Opera

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
Idáig mindenki azon nyivákolt, hogy semmi nincs - most van, most azon nyivákol, hogy nincs benne semmi 😊

Persze, biztosan ki fogják adni véglegesnek. <#ejnye1>

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

lck
Elsõ kiadáshoz képest elfogadhatóan gyors és bugmentes. Gondolom a végére majd egy csomó dolog belekerül, ha meg nem akkor maradnak az egyéb alternatívák.
Mondjuk egyelõre nem használom, ahhoz tényleg fapados.
[HUN]FaTaL
Nincs könyvjelzõ, nincs link, külön lesz a levelezõ, nincs semmi, a letöltéskezelõje ugyanaz az ótvar fos, mint a Chromeban. Ez így nulla sajnos 😞

Nincs wand (gondolom nem is lesz), nem lehet importálni semmit a régi Operából. Remélem ezen még dolgoznak...

Egérgombos gesztusok sem mûködnek (bal click - jobb click elõre, jobb click - bal click vissza)

http://goo.gl/gd6Zi5

Dzsini
hát, rengeteg olyasmi hiányzik (még?) belõle, amit én használok.

kezdve mondjuk a könyvjelzõkkel és a Linkkel, az oldalsávval, a levelezõvel, az oldalra rakható fülekkel, az ablakos fülkezelõvel...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

lck
Elsõre nemrossz !
Mondjuk majdnem Chrome 😊
Dzsini
Opera Next 15 - kezdõdik a sárdobálás 😊

donbig
Tárgytalan,megoldódott.

donbig
Üdv!
Néha tele a púpom az Opera tanúsítványkezelésével. Délelõtt még használtam az OTP oldalán, délután már nem mûködött. Ránézne valaki, hogyan orvosolható?

[HUN]FaTaL
Nem Webkit lesz és tudok róla. Csak arra reagáltam, hogy desktopra nincs béta (webkites) még, úgyhogy nem tudom mit néztél.

Dzsini
A desktop viszont nem Webkites lesz, mert a Google forkolja a Webkitet és Blink néven új motort épít. Az Opera pedig megy velük. Valószínûleg egy idõ után a mobilos felületeken is.
rövidhír

Mardel
Egyelõre.

300 million users and move to WebKit

"Egy napon jelentjük be, hogy az Opera elérte a 300 milliós felhasználói bázist, és azt is, hogy az Opera új verziót WebKit-et használnak majd renderelõ motorként és V8-at JavaScript motorként. Ez a felépítés a nyíltforrású Chromium böngészõ egyik alkotóeleme. Természetesn a böngészõ több mint csak egy renderer és JavaScript motor szóval ez fõként egy "motorháztetõ alatti" változás.
A fogyasztók eleinte jobb oldalkompatibilitást fognak észlelni, fõként a mobilra tervezett oldalaknál - amibõl sok csak WebKit-en lett tesztelve.
Az elsõ iylen termék okostelefonokra lesz elérhetõ, amit Barcelonában a Mobil World Congress-en mutatunk be a hónap végén (február).
Az Opera Desktop és a többi termék késõbb cserélõdik le."

"Timeo Danaos et dona ferentes."

[HUN]FaTaL
A webkites beta az androidos verzió.

Mardel
Egybõla fõoldalon csak a beta letöltését emelik ki, ami elvileg már webkit motorra épül...

Másik fülön (Számítógép) elérhetõ a stabil változat.
De kicsit vicces, hogy ide is elért, hogy nem a stabil változatot kell erõltetni, hanem még a félkész bugos bétát.

Mardel
Letölteném az Operát az opera.com-ról átirányít, a google playre, és csak akkor engedi letölteni, ha belépek egy google play accounttal. <#conf>
Ez most valami vicc? <#gonosz3>

két repülõ beszélget<#confused>

★★★★★

[HUN]FaTaL
opera:about kiírja

Airbus A380
köszi és az mere van melyik opera könyvtárba?

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

[HUN]FaTaL
opera:cache

Airbus A380
jó sok válasz jött <#fejvakaras>

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Airbus A380
heló , az online betöltött filmeket az opera hol tárolja? Semmi normális video letöltõ nincs hozzá, de itt régen azt mondták hogy azzal hogy betölti valahov a gépre is letölti, de hova????? (pár éve mondták elfelejtettem, ezvan :U ) fontos lenne mer unom mindig a mxth
ont a vagy a fájerfoxot betölteni, hogy letöltse az online filmet. (ha az anya oldalon nézem ott mindig csúszik a hang , kép, de a letöltött az jó) kösy

Ability
Hát õszintén nem tudom ki az mazochista aki szerette a Dragongfly-t. Buta volt, de legalább jó lassú és kényelmetlen. Igazi megváltás lesz a cseréje. A többivel egyetértek, sok jó dolog van az Operában.

Elbarmolt topikra egyébként ugyan úgy tudod használni az Inspectort. CSS állításra szintén. A real-time forrás szerkesztõnek az az egy elõnye hogy a scripteket is újra lefuttatja. Jelenleg erre az egy célra van használva nálam az Opera. 😄
Dzsini
Nem tudni, hogy milyen funkciók vannak úgy beágyazva a rendszerbe, hogy nem lehet Webkittel megoldani.
Például a Dragonflynak vége - és azt sokan szerették, Webkit inspector ide vagy oda.
Ki tudja, hogy mi minden szállhat még el, a magyaropera blogon már összegyûlt egy szép hosszú lista, kezdve a weboldal élõ forráskódszerkesztésétõl (szétbarmolt topicoknál így lehetett kipucolni a fejlécet), a szövegkijelölés módján és a Small Screen Renderingen át a gyors historynavigáción keresztül az MDI, a CSS-kapcsolgatás - de a visual tab is ilyen lehet, vagy akár a levelezõkliens.
Reméljük, hogy sikerül ezek közül minél több dolgot megtartani.

Ability
Nem hiszem hogy ilyen történne, pont a funkcionalitás az Opera tagadhatatlan elõnye. Ellenben kaptok egy gyorsabb, problémamentesebb, jobban támogatott böngészõt. És még a fejlesztõk hátsója is ki lesz nyalva a Webkit Inspectorral. 😊

Komolyan izgalomba hozott a hír, ha kiforrja magát még talán váltok is, sok jó dolgot tud az Opera.
[HUN]FaTaL
Vagy nem, ha kiírtják a funkciókat, akkor kapunk még egy Chromeot, amire semmi szükség.

Dzsini
Nekem most sincs bajom vele 😊 Viszont nagyon nagy kérdés, hogy milyen funkciók vesznek el az átállással...

Dzsini
Ha F4-el kinyitod az oldalsávot, ott át lehet kapcsolni a nyitott fülekre (Ablakok néven fut) - ott már a listában mindent lehet velük mûvelni egyesével, csoportosan, ahogy kényelmes.

Ha firefoxban sok fülem van megnyitva és rámegyek egy olyanra, amit épp nem látok fent az eszköztáron (a lenyíló felület segítségével), akkor az eszköztáron megjelenõ fülek hozzá gördülnek. Operában ha sok fülem van megnyitva zavar, hogy miniatûr lesz mind1. Tudom ki lehet terjeszteni a menüt meg van hosszú sorok tördelése, de ott nem tudom egyszerûen bezárni a fület sem. Ezekre vkinek van ötlete? Kiegészítõket már néztem, de megfelelõt nem találtam.

GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7

modellmaker
%AppData%\Local\Opera\Opera\widgets\widgets.dat fájl átnevezése után a %AppData%\Roaming\Opera\Opera\sessions helyen lévõ fájlok kitakarítása megoldotta a problémát. Veszteség: a widgeteim. 😞 3-4 darab volt, 3-at már visszapakoltam, nem tudom hirtelen mi volt a negyedik. 😄

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Dzsini
magyaropera blogon is beakadt pár embernek - telepítsd rá a 12.12-t, az helyrehozza.

modellmaker
Újra itt.... Nem indul el az operám. Folyamat crash-el. El akarja küldeni a bugreportot, de akár engedem neki, akár nem, ha újraindul megint egybõl meghal. 😞

Neten találtam eg olyat, hogy a toolbar.ini-t kitörli, de nem nyert. Ötlet, hogy mitõl lehet?

Ja és egyik percrõl a másikra kezdte ezt el, win restart nem segített.

HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

Dzsini
<#eljen>

modellmaker
Kis keresgélés után meglett, mondjuk erõbõl, de legalább már jó. 😄

Az %AppData%-ban lévõ search.ini fájlt lecseréltem a default search.ini fájlra. Mivel nem volt a keresõknél beállítva semmi extra, így veszteség nem ért.

modellmaker
Be volt kapcsolva. Kikapcsoltam, visszakapcsoltam, de semmi. 😞 Köszi azért!

Dzsini
Csináltak valami resetet a keresõkkel kapcsolatban, lehet annak az eredménye. Elvileg ezen a linken:
opera:config#UserPrefs|ShowSearchSuggestionsInAddressfieldDropdown
tudod kapcsolgatni (újraindítás kellhet hozzá).

modellmaker
Az új frissítéssel (12.13) másnak is eltûntek a search toolbar-ból az ajánlások? Szal amikor gépelem befele amit akarok, már nem írja ki amit a google ajánl, csak a search historyban lévõket. A google instant egyébként rendesen mûködik, de csak a google fõoldaláról.

modellmaker
Igen, de nálam a húzogatással ugyanúgy eltûnt. 😊 De ez is olyan lehet, mint az SG+, az is csak nálam nem mûködik. 😄

Dzsini
A rövidítés ezért kényelmes, pl. mobilarena nincs kint a gyorshívón (mert nem járok állandóan oda), viszont f2 - mo - enter és kész. Minden könyvjelzõnek lehet adni pár betûs rövidítést, én ehhez szoktam hozzá. Soha nem szerettem az ilyen toolbaros mókákat, csak viszik a függõleges képernyõhelyet (a klasszikus kezdõsávot használtam egy ideig, az nem állandó).

[HUN]FaTaL
Én nem szeretnék a gyorshívóra 30 kedvencet kipakolni, meg gépelgetni sem, akkor beírom az oldal címét és kész 😄

Viszont szerintem szánalmas, hogy egy ilyen faék egyszerûségû hibát nem tudnak kijavítani már vagy 3 fõverzió óta. És akkor a többi idegesítõ bugról nem is beszéltem.

Ha lenne normális letöltéskezelõ a chromeban, akkor már váltottam volna coolnovora.

Dzsini
Azért valahol örülök, hogy én soha nem szoktam rá a könyvjelzõ toolbar használatra 😊 (gyorshívó meg f2+rövidítés mindig elég volt)

[HUN]FaTaL
Ez körülményesebb, mint amit írtam 😊 Egy idõben elég volt elhúzni az kedvencet és visszatenni a helyére, de az újabb verziókban a visszahelyezéskor megnyitja a linket (csak akkor, ha ugyanoda rakod).

modellmaker
Találtam egy olyan javaslatot a neten, hogy jobb klikk az ikonra, Tulajdonságok, a felugró ablakot meg egyszerûen le kell OK-ni. A toolbaron balra az elsõ helyre ugrik, de megmarad az ikon. 😊 Persze utána már oda lehet húzogatni, ahová akarom.

[HUN]FaTaL
El fog tûnni újra, ideiglenes megoldás mindig.

modellmaker
Az megvolt eddig is, hogy ha rákattintottam megjelent, de ha újraindítottam a böngészõt, megint eltûnt. Megpróbálom ezt a húzogatósat.

[HUN]FaTaL
Ismert bug, szarnak rá. Húzd arrébb a cuccot, aztán vissza a helyére és újra megjelenik (ha mégsem akkor nyiss rá egyszer az oldalra és újra).

modellmaker
Van egyetlen oldalnak a favikonja a könyvjelzõ eszköztáron, ami folyamat eltûnik, és helyette az opera gyári csillagocskája jelenik meg. A többi rendesen ottmarad. Ötlet, hogy miért csinálhatja?

Dzsini, te zseni vagy!
A Ctrl+F11 mûködött!
Újra nézhetem a kedvenc hírportálomat az Operával, nem kell Krómoznom!
Köszönöm!
Dzsini
Valahol bekapcsolódhatott a képernyõre illesztés - jobboldalt lent a zoom csúszka mellett kapcsold ki, vagy ctrl+f11

Próbáltam ide beszúrni az index fejlécét, ahogy nálam látszik.
[/img]
Az új két lapos kinézetet keskenyre összenyomva mutatja, széttördelve az eredeti tartalmat. Mellette meg egy nagy üres rész.
modellmaker
Igen, onnan tudod kitörölni.

Esetleg még a Setting -> Preferences (Ctrl + F12)-> Advaned fül-> Storage részébõl érdemes kitörölni mindent. Akkor újrafogja tölteni az oldalak nulláról.

Nálam rendben mûködik, úgy jeleníti meg az általad említett oldalak, ahogy más böngészõ is.