Lightwave 3D

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rigley
Itt van pár régi magyar tutorial:
LINK

dddstudio.tk

nekem van 5.6os LWm valahol... ha kell elõkerítem.. nekem különben ez teccett a legjobban)
Hogy hogyan kerül hozzád... azt nem tudom.... pl ICQ (qrva lassú) vagy DC (ami megen lassú)
de egy éjszaka alatt átmegy az.....
Ryleh
Az elõbbihez:a 4,5.6 verhez kõnyvem és a 6-hoz sok hun tutorom van..ezért akarok ezekkel tanulni az elején.

Ryleh
sziasztok...ha valaki látja amit irok akkor megkérem hogy segitsen.Nevezetesen a LightWave 7. vez elõtti verzioit keresem mert sok magyar irásom ill.tutorom van de nehezen ismerem egyenlõre ki magam a progi kezelésében.Igy ha lehet segitsetek.FTP is jo..
Nekem igy egyszerûbbnek tunik a tanulás.Kõszi

Rigley
pl. irc.extra.hu

dddstudio.tk

DAGON: bayyy.. mindig visszajön a dagon@-ra írt levelem...
remélem a másikat azért megkaptad....
AtomHeart
milyen IRC szerveren?

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

Ajánlom mindenkinek a #3dga csatornát irc-n, vannak felhasználók akik nem kevés ideje dolgoznak Lw-vel. Biztos tudnak segíteni.

\"... Ha mindig kék az ég, ha mindig zöld a fû, ha nincsenek problémák, de mindenki tetû! ...

Ha tud valaki magyar nyelvû tutorokat a neten beírhatná ide...
meg akár az én fórumomba is... kitenném én is lapomra...
http://djadji.fw.hu
kösz!
DAGON: írj már nekem mailt pls.. mer letöröltem a mailodat és nem emléxem rá.....
van egy ötletem a könyvre....
kösz!!
Igaz.. elavult az 5.6.. de én még most is sokat használom... sõt még a 4.0s könyvet is használom néha.. ha elfelejtem hogy hogyan hívják az "eszterga" eszközt.. pl... (amit ritkán használok) vagy valami...
a 5.6ban meg nagyonm sok plug-in van leírva részletesen amiket azért használok 7.5be is. Szerintem mindenképpen ajánlott a használata (akinek kell persze..)
és még használom a 7.0s könyvet.... de az angol.... soxor megkeresem a 4.0ba hogy mit akaraok, mi az angol neve, megnézem 5.6ba hogy ott hogyan mûködött a plug, és kikeresem a 7.5 angopl könyvbõl hogy ott hol találom meg... :-)
szerintem igy jól használhatók a könyvek még ha kicsit körülményes is...
(másik megoldás a propfi angol tudás lenne... az még körülményesebb):-)
Addig is még sikerül megszerezned a könyvet itt egy pár link ami segit az indulásban:
http://members.shaw.ca/lightwavetutorials/Main_Menu.htm
http://www.suture.net/tutorials/modeling/index.shtml
Az 5.6 könyv sajna már elavult. Rengeteg dolog változott azóta.
Szegeden lakom egyébként...
és persze hogy nem bízok senkiben... :-)
szkennerem van.. de mire azzal beszkennelem azt a 450 oldalt.... lemegy a nap... nem is egyszer....:-)
scannelni tudsz? ....mennyi lenne a másolat?......ha lehet a [email protected] ra küld a válaszodat.esetleg postán elküldöd x-ezer ft-utánvéttel/hogy legyen motiváciom visszaküldeni ha nem biznál bennem/ én lenyomom a munkahelyemen,és visszaküldöm szintén utánvéttel.persze a postaköltségek engem terhelnek....amugy merre lax?

nekem megvan a 5.6 LW könyv. De nem akarom eladni.....:-)
viszont ha minden kötél szakad esetleg a fénymásolásról lehet szó..... csak az ugye pénzbe kerül... (és enm kis fáradtságba)
LIGHTWAVE 5.6 könyvet vennék ,Ha lenne valakinek eladó akkor irjon a : [email protected],fénymásolat is jó csak legyen valami MAGYAR segédlet az induláshoz.KÖSZÖNÖM!

ahhaaa.. köszike....
pedig olvastam már akkro is.. csak nem tom... elfelejtettem... (a kor teszi...)
kösz!
:-))
Hali djadji!

Sikerult a Grid/camera nagysag gondodbol kikeveredni?
Ha nem, olvasd el a #306 uzenetem.
Ehhez a temahoz kapcsolodik a Display options/Fixed near Clip Distance kapcsolo/ertek.
Nem ertem a kerdesed.
Egy komplex surface-t akarsz torolni? //Hasznald a preset/default_smooth surfacet

Vagy a presetekben akarsz? // RMB -- Delete

Surface name? // Modeler
Rigley
Már elég régóta piszkálja a csoromet, hogy hogyan lehet a surface editorban (ha lehet egyaltalan) torolni egy materialt... lehet ?

dddstudio.tk

Rigley
Köszi !!!

dddstudio.tk

Rigley !

Sok Boldog Születésnapot !

HI !!! Kersek LIGHTWAVE Magyar nyelvû szakkönyvet.Ármegjelöléssel a [email protected] - ra kérek ajánlatot.köszönöm,sziasztok!!!

Rigley: ha már itt tartunk... mond már el nekem hogy te hogyan modellezel?
Márint hogy többnyire melyik funkciót használod leggyakrabban?
AtomHeart
Kosz fiuk a valaszokat!

YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos

de a rács növelése cvagy csökkentése megváltozatatj a kemera méretét is???
azért kipróbálom... kösz!
Rigley
djadji: Próbáld meg adjusztálni a gridszájzot !

AtomHeart: Kezdetben elég ilyesztõ a LW szerintem, de ahogy rájössz, hogy mit, hogy kell csinálni, baromi egyszerûvé válik. "élvezet használni" 😊

Ezt pl. most csináltam vele:

dddstudio.tk

hehehe.. jó helyen kérdezed.... szerintem aki ide ír az mind a LWt részsíti elõnyben... nem??
Egy MAXos lapon mindenki a MAXot szereti....
De különben szerintem az LW jobban átlátható mint a MAX vagy MAYA, többek köz köszönhetõen a külön modeller és layouter programoknak.....
van valahol mûködõ LW fórum???? :-(
hmmm.. nem olvassa ezt senki sem???
Hello... Van egy kis gondom LWbe.. mint mindig....:-)
Szval: ha betöltök kisebb OBJokat a layouterbe (pl egerek, vagy néhány szék....) és utána betöltök egy jó nagyot (pl egy hegy, vagy 300 méterni alagút, stb) akkor a kamera, meg a light is megváltozik.. akkora lesz mint állat és pl nem tudom a kamerát átvinni a szék lábai között mert bazi nagy lesz.. aról nem is beszélve hogy a lépésköz is megnõ (azt még taláán meg tudom változatatni...)
Szóval hol lehet ezeket visszállítani hoyg ne legyen buzi nagy kamerám... (vagy hol lehet beállítani hoyg egyáltalán ne csináljon nekem ilyeneket.. majd én tudom mekora kamerát akarok...)????
Elõre is köszi ha valaki tudja a válasz... addig nem tudok továbbmenni.... :-(
Rigley
Ááá most nincs idõm semmi komolyra, mert vizsgaidoszak van... meg ihletem 😊 sincs... meg nem is tudnék semmi komolyat csinálni egyenlõre. Majd ha lesz több idõm gyakorlok.

dddstudio.tk

youth
Hehe vicces 😊
Nem fogsz valami komoly munkába? Egy kocsi, egy karakter vagy valami...

Youth

Rigley

dddstudio.tk

Rigley
kösz

dddstudio.tk

http://www.cgtalk.com/showthread.php?s=&threadid=112416&perpage=15&pagenumber=3
Rigley
wow, honnan az info ?

dddstudio.tk

Hali

ittvan egy nem teljes feature lista :

Hard Body Dynamics
Soft Body Dynamics
Cloth Dynamics
Dope Sheet
Dope Track
All New Scene Editor
New and Improved Morph Mixer
IK Boost Tool
Bone Dynamics
a boat load of bug fixes (some 4 years old)
All new bone editing tools (if you loved Ortho tools, wait till you see these...scale hierarchy is priceless)
Import Export RIG Files (new format)
New Edit Tool for dynamics and particles (priceless)
Render Arbitrary
Hard Link
Meta Link (soft link)
Open GL Spotlight Projection display
UNLIMITED UNDO in Layout
Expression Editor
Killer Open GL Enhancements
Inline Help System
New Layer Tools

remelem hamarosan bovitik es megtudjuk miminden lesz meg! 😊

Udv

weight
K.András
Zöld a fü és kék az ég 😉

http://druglord.buzz.hu/ ;)

Boldod karácsonyt mindenkinek.....
aki még nem tette megnézhetia
http://djadji.fw.hu oldalt... :-) nem reklám... :-)
Rigley
És Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek, aki ezt a topic-ot olvassa !

dddstudio.tk

Rigley
Nnna most már sajnos hivatalosan is csúszik a 8-as LW megjelenése. 😞

djadji sajnos nem tudok segíteni.

dddstudio.tk

nem.... nem hajlandó file-ba írni.. miért????
Hjaaa... mikor ujrabetöltöttem a Scenet és betöltöttem a surfacet a HipVOXnak akkor vinnyogott valami hibaüzenetet, hogy a ..... nak a méretét megváltoztatja... nem emléxem már pontosan mi volt a üzenet.. de mondtam neki hogy jóvan..és csinálta.. csak hát nem volt haszna mert nem mentette ki....
Most kipróbálom ugy hogy azt mondom neki hogy ne csinálja.... nem tom akkor mi lesz...
De mi ez a Steam???? CS-ben ismerem.. de az nem ez gondolom... :-)
Megint van egy kis gondom..... Rendereltem egy scene-t és HIpervoxel van benne... kirenderelte az elsõ 130 képet.... (1 nap) és mikor folytattam volna a rendert akkor azt írta ki hogy "Cannot write steam" és nem ment tovább.... mikor ezt le OKztam minden ment tovább rendesen... renderelt mint állat... de a kimenti VAI file 0 hosszú maradt...
Találkozott már valaki ezzel a problémával?
Rigley
Van valami uj hiretek LW8-rol ?
Egyre inkább ugy tunik, hogy atcsuszik 2004 -re a megjelenés 😞

dddstudio.tk

Swith.. eze hála meg minden.. ha nagy leszek megálálom... :-)
Rigley
Üdv ! 😊

dddstudio.tk

As you wish,Master !

Feltettem a switch.atw.hu-ra az egész RealFlow2.5-t is.

Rigley
WoW !

dddstudio.tk