Lezuhant a Columbia

Oldal 1 / 6Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Talán nem a bulvár indexet kéne alapul venni, és akkor máris nem tûnne ilyen durvának a dolog... Amit az index mûvel ûrhírek terén az egy szóval szánalmas.

Nem értem ezt a kibaszott bulváros hisztériát az ûrsiklók körül. Ha Amerikának 50 év alatt nem sikerült egy normális/megbizható ûrjármûvet épitenie, akkor inkább bizza ezt a jövõben Kínára vagy az Oroszokra. Unalmas már hogy évek óta minden egyes ürsiklóstart elõtt az amcsik drámát csinálnak és ezt a nyálas mûizgalmat ráerõltetik ezt az egész világra a kibaszott hircsatornáikon keresztül.
Punker

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker

Kis-Bob
öööö, nem kell nevetni, ha nem tetszik. Nem kötelezõ. Én elviselem a fekete humort is. Egyébként meg válasz akart lenni 250-re.

[NST]Cifu
N.A.S.A. : Need Another Seven Astronauts

Kb. ez a 8573925613-dik alkalom, hogy valaki ezt viccesnek tartja. Elsõre még talán az is volt...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Kis-Bob
N.A.S.A. : Need Another Seven Astronauts

Már csak pár nap a kilövésig 😊)))) Asszem

egy honap mulva megy fel a discovery

Tetsuo
Keresik a következõ hét kamikázét.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Punker
na egy kis UP mi a helyzet akkor most a siklókkal?

Mit jelent a NASA?
--
Need another seven astronauts...

mondjuk amikor én hallottam akkor nem röhögtem rajta

War. War never changes.

Punker

Galy
mit kell rajta nézni?
Punker

http://index.hu/politika/kulfold/columbia0207/

Bocs nem olvstam végig, de láttunk már a neten olyan kép(ek)et amik nem voltak nyílvánosak!!!
:-)

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Dzsini
"Az amatõr csillagász - aki neve elhallgatását kérte - a képet addig nem szeretné nyilvánosságra hozni, amíg a NASA vizsgálata le nem zárult."

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

"Egy amatõr csillagász hét perccel a robbanás elõtt készített fényképén egy fényes lila vonal..." Látta valaki ezeket a kép(ek)et? (ha igen hol?)

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

The Garrett
2003. február 5., szerda 11:51

Egy amatõr csillagász hét perccel a robbanás elõtt készített fényképén egy fényes lila vonal - vélhetõen elektromos kisülés - látszik, ami csigavonalban halad az ûrsikló kondenzcsíkja felé, eltûnik mögötte, azután alulról belecsap. A férfi digitális fényképezõgépét a NASA kedd este Houstonba szállíttatta vizsgálatra.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerõsének!
Nyomtatható változat a támogatásával

Különös fényképfelvételrõl számolt be a San Francisco Chronicle internetes oldala. A képen - melyet egy amatõr csillagász készített egy San Francisco-i hegyoldalról - látható, amint a Columbia ûrrepülõgépet eltalálja valami, vélhetõen egy elektromos kisülés. A képeken egy fényes lila vonal látszik, ami csigavonalban halad az ûrsikló kondenzcsíkja felé, eltûnik mögötte, azután alulról belecsap. Ahol a kondenzcsíkkal találkozik, egy darabon felfénylik, majd elhalványul.

Megkezdték a vizsgálatot

A digitális fénykép egy ötös sorozat egyike, amit a fotós helyi idõ szerint szombat reggel 5:53-kor rögzített egy Nikon 880-assal, állványról, kézi kioldóval. Az ûrrepülõ mûszerei körülbelül ekkor kezdtek problémát jelezni, hét perccel késõbb az ûrsikló felrobbant Texas fölött. A felvételre számos magyarázat lehet - bemozdult a kamera, hibás a lencse -, a NASA ennek ellenére gyorsan megkezdte a kép vizsgálatát.

A férfi szombaton egész nap nem tudta elérni a NASA-t a megadott számokon, végül egy rokonát hívta fel, aki ugyanabba a templomba jár, mint Jack Lousma volt asztronauta, aki részt vett az 1973-as Skylab 3 küldetésen. Lousma segítségével végül kapcsolatba tudott lépni Houstonban Ralph Roe Jr.-ral, az ûrrepülõ-program vezetõ mérnökével, aki intézkedni kezdett.

Szokatlannak tûnik

Az ûrhivatal kedden este Tammy Jernigan volt ûrhajóst küldte a felvételekért a férfi San Francisco-i lakására. Jernigan a kilencvenes években öt ûrutazáson vett részt, ebbõl háromszor a Columbiával repült. Az utolsó útján éppen az a Rick Husband volt a pilóta, aki a mostani küldetés parancsnoka is volt.

A Chronicle egy újságírója jelen volt, amikor Jernigan megérkezett, elmondása szerint az ûrhajós a kép láttán elõször csak egy "nahát"-ot tudott kinyögni. "Rendkívül szokatlannak tûnik - mondta késõbb Jernigan. - Aprólékosan meg kell vizsgálnunk." A kamerát ezután Mountain View-ba vitték, ahonnan szerda reggel egy T-38-assal Houstonba szállították. Az amatõr csillagász - aki neve elhallgatását kérte - a képet addig nem szeretné nyilvánosságra hozni, amíg a NASA vizsgálata le nem zárult.

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Galy
a cikk szerint
Ramore
Amatõr csillagász fotózta le!
Galy
nem kell mindent elhinni...
Villámcsapás érte a Columbiát?

http://sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?f=/c/a/2003/02/05/CAMERA.TMP

7 perccel a megsemmisülés elõtt fotók készültek a Columbiáról amint a nyugati part felett valami bíbor színû elektromos kisülés csapódik a hajóba.
San Francisco Chronicle hírek link feljebb.

The Garrett
és a fekete dobozról.. ha van ilyen az ûrhajón lehet tudni valamit?

Pubi1972
En itt vagyok az Usaban es most emiatt vannak besza...va. Ugy nez ki, hogy kezdik a nepet oltani: Lehet, hogy a terroristak voltak! Keverik a sza..t rendesen, csak ne figyeljen oda senki, hogy mi tortenik Irakkal es fokent ne gondolkodjanak a kovetkezmenyeken.
De annyi bizonyos, hogy a muszaki ellenorok egy resze ellenezte mar a fellszallast is!!
GregSB
Akkor nem flémelésbõl mondtam. Egyébként az eredeti az "Nice AirShow Assholes" volt 😊

shaba23
Már azt hittem mindenki alszik😊)))
Ramore
Nem vagyok az öcséd, te primitív, tanulatlan psicho-pata! Húzz el a fórumból és olvasgass inkább. Rád férne!
Milyen kár hogy tök magam gondoltam ki.

shaba23
A hatóság emberei nam vették túl komolyan a mérgezõ dolgot, mert elég lazán szállították a törmeléket. Ráadásul az egyik felvételen néhány 8-10 éves gyerek ott ácsorgott egy nagyobb darab felett. Ha üzemanyag akkor gondolom párolog, és ha igen akkor nem kell megfogni ahhoz, hogy baj legyen...
Mhosah Myth
Nézzétek Raiunot!

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

Randal
Anno volt egy film a Challengerrõl az nincs meg valakinek? nem tudom miért , de nagyon szerettem kiskoromban...
meg a Columbia videóról is nyomjon légyszi valaki linket.

Pharaoh
Challenger felrobbanásakor a két segédrakétának sem lett semmi baja, pedig azok is közel voltak hozzá és elég törékenyek is.

GregSB
Ezek már rohadt régiek, mindkét ide beít NASA-s szóvicc a Challenger idejébõl származik...

shaba23
Nemtom. Lehet, hogy olyan gyorsan égett az üzemanyag, hogy a hõpajzs védett valamilyen szinten. Mint amikor leöntöd a kezedet benzinnel és "nem" égsz meg amikor meggyújtod.
De mondom ezt a tv-ben hallottam...
The Garrett
hát nemtudom ha megnézed a videót. Elég csúnyáb berobbant a Challenger anno.
szerintem az a textildarab is sz*rráégett volna.

Pharaoh
Nemzetközi szakemberek úgy vélik, addig nem indulhat útra újabb ûrsikló, ameddig ki nem derítik a Columbia tragédiájának okát. A Challenger katasztrófája után két és fél évig nem indítottak ûrrepülõgépet az amerikaiak.

Az orosz ûrkutatási szakemberek is úgy vélik, elõfordulhat, hogy leállítják a pilóta vezényelt amerikai ûrhajók világûrbe juttatását, legalább 2007-2008-ig, amíg elkészülnek az új konstrukciók.

shaba23
Végül is megmaradhatott bármi, még ruhadarab is, hiszen a Challenger katasztrófánál a teletanknyi üzemanyag égett el, az emberek mégis a vízbecsapódástól haltak meg.
Legalábbis ezt mondták...
akkor nézd meg a fõlap tetején lévõ hirt, abban is van sisak...

The Garrett
én azt mondom hogy KAMU ha bármilyen ruhadarabot megtalálnak.

Nice Air Show Again

Punker
a következõ márciusban lett volna.

Punker
Leállították az összes ûrsikló inditást.

Én is ötlöttem eggyet:

Not Always Safe Aboard

shaba23
Találtak szkafandersisakot is, az meg volt égve.
De a jelvény alól, hová tünt az ûrhajós?
FREAK
kurva vicces.....

hihetetlen, milyen emberek vannak.... remélem, a te sírod fölött is hasonló gusztustalan poénokon fognak hasonló parasztok röhögni

Riszpekk

Punker
Csak egy pár perces volt.

Randal
ha lenne tv-m nézném, de még tv tunerem sincs

Mhosah Myth
Nézzétek!!

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

Oldal 1 / 6Következő →