Hardware Probléma, Kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Igaz még ritkán,de volt egy pár alkalom mikor bekapcsolom a számítógépet és a monitort később kapcsolom akkor csak néha felvillanó kép van.Viszont ha a monitort kapcsolom be előbb és utána a gépet akkor mindig jó.Olyankor is előfordul és ez a nagyobb gond,ha üzem közbe kikapcsolom a monitort majd később 1-2 óra múlva vissza akkor is van hogy ezt csinálja pedig előtte semmi gond nem volt.Monitor elvileg jó másikkal is próbáltam mikor csak villogott megcseréltem és a másiknál is fenn ált a gond.VGA alaplap táp lehet rossz?
Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,
Azt javasolom, hogy
Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2020.12.30. 19:31:42
X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun
[merlinw.org]
Össze raktunk egy gépet 10100F procival, asus 1650 kártyával, Asrock B460M-HDV lappal, HyperX rammal. A probléma, hogy beindul de nem ad képet. Az egyértelmű, hogy a lapon nem lesz kép de a videokártyán sincs. Hogyan tovább? Lehet alaplap probléma?
ASRock H97 Peromance Fatal1ty | i5 4590 | CM Hyper TX3 Evo | MSI GTX960 Gaming 100ME | HyperX Fury 120Gb SSD | Kingston 8Gb RAM Enermax Triathlor ECO 550W | NZXT S340
Ha túl sok por van a házban az azt is jelenti hogy nincs porszűrő a befele fújó ventik előtt, azt érdemes pótolni.
[merlinw.org]
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
Lehetséges, hogy nem hardveres probléma de annyi lenne, hogy gondoltam kicsit kifujatom belülről a gépet, azért pár havonta nem árt (<#vigyor>#vigyor>). Mivel kint a "szabadban" tudtam ezt megtenni, így egy picit hidegebbek lettek az alkatrészek.
Gondoltam rá, hogy várjak egy kicsit, hogy ne kapjon túl nagy feszkót, de aztán mégis azonnal be is indítottam és jött is egy random gépkikapcs 10 perc után. Ezelőtt soha nem volt ilyen, szóval ez lehetséges az említett //hideg takarítás// miatt?
Utoljára szerkesztette: undY1ng, 2020.12.05. 11:30:44
https://www.twitch.tv/sp1gu
2-3 havonta szoktam leszedni hogy kitakarítsam az első ventiket meg a szűrőket. Másfél éve van meg a ház, már érezhetően könnyebben jön le az előlap, mint első alkalomkor. Mondjuk 2x3db bepattanó műanyag szar tartja, szóval ha 1-2 eltörne, még nem akkora gond.
[merlinw.org]
De szép bauxit, honnan van?
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.11.23. 22:48:49
[merlinw.org]
Szeretnék még két ventit beletenni az alant posztolt Tesseract házba, csak nem tudom hová kellene tenni, hogy a legjobb legyen. Két helyet jelöltem meg a képen, ahová lehetne tenni a ventiket, szerintetek jó így?
Jelenleg a proci hűtőjén kívül az a két venti van a házban, ami az előző képen is látható (#4774).
Plusz két ventivel az említett helyekre beszerelve jobb lenne akkor a hűtés?
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.11.12. 01:15:42
[merlinw.org]
Egyrészt a legtöbb háznál ilyen műanyag szarok tartják az előlapot, ami x db letépés után tuti eltörik. + ha valaki jobban megrántja akkor még a bekötött kábeleket is kiszakíthatja :D
Elég idióta megoldás.
[merlinw.org]
Ilyen gépházam van, és szeretném leszedni az előlapot, mert a ventilátora brutál poros, és bekapcsoláskor zúg is rendesen. De máshogy nem férek hozzá. Szeretném kitakarítani, megnézni minden oké-e vele. Viszont nem tudom hogy fogjak hozzá. Nem látok az előlapon semmilyen gombot vagy kapcsolót, szóval fogalmam sincs hogyan szedjem le. Félek, hogy utána meg nem tudom visszatenni.

Köszi!
Egy olyan kérdésem / problémám lenne, hogy még régebben sajnos az alaplapi hangkártyám aljzatába "beletörött" a Logitech "hangfal" szettem csatlakozójának első negyede. Próbáltam többféleképpen kiszedni belőle ( golyóstoll betét belül pillanatragasztóval rátolva a beletörött darabra ) se sajnos jobban érzi bent magát, mint kint. Viszont van nekem a gépház előlapján külön egy mikrofonnak aljzat, és külön - hát ott egy fejhallgató jelzés van - egy fülesnek / fejesnek / hangszórónak is használható aljzat is. Ez is "be van kötve" az alaplapba. Annyi lenne a kérdésem, hogy ha vennék egy "normálisabb" hangfal szettet és az előlapi Jacket használnám, akkor lenne valami olyan minőségbeli romlás a hátlapi, közvetlen alaplapi hangkártya csatlakozóhoz képest ami miatt felejtős ez a megoldás? Nem szívesen cserélnék még most emiatt alaplapot, mert akkor ramokat, procit is kellene cserélnem, és most még ez nincs tervben, viszont a fejhallgatót néha hanyagolnám, bármennyire is jó.
Köszi!
Egyszer nem bírtam kivárni, hogy a bejelentkező képig jusson :D
A hang problémák sem jelentkeznek, ha minden igaz, ha az analóg kimeneteket használom <#nemtudom>#nemtudom>
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Ha várok egy pár percet, és újraindítom a gépet, akkor gyorsan bootol, hang problémák eltűnnek.
Mi a fene lehet ez?
Hirtelen tápra gondolnék, de hátha látott már valaki ilyet, és másfelé kell nézelődni.
Már csak azért is, mert Biosban semmi furát nem látok a feszültségeken.
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Ha úgy elmúlik, akkor tedd vissza egyenként, és nézd meg melyiknél jön elő. Lehet az is hogy csak sima kontakt hiba, és a csatlakozó oldása, visszarakása már meg is szünteti.
Ha nem múlik el így, akkor valószínűleg alaplapi gond van.
Van nálam egy Asus X507M laptop, és olyan dolgot produkál, amivel még soha nem találkoztam. Windows 10 betöltve, és egyszercsak elkezd a start menü "ugrálni". Mintha valaki ezerrel kattingatná a start menüt. Aztán bármelyik billentyűt nyomom le, nem azt csinálja amit kéne, hanem totál káosz alakul ki: nagyít, randob ablakokat nyit, stb. SSD-t kivettem, formáztam, visszatettem, win 10 újratelepítve, és ahogy feláll, egyből visszatér a probléma is. Elképzelhető, hogy a billentyűzet+touchpad rész nyekkent meg? Gondolom nem két fillér berendelni, és ha az nem oldja meg a problémát, akkor az a pénz bukó. Alaplap lehet?
racingarena.hu | gokartsopron.hu
Utoljára szerkesztette: ntex, 2020.07.10. 12:01:09
Lehet hogy eddig azért nem futottam bele, mert arra mindig kínosan ügyelek, hogy ha több memória modult teszek egy gépbe, akkor azok mindig azonos típusúak, sebességűek legyenek.
Gyakran láttam, ha több memória van a gépben és rosszul van benne vagy rossz helyen van, akkor ezt a hibajelenséget csinálja. Esetleg ha nem jól vannak összepárosítva. Például az én alaplapom is érzékeny és pontosan ugyanezt a hibajelenséget csinálja, már akkor is, ha kettőt megcserélek.
Megoldás: vedd ki a ramokat és csak egy darabot próbálj az 1-es vagy ha nem megy, akkor a 2-es slotban.
Ha indul, akkor a többivel ugyanígy egyenként.
Ellenőrizd, hogy jól a helyén legyen.
@dantor7: a power és reset csatlakozóknál nem számít, hogy kötöd be.
Utoljára szerkesztette: wantonly, 2020.07.06. 16:19:31
Például magic packet, vagy ha szunyálni küldöd, és távoli asztallal belépsz.
De csak úgy magától nem csinál ilyesmit. Valami más lehet a nyűg.
Windows 10 - Shut Down - Gép leáll teljesen (kialszanak a fények) - Eltelik 3-5 másodperc, és újra bekapcsol, kvázi újraindítja magát.
Megnéztem, a csatlakozók épek, a helyükön vannak, SSD ép, memóriák jók, táp hibátlan. Ugye nem az alaplap kezdi megadni magát?!
Köszi!
ui.: Találtam egy lehetséges megoldást, mégpedig a hálókártya Power Management oldalán be volt pipálva az "Ezsköz felébresztheti a gépet" rész. Kivettem a pipát, remélem ez megoldja.
Utoljára szerkesztette: Lantee, 2020.07.01. 10:26:42
Ez a memória nem 1600-as, csak 1333-as. A valódi 1600-as ramoknál az 1,5V tápfesz mellett a JEDEC profilban is szerepel 800 MHz.
Viszont ez a memória csak az XMP profillal tudja az 1600-at, magasabb ( nem szabványos = tuning ) memória tápfesz mellett.
Vagyis csak olyan alaplapokban és procival lehet beállítani az 1600-at, ahol az alaplapi BIOS ezt engedi, és a proci memória vezérlője is tudja. Brand gépekben ( HP, Lenovo, DELL, stb ) erre nincs mód, ott csak az SPD chip JEDEC értékeit tudja beállítani. ( Max 667 )
Vagyis majd akkor derül ki a végső lehetőség, ha megkapod az alaplapot, és meglátod mit enged a BIOS, és mit tud a proci memória vezérlője. Az SPD fülön csak a memória modulon lévő SPD chipbe rögzített adatok látszanak. De hogy ezekből az adott alaplap mit állított be, ( az aktuális memória sebesség ) azt a CPU-Z Memory fülön lehetne látni.
DDR = "Double Data Rate". A CPU-Z az effektív memória sebességet írja ki, azért 667-et látsz.
Azaz, 667 Mhz x 2, a ramok tehát 1333Mhz-en mennek (valószínűleg ennyit tud a lap).
Ha a memória vezérlő amúgy támogatja egyáltalán a 800MHz-es DDR3 modulokat. ( PC3-12800 )
Azt tudod, hogy milyen proci van benne? Mert akkor meg tudod nézni a gyártó honlapján.
Helló! Még nincs itt a gépem nem tudom megnézni de nyugtassatok meg hogy 1600mhz-es a memória és nem 600 és csak a biosban van elállítva valami.
Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2020.06.29. 15:37:52