Vízhűtés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

duracellmumus
kõõõõõõõszi!

Apunak mindig igaza van! Most is.

Zetorg
duracellmumus
létezik a piacon watercool os szervertáp abban is olaj lötyög csak az olyan 130000Huf-nál kezdõdik és azis atx-es! úgyhogy kellõ körültekintéssel eljárva szerintem össze lehet egy biztonságosat építeni!! ká bé 30E Huf ebbõl 26E Huf a jóminõségû léghûtéses táp!

duracellmumus
#1084 a nyák nálam nem papirbakelit hanem üvegszálas úgyhogy az tuti nem dagad meg az elko aluminium, a kivezetéseknél pedig légmentessen záró gumidugó tehát ezekbe sem tud bejutni az olaj! más ötlet????

duracellmumus
#1083 lehet benne olajet is keringetni de annak túl nagy a viszkozitása ezért legalább 15mm es belsõátmérõjû rendszer kell a 200L/h áramláshoz!!

Zetorg
nem jó 😞
a kondik és a nyák magukba szívják az olajat és felpuffadnak.ha mûgyantával telibeöntöd, akkor meg nem lesz elég jó a hõvezetés szerintem.
aktív hûtásû tápból szerintem nem jó vicc vizeset csinálni 😊

CzGobe
Pontosan nem értem mi van a vízzel. Az olajat azért öntöd bele, h az a szigetelõréteg a víz és az alkatrészek között, de a hõcserélõ folyadék, ami kering az még mindig a víz?
Ha így van, szentem nem túl biztonságos az ötlet, arról nem beszélve, h nics kialakított járat a dobozban az alkatrészek között, így nagy valózsínû valahol hût, valahol megreked a víz. (De hogy mér kell tápot vízzel hûteni??????😄)

eom$

duracellmumus
Úgy tudom a cpu-tól a powerled-ig már mindent lehet vízhûteni, mi a hejzet a táppal????? tisztában vagyok a ténnyel hogy nagyfesz meg víz az nem komálják egymást.valami olyasmi lenne az elképzelés: fogok valami enermaxot belerakom egy plexi dobozba kivezetéseket mûgyantával tömítem,majd ezt az egészsset felöntöm transzformátorolajjal! ez minden alkatrész felületélõl elvezeti a hõt majd ebbe merítek egy csõkígyót (alias hõcserélõ) amin keresztûl áramlik a hûtõvíz.... Persze ez csak akkor lessz hosszútávon mküdõképes ha az olaj:-nem oldja a tekercsek(trafok,folytók) zománcszigetelését valamint a forrasztóónt nem oxidálja el és lehetõleg nagyonjó szigetelõ és vízmentes legyen. kiváncsi vagyok az építõ jellegû véleményetekre és bármien technológiai tanácsot elfogadok. elõre is köszi!

CzGobe
😊

eom$

CSOCSO
amugymeg elirtam de rohadtul ( amcsi bill ( nem 49 fokosak.. hanem 40 fokosak!!!
CSOCSO
jovanna...
CzGobe
Én azt írtam, h nem sok aktív hûtést láttam memóriára. Nem azt, h nem láttam. De ezt is csak azért írtam, mert még bolti árlistán nem láttam ilyet. de nekem nem kell linket nyomni bolti árlistákról, mer engem nem izgat

eom$

CSOCSO
sajat gep
tessek itt van aktiv hutes a memon...

a huzott ramok igy alapbol 49 fokosak.. a szobaban meg van vagy 25-26 fok..
ennel hidegebb szinte sose. mert ezt a szintet is a legkondi tartja...

gondolkoztam mar hogy legkondit bevezetnem a gepbe de elvileg nem jo otlet mert para csapodna le a meleg dolgokon.. legalabbis a kocsimba ha legkondizok ott lecsapodik apara... a lakasban nemtom...
mivel lehet meegmerni ezt?

amugy igy is lehetne meg a gepen alakitani mivel a 3 vincsibol kettot kene csinalni... az mar 1 dologgal kevesebb ami mittom en.. 40-70 fokot csinal... plusz van feleslegesen benne par kabel a felesleges cd es a felesleges floppy miatt..
CzGobe
memóriára én még nem láttam vízhûtést, még aktív hûtést se sokat 😊
De ha elég szellõs a házad, be lehet külön külön kötni az egységeket.
A vízhûtés amúgy elég értéktartó 😊 ne számíts, hogy lejjebb fog menni az ára :-] max ugyanazért az árét jobbat kapsz, de olcsóbbért oda nem adják :->

eom$

Gondolkoztam az ügyön annyira nem fontos a vízhûtés!Majd 1 év múlva, ha olcsóbb lesz a vízhûtés akkor mindenre veszek még a memkóra is, ha húzni akarom akkor jó!

Egyébként, ha valaki tud mondjon olyan típust ami memóriára való vízhûtés?

Úgy is be lehet kötni, hogy minden cucchoz pl.: winyó, proci, memkó külön veszek vízhütést?

Punker
enyémnek nincs max 0,1 db 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

CzGobe
Milyet akarsz amúgy? Ventillátorosat, vagy passzívat?
A passzívnak is van 1 kis hangja, mert a víz nem forog magától 😊

eom$

CzGobe
Én még nem láttam egybe szettet, de minden proci-hûtõhöz elvileg hozzá lehet tenni 1 GPU hûtõ fejet is, csak bírnia kell a rendszernek... Nem tudok segíteni sajna.

eom$

Punker
winyóra is fölösleges szerintem a víz......

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker

nekem proci+vga+winyó kéne

ha utána néznél, hogy milyen márkájú van azt megköszönném

Punker
proci+ vga van a Zalman-ban kb 60-70k lehet (nekem az van a procin)

akkor azon kívül a többire kéne víz és olyat akarok venni amely csomagba mind benne van hol lehet ilyet kapni és mi a neve?

Punker
memóriára víz? mi a f@sznak? 😊

Sziasztok!
Tudtok olyan vízhütési garnitúrát amely csomagban van proci, memória, HDD, VGA hütõ?
Létezik ilyen?

Punker
az enyémen nincs venti, persze nem is a legolcsóbb megoldás 😊

Zetorg
oké

addig jó,mig az ember nem hall egyszerre 8 ventit😊)

Zetorg
nem hallottad még, szal neszójjábe! <#alien>

relatív.a helyedben én is ezt mondanám...<#buck>

Zetorg
8 venti van a gépemben és alig van valami hangja 😊

R0sc0
most nézem csak hogy erre is kell valami ventillátor. Eddig azt hittem azér jó a vízhûtés mert zajtalan. De most hogy itt nézem hogy 2 ventillátor is kell rá, nem tudom felfogni hogy akkor minek vízhûtés léghûtés helyett ha ugyanolyan zajos?!

Zetorg
remélem lassan sikerül megvalósítani, csak mindig elbaszom valami másra a pénzt 😊

ZaJanga
http://tuningnet.hu/cikkek/alkatreszek/

olcsó és nagyon jó hatékony!
A PH-n tesztelték a termékeit és taz elsõk között teljesített alázva a gyári csilli villi cuccokat!

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

ZaJanga
😉
én már nyár óta csináltattam a gt -re hasonlót! :-D

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

R0sc0
hi.

mennyibõl lehet kihozni egy átlagos vízhütést? nemigazán értek hozzá, és esetleg nincs valami tutorial ahhoz hogy lehet csináli vízhûtést?

Zetorg
unalmamban rajzoltam a gtx-re, egy memóriablokkot 😊
kép

ZaJanga
kész az új tartályom :-)

Zetorg
nem a felfogatással van baj.

MaSzKa
én csináltam 50x50x20-as réztömböl cpu blokkot
lemértem mérleggel és 400gramm lett

majd dobok fel képeket

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

barret
Vannak regi szamitogepek,amik ezt a 4 furatot hasznaljak beepiteshez!
Pl Compaq-gepben is lattam ilyet.Egy sik lapra rogzitik a vinyot.kb ugy,ahogy ehhez a hutohoz fog illeszkedni.

Bérbe vehet? reklámfelület...

barret
a csavarfuratoknal nem all ki semmi magasabbra.
Nekem passziv huto van evvel a rogzitessel,eddig minden vinyohoz passzolt.

Narancs
Az lehet, de minden vinyó alja másként van kialakítva.

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

barret
Az a 4 csavarfurat az szabvany!
Minden vinyonal pontosan ott vannak a furatok.

Zetorg
jah...
csak az a baj, hogy 3 kéne.nekem van seagate+samsung, havernak meg maxtor 😊
ha mindhárom külömbözõ, a falra mászok 😊

Narancs
Hát, mivel szvsz nincs két egyforma vinyó, érdekes lehet ezt föltenni...valamelyiknek a tengelyénél teljesen kiáll, vmelyiknek meg a chipes panel áll kíjebb...meg kéne nézzed milyen a vinyód, és ahoz csinálni egyet. szvsz ennek az alja tök sima, max kicsit föl van polírozva...

Zetorg
ez nem jó

valami ilyesmire gondoltam:

csak sehol nem találok képet az aljárol 😞

Narancs
Hali!
Én eddig csak olyat láttam, ami nem érintkezik az elektronikával:

Elektronikára szvsz elég vmi kisebb hûtõborda is, én annó a maxtoréra zalman nb47j -t tettem, mondjuk ellenére megfikkant a rohadék<#gonosz3>

Zetorg
valaki látott már élõben hdd blokkot? 😊

arra lennék kiváncsi, hogy az a felület, ami az elektronikával érintkezik hogy van kialakítva...

CzGobe
Jaja, a szürke nem teccik, csak azért meg, h könnyebb legyen pár kilóval, nem veszem meg az alumíniumot, pláne, hisz szürke. Így okoskodtam.

eom$