Geforce vs Radeon
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.
ollie--- ha van egy kis lovettád,akkor vegyél 9500 prot!
az arrol meg dontsel te, hogy megeri e a kulonbozetet az a 10-20% ami alap beallitasokkal a 4200elonye
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
Érdeklõdnék hogy mit vegyek:
1. GF4 Ti4200
1. Radeon 9100 (esetleg 8500)
Mekkora a teljesítmény különbség a kettõ között?
Ha nem sok akkor nem akarok jóval több pénzt kiadni egy Ti4200-re.
Köszi...
It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.
""March 4, 2002
First Sightings: Three Early Samples of the GeForce4 Ti4600 " - na és ez mit jelent? 3 korai 4600-as tesztpéldány. Vagyis még mindig tesztpéldány, és ráadásul korai...
Talán még egy apróság a végére, ami jól mutatja a köpönyegforgató stílusodat: Amikor fikázni kell az nVidiát, akkor jó a tomshardvare-es adat, de ha ott pozitívat írnak a céggel kapcsolatban, akkor rögtön útálatos hazug banda..
Nyugodtan nevess rajtam, de rajtad még sokan mások is fognak röhögni, ha ezt sokáig csinálod.😊)
12.25re emlékeztem, mert az Xbitlabs tesztjeit olvastam, és abban IS leirják a gef4 képminöség hibát.
Megint csak kötözködsz.
2002.05.22-én szerinted csak tesztkártyák voltak igaz?
ABIT Siluro GeForce4 Ti4400 2 slightly unsharp
ASUS GeForce4 Ti4400 3 unsharp
ASUS GeForce4 Ti4600 3 unsharp
Chaintech GeForce4 Ti4600 SE 4 unsharp
Gainward GeForce4 PP! U 750XP 2 slightly unsharp
Leadtek WinFast A250 TD 2 slightly unsharp
MSI GeForce4 Ti4400 5 unsharp, ghosting
MSI GeForce4 Ti4600 2 slightly unsharp
PNY GeForce4 Ti4600 4 unsharp
VisionTek GeForce4 Ti4400 5 unsharp, ghosting
VisionTek GeForce4 Ti4600 2 slightly unsharp
Ez mind-mind tesztkárgya igaz, nem végleges termék?
"March 4, 2002
First Sightings: Three Early Samples of the GeForce4 Ti4600 "
Áprilisban pedig már a 4200 is kint volt.
Komolyan, már csak röhögni tudok rajtad 😄
Na ezeket az általam említett tényeket szokás nálad légbõlkapott dumának minõsíteni, a te kamu dátumod meg sziklaszilárd tény.😊)))))
Szerinted ekkor még csak tesztkártyák voltak gef4bõl? Érdekes...
LYONESS - Your Cashback Company
Egyébként meg te állítottad, hogy spórolnak a dolgon, akkor nehogy már én keresgéljek. Neked illene bizonyítani az állításodat, csak ugye ez már megint nem fog menni, semmilyen bizonyítékod sincs, csak menekülsz a helyzetbõl. Ennyi.😊
NVIDIA GeForce4 Ti 4200 (19671) (23%)
ATI RADEON 9700/9500 Series (8446) (10%)
NVIDIA GeForce4 Ti 4600 (7358) (8%)
ATI RADEON 8500/LE (6648) (8%)
NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 (5735) (7%)
NVIDIA GeForce3 Ti 200 (5535) (6%)
NVIDIA GeForce4 MX 440 (5227) (6%)
NVIDIA GeForce4 Ti 4400 (4670) (5%)
NVIDIA GeForce2 GTS/Pro/Ti (4265) (5%)
ATI RADEON 9000 (3395) (4%)
NVIDIA GeForce3 (2328) (3%)
ATI RADEON 7500 (1596) (2%)
NVIDIA GeForce3 Ti 500 (1461) (2%)
NVIDIA GeForce4 MX 420 (1297) (1%)
ATI RADEON DDR (981) (1%)
NVIDIA TNT2 m64 (927) (1%)
NVIDIA GeForce2 MX 100/200 (803) (1%)
ATI RADEON VE (644) (1%)
NVIDIA GeForce DDR (439) (1%)
NVIDIA GeForce4 MX 460 (381) (0%)
Azonban gyakorlatilag többet is jelenthet ez, megfelelõ minöségû ram modul esetén, illetve ha elég feszültséget kap a kártyán.
Amúgy a 8500amon pl 3.6ns hynix van, és mint szóba került már, 306on sem szemetel, pedig ennek az elvi határa ugye 277Mhz lenne...
Szal inkább fejezd be a kötözködést, és nézd tovább a 3dmark topicot pl, mert számtalanszor irtam 275 és 306os eredményeket is.
A bios amit beleraktam 275ös, igy alapból azon megy, mert felesleges feljebb. Akkor megy 306-on ha játék vagy benchmark van.
A lista meg amiért nyökögsz itt, nem nekem kell, szóval nem én leszek az, aki megkeresi és iderakja, hanem te😊
Csak egy kis adalék:
"The image quality offered by some cards shows a very different picture altogether, though - quite literally. On our reference monitor, an Iiyama Vision Master Pro 511, the output of a few of our review samples lacked the crispness and clarity one would expect from a card of this caliber at a resolution of 1600x1200 at 85Hz. Some even showed shadows and ghosted images. This is unacceptable for any card considered to be a high-end product. NVIDIA is aware of this problem and has promised to address it through stricter reference design requirements." (Tomsgarbage, 11 gef4 4400/4600 tesztje)
2003. Feb. 17:"Tuninghoz meg annyit, hogy 230-as 8500 megy 2 éve 306-on..."
2002. márc. 19:"Na megy a cucc."- hol is az a két év?
Aztán számtalan helyen említed, hogy 275/275-ön hajtod a kártyát, akkor hol a 306/306?
Talán ideje lenne abbahagyni a vetítést, és beismerni, hogy a "két éve 306-on" a gyakorlatban egy évet, és 275MHz-et jelent. Lehet hogy egy teszt elejéig stabil 306-on is, gondolom azért nem megy annyin.😊
Ja és még mindig jössz a listával a lespórolt elekrtonikáról, el ne felejtsd! 😊)
A radeon egy BIOS frissitésig ment csak 250ig, mert azzal a biossal szemetelt a képe a felett.
Szal nem kell itt szitani a dolgokat...
Másrészt meg, anno a 8500LELE-t 45+áfáért vettem, és csináltam belõle egy teljes értékû, akkor 80-90ezer+áfa körüli árú kártyát.
A kategória tehát nem sokban különbözik, csak bevett szokás az ATIt lejjebb húzni ilyen téren is...
Szívás szempontjából meg a 8500-asok sem különbek, azt az oldalát felesleges felhozni. Az, hogy a 4200-asokra sokkal lassabb memóriát raknak, a gyakorlatban a következõt jelenti: Ugya az alap 440MHz (vagy legyen 220, ebbõl a szempontból teljesen mindegy). A 3,8-as memória használata azt jelenti hogy csak 25%-ot lehet húzni rajta, és nem 40-50-et, mint a 3,2-es esetében. De még így is bõven tuningolható. Vagyis nem ugyanaz a kategória mint a 8500LE, ahol az alap 8500-nál lassabb a memória. Nagy különbség. Az én Sirulo-n úgy olcsó, hogy mellette veszettül lehet húzni (4600-as szint).
Persze drágább is, de mi a jobb, venni egy butított kártyát, ami esetleg megy a normál (5-10ezerrel drágább) sebességén, vagy egy olyat, ami megy a 20-30ezerrel drággább tempóján?
Az elsõ bekezdéshez annyit, hogy még mindig nem tudod mirõl van szó, az alapján amit irsz, ugyhogy felesleges ebbe belemenni.
A másikhoz meg annyit: Gyári hûtéssel megy igy a radeon. Tettem rá ramhûtõket, ezekkel 320-on is lefutott a 3dmark2001. Ennyi. 306/306-on minden extra nélkül megy.
Az abittal kapcsolatban meg csak lapozz vissza esetleg a ti4200 topic elejére, hogy hányan szivtak vele, mert még alap órajelen sem ment rendesen...
Aztán meg esetleg hasonlitsd össze, hogy 8500LE meg egy 4200 mennyibe kerül... Ugyanugy ahogy a 4200akból is sokra lassabb memóriát raktak, ugyanigy a 8500LE-kre is. Van amelyiken csak 4-5ns ramok vannak, ennek megfelõen olcsók is.
Ez az összehasonlitásod megint csak a csõlátásod szüleménye...
"Tuninghoz meg annyit, hogy 230-as 8500 megy 2 éve 306-on..." - Saját gyári hûtéssel? Ugye nem? Mert akkor tudnék példát hozni Gef4 oldalról, 250 helyett 375MHz-s magsebességgel.. Meg memóriát se írtál, azzal mi a helyzet? Én 440 helyett 600-on hajtom a memóriát, és még bõven van benne kakakó, lévén 3,2ns-es van rajta. Egyébként amúgy se mérvedó a példád, mert ne a saját eseteddel gyere, hanem azzal a sebességgel, amire általában lehet húzni a 8500-ast. Az ABIT Sirulo 4200-asok jó része mindenféle bülykölés nélkül megy 300/600-on.😊 Habár az igazsághoz hozzátartozik, hogy meg kell nézni a kártyát, az újabbakon már csak 3,8-as memória van, abból már csak 550-580 körül lehet kihozni.
/ 128 MB DDR / DVI + TV out
Hahá! itt a kiszemeltem. Egyebkent ati-ba mi a jo marka? EZt a connect3d-t nem ismerem.
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
es igen van olyan jo tv out ja, az nvidianak sikerult felzarkoznia, ugy ahogy... bar ide csak a markas g4 eket ertjuk, esetleg az g4mx eket.
komolyan vicces amit a tomosok csinaltak teszt cimen. rohelyes
fél éves lemaradása van az nvidiának, amit az fx sem hoz be
\"Any @#$%ing idiot could understand that.\" -Einstein, 1938 \"What the @#$% was that?\" -Mayor Of Hiroshima,1945:)))

\"Any @#$%ing idiot could understand that.\" -Einstein, 1938 \"What the @#$% was that?\" -Mayor Of Hiroshima,1945:)))
That\'s All Folk\'s
"A DigiTimes értesülése szerint az év hátralevõ részében hiánycikk lesz az ATi nemrég bemutatott grafikus vezérlõje, a Radeon 9500 Pro. A hiányt az OEM-ek (HP, Dell) nagymennyiségû megrendelései okozzák."
rendes játékban a 9500PRO simán kenterbeveri a 4600at is, arról nem is beszélve hogy DX9-es, amitõl sokkal hosszabb életû lesz mint egy gef4...
Tuninghoz meg annyit, hogy 230-as 8500 megy 2 éve 306-on...
9700PRO-kat 325 helyett 380-400 felett is hajtják, stb... Ugyanaz mint az egyes pont.
naja, de borg a 230/460 -asat hajtja 300/600 folott 😊
Ja és még valami:"És végül, ha 9500/9700 esetleg újabb radeont veszel majd, ezek már DX9-es VPU-k, ami annyit takar, hogy az egész architektúrán át lebegõpontosan számol (128bitig).." - Ejnye-bejnye, azt hittem ezt már tisztáztuk.😊))
3dmarkban számit a több, de azért nem mutatsz nekem dx8-as játékot most, ami ugyanennyit igényelne😊
Dx9-es kártyák meg már 90%-ban ugyis 128asok.