.Isteni érzés feleleveníteni a régmûlt idõket.

Mióta vagyok aktív gamer?
Jó nehéz kérdés.Az elsõ c64-et kb 18 éve kaptam,de lehet hogy 20 éve.Aztán az Amiga jött (elõször tv-modulátorral majd késõbb monitorral)
Emlékszem arra is,amikor még a CoV-ba írt a bátyám rendszeresen.Az az idõszak volt a Golden Age vagyis aranykor.Ezt sajnos a mai pc-buzik (nem sértés) nem is tudják megérteni.A Datasette nevû magnó,majd az 1541-es külsõ 5.25-ös drive,késõbb az Action Replay mk7...húúú,azok voltak ám az idõk.Rengeteg játékcsere,ide-oda másolgatás,computer karácsony,Novotrade-es fos játékok.Isteni érzés volt.Nem tudom,hogy mondjam el,de abban a világban még volt valami olyan érzés...tudjátok olyan jó volt az egész.Bolhapiacra járás és állandó cserebere.A mai pc-s világ már olyan nyers,torz és semmi hogy aki nem élte át ezeket,sose lesz igazi player.Aztán az amigás korszak.Hát az csak a hab volt a tortán.Erre is emlékszem,hogy volt.Az elsõ (és sajnos utolsó)Amigát karácsonyra kaptam.Mikor bekapcsoltam,tátva maradt a szám.A tv-modulátorra minden öreg amigás emlékszik biztos.Tudjátok hosszú szürke kis mûanyag doboz volt,de a súlya miatt állandóan lefelé húzott és elment a kép a rossz érintkezés miatt.Ugye milyen rég volt?Én egy megfelelõ méretûre hajtott papírzsebkendõvel próbáltam aláducolni,de ha elmozdult egy kicsit is,máris beszart.Aztán ugyanúgy folytatódott amit megszoktunk a c64-nél.Másolgatások,cserék,összejárás.Nem kellett 10 amiga.ha tíz ember akart játszani.Volt a joystick elosztó amit legjobban a Dyna Blaster címû játéknál lehetett alkalmazni.Király összejövetelek voltak nálunk,egyszerre öten játszottak egymás ellen!Fantasztikus hangulat volt.Amikor az elsõ monitort megkaptam,sokaknak még színes tv-je sem volt.Állati jó volt utána.
A pc-s világba úgy 1989-90 körül csöppentem bele.Akkor már volt a családban egy pc. (486 DX2 66-os)Az akkor még nagy újdonságnak számító Pentium 1 100 mhz elérhetetlen volt.Nekem nem hál'istennek.Az elsõ konfigom:P1 100 16(!)mega ram,1 db 3,2 gigás vinyó S3-868-as vidi és Gravis ultrasound+CD olvasó (!),kétszeres.Plusz svga 17"-os monitor.A monitor kb 8 évig ment aztán jöttek a problémák vele.Játékaim nem voltak sokan,mert alig volt haverom akinek volt már pc-je.Király volt amikor elhozták hozzám a Doom2-t,mert nem volt elég ramjuk hogy játszanak vele.Gondolom most úgy érzitek,hogy felvágok kicsit,de nem kamuzok,ez volt az igazság.
Hát kb ennyi.

mohus
igen az volt a "párja" :)
ott is át kellett menni az egyik végébõl a másikba nem?

FPS-t,RTS-t,Sturmovikot PC-n a többit konzolon![Delli7] [PS4] [Note 10.1 2014ed][iPhone6s16gb]

Ismerem azt a kvarcjátékot. Nekem még mindíg mûködik a '82-es SPACE ADVENTURE. A,B játék, számológép, ébresztõ. Az volt ám a nagy szám.
thx.Csekkolom!

\"Life is around you and in you.\"

mohus
jaaa bocs...kvarcjátékom és TV játékom 1983-óta:)
a kvarjáték az a Thief in the garden volt...ki kellett szökni a börtönbõl:)

FPS-t,RTS-t,Sturmovikot PC-n a többit konzolon![Delli7] [PS4] [Note 10.1 2014ed][iPhone6s16gb]

mohus
1986-87 C64.....óta:)

http://web.externet.hu/sk/c64/

itt nézz körül

Játszott eggyáltalán valaki a C64-es Back To The Future I-III.-al?Nekem máig a kedvenc játékom(a sok mostani csillivili szar feleannyit sem ér).Tud valaki WinXp-n is mûködõ C64Emu-t?

\"Life is around you and in you.\"

Rincewind
Szerintem a speciális érzés a kornak köszönhetõ. Fiatalabb korban az ember könnyebben beleéli magát egy gammába, hogy aztán belefeledkezzen a játékélménybe. :)
Hunnenkoenig
10-20 ev mulva ugyanolyan nosztalgiaval fogunk/fogok a diablo 2-re visszagondolni. Masok majd a Counter Strike-ra gondolnak ugy vissza.

Neha elhülyülünk az egyik haverral es azon mrfondirozunk, mit fognak majd az unokaink mondani, ha mi mar trottyos öregemberek leszünk: "Na, mar megint azt a regi terminator sorozatot adjak a TV-ben..." vagy "Na, nagyapa mar megint elöszedte azt az ocska Pentium 4-eset es meg kezzel veri a billentyüt..."

Dynamic
Ez igaz.Bátran ki merem jelenteni, hogy évek óta nem játszottam olyan játékkal, ami megközelítené azt az érzést amit akkor vagy mondjuk az amigás idõszakomban éreztem.
Nem mondom vannak manapság is jó játékok általában végig is nyomom õket, de:
Akármilyen lelkesedéssel beszélek vagy írok róluk azt a bizonyos "speciális" érzést egyiknél sem érzem az utóbbi években, mint akkor.
Rincewind
Mégegyszer ezer köszönet érte! Elolvastam mind a 11 oldalt és nagyon jóó! Hiába akkoriban még lelkesedésbõl írták a cikkeket, nem pénzért és ez meg is látszik. :)
Azért 8-10 éve teljesen más volt ez az érzés mint manapság .Ma valahogy nincs olyan "ujdonság" ereje mint akkor . Emléxem mennyire tetszett az elsö "fps" szerü game például a Doom vagy a Duke Nukem. Mára már szinte nem is a progi határozzák meg a gamékat hanem a hardware amin elfutnak. Nem mondom , tényleg sokkal kiforrotabbak és szebbek a mai gamék de a c +4es meg 64es gameknak azért megvolt az a varázsuk amik ezekben már nincs vagy nem annyira van meg. Megkérdeznék néhány 30 körülikörnyéki "kollégát" melyik proginál érezték ugyanezt mint anno. Persze leköt 1-2 progi hetekre honapokra de nem adja ugyanazt mint akkor. Meg régen nem is jött ki ilyen mennyiségü játék mint akkor .

Kiváncsi lennék ha valaki ugyanezt a forumot elinditaná ugy 10-20 év mulva miket irnának oda :)

a shot
Én 89-óta jáccom számítógéppel. Az elsõ gépem egy XT volt majd jöttek a keményebb vasak 286, majd hatalmas ugrásként egy 486sx majd dx, Pentim 200MMX, AMD 400, majd P4. Régebben jobban szerettem jaccani mer akkor igazi uniqum volt egy egy jatekot megszerezni, mostanaban nemsok van ami teccik. Szerintem 3 csoportra oszthatjuk a gamereket: aki hetente ,vagy mér kevesebb idõközönként váltja a jatekokat és igazan nem méjed bele a jatekokba, az aki évente 1-2 játékkal jáccik de azokkal minden nap és egyszerûen nem tudja letenni és végül azok akik igazan csak a kikapcsolodásért mennek fel néha egy kicsit szórakozni pár órát. Elõször mindenki igy kezdi aztan...

Dikkma
Belegondoltam, és két nyert warunk volt. De C7P nem tartozott közéjük ;))
Dikkma
Nem hcgamerrõl beszéltem, az aktív gamerrõl. Aktív gamer az én meglátásom alapján mindenképpen részt kell vegyen valami közösségben, amíg net nem volt a floppy vásárlás és sakktábla szerû felváltva játszás; azóta ircn lóg, battlenetezik stb. De tökmindegy.
Dikkma
Jajajaj :)))))
Jogos. Hcgamer az már nagyon húzós. Persze ennek is vannak fokozatai. Pl-: Elsõ a játék, utána minden és a minden is játék az a legdurvább. Mondjuk.

Gémer, meg játszogat. Kipróbál ezt azt.

Bár egyszer egy szaklapban azt olvastam a hcgamer z a játékos aki egyfajta játékkal évekig nyomul. Mondjuk Starcraft-al 4 évig folymatosan-

Fene tudja.-

Az én saját megítélésem szerint a hcgamer az az ember, aki képes egy új játékot minimális beállítások mellett (nincs már megfelelõ gépe hozzá) agyon akadva is végigvinni, mert a vérében van ez a fajta függõsség-
ez jó megfogalmazás. én gémer vagyok :)

Mike
Szerintem gamer az aki játszik.
HCG meg az, akinek más nem létezik.
szóval keveritek a kettõt

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
Epic jó volt

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

te már csak tudod :)
én pl. egyikbe sem illek bele :)

Mike