Vízhűtés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Punker
neked is fekete Armor-od lesz/van? 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
3 óra játék után 45 fok körül van

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

CzGobe
Az a gép még nincs kész állípotban. Amúgy Mo-on én nem láttam még, külföldrõl meg nem tudok 1 nap alatt hozatni anyámmal 😞 sajna nincs annyi ideje, meg nem ért hozzá, meg nem naponta jár ki, meg vissza, ha már kint dolgozik... 😞

eom$

Punker
végülis megvetted a TT vizet? mesélj mit tud (aláírásodban ott van)

CzGobe
"egy ismerõsömnek a közepes Zalman venti (7700cu asszem) vitte passzívban az A64-ét"
😄DDD Az komoly. Bár a tisztaréz az toppon van hõvezetés szempontból ugyi, a lamellák felülete pedig hatalmas azon a hûtõn.

Bár a 7700 az nem közepes szerintem 😛 se árában, se méretben^^

eom$

Narancs
Én csak a sajátomat próbáltam, egy vízhûtéssel azért nem minden nap fut csak úgy össze az ember 😊 Amit írtam az fõleg a PH-s srácok tapasztalataiból leszûrt verdikt. Ha akarod próbáld ki, nem rossz móka egyébként beüzemelni egy vizet <#ravasz1> Én hang és zenebuzi vagyok, minden zajra allergiás. Most, hogy a gépben minden csendes a monitor zúgása zavar <#vigyor>
Amúgy megnéztem a képeket, elolvastam a cuccost, a régebbi Bigvaci már közhely a fórumokon. Nem hiszem, hogy ez lényegében jobb lenne, 400l/h még mindíg közelében sincs a Hydorénak (700l/h), és a radik sem passzívban mennek. Bár egy A64-et szerintem elvinne passzívban is, egy ismerõsömnek a közepes Zalman venti (7700cu asszem) vitte passzívban az A64-ét <#guluszem1>

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Úgy látszik, hogy csak úgy hozzá akartál szólni a témához,de érdemben nem olvastad el se az én irományomat,se a képet nem nézted meg jól.
Nem tudhatod hogy milyen hangos,ez az elsõ megjegyzésem.
Az a plussz radi,hidd el überfaszán le fogja hûteni a forrófejü procikat,és hidd el kb 5 perc alatt meg lehet oldani,hogy a ventik ne 30db nyomják hanem mondjuk 15db ami még mindig halkabb mint bármelyik Zalman hûtés,és egy forrófejü Prescotnál a hûtés is kielégítöbb lesz mint Zalmannal.
A pumpa,mint itt már sokan megjegyezték nem a régi,hanem egy újjabb és a kapacitása is nagyon meggyõzõ.

Szerintem egy sanszot megér a cucc,és nem hiszem hogy igy láthatlanban le kéne húzni,fõleg hogy nem is láttál ilyet de még csak nem is próbáltad.
Szerintem...

Ordasi biztos jobb meg minden,de azt már próbálhattad,de ezt még nem...

Punker
<#eljen>

nekem is 31-32 fok körül van most a proci kiváncsi vagyok VGA-t bekötném mennyire menne föl.

Zetorg
tegnap raktunk össze havernak vizet...
3 thermaltake blokk, selz l20 pumpa, 2 yaris fûtõradi 😊

elég ûber lett 😄
p4 630 30 fok idle, vga is e körül 😊
jah és a radik passzívan mennek.

Punker
az a 400-as pumpa szerintem elbírna nagyobb radit

Narancs
Az a képen látható vízhûtés nem hût jobban mint egy nagy zalman léghûtés, és még van is olyan hangos. Drágább, és a vízhûtésnek csak a hátrányait hordozza magában. Ha vízhûtés, akkor mindenképp nagy radi, erõs pumpa, jó blokk. Ha bármelyik szar e hármasból már ratyi lesz a rendszered. Blokkokkal nem szokott gond lenni, de az ilyen kisebb olcsó rendszerekben a pumpa és a radik általában kicsik. Ha bekötsze egy nagyobb radit (ahogy mondtad sorba) már a pumpa nem fogja bírni, azt meg külön nem lehet cserélni - > szopás. Az ilyen olcsóbb vizekkel nem érdemes szórakozni, ha nincs sok kes a dologra, akkor inkább ordasi blokkok, hydor pumpa, és bontóból jó nagy passzív radik. Szerintem. <#ravasz1>

CzGobe
Találtam némi cikket a 745rõl, engem meggyõzött 😊
Overclocker Cafe - TT BW 745 (angol)
Ilyen cikket kerestem régóta, végre megvan :-]

eom$

Punker
az én rendszerem a másik véglet, de vedd alapul pl a Zetorg-ét vagy bárki másét mindenki azt fogja mondani hogy azok a radik kicsik.

Szerintem ha nem tévedek,itt egyedül te fanyalogsz.<#confused><#papakacsint>
Nem mindenkinek alternatíva,hogy egy reserator álljon a számítógép mellett,és foglalja a helyet.Az meg izlés kérdése,hogy tetszik e vagy nem,de ez egy vízhûtésnél szerintem másodlagos.
Arról nem is beszélve,hogy bõvíthetõség szempontjából sajnos az éppen hogy nem alternatíva a rendszered,lévén hogy passzív hûtésü.
Viszont ellenben ez,mivel van rajta aktív hûtés igy nem probléma hogy még több perifériát kössenek be a hálózatba.
Az ára is kedvezõbb mint a reserator,és szerintem a plussz hõleadó egységgel a hûtése is elfogaható,ha nem is kiváló.
De ez csak az én véleményem.....
Ha komolyan foglalkoznék a témával,és tuning õrült lennék,akkor semmiképen nem vennék passzív vízhûtési megoldást.
Viszont az alábbi eszközön elgondolkodnék,mert kezdésnek nem rossz...szerintem!!!!

Valszeg több mint a te rendszered,de legalább van valami egykomponensü lehetõség másoknak is,akik csak procit akarnak hûteni,vagy csak egyben akarnak venni valami rendszert.
Mondjuk szerintem nem lenne probléma hozzá csatolni egy két más hõfelvevõ részt.(VGA,chipset)
De az is igaz,drágább lenne még ennél is.

Zetorg
azt hittem, hogy csak a kis radit adják...
de 189 dollár még így is sok szerintem.kb annyibol jött ki az enyém, és ez hût mindent.cpu+chipset+vga.

Punker
nem érted még mindig miért fanyalgunk, 2 kis radi van ventikkel, a vízhûtés lényege az hogy nincs venti, a régi gyenge 120lityó/óra vízforgatású pumpához kellettek a ventik, de a 400-as már elég vizet szállítana ahoz hogy egy nagyobb radi mint amiket visszaolvasva láthatsz letudja adni a hõt és akkor nem kellenek a ventilátorok.....

Ez igy egy komplett rendszer...
a 745-ös
Szerintem simán hozza azt a papírformát,amit elvár töle az ember...

Punker
illetve bármilyen normális méretû (ez alatt a hõleadó felületre gondoljatok) radiátorral frankó lehet.

Punker
viszont ha a 400 lityó/órás pumpát adják a rakétához is akkor azon már érdemesebb elgondolkozni.

Punker
ha az õ által megadot tlinkre nyomsz rögtön látni a pics@füst radit a ventivel.....

189 dollár

link

Amirõl te beszélsz,az a 735-ös....

Punker
plz magyarázzátok már el neki, mert mint látható visszaolvasni nem hajlandó.....

Zetorg
High performance radiator with a 120mm silent VR fan(1300 ~ 2400rpm)

csak a kis radit adják hozzá. az meg ugyan úhy nem ér semmit, mint a többiben...

Narancs
Mennyibe fájna ez? gondolom 2 radival nem lehet olcsó...

CzGobe
Nézd már meg légy szi azt a linket, amit benyögtem... Thermaltake Big Water 745

eom$

Punker
igen? akkor végre jó a pumpa csak rendes radit kell hozzá tenni 😊

CzGobe
De az már nem a Big Water i, meg SE, ennek a pumpája 400L/H-t nyom.

eom$

Punker
igen Zalman 😊
anno én is bigwater-t akartam, aztán szerencsére a többiek lebeszéltek így #1005

Ha punker,akkor Zalman....
Félre téve a tréfát,ami igazából halálosan komoly,akkor ezt az oldalt ajánlom figyelmedbe.
Radikalmod
Elõnyök:
-Nem ugat le senki,hogy milyen figyelmetlen vagy,hogy nem olvasol vissza 1000 hozzászólást.
-Minden kérdésedre elsõkézbõl kapsz infót.
Ennyi

Punker
olvass vissza párszor már kifejtettük, kapásból gyenge a pumpa.....

CzGobe
Mért lenne gyenge a TT BigWater 745?? Akkor milyen vízet ajánlsz? Mi a hátránya és mi az elõnye a víznek?

eom$

Zetorg
az a lényeg

Punker
én elégedett vagyok vele

Zetorg
ha te mondod... 😊

Punker
az enyém igen 😊

Zetorg
nem túl jók ezek a komplett cuccok...

Punker

ez milyen lehet? Corsair Nautilus500

Zetorg
jaa, hát nekem a csíftek torony van az asztal 😊

ték

Punker
arról volt szó hogy ha vennék még 1 Zalman-t akkor jól nézzne ki a monitor 2 oldalán, de hogy felrakjam a TT tornyot az asztalra az gáz.....

Zetorg
pedig még régebben arról is volt szó 😄
én eldugtam mindent szépen a házban, csak a tartály van kívül 😊

Punker
csúnya lenne az asztalra raknom a két tornyot 😊

Zetorg
a lakásból ritkán viszem ki, de szereléshez le kell venni az asztalról.
amúgy meg tök mindegy, mert úgy sem veszek ilyen tartályt 😊

viszont a radimat lecserélem erre:

kétszer olyan vastag, mint az enyém.

amikor a 220v-os pumpám volt én is elfelejtettem néha bekapcsolni, de soha nem lett baja szerencsére 😊

Punker
pár hete elfelejtettem a pumpát bekapcsolni 10 percig bírta hûtés nélkül aztán lekapcsolt, elsõre kicsit beparáztam de semmi baja nem lett 😊

Punker
nem kell mozgatni 😊

én 2x mozgattam eddig és mivel lusta voltam leengedni ezért csak teherautó rakterében utazhatott úgy hogy közben fogtam + 2 ember kell a mozgatáshoz 😊

Zetorg
az nekem nem jó, mert elég sokat mozgatom a gépet...
esetleg úgy tudom megoldani, hogy 10k-ért!!! veszek 2db!!! csatlakozót, ami nem engedi ki a vizet, ha széthúzom 😞

Punker
én nem a házhoz tenném, inkább a falra vagy TFT mögé vagy valami hasonló 😊

Zetorg
biztos jól nézne ki uv zöld folyadékkal 😊
most mértem, 70 centi a házam átlója, még így is lelógna vagy 15 centit 😊

Punker
hát nem tom hogy nézzne ki, maradok a Zalman-nál 1 torony + a 2 csõ azt kész 😊