Mióta vagy aktív gamer?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Emlékszem, mennyit játszottunk Heroes 2-t hot seat-módban egy haverral :)
Ehh, a régi szép idõk :) Akkor még fiatal volt az ember (most vagyok 16, szóval képzelhetitek :)
Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"
- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
Mint sok más ember, én is a C=64 óta nyomom az ipart. '84-ben játszottam elõször vele, de csak 4 év múlva kaptam sajátot. Kapásból floppyval. Számtekre jártam akkoriban a suliban (+4-en tanulgattunk), és a tanár meglátta a zacsimban a lemezeket. Kidülledõ szemekkel kérdezte, hogy: "Csak nem C=64-ed van floppyval???" "Ja." Mondtam vagányan, erre õ -irigyelve engem- azt mondta: "Hogy neked milyen jó dolgod van!"
De nagy sztori volt. Pfffffff.
- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
Ami jó csak van az életben , az vagy erkölcstelen , vagy törvényellenes , vagy hízlal .
Ha van még ilyesfajta, csak így tovább!
Most jutott eszembe!
Gondolom még sokan emlékeztek a Project Firestart -ra.Most halál komolyan mondom (ki lehet nevetni)de a mai napig nem merek vele játszani pedig oltári jó.Szó szerint félek tõle.
Lehethogy ez az ifjabbik koromban bekövetkezett sokk még bennem van de én télleg nem merek vele még most sem játszani.
Amigán már nem volt ilyen.Ott az Alien Breed (csak a témája hasonló) már inkább élvezetes volt mint félelmetes.Persze nem hagyhattam ki,hogy ne szerezzem meg ezt is az Amiga emulátorra.Mindig a kedvenceim voltak a Team17-es játékok.Õk profik voltak Amigára.
Magyar ember97 válaszára mondom,hogy a dzsungelharcos valószínûleg a Commando nevet viselte.
Emlékeztek a sok széttört joystickra?Fõleg a sport játékoknál lehetett törni-zúzni,ahol az ment hogy ha ide-oda rángattad a "botodat" (nem,nem arra gondolok) akkor ment gyorsabban az általad irányított futó/gátfutó/úszó,stb.
A wizard of wor (alapmû természetesen megvan még mindig.Ja és van még egy eredeti c64-esem is mégpedig a legelsõ kiadás.Tudjátok sötétszürke lekerekített forma,egy piros és egy zöld LED-el.
Sikerült megszereznem még a Tihor féle DiscTolvajt valamint a jó öreg Új Vadnyugat részeket és a többi magyar szöveges kalandjátékot is.
Mondom,ha kell,írjatok,elküldöm mail-ben,mert nem sok és van vagy négy nagyon jó emulátorom is.
A polimer kazettát tényleg elfelejtettem.Pedig a "Tape to Tape" Sanyo magnón valóban ment a másolás. :)
De miért lehet az,hogy akkoriban tök jó baráti társaságok voltak,lehet közületek is bárki,aki onnan az aranykorból indult,ma meg semmi ilyen nincs?
A pc-s világ persze más.De én egy kicsit visszasírom ama korszakot.
Imadtam
Nagyon cool volt, nem tudja valaki, hogy kell kezelni az Enterprise emu-t??? :_/
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
;)
ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan
csak nem 20 évvel ezelött...
:)))
ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan
Es nem javul a helyzet :)
Csak találtam ezt a képet a neten.
Van emulátorom is meg minden, csak nem értek hozzá... :(
Van hozzá kickstart 1.3,2.0 és 3.0 is.Meg sok-sok járék.Isteni érzés feleleveníteni a régmûlt idõket.
Jó nehéz kérdés.Az elsõ c64-et kb 18 éve kaptam,de lehet hogy 20 éve.Aztán az Amiga jött (elõször tv-modulátorral majd késõbb monitorral)
Emlékszem arra is,amikor még a CoV-ba írt a bátyám rendszeresen.Az az idõszak volt a Golden Age vagyis aranykor.Ezt sajnos a mai pc-buzik (nem sértés) nem is tudják megérteni.A Datasette nevû magnó,majd az 1541-es külsõ 5.25-ös drive,késõbb az Action Replay mk7...húúú,azok voltak ám az idõk.Rengeteg játékcsere,ide-oda másolgatás,computer karácsony,Novotrade-es fos játékok.Isteni érzés volt.Nem tudom,hogy mondjam el,de abban a világban még volt valami olyan érzés...tudjátok olyan jó volt az egész.Bolhapiacra járás és állandó cserebere.A mai pc-s világ már olyan nyers,torz és semmi hogy aki nem élte át ezeket,sose lesz igazi player.Aztán az amigás korszak.Hát az csak a hab volt a tortán.Erre is emlékszem,hogy volt.Az elsõ (és sajnos utolsó)Amigát karácsonyra kaptam.Mikor bekapcsoltam,tátva maradt a szám.A tv-modulátorra minden öreg amigás emlékszik biztos.Tudjátok hosszú szürke kis mûanyag doboz volt,de a súlya miatt állandóan lefelé húzott és elment a kép a rossz érintkezés miatt.Ugye milyen rég volt?Én egy megfelelõ méretûre hajtott papírzsebkendõvel próbáltam aláducolni,de ha elmozdult egy kicsit is,máris beszart.Aztán ugyanúgy folytatódott amit megszoktunk a c64-nél.Másolgatások,cserék,összejárás.Nem kellett 10 amiga.ha tíz ember akart játszani.Volt a joystick elosztó amit legjobban a Dyna Blaster címû játéknál lehetett alkalmazni.Király összejövetelek voltak nálunk,egyszerre öten játszottak egymás ellen!Fantasztikus hangulat volt.Amikor az elsõ monitort megkaptam,sokaknak még színes tv-je sem volt.Állati jó volt utána.
A pc-s világba úgy 1989-90 körül csöppentem bele.Akkor már volt a családban egy pc. (486 DX2 66-os)Az akkor még nagy újdonságnak számító Pentium 1 100 mhz elérhetetlen volt.Nekem nem hál'istennek.Az elsõ konfigom:P1 100 16(!)mega ram,1 db 3,2 gigás vinyó S3-868-as vidi és Gravis ultrasound+CD olvasó (!),kétszeres.Plusz svga 17"-os monitor.A monitor kb 8 évig ment aztán jöttek a problémák vele.Játékaim nem voltak sokan,mert alig volt haverom akinek volt már pc-je.Király volt amikor elhozták hozzám a Doom2-t,mert nem volt elég ramjuk hogy játszanak vele.Gondolom most úgy érzitek,hogy felvágok kicsit,de nem kamuzok,ez volt az igazság.
Hát kb ennyi.
ott is át kellett menni az egyik végébõl a másikba nem?
FPS-t,RTS-t,Sturmovikot PC-n a többit konzolon![Delli7] [PS4] [Note 10.1 2014ed][iPhone6s16gb]
\"Life is around you and in you.\"
a kvarjáték az a Thief in the garden volt...ki kellett szökni a börtönbõl:)
FPS-t,RTS-t,Sturmovikot PC-n a többit konzolon![Delli7] [PS4] [Note 10.1 2014ed][iPhone6s16gb]
itt nézz körül
\"Life is around you and in you.\"
Neha elhülyülünk az egyik haverral es azon mrfondirozunk, mit fognak majd az unokaink mondani, ha mi mar trottyos öregemberek leszünk: "Na, mar megint azt a regi terminator sorozatot adjak a TV-ben..." vagy "Na, nagyapa mar megint elöszedte azt az ocska Pentium 4-eset es meg kezzel veri a billentyüt..."
Nem mondom vannak manapság is jó játékok általában végig is nyomom õket, de:
Akármilyen lelkesedéssel beszélek vagy írok róluk azt a bizonyos "speciális" érzést egyiknél sem érzem az utóbbi években, mint akkor.
Kiváncsi lennék ha valaki ugyanezt a forumot elinditaná ugy 10-20 év mulva miket irnának oda :)
Gémer, meg játszogat. Kipróbál ezt azt.
Bár egyszer egy szaklapban azt olvastam a hcgamer z a játékos aki egyfajta játékkal évekig nyomul. Mondjuk Starcraft-al 4 évig folymatosan-
Fene tudja.-
Az én saját megítélésem szerint a hcgamer az az ember, aki képes egy új játékot minimális beállítások mellett (nincs már megfelelõ gépe hozzá) agyon akadva is végigvinni, mert a vérében van ez a fajta függõsség-
HCG meg az, akinek más nem létezik.
szóval keveritek a kettõt
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
én pl. egyikbe sem illek bele :)