Milyen hangkártyát?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a_n_d_r_e_w
Ha elég hogy fõként sztereó és tényleg zenére kell, akkor valami Envy chippest ajánlanék. Sajnos driver szinten nincs toppon, ezért játékokhoz nem ajánlanám, de zenére jobbat nem tudok elképzelni.

itt van pár kártya min ilyen chip van

One Vision. One Purpose.

Klon
nem kell a 7.1

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

reaper4

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

Klon
Sziasztok!

Segítséget légyszi.
Szeretnék venni egy jobb minõségû hangkártyát sacc 20e Ft-ig. De gõzöm sincs, hogy milyet...
Fõleg zenehallgatásra hasznánám, ezért az sem baj ha csak szeteró, de jó legyen.
Az 5.1 még belefér, néha nézek dvd-t is 😊 De elsõdlegesen zenére kellene.
Remélem tudtok segíteni...
Elõre is köszi!

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

Barny
12k kari

ez naon megeri

Pentium Dual Core E6500 @ 4,01 GHz 1,34v,AC Freezer 7 Pro,4 GB DDR2,Asus P5QLD PRO,SAGA2 400W MSI HD4830 OC (700/2200) 512MB GDDR3,SAMSUNG 500GB F3,2xLG DVD RW H55L,Benq 19\' Windows 7 x64 RTM

Üdv!
Az lenne a kérédsem h most milyen hangkártyát érdemes venni(10k és 15k között)?
bajgunar
Hello!
Barátomnak driver kéne tudtok segiteni?
CMEDIA 8738P sound card 2001

köszi a segitséget elõre is!
davidka003
"Sound Blaster AUDIGY SE 7.1, 24 bit"

Ez nem valami komoly. Ez egy belépõ szint.
Komolyabb kártyák 15k-tól kezdõdnek.
Nekem van ilyen. Semmi baj vele, 5k-t megér.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑

Bence94
helo tanácsot szeretnék kérni mert szeretnék egy komolyabb 5.1-es vagy 7.1-es hangkártyát és most ezt néztem ki Sound Blaster AUDIGY SE 7.1, 24 bit ez mennyire lehet jó vagy van valakinek ilyen ?

GTA V Több patchet kevesebb \"next weeket\" kedves DICE..

Solten
Hali!
Hangkarinál hogy tudom beállitani hogy kisebb legyen abasszus?
Creative SB live 24! bit.
vettem egy Creative Fátálitííí Gaming headsetet és kicsit sokkalomk a basszust.

Barny
helotok.egy Creative Audigy SE mennyivel jobb egy ALC888-asnal??

Pentium Dual Core E6500 @ 4,01 GHz 1,34v,AC Freezer 7 Pro,4 GB DDR2,Asus P5QLD PRO,SAGA2 400W MSI HD4830 OC (700/2200) 512MB GDDR3,SAMSUNG 500GB F3,2xLG DVD RW H55L,Benq 19\' Windows 7 x64 RTM

MaSzKa
jó a termák támogatás

ezt szeretem 😄

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

MaSzKa
hiihhi

Solten
Tanácsotokat szeretném kérni. Eddig elvoltam az alaplapi hangchipekkel, de a legutóbbi upgrade óta már nem vagyok elégedett a hangzással. LoFi hang, minden statikus zaj hallható, Sennheiser fülesen keresztül elég idegesítõ. Persze, alaplapi szaroktól ne várjon az ember HiFi hangzást, de pár éve még jobb minõségûek voltak ezek is, nem volt feltétlenül konzervdoboz hangzásuk.

Vettem ideiglenesen egy kínai szar hangkártyát, hogy legalább a vinyó és a cd felpörgését ne halljam, de most már ideje vmi normális cuccot szereznem.

Tehát olyan hangkártyát keresek ami:
- csak fülesen fogom hallgatni
- legyen viszonylag telt, egészséges hangzása, szép zengõ basszusokkal
- nem kell 5.1 meg mindenféle 3D baszás, de azért sztereóban szóljon kristálytisztán
-játékra (szimulátorok) és zenehallgatásra (rock, metal) lesz használva

Elõre is kösz a helpet!

bajgunar
Hellosztok!
Vettem egy SpeedLink Medusa pro Gamer 5.1-es fülest.
Eddig egy 5k-es A4Tech-em volt de azon nem hallottam ennyire az alapzajokat.
Ezen a fülesen, meg még azt is hallom, ha mozgatom az egeret, ha éppen tölt be valami program, egyszóval minden alapzajt.
Ezt a hibát hogy lehet-ne kiküszöbölni, javítani, hogy ne halljam.
A hangkártyám egy CMI8738 6ch-ás.
Ha veszek egy komolyabbat, az kiszûri az ilyen alapzajokat, vagy nem?
Segítsetek, mert idegesít!
Sziasztok!

Hangfalat és lehetséges, hogy hangkártyát is szeretnék venni a közeljövõben. Az lenne a kérdésem,hogy az integrált hangkártyám(ALC662 High Definition Audio 6-channel CODEC, Audio Jack-detect Technology, Support S/PDIF out interface) elég egy kb10.000 Ft értékû 2.1-es hangfalszetthez, vagy célszerûbb lenne vennem egy külön hangkártyát?A gépet játékra,filmnézésre,zenehallgatásra használom.
Sziasztok
Hat ize van egy Sound Blaster® Audigy™ SE 7.1 hangkartyam s vista 32 bit van most folrakva a rendszeremre. Kerdem en hogy tudok rendes drivert rakni, mert a driver az jo mukodik is mert az eredeti oldalon van ra csak epp a programja amivel 5.1 re rakom az epp idegesit mert a mejnyomo nem megy. Amit meghajt az egy Genius SW 5.1 Segitsetek, mi a tehendo, iso formatumba esetleg hol szedek le vistara kiadott anyagot _???
Telepíts elõtte UAA drivert, vagy ha megvolt, nézz be az eszközkezelõbe és ha nem ismeri fel az eszközt, akkor kézzel kell rásegíteni...

sza.sa

African
Hello

Az mitõl van hogy a handkártya driverét nem engeti feltelepíteni?(próbáltam már az alaplap CD-jén levõ driverrõl és egy netrõl leszedett driverrõl is) - Realtek High Definition Audio Driver R1.78- A végén kiírja hogy a telepítés sikertelen. (hangkártyám az alaplapba van beépítve: alaplapom gigabyte ga p35-ds3)

üdv:Chronic

Az összes olcsóbb Creativ kártya (Audigy SE, LE, Live! 24) szoftverbõl nyomja az EAX-ot, és még senki se tudta nekem hitel érdemlõen bizonyítani, hogy a Gamer, Audio és Music az HW-ból csinálná ... Persze a HW kártyák is terhelik a procit, tehát lassulás ott is van!

attól függ milyen X-Fi, meg hogy az adott játék támogatja-e a hangkártya processzorát

-tRs-Landor

Mardel
Nekem Xfi Xtreme Musicom van, és én is vesztek fpsht ha EAX3-at beállítom a játékban. Az Xfi meg kicsivel újabb mint az audigy. Szerintem akkor is fogsz veszteni pár fpst.

"Timeo Danaos et dona ferentes."

a_n_d_r_e_w
tesztek szerint sosem akkora a különbség.
Már persze kérdés hogy azt a 10-20 fps-t mennyibõl veszted? 50-bõl vagy 150-bõl? 😉

One Vision. One Purpose.

Szabó Péter
10-20 FPS-t veszítek játékoknál, ha 5.1 hangot kapcsolok. ( alaplapi )

Esetleg ha vennék bele egy audigyt, az segítene? Nem akarom elhinni az elõzõ hozzászólásokat. Nem venné le a "terhet" a CPU ról a hangkártya?

köszi a választ

MaSzKa
szerintem nem sokkal de viszont az átlag fps-es javít és nem fog annyira akadozni a games (rángatni)

Dark Angel 666
És ha igen kb hány %ot ?

Dark Angel 666
Ezzel magasabb lessz az FPS ?

MaSzKa
+1GB ram

Dark Angel 666
Nem valami sok , egyéb ötlet a gyorsitásra ?

MaSzKa
ha Venne 1 Creative Xi-Fi Gamer Edition-t akkot kb max 5%-ot

Dark Angel 666
Uncsimnak van egy gépe egy 3 ghz-es P4 prival , 1 giga rammal , de alaplapi hangkártyát használ.
Eddig egy Ati Radeon x600 videokártyája volt , de lecserélte egy Ati Radeon x1950 Pro-ra . Néhány játéknaál már látszik hogy a procija a szûk keresztmetszet.
Az lenne a kérdésem hogy gyorsulnának-e a játékok ha venne egy komyolyabb hangkártyát , ami a prociról levenne egy kis terhelést?És ha iugen kb hány % lenne a gyorsulás ?

Fido4life
autora volt állítva, most az elöbb kikapcsoltam, de semmi változás :S

Mardel
Ma váltottam linuxra, de a creative egy furcsa szerzet. 2 éve vettem az X-Fi Xtreme Music hangkártyámat és csak 1 hónapja adta ki a creative a linux64-bites verziójához a drivert, persze nem egybõl 32biteset csinálnak, hanem még szívjon az ember, aki 64et használ az örül, aki 32t az meg cseréljen gépet?

"Timeo Danaos et dona ferentes."

Zsolt1964
erõforrás gondod nincsen? BIOS-ban az alaplapi ki van kapcsolva, vagy autora van - e állitva?

SapphireHD4890VaporX1GB,AMDPhenom9950X4AM2BlackEdition,CorsairPSU520HX,KingstonHyperX4096Mb1066,GigabyteGAMA790GPDS4H 250GBSamsungSataHDD,SamsungSHD162,TtakeM9,SBX-FIGamer,VistaUltimateSp264bit

Fido4life
Sziasztok ! Az lenne a problémám hogy nekem egy C-Media driverû Genius Sound Maker Value 5.1-es hangkártyám van, ami elvileg támogatja az EAXot, de nekem ezt még sajnos nem sikerült felfedezni. Ígyhát egyes játékokban (GTA sorozat) érdekes recsegéseket, hangkimaradásokat produkál, ami még hadján, de a legzavaróbb az hogy szerintem, emiatt akadhat a játék, néhol teljesen játszhatatlanul. erre abból következtetek hogyha a Hang Hardware gyorsítást a Dxdiagban maxmimumra viszem, a GTA SaN Andreas 5-10 fps között mozog.. ha én ezt kikapcsolom akkor ez az érték nõ kb 3-4 fps-el. Érdeklõdtem persze ismerõsök között, akiknek ugyanolyan gépük van mint nekem (hangkártyát leszámítva) és teljesen játszhatóan ment náluk. Az lennne a kérdésem hogy ilyen és ehez hasonló játékoknál, nem lehetne valahogy letiltani ezt az EAX-ot, hogy normálisan mûködjön a dolog, vagy mindenképpen egy Sound Blaster hangkártya megvétele jelenthet megoldást a problémámra ? Elõre is köszönöm a lehetséges válaszokat !

Prince of Máté
közben észrevettem hogy nincsenek bekötve...

Prince of Máté
a hangkarimon, a gép elsején is van 2 csatlakozó, egy mikrofon és egy hang.
azokat hogyan tudom életrekelteni?

Neke olyan hangkártyád van amit régebben Sound Blaster Live! 24-nek hívtak, de mivel az emberek nem fogták agyilag, hogy ez egy Audigy, ezért átnevezték Audigy SE-re. Ez egy Audigy alapú 7.1-es ÉS 24 bites hangkártya. Azt hiszem EAX-ot 3.0-ig támogatja, szoftver buherával rá lehet venni az EAX4.0-ra is, de akkor ugye a CPU-t eszi rendesen, mivel a kártya a 3D hangot félig meddig szoftveresen nyomja. (Míg a jóvval drágább Audigy 1-2-4 meg HW-bõl.)
A kártyád azért mindenképpen sokkal jobb, mint a 16 bites õsrégi Live 5.1 😊

grebber
Én vettem anno hangkártyát de eldönteni nemtom milyen mivel én SB live 5.1-et kértem.
A cd-jén meg minden van egyszerre mármint az van ráirva : Sound Blaster Audigy meg hogy Sound Blaster 24 bit.
Most akkor nekem mim van ??

Next PC upgrade: 2022

Ja és néztem már vmi új drivert hozzá, de az sem segített. û
Sziasztok! Tudom, h ez nem pontosan ide tartozik, de a problémám a következõ: nincs hang a neten! Egy Sound Blaster Live! 5.1-es hangkártyám van, és ha vmit meg akarok nézni a neten pl.: a Youtube-on egyszerûen nem hallani semmit (csak a kép megy magában)! Amúgy semmi gond nincs, ha már gépen lévõ fájlokat hallgatok. Tudna vki esetleg segíteni??
reaper4
faja <#vigyor4><#integet2>

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

Peetboy
Na vettem Audigy Live 7.1 hangkártyát (6500 Ft volt).
Már nem recseg a hang a FEAR játék közben és nem inditja újra a gépet se. YUHÉÉÉÉ !<#taps>

AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM

a_n_d_r_e_w
és errõl jut eszembe, látott már valaki Realtek chipet külön hangkártyán, vagy csak alaplapra integrálva? (alaplapim zajos, creative-ot nem akarok venni, most egy Envy 24-em van, de nem szeretem) vagy esetleg valami más alternatíva?

One Vision. One Purpose.

a_n_d_r_e_w
mielõtt költségbe vered magad, kerestél rá megoldást, mi lehet a gond?
ami nekem hírtelen eszembe jut:
1. specifikus hiba, readme talán ír róla
2. új driver a hangkarihoz?
3. hardveres gyorsítás lejjebb vétele

One Vision. One Purpose.

Peetboy
Sziasztok!
Én szeretnék venni valamilyen hangkártyát játékokhoz és zenéhez.
A FEAR Combat játék vett rá,hogy vegyek új hangkártyát,mivel az alaplapi hangkártyám nem bírja és recseg-serceg a hang mígnem leáll a játék.Amikor ki akarok lépni a FEAR Combat-ból olyankor mindig újra indítja számitógépemet.
Milyet ajánlatok ,a 7000 Ft-os Creative Audigy SE 7.1 OEM hangkártya az megfelelne nekem????

AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM

Csóka
Szevasztok!
Az lenne a kérdésem - rem nincs hasonló topic, mert akkor bocs, hogy itt teszem fel -, hogy az alaplapi integrált hang mennyire élvezetes hangot tud produkálni? Nekem nem kellene másra, mint játék, zenehallgatás és TV-nézés. Van egy TerraTec Aureon Sky 5.1-em, de valszeg eladom... Érdekel vkit?
Ha már itt tartunk: a házamban van felhallgató és mikrofon kivezetés. Meg tudom oldani, hogy rákötöm a fent nevezett kártyára? Nem jack-kel, hanem azokkal a kis mütyür csatikkal?

Mindent a Győzelemért! Mindent!... és még annál is többet...