Opera

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
Nem, pénteken összeraktam a gyorshívóimat, azóta azt használom.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Airbus A380
Mindegy, nálam jó amire kell nekem megteszi. 😊

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Airbus A380
és nem felejti el? csoportokat én is tudok csinálni, van online maxthon fiók, de az opera a reggeli indításra mindet elfelejtette neked nem?

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Dzsini
Belépsz a linkbe, felül írják, hogy lesz import, de attól még elérhetõ az összes online tárolt könyvjelzõ. Megnyitottam ami fontos, aztán fülsávon jobbgombbal bedobtam egy gyorshívócsoportba.
Repeat until megvan az összes, ami kell.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

[HUN]FaTaL
Igen arról.

http://goo.gl/gd6Zi5

Airbus A380
Dzsini te ebbõl az új operábol nyitottad online a könyvjelzõket? én bárhova kattolok a rendszer üzenet jön, hogy sajnálják rajta vannak blabla.

Airbus A380
ugye most az androidrol beszélsz?

[HUN]FaTaL
Ja és vagy kétszer annyi helyet foglal.

[HUN]FaTaL
Nincs benne reklámszûrés, nincs benne link, a tördelés sokszor szar és lassú is, nincs opera:config ezért jóval kevésbé testreszabható stb.

Airbus A380
Most álljunk neki vitázni ? 😊 Nem értem mit értesz lebutitotton, a Classic mivel is tud többet? Lassunak se mondanám, le se fagy már, szóval nekem jó.

[HUN]FaTaL
Használtam, egy lebutított fos és még lassú is.

Airbus A380
Használtad?? 1 hete semmitnem ért ma már gyakorlatilag mobilon azzal tolom és nem keveset.... és láss csodát mûködik teszi amit kell 😊

[HUN]FaTaL
Nem a fejlesztõk döntik el a funkciókat, hanem a vezetés. És ha foglalkoznak a usereikkel, akkor igen. 😊

#5510: Biztos nem. Playen is a nagy felháborodás miatt van classic, mert az új mobile egy rakás szart sem ér. 😊

Airbus A380
Azért nem gondolnám, hogy a fejlesztõket annyíra meghatja a dráma, vagy igen ?

Airbus A380
A GOOGLE PLAYEN az opera vissza rakta a régi operát Classic néven..... az asztalinál mi várható, hogyha ekkora marad a közfelháborodás? Gondolom asztaliból nem lesz 1 opera Classic is..

[HUN]FaTaL
Sokat, de általában nem szoktam köztük lenni. 😄

Persze, ha összehoznak egy korrekt böngészõt, akkor én is elhallgatok 😊) De ha nem lennének a drámázók, akkor lehet, hogy maradna ilyen állapotban, mint, amiben most van.

Airbus A380
szokott szólni a chrome ha újul.

Dzsini
Nincs még. Elvileg van rá lehetõség, hogy frissítés után megnyisson egy lapot neked az újdonságokkal, valószínûleg ezt fogják használni, a Chrome-nál is szokásban van azt mondják.

Airbus A380
köszi, tehát semmi dolog vele max észreveszem, hogy ez meg az (azért remélhetõleg) bekerült. Mesterjelszó lehetõséget nem találtam, ilyen még nincs is vagy csak nem találtam ?

Dzsini
Chromium módra észrevétlenül frissül, még a hordozható változat is.

Airbus A380
még 1 kérdés állitolag hetente vagy 2 hetente jön ki frissítés, viszont ezen semmiféle frissítõ jelzést nem véltem felfedezni, frisstwni hogyan fogom tudni? Figyelni kell pl a magyar blogot ? És ha új verzio van akkor mindig le a régi fel az új?

Airbus A380
Szerintem ettõl még lehet esélye, Tudtommal elég népszerûek a Chromium alapu, Chromera hajazó alternatív böngészõk. Ennek meg a neve opera.....

Attol szerintetek kell tartani, hogy ez a váltás ostoba ötlet volt, és a már amúgy is alig mérhetõ részesedésû operának egyenest a végét hozza el?

Airbus A380
Nem találtam, de lényegteken van maxthon fiokom, abba belemászok és kész 😊

Csak nekem a gyûjtõ könyvjelzõketnem jegyzi meg, bár ugye bétát használunk... 😊

Dzsini
#5493 - te is elég régen használod az internetet, tudhatnád, hogy mik a szokások. Mindenen nyivákolni, bármilyen változástól hangosan drámázni, világvégét kiáltani... hány ilyet láttál már az elmúlt években?

Dzsini
Linkbe belépsz, ott vannak a könyvjelzõid (ha használtad idáig), és ott ctrl+klikkel megnyitod másik fülön ami kell - szerintem annyira nem bonyolult 😊

[HUN]FaTaL
Nem fog, mert ez egy chrome opera ikonnal, tehát, aki eddig chromeot használt az a gyorshívót leszámítva ugyanezt kapta (+ könyvjelzõk). Aki meg Operát használt, az marad a régin, legalábbis a többség.

Airbus A380
online maxthon fiókból szanálom a könyvjelzõimet ami kell. kövezzetek meg de nekem ez a könyvjelzõ módszer is tetszik....

Airbus A380
nekem nem nyitja meg azt írja majd megoldják, Maxthonból áttudom pakolni? Vagy nincs más és a maxthonból 1esével kukázzam ki mi az ami kell mi az ami nem? ....

Airbus A380
Köszönjük, hogy az Operát használja.
Nagy erõkkel dolgozunk azon, hogy még tovább fejlesszük a szinkronizálási funkciót, és még szorosabban integráljuk böngészõink következõ generációjába.
Az alapoktól való építkezés eredményeként a program egyelõre nem szinkronizálható az Opera 14-es és újabb verzióival. Egyelõre.
Nemsokára szinkronizálhatja böngészõjét az Operával.
Köszönjük, hogy kitart mellettünk.

ez a szöveg van kinn a opera oldalon, én ezt úgy értelmezem, hogy rajta vannak az ügyön....

nagyon kíváncsi leszek, hogy a részesedésük feljebb fog e menni.

Airbus A380
ja mint kb én elmondtam a mondókámat megkérdeztem amit akartam és élek vele boldogan mert nekem bejön.

Airbus A380
köszi, amúgy jó cucc a maxthon 😉 Tartok tõle hogy megugorhat a részesedése ha az õs operások nagyrésze mentõcsónakba ül....

"tartok tõle" idézõjelbe hisz a Maxthont is szeretem.

Dzsini
Az interneten mindig a nyivákoló kisebbség a hangos, nem az elégedett többség. Ha egy kicsit is figyeltél bármilyen témát bárhol, akkor tudhatod, hogy aki nyugodtan és elégedetten használ valamit, az a legritkább esetben ír róla ezer fórumra ezerötszáz hozzászólást. Mert neki van jobb dolga is: használja azt, ami van.

Airbus A380
Na igen, de nem veszélyes ez így ? Nem azzal játszanak, hogy lehúzhatják a rolót? Az hogy nekem meg még kb 10 embernek tetszik másik ezer meg örjöng..... elég gáz az opera részérõl tekintve , hogy a részesedés sehol nincs, mi lesz ha beválltja az õs operások nagrésze a fenyegetést és beint?

Jó nyílván az új külsõ épp hozhat új tagokat is.

Dzsini
Megnyitottam õket olyan csoportonként, ami egybetartozik, és a füleken egy jobbgomb - lapok mentése gyorshívócsoportként után meg is van. Elnevezed kedvedre és már ott is van, ami kell. Amit gyakran használsz azt elõre helyezed a gyorshívónál, amit nem, azt hátrébb. A címsor keres benne, nekem ~120 oldal van most a gyorshívóban 8 csoportban, plusz az elsõ sorban pár "magányos" oldal. A híroldalakat összeraktam egy kupacba, azokat úgyis szinte mindig egyszerre nyitom meg. A napi rutin nézegetnivalók egy másik csoportban, mert azokat is. És így tovább, tematikusan.

Dzsini
Linkbe belépve megtalálod az összes kedvencet, és onnan gyorshívóba pakolod ami kell.

Airbus A380
Szerintem nem lesz ez olyan rossz, de csak 1 magánvélemény. Mondjuk ha nem lesznek benn könyvjelzõk, akkor a másik operába vagy a maxthonba lévõ több 100 könyvjelzõt hogy lehet ide tenni? Nyílván azt azért az ember használná,,,,

Airbus A380
mostanra egész jó lett a robotos verzió ma újra tettem nyûstöltem és tette a dolgát. Mondjuk opera link nincs... se kilépés gomb de ezt 1 program bezáróval megoldom

Dzsini
A terv az, hogy a kedvenceket a gyorshívó (csoportjai) váltják ki.
Hogy végleges mikor lesz - nem tudni, mert átállnak õk is a folyamatosan fejlesztjük-és-toljuk-ki módira, tehát ha valami most hiányzik, az lehet, hogy csak a 16-17 környékén lesz 😊 Ha az alap mûködéshez szükséges funkciók meglesznek (át lehet települni nagyobb tragédia nélkül 12-bõl 15-be, pl. az opera://bookmark-importer is mûködik majd), akkor szerintem ki is adják.

Amúgy most írtam egy hozzászólást a magyaroperára, bemásolom ide is (péntek délután fogtam magam, és átcuccoltam a 15-be a levelezõn kívül, és egész hétvégén csak ezt használtam):
"Nekem a hétvégi aktív használat után talán négy dolog hiányzik/kényelmetlen, a többit megoldottam az Operában is használt bõvítmények Chromeos változatának bepakolásával (autopatchwork, longclick, ilyesmik):
- Az oldalra rakható fülek (még mindig szélesvásznú a monitor).
- A jelszókezelõ nem a legkényelmesebb ha több név-jelszópárosom is van egy oldalhoz.
- A jobb-balklikkes visszalépés (laptop touchpadján az a legegyszerûbb)
- A numpadon egygombos +-ra nagyítás (szintén laptop).

Emellett 1 oldalt találtam, amit betölt, és utána megfagy az az 1 fül (bezárható, kilõhetõ úgy, hogy a böngészõ többi része gond nélkül fut tovább, az az 1 processz pedig a fül zárásáig lefoglal egy magot). A könyvjelzõket egy bõséges rostázás után elhelyeztem a gyorshívóba (ráfért, volt vagy 50 oldal, aminek már a domain neve sincs meg), címsorból lehet köztük keresni, ha tudom melyik csoportban van, akkor ott külön keresõ is van - a csoportokat elneveztem, és ugyanúgy lehet jobbgombos menübõl a "napi rutin" könyvjelzõcsoportot egyszerre megnyitni.

A levelezõ egyelõre marad az Opera12-ben (errõl már volt szó, hogy a Mail nem tud bejelentkezni pár helyre, ahonnan RSS-t olvasok), de a fentieken kívül - és ezek nagyobb része is olyasmi, ami rövid távon implementálható - nincs problémám vele. A memóriafoglalása most este (reggel óta fut mindkettõ, 64 bites Win7, 4 giga memóriával) a 12-nek 345 mega (4 levelezõfiók + 35 RSS, a bezárt fülek listája 2 elembõl áll), a 15 pedig 14 processzt futtat, 7 nyitott fül van benne, és 357 megát foglal (és körbejártam vele néhányszáz honlapot)."

Airbus A380
Kíváncsi leszek mi lesz ebbõl. A felhasználók 1 kis részének tetszik, õk mint én írják, hogy szép meg jó meg végre nem 10 eter felesleges dolog van benne,az õsoperások viszont örjöngenek és ahogy olvasom hivatalos blogokon is,,,,,

Nem lennék most operás fejlesztõ.....

De én remélem nagyjábol így marad. Nekem bejön .

Airbus A380
kövezzetek meg, de nekem tetszik! Hiányzik belõle a kedvencek, de ezt feltételezem beteszik idõvel, és ennyi, Nagyon szép letisztult stílus, gyors stabil, amire tervezték azt teszi.

KB mikor várható a végleges? Valahol mintha 2014-et olvastam volna, de nem gondolnám, hogy még 1 év lenne, vagy igen?

1 szo mint 100 azon kevesek közé tartozom akinek TETSZIK-

Dzsini
Az Opera se fog megállni a most látott 15 elsõ változatnál - majd a 16, 17... 20 már egész korrekt lehet. Ott hiányzott az elsõ verzióból mondjuk a copy-paste, innen hiányzik a bookmark. Ilyen téren elég hasonló a helyzet, és ott se lehetett tudni, hogy merre fejlõdik a dolog.

Az viszont különbség, hogy az Opera most se kell a kutyának se (az aktuális elvetemült felhasználók sok éve a mérési hiba szintjén jelennek meg), és nincs mögötte az IT szféra egyik legnagyobb cége, hogy milliárdokból fejlessze.

[HUN]FaTaL
Ott a neve is más lett és nem frissített rá (Windows Phone 7).

És egy kalap szar lett az is, nem is kellett a kutyának se. A WP8 már egész korrekt, de még mindig rengeteg a hiányossága.

Dzsini
Nem. Újrakezdték. Láttad milyen volt a Windows Mobile 7 a végtelenül kiforrott 6.5 után? Azt is nulláról írták újra, gyakorlatilag ezt is.

[HUN]FaTaL
Az a baj, hogyha ez így marad és elhasal már a presto verzió is, akkor nem nagyon van mire váltani. 😞 Talán a FF a legelfogadhatóbb alternatíva, de nem véletlenül használok Operát. Ha Chromeot akarnék használni azt használnék, nem is értem ennek mi értelme volt.

Nem motort cseréltem, hanem kiherélték, felgyújtották és megtaposták az Operát.

Dzsini
Szerencsére megvan a választási lehetõség, és a 12.15 se fog hirtelen eltûnni, amíg nem jársz többségben olyan oldalakon, ahol elhasal, simán használható az is.

Nekem mellette megy egy Maxthon, a kettõ együtt nagyjából minden igényemnek megfelel.

[HUN]FaTaL
Én meg csak azt használtam, néha az oldalpanelt a ritkán használtakhoz. Gyorshívón 16db gyorshívó volt és kész.

A sajátgomb az már két klikk, így meg a gyakran látogatott oldalak 1.

Még a seggbuta chromeban is van könyvjelzõkezelõ. Egyébként lehetne ebbõl jó böngészõt csinálni, kérdés, hogy fognak-e. Ami nekem minimum kellene, hogy használjam:

- Normális letöltéskezelõ, amiben van tempbe töltés és megnyitás
- Cache méret korlátozásának lehetõsége
- Könyvjelzõkezelés
- Finomgörgetés

Ezenkívül nagyon szerettem a wandot (ûrlapok megjegyzése), de anélkül végülis elvagyok. Jó lenne az e-mail kliens, de az nem lesz, de akkor meg nem m2-t fogok telepíteni, hanem vagy weben fogom gmailezni, vagy felrakok valami mást, ami többet tud.

Dzsini
könyvjelzõsávot én se használtam soha, ízlések és használati szokások kérdése a dolog - van bõven használati adatuk ahhoz, hogy lássák a böngészési szokásokat - ha lesz egy sajátgomb a gyorshívó elõugratására / menüben megjelenítésére, akkor tulajdonképpen jó lehet ez így is (nagyon sokáig könyvjelzõ sáv se volt az Operában, valamelyik másikat kellett hozzá áthekkelni)

és még változhatnak a dolgok, ha kitartanak a fejlesztés mellett (elvileg hetente lesz új Next), akkor még nagyon jó dolgok is kisülhetnek belõle.

[HUN]FaTaL
pfff, akkor ez így kuka. Mi az, hogy se könyvjelzõ se könyvjelzõsáv? Minek nyitogatnám a gyorshívót állandóan. Ez valami vicc.

A többit ugye már meg sem említem...

Dzsini
Haavard a twitterén azt írta, hogy nagyon sok minden nem fog belekerülni, ami régen igen.

"The idea is that Speed Dial with folders replaces bookmarks."
"Do you mean multiple tabs visible at the same time (tiled)? I doubt it, but you never know."

Plusz a külsõ levelezõ nálam pl. használhatatlanná tesz pár bejelentkezéssel mûködõ RSS-t.

Viszont máris van extension fordító a régirõl az új rendszerre, tehát az SG+ legalább mehet az új pályán tovább, ráadásul a Chromium bõvítményeket lendületbõl meg is eszi.

[HUN]FaTaL
Nem azt mondtam. De pl. az elsõ droidos mobilverzió óta, belekerült a tördelés (az is szarul) és ennyi. Akad, lassú, fagyasztja a telefont, egy borzalom az egész.

A PC-s verzió legalább gyors, csak szar. Remélem csiszolnak rajta rengeteget a végleges verzióig.