Mire mentünk kereszténységgel?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Az államvallásnak kiforrottnak kell lennie, hogy elláthassa a feladatait.
Szükség volt a bürokráciára, és az ideológiai alapokra, hogy rend legyen.
Elõtte a római birodalom idejében ezek sokkal magasabb szinten álltak, szinte csak a kereszténység maradt meg ebbõl, dehát abból kellett építkezni, ami volt.
Államvallás nélkül sokkal nehezebb lett volna rendet rakni. Egyik királyság sem volt stabbil. Ilyesmi kiépítéséhez meg nagy stabilitás kell, hacsak nem segít be az államosított vallás.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
\"Damnant quod non intelligunt.\"
Másrészt nálam nem csak a muszlim vallás az alternatíva. (Valahogy a legtöbb embernek az ugrik be, ha a kereszténységgel szemben kell hozni valamitm pedig hajj, de sok volt már azóta!) Nálam tökéletesen elképzelhetõ lett volna az is, ha a germánok is, a keleti népek is, a szlávok is, meg a többiek is a saját kis vallásocskájukat gyûrik tovább, és nem kell áttérniük egy másik vallásra.
Szerintem ha úgy alakul, akkor a mai emberek is némileg több toleranciával viseltetnének más nézetek irányába. ... De hát nem ez történt.
Ha az iszlám nem az araboknál terjed, hanem nálunk, az jobb lett volna?
Esetleg arra érted, hogy jobb lett volna államvallás nélkül?
A régi idõkben szükség volt államvallásra, azért alakultak ki. Ha nem lett volna kereszténység, lett volna más helyette. A kereszténység csak azért különleges, mert a világ vezetõ hatalmainak keresztény államvallásuk volt, pont abban az idõben mikor az államvallásnak nagy szerep jutott minden ország életében ami igazi hatalomnak számított.
Az a véleményem, h a kereszténység nyújtott jó és rossz dolgokat az emberiségnek egyaránt, viszont a rosszból talán több is kijutott.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.
szopd le a tetves büdös isten faszát
stb...
De az õ véleménye szerint az, hogy én mást is olvasok néha, mint a Biblia, az elegendõ bûn ahhoz, hogy elkárhozzak.
Én meg persze azért sem fogom kiábrándítani az elképzelésébõl. Meghagyom neki, hadd higgye csak! 😉
Égessük meg! 😊
(Csak tudnám, hogy akkor mit írogat ide annyit... 😊) )
,,Inkább haljak meg állva, minthogy térden csúszva éljek\"
,,Inkább haljak meg állva, minthogy térden csúszva éljek\"
Csak a történelmi és hagyománybeli öröklõdésnek köszönheted, hogy egyáltalán ragaszkodsz valamennyire a Bibliához. Na meg a katolikus és õskeresztény mészárosoknak, akik kínzással és halállal terjesztették az "igaz hitet". Ha õk nem lettek volna, akkor valszeg te soha nem hallottál volna a kereszténységrõl.
De ha neked így a kényelmes, akkor nyugodtan éld az életedet, úgy hogy szószerint veszel és csodálsz egy mesekönyvet.
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Legalább irtottuk a nõket boszorkányság vétkével! 😄
Párat most is ki kéne végezni.
És?
Tehát engedetlen vagy, beszédeden is látszik. És varázslással is érint a játékok kapcsán((((
Ellenszegülõ is vagy, és a játékokban kitalált istenek és mágikus tágyak vannak..."
És? Ezért nem kell szomorkodnod. 😊))
Én nem félek a hülye kis istenedtõl. Ha idejön, majd jól pofánvágom.
Annyi esélye sem lesz, mint hópehelynek a tábortûzben. 😊
"szóval te sem bujhatsz el"
Nem is akarok. Mondtam már, hogy nem vagyok olyan gyáva, mint te.
Ha Jézus idejön, hogy számonkérje rajtam, akkor majd jól tökönrugom, utána beborítom, mint Moszkvát a hó. És el van intézve. Gondolod megijedek a hülye fenyegetéseidtõl? 😊))
De segítek: nemcsak hogy szerepjátékot játszom, hanem néha foglalkozom okkult dolgokkal is, ahogy idõm engedi. Érdekel a mágia és a hasonló dolgok.
(Mellesleg olvastad már a Kybaliont? Tudod, Hermész anno a legendák szerint még Ábrahámot is tanította. Lehet, nem volt hülyegyerek. Érdemes lenne egyszer az írásait átnyálaznod.)
Láthatóan egy szót sem értettél abból, amit õ írt.
De nem vártam mást tõled, kis fanatikusom. 😊))
Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!
kemény ez a topik 😄.
Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!
1. Ha meg van írva minden elõre, akor mit erõsködik bárki is? Hisz akkor eleve elrendeltetett, hogy ki kerül a mennybe, és ki nem. Tehát bármit csinálhatsz, úgysem leszel rá hatással. Már eldöntött tény minden.
(Akor nem értem, hogy Montanosz mi a jóégnek hirdeti itt a sületlenségeit. Lehet, hogy õ sem kerül be a mennybe, akárhogy is toporzékol. 😊) )
2. Ha nincs megírva elõre, akkor a Biblia hazugság. Hiszen (elvileg) megjósol dolgokat. De nem lehet megjósolni semmit, ha nincs már letisztázva a dolog. A jóslat (ha igaz) lényege pont az, hogy a jóslás pillanatában már meg is van, mi fog történni.
Tehát vagy nincs a Bibliában megírva semmi elõre, vagy ha van, akkor kár erõlködni bármiért is, hisz úgysem tehetsz ellene.
(Most figyeld csak meg, hogy Montanosz milyen szépen ki fogja kerülni ezt a számára kellemetlen felvetést. 😉 )
"A hívõ ember a saját vallása logikátlanságait, irracionalítását elfogadja, de más logikailag éppen ugyan olyan nagy hülyeségeket meg kinevet, hogy marhaság. Kineveti Zeuszt, A Nagy Manitut de hisz a bibliai Istenben. Nem hisz a szerencse patkóban, de nyakában hord egy keresztet. Sarlatánnak és hazugnak tartja Gyurcsók Józsefet, de Jézus tette biztos igaz.
Tehát a vallásos ember roppant kritikus és szkeptikus más vallásokkal kapcsolatban, kivéve a sajátját. Ott olyan mint a vak szerelmes ember."
hol van? 😄D
"Tiszta szerepjáték: "...megkapta a nyelvekenszólást és a Szentlélek keresztséget"
Utána 268. szintû õsmágus-félisten lesz belõle, és szétnindzsázza a hitetlen férgeket! ;D
(Nemtán találtam végre egy embert itt a fórumon, aki nem fanatikus, és értelmes gondolatokat ír a témában...? 😉) )
Õ a bibliai isten. Néha Jehovának nevezik. 😉
Amúgy tetszik a vidám vasárnapos példád.
A legtöbb ember ostoba és fél. Nem mer szembenézni a világ kihívásaival. Ezért keres valami kapaszkodót. És szemrebbenés nélkül beeszi, amit tálalnak neki.
Egyszerûen azért ragaszkodik onnantól a hitéhez, mert ha az megszünnne, akkor nem maradna semmi neki. Egyszerûen az alapját veszítené el - egy olyan alapot, amit önmagának képtelen volt felépíteni.
És igazad van: õk a nyáj. A birkák. Azok, akiket a hitük, érzelmeik, indulataik, ostobaságuk miatt kiválóan vezetnek mások.
"A vallás ugy kezdõdött, hogy az elsõ hiszékeny ember találkozott az elsõ hazug emberrel."
😄DDDDDDDDDDDD MEGALOL 😄DDDD
Ezt te terjeszted is? 😄DDDDDD
Még a végén kiderül, hogy az õsi egyiptomi kultúra zsidó eredetû.
Nem lehet, hogy az egész emberiség tõlük származik? 😄DD