Mire mentünk kereszténységgel?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igazad van.
De az a több ezer "megnyomorított" gyerek nem gyalázkodás.
Akinek pedig nem passzol a cucc, ne akarja magára erõltetni. Szabadon.

Ez van akinek humor, van akinek gyalázkodás. Forrást meg nem azért illik kitenni mert én kérem, hanem mert ez a szokás. A netikett ha úgy tetszik.

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Bár minden humor mögött van némi igazságtartalom.

Légyszi ne kérj már tõlem mindig bizonyosságot.
A humor magától humor, és nem attól, hogy megmagyarázzuk.

Aki pedig tutira veszi, hááát az meg is érdemli.

Azért a forrást illene feltüntetni: Hírcsárda...

Kicsit off, de találó (?!):

A Vatikán igyekszik lépest tartani korral, ezért a webportál, XVI. Benedek twitter profilja, és a szexbotrányok után újabb innovatív lépésre szánta el magát a szentszék: saját appot adott ki okostelefonokra és táblagépekre. Az iSten névre hallgató 99 centért megvásárolható applikáció a katolikus papság mindennapjait hivatott segíteni. Így van benne keresztvetés gyakorló modul, a "Hiszek egy" 27 nyelven, a "Merre található a legközelebbi fiúiskola?" 68 nyelven (köztük holt nyelveken és klingonul is), sõt a telefont láncra kötve és lengetve elindítható a tömjénezõ program is.

A papok szórakoztatásáról a "Szentelt Kvíz" címû first person shooter játék fog gondoskodni, de úgy tudjuk, hogy applikáción belüli fizetéssel megvásárolható lesz hozzá a ministráns simogató modul is, amitõl azt várja az egyház, hogy ha a virtualizált környezetben élik ki hajlamaikat a papok, akkor csökken a felderített gyerekmolesztások száma, de legalábbis a Game Centerben ez nyomonkövethetõ lesz.

Arról, hogy Magyarországon is kapható lesz-e az applikáció egyelõre semjén hír nem szivárgott ki.

Ma Nigériában a feldühödött keresztények elégettek egy muszlim férfit.

Elõzmény: egy keresztény tisztázatlan körülmények között életét vesztette

Williamson püspök Fellay püspöknek írt nyílt levele

Az 1789-es francia forradalom óta sok, egykor keresztény államban egy új világrend kezdett kialakulni, egy olyan világrend, melyet az Egyház ellenségei terveztek meg, hogy Istent kiûzzék a saját teremtésébõl. Azzal kezdték, hogy a régi rendszert, melyben az oltár támogatta a trónt, az Egyház és az állam szétválásával helyettesítsék. Az eredmény egy olyan társadalmi struktúra lett, mely radikálisan új, és az Egyház számára nehéz, mert az állam, mely ettõl kezdve implicite ateista, végül minden lehetséges erejével ellenszegül Isten vallásának. Valóban, a szabadkõmûvesek Isten igazi imádatát a szabadság imádatával akarják helyettesíteni, hiszen a neutrális államban a vallás csak eszköz. Így kezdõdik a modern idõkben a könyörtelen háború az Egyház által védelmezett Isten vallása és az ember új vallása között, mely megszabadít Istentõl és liberális. Ez a két vallás annyira kibékíthetetlen egymással, mint Isten és a Sátán. Mindenkinek választania kell a katolicizmus és a liberalizmus között.

Ha a judeo-keresztény egyházat értjük kereszténység alatt, akkor sajnos valami ilyesmi.

Inkvizíció, keresztes háborúk, boszorkányüldözések, "Sötét középkor" meg néhány szép épület. Erre ment az emberiség a kereszténységgel szerintem.

Valóban elég hosszú, de érdekes, érdemes megnézni!

Ez a válaszod arra, amit a témakörben irtam?
Néha idejövök, és nagyon élvezem! Hihetetlen önbizalmat kapok tõled, meg a hasonlóktól. Pedig amúgy nagyon szerény lennék. Nem lenne szabad táplálnotok ezt az önbizalmamat, mert arra a mélységre süllyedhetek amiatt, mint ahol pl. te is vagy.

\"A Fermat sejtés története\" topik Fermat tételérõl szól: hogy van \"irracionális egész\" megoldás, ami \"...nem felírható...\" A. Wiles nem azt oldotta meg!

Huhh! Ez egy egész napos program.

Walk the Talk.

http://www.youtube.com/v/nm0RbK1NX_o&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Nem dehogy. Csak a lelkiismeret - a lélek - is része az Isteni csodának.

Jóéjt! <#wave>

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Ps: azért remélem nem érzed magad sértve.
Tõled: "Engem a saját lelkiismeretem vezet. Neked van olyanod?"
Érted??

Walk the Talk.

Szia

Walk the Talk.

Én most kiszálok ebbõl a "beszélgetésbõl".

Basszus Te MIRE gondolsz????

Walk the Talk.

Ezt hogy érted? Nõs vagyok köszi...

Ha nem hinnél Istenben, akkor már nem is fájna, ha vétkeznél??
Meg hát ugye ki mit ért vétek alatt.

Walk the Talk.

"Engem a saját lelkiismeretem vezet. Neked van olyanod?"
Mondd Te engem kerülgetsz????

Walk the Talk.

Igen rendelkeznek érzelemmel, és azt nem Te döntöd el hogy mit eszek! <#wave>

Mikor nem voltál hívõ, csak gonosz dolgokra tudtál gondolni?

Dehogy! :-)

Nem dehogy. Nem akarok tetszelegni az Atyának (!) mert nem is lenne értelme. Mindenki magáért felel!
Engem a saját lelkiismeretem vezet. Neked van olyanod? Nekem van, és van benne bizony jócskán teher. De az nem azért fáj mert hiszek Istenben, hanem mert tudom hogy vétkeztem... És bánom...

Akkor holnaptól, mivel ez csak a Te akaratodon lóg, csak arcnélküli ételt vegyél magadhoz.
Amúgy a kutatások szerint a növények is rendelkeznek némi érzelemmel.

Walk the Talk.

Mikor nem voltál hívõ, csak gonosz dolgokra tudtál gondolni?

Te nem azért vagy jó, mert úgy érzed helyesnek, hanem mert tetszelegni akarsz az Úrnak??
Az Isten maga is tömegmészáros volt, s lesz az is. Jelenések Könyve.

Walk the Talk.

Azt nem mondtam hogy én betartom. Nem tartom be, de igyekszem betartani. Eszek húst.

Eszel husit?

Walk the Talk.

Szerintem az a célja, hogy békében éljünk.

Mert? Azt írja a biblia hogy ne ölj embert, vagy hogy semmit se ölj??

Egyébként is mindig a szúnyogok kezdik.

Walk the Talk.

Jujj. A szúnyogra nem vonatkozik.XD

Huhh. Olyan kérdést teszel fel, ami miatt gondolkodni kezdtem, smivel nem találtam választ, csak maszlagot (már bocs), más utat választottam.

Visszkérdés: szerinted mi az Úr célja velünk???????
NE kerüld meg a választ!
Köszi!

Walk the Talk.

Úgy jön ide a szúnyog, hogy a biblia írja, "ne ölj".

Én elgondolkodtam. És Te? Mi a célja az Atyának?

"De nem gyõzködni akarlak" lsd-------------->| #2123

Walk the Talk.

Mit keres itt a szúnyog? Vagy Te budhista vagy?

Gondolkozz el a "célon". Létrehozott bennünket az Úr, valamely céllal. Mivel a Földön ezeddig öt majd teljes kihalás történt, s legközelebb mi is beleesnénk, akkor az lett volna az Atya célja velünk. Ja, hogy nem lesz több kataklizma? Hát ha erre gondolsz, akkor----------------------??

Walk the Talk.

Hogyne akarnám megérteni?

Tehát soha nem öltél? Még egy szúnyogot sem csaptál agyon?

A természetes kiválasztódásban hiszek, hiszem hogy formálódik az élet, csak nem hiszem azt, hogy céltalanul forgunk itt ebben a hatalmas univerzumban.

De nem gyõzködni akarlak, ehhez se kedvem se energiám. Arra kérlek, hogy egyszer egy pillanatra gondold el azt, hogy mi van, ha te sem csak céltalanul pottyantál ide. Aztán ha úgy látod hogy hülyeség, akkor hagyod a fenébe.

Nem olvastad, hogy én is hívõ voltam????? Van viszonyítási alapom.

"Nem, nem kényelmes állapot, mert szívesen bizonyítanám ha tudnám, de nem tudom. Nem tudom máshogy, mint azt mondani,hogy minden olyan csodálatosan passzol, hogy ilyen véletlenek nincsenek."--------------------ez a kényelmesség mintaképe. Nem tudom, nem is akarom megérteni, tehát választok egy oly álláspontot, melyet még ha akarnék sem tudnám bizonyítani.

Walk the Talk.

Honnan szeded, hogy majmoktól származunk? Csak esetlegesen közös az õsünk. A darvinista szót olyan negatív elõjellel említed. Nem, szó teljes értelmében nem vagyok darvinista. Õ az alapokat építette, s azóta volt pár dolog melyben tévedett. Én EVO-s vagyok, mert az EVO szó mögött rengeteg kutatás rejtõzik, s nem légvárat épít.

"És Te betartod amit ott olvastál? Van olyan aki betartja?"------mindenki betartja, még az is aki nem olvasott Bibliát, különben elveszel. Mondtam, hogy vesd össze a Bibliai írásokat a való élettel. Ahhoz, hogy becsülettel élj nem felktétlen szükséges, hogy vallásos légy.
Ha hallottál róla, már az egyház is elfogadja az evo elméletet, mint alternatívát, csupán az "életmagot" tartja feltétlen isteni akaratnak.

Walk the Talk.

Mondom hogy tagadásból indítasz, így nem tudod, ha meg sem próbálod megérteni.
Nem, nem kényelmes állapot, mert szívesen bizonyítanám ha tudnám, de nem tudom. Nem tudom máshogy, mint azt mondani,hogy minden olyan csodálatosan passzol, hogy ilyen véletlenek nincsenek.

És pont a "lényeg" az, ami nem magyarázható.

Való igaz, hogy próbálnak fogást találni az EVO elméleten, és az is lehet, hogy nem teljesen tökéletes, de egyenlõre nem igen van más. A KREO-soknak sokkal könnyebb, mert õk még csak bizonyítani sem akarnak semmit. Mi állítjuk, mert az Úr "mondta" (?!), tehát nem is kételkedünk a "szavában". Hát ez egy nagyon kényelmes álláspont.

Walk the Talk.

arra ad utasítást, tanácsot, hogy hogyan élj.

És Te betartod amit ott olvastál? Van olyan aki betartja? Nem sok...

Tehát Darvinista vagy? Nem gondolom hogy a majmoktól származnék. Nem mintha bármi bajom lenne a majmokkal. Azt sem hiszem, hogy a véletlennek, a vak szerencsének köszönhetõ, hogy pl én most itt irogatok neked ezen a gépen. Ilyen véletlenek nincsenek! :-)

"csak egy Isten-képet, tehát csak egy hitet."
Látod, igazad van. Így tehát, ha nincs hit, akkor nem létezik Isten-kép sem, s ezáltal az Isten is kérdõjel.
Te mondtad, hogy mostanában lettél hívõ. Én viszont az voltam. Csak nagyon sok kérdésemre se füle se farka választ kaptam. Azonkívül, ha figyelmesen forgatod a Bibliát, rájössz (ha Te is akarod), hogy a Biblia tulképp a való élet vetülete. Szinte majd minden sora, ha kiveszed belõle a misztikumos dolgokat, arra ad utasítást, tanácsot, hogy hogyan élj.

Walk the Talk.

Tényleg nem így gondolam. Ha így közelíjük meg a kérdést, akor is csak azt tudom mondani, hogy az ember nem teremtett Istent, csak egy Isten-képet, tehát csak egy hitet.
Gondolom te az evolúcióban hiszel. Csak azért kérdezem, mert nehéz úgy Istent elképzelni, hogy eleve tagadásól indítasz.

Pedig ebben van a lényeg.

Már ne haragudj, de ez olyan sablon.

Walk the Talk.

Hm. Azt hiszem nem érted mit akarok ezzel mondani--------------:(

Arra közvetlen bizonyíték van, hogy az ember létezik. Igaz?
Arra van bármilyen bizonyíték is, hogy az Isten is???? Itt hagyd ki a Bibliát, mert azt emberek írták. Hogy sugallatra? Nos az nem bizonyíték.
Tehát ha az Ember nem hozta teremtette volna meg az Istent, akkor Neki sem lett volna alkalma létrehozni az emberi fajt.
Ha mi elvészünk, akkor Õ is.

Walk the Talk.

Hypo
mi csak valamibol vagyunk kepesek valamit eloallitani nem a semmibol.....

Az ember teremtette Istent? Ezt azért gondold át mégegyszer légyszíves...

Én az Embert magasabb rendûnek tartom, mert az Isten csak embert tudott teremteni, de az Ember Istent.

Walk the Talk.