Videókártya probléma

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Equalizer
Ha bios resetet csinálsz akkor minden törlõdik a bios menüböl, lehet hogy ez a progi amit futtattál elállított valamit. Bios resetet ugy csinálsz , hogy kikapcsolod a gépet , és elemet kiveszed 5-10 percre, visszateszed gép bekapcs. De igazábol azt gyanítom hogy amit futtattál az lehet elállított neked valamit. (nekem is ugyan ez volt a gondom) Milyen is aza a videokari?

Online live Set's : https://livesets.com/zsolt/live

A ramokkal nincsen gond. hónapok óta benne vannak gond nélkûl.
Ha resetelem a biost akkor mi történik? visszaáll a rerdszer mûködõképes állapotba utána? egyáltalán hogy kell csinálni?
Equalizer
Esetleg próbálkozz 1 bios resettel . .

Equalizer
Szia , ha a beállítások nem maradnak meg : Elem nincs lemerülve? - Vagy : Ramokat nézd meg milyen órajelen futnak és hogyan vannak benne a slotban. Nem mind1 !

Hali!

Ha tudna valaki segíteni, van egy olyan gondom, hogy a windows nem ismeri fel a videokártyámat. Akkor kezdõdött a gond amikor lefuttattam az advanced system care rendszerkarbantartó progi részletes javításait. ez megcsinált a töredezettségmentesítéstõl kezdve a registry karbantartásig mindenfélét. ezután legtöbbszõr csak az alaplapi videókártya válik elérhetõvé. néha 1-1 indításnál visszajön a régi variáció is és akkor mûködik rendesen de ha restartolok megint elállítódik. hiába rakom fel az új drivert hozzá az sem oldja meg a dolgot. helyre lehet ezt valahogy hozni? Most eléggé macerás lenne az egész rendszert újrahúznom.
PLS HELP!
Equalizer
Megoldva :)

Equalizer
Sziasztok! Lenne egy olyan problémám , hogy összeraktam a gépem , minden jó, az a gond , hogy amikor beteszem a PCI 512 es videokarimat , akkor nem jön fel semmi. Amikor a klaviatúra kivan húzva akkor meg szépen feljön. (nem igazán értem) Alaplapi van feltéve. Azzal szépen fut is. Csináltam már bios-resetet is , már mindent kipróbáltam és semmi. Bios-ban van lehetõség letiltani az alaplapit , és a PCI- osat elspdlegessé tenni? (De ennek mondjuk auto-n kellene mennie) Akinek volt esetleg ilyen problémája légyszi segítsen , választ elõre is köszi. Üdv!

Sziasztok! Van egy problémám vettem egy Sapphire HD7850 2GB tuningolt kártyát és nem akarnak normálisan menni vele a játékok pl. a far cry 3 a játék elején a videó 8fps-sel megy de maga a játék meg 47fps-sel de elég jól beakad elég sûrûn a többi játékkal is hasonló a helyzet. Szerintem valamelyik cucc nem engedi a videokártyát maximálisan kihasználni mi lehet a probléma? Az elõzõ videokártyával nem volt ilyen gond csak nem mentek rajta a játékok full grafikán. Itt a tápom Gigabyte superb 550P 450watt de a 450watt után még odavan írva hogy 550watt

MSI Tomahawk B550, AMD RYZEN 5 5600X, Kingston Fury 16GB 3200MHZ, ASUS STRIX GTX 970 4GB, Samsung 980 Pro 1TB

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni olyan problémám lenne, hogy vettem egy gigabyte Radeon HD7770-es kártyát ami egy HD4670-et váltott le. De lényegi különbséget nem látok a két kártya között, mert nem hajtja ki a GPU-t BC2-ben full beállítással 40% a gpu kihasztnáltsága 30-40 fps mellett, LFS-ben 27% GPU kihasztnáltságnál 200 Fps van a régi kártyával ez 250 Fps volt. Driverbõl tettem fel régebbit de nem volt változás, most a legújabb beta van fent de ez is ugyan olyan. Ha valaki tudja a megoldást azt megköszönném!

Config:

Alaplap:Gigabyte GA-MA770-DS3 v2.0
Proci:QuadCore AMD Phenom X4 Black Edition 9950, 2600 MHz (13 x 200)
Memória:4096 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
Vinyó:Corsair Force 3 SSD ATA Device (SATA-III)
Vidókari: GIGABYTE HD7770 PCI-Ex16x 1GB DDR5 OC Rev 2.0 (GV-R777OC-1GD REV 2.0)

Senki se nem csinál, semmit se nem, senkinek se nem...

A következõ a gondom: nvidia kártya néha úgy dönt, hogy nem tér vissza az energiatakarékos módból. Azaz a teljesítménye a tizedére esik vissza.

Azért gondolom hogy energiatakarékos mód, mert ilyen lassú akkor is ha nem nyúlok a 3d programhoz (3d editor) és csak akkor gyorsul fel ha megmozdítom a képet. Azaz pár frame-ig 10fps, aztán felugrik 100-ra.

Viszont ha így bennemarad ebben a lassú módban akkor már csak újraindítás segít rajta.
Asszem a legutóbbi driver frissítés óta csinálja... :(

Sziasztok!

Ma vettem egy GeForce GTS 450-es videókártyát, betettem a gépbe, rádugtam a 6pin-es csatlakozót, elindítottam a gépet, bejött a windows, viszont azóta a billenytíûzet és az egér használhatatlan... olyan, mint ha lefagyott volna. A windows felismeri a vedókártyár és kéri a drivert, tehát nem a rendszer fagyott le, csak a billentyûzet és az egér. Mindkettõ PS/2-es. Próbáltam USB-ssel is, de ugyanez a helyzet.

Erre tudtok valami megoldást?

Elõre is köszi!
Talán itt látszik is a kép (elõzõ hsz-hoz)
https://lh6.googleusercontent.com/-y43-mfjq5-o/T9rE1RU-UuI/AAAAAAAAGsE/qqHmCDrFICE/w1184-h667-k/de.jpg
Sziasztok! Nem tudom hova fordulhatnék elsõre ezzel, de abban tudna nekem segíteni valaki, mi tévõ legyek ha a gépem mostanában(4-5 napja)menet közben összeomlik, és a monitor képe a mellékelt módon összetörik? Erõs a gyanúm hogy a videokártya adta meg magát, ami abból a szempontból szerencsés, hogy még garis, de mielõtt hülyét csinálok magamból az üzletben ahol vettem, gondoltam megkérdezek olyat is, aki már látott ilyet. Köszi

codeck problémád lehet ,vagy pedig böngészõ plugin hiányzik

Gigabyte 970A-D3 I AMD Phenom II X4 925 3.2Ghz I Sapphire Radeon HD5750 1Gb GDDR5 I AMD 4Gb RAM 1600Mhz I Gigabyte Superb 460W I Windows 7 x64 I (TDU2 lekvarkaHUN)

Nem csak a notikban.Alapból a windows 7 is kihasználja a rendszermemóriát a videókártya javára.Ha jól tudom)).De ha nem így van,ne kövezzetek meg..

Gigabyte 970A-D3 I AMD Phenom II X4 925 3.2Ghz I Sapphire Radeon HD5750 1Gb GDDR5 I AMD 4Gb RAM 1600Mhz I Gigabyte Superb 460W I Windows 7 x64 I (TDU2 lekvarkaHUN)

Üdv
Hallottam hogy notikban meg lehet osztani a videókártya javára a rendszer memóriát. Tehát egy lehet "tuningolni" a videókártya memóriáját.
Mi igaz ebbõl? És ha igaz, akkor hogy lehet megcsinálni?
Kösz
Hali!
Lenne egy olyan problémám, hogy nemrég vettem egy Asus EAH5670 1Gb Gddr5-s videokártyát!
Berakás+ telepítés után egy darabig minden pöpec. Majd egyszer csak nekiáll csikózni random módba a monitor ( 1-10 cm-s fehér illetve néha színes kis pixel vastagságú random csíkokra gondolok ) Amikor nem csinálja ezt akkor a Youtubos videók alatt csinálja ezt! sehol máshol csak a böngészõbe a youtube videók ablakba ahol megy a videó.

Terhelés alatt a kártya normálisan mûködik, tehát 3d izzasztásnál ezek a problémák nem jönnek elõ!

Kicsit idegesítõ hogy végre megszûnt a TDR hiba átunna meg ez fogad ezzel a kártyával kapcsolatba...

Köszi szépen a segítséget, de még a sütõs módszer elõtt inkább elviszem a szervízbe, hátha néhány ezresbõl megjavítják, ha nem akkor kipróbálom.
Ezt és ezt olvasd át!
Annyi a lényeg, hogy teljesen lecsupaszítod a kártyát (leszedsz róla mindent, ami mozdítható), levakarod a hûtõpasztát (én még a matricákat is leszedtem) és rárakod 4 alufóliagolyóra. Én 200 fokon sütöttem 8 percig. Fontos, hogy villanysütõ legyen, mert ott pontosan be tudod állítani a hõfokot. Ha kész, akkor 1 órát hagyod állni, érdekes szaga lesz, majd utána visszakened a hûtõpasztát (pár száz forint tudsz venni egy kis adagot) és összeszereled úgy, ahogy volt.
Az sem árthat, ha szólsz egy ismerõsödnek, aki ért ezekhez a dolgokhoz, hogy legyen ott a biztonság kedvéért.
Nagyjából ennyi.
Garanciát nem vállalok rá, hogy mûködni fog, de nálam és 1-2 ismerõsnél már mûködött. Közben kezdj el gyûjteni egy új kártyára, mert csak néhány hónappal lehet eltolni a dolgot!
Lefuttattam amit írtál, kb 6 óra alatt 3 millió hibált talált, ezért nem is vártam meg a végét. Ezt a kisütést le tudnád írni hogy mûködik?
Memóriahiba, nálam is volt hasonló mostanában ugyan úgy 8800Gt-vel.
Ezt futtasd le! Ha talál hibát, akkor a memória szállt el. Nálam nem lehetett elindítani, de ilyenkor ki kell írni cd-re és bebootolni róla (erre van egy képfájl a vmtce mappában).
Ha van rá garancia, akkor vidd vissza, ha nincs, akkor, ha gondolod próbáld meg kisütni. 2 hónapja sütöttem meg a sajátomat és azóta tökéletesen mûködik, bár ez nem javítja meg véglegesen, elõbb-utóbb megint el fog romolni.
Hello!
Néhány napja elkezdett lefagyogatni a gépem, még ubuntu alatt is, és ma bootoláskor ezeket a képeket adta: http://imageshack.us/photo/my-images/820/fot638.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/543/fot639.jpg/
Szerintem ez videókártya probléma, de nem vagyok benne biztos.
Ha az, nem tudjátok van rá vmi megoldás?
A videókártyám Leadtek Nvidia 8800 GT.
Ja és integrált VGA-t Disable-zni, ha beraksz egy "külsõt" vagy beállítani, hogy ne az integráltra adja ki a jelet.
Értelemszerûen a kábelt is oda kell kötni :)
Jakuza-nak igaza van.Ha Bios frissítés elõtt ment, akkor lehet hogy ott van a gáz.

Jakuza001
A BIOS frissites elott, vagy utana nem volt kep ?

Szia!

Elegendõ a tápegységed hozzá?Mert ha mûködött,de leállt,akkor vagy meg lett terhelve (pl.játék) és felment a fogyasztása, amit a tápod nem bírt vagy túlmelegedés lehet még.Nézd meg, hogy mindenhol passzentosan csatlakozik-e.Táp(ok), PCIe foglalat,de azért nézd meg a DVI/VGA kábelt is, jól csatlakozik-e vagy nincs megtörve,stb.
Nézd meg a vga-d mûszaki adatait, mekkora tápot ajánlanak hozzá és inkább nagyobbat vegyél, mert ha sok eszköz van a gépben, azok is igényelnek a felvehetõ teljesítménybõl.

Sziasztok!
Egy Asrock P4vm890 alaplapom van és vettem bele egy Asus EAH 5450 silent VGA-t ami PCI-e foglalatos! Viszont egyszer egy óráig mûködött,aztán nem volt kép, újraindításkor a gép bekapcsol, de nincs jel a kártyáról! Bios lett frissítve 1.90-re, alaplapi memória elemet is kivettem és vissza! Integrált vga mûködik, de az új nem! A videokártya jó, haver gépében tökéletesen mûködik! Mi lehet a probléma?

Megoldottam, az egyik kábelt elfelejtettem bedugni <#banplz>

A két alsóba próbáltam, ekkor indításnál ezt írta ki
: You have not connected the power cable to your video card"

Van egy problémám. Most szereltettem fel a videókártyámra egy új ventillátort, de a a kábeljét nem tudom hogy hova kell dugni.
Ilyen venti van:

Kép

Az alaplapom:

kép

Mikor megjelent a Witcher2,nem indult el.ATI kártya volt benne,egy hozzáértõ ember feltette rá a dotNetFx35setup.exe és 11-5_xp32_dd_ccc_ocl.exe programmokat és utána szépen ment.
Most vettem egy NVidia gtx 550 1Gb kártyát,és a jelenség ugyanaz.
Mit lehet tenni? /A Kingdoms of Amalur Reckoning játékkal ugyanaz a jelenség/
http://www.kephost.com/view3.php?filename=eb9mq7jshvqec9gdskpt.png
Sziasztok!
Van egy kis problémám, feltételezem a videókártyával. Nem futnak úgy a játékok, ahogy kellene a gépigény alapján, akadoznak...és van ami el sem indul, csak egy fehér képernyõ. Nem igazán érdek a számítógépekhez. Az alábbi képen látszik, hogy valami nem stimmel. Remélem meg tudjátok mondani, hogy mi a gond és mit lehet ellene tenni. Elõre is köszönöm!

Nem mai gyerek már, lehet azért nincs hozzá driver!

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

sovatalevi
Nem :S

Kamion szív, kamion lélek, kamionos leszek amíg élek. http://neverwinter.picturepush.com/---Kicsim Szeretlek!--

Szia.

A win7 se talált hozzá drivert?

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

sovatalevi
Sziasztok.Az lenne a kerdesem,hogy Win7-alatt miert nem fut semmi jatek,nvidia fx 5200-as videokartyaval?Nem talaltam drivert sehol.

Kamion szív, kamion lélek, kamionos leszek amíg élek. http://neverwinter.picturepush.com/---Kicsim Szeretlek!--

Üdvözlet!
Van egy régi, agp-s inno3d 6600gt-m: 128mb ram, ddr3-as.
Az lenne a problémám, hogy amikor beraktam a foglalatba a kártyát, csatlakoztattam a plusz tápellátó kábelt és elinditottam a gépet. Nem adott képet a monitor, bekapcs után készenléti üzemmódba kapcsolt. Érzékelte, hogy a vga portba csatlakoztattam a kábelt, mert nem irta ki, hogy no video card. A gép nem sípolt. A kártya ventije mûködött.
Kívülrõl teljesen ép a kártya, letisztitottam az agp csatlakozót is, de nem szünt meg a hiba.
Javíthatatlan vagy van vmi ötletetek, mi lehet a gond?
A válaszokat elõre is köszi!

Jakuza001
Swiftshader.

Szerintem nem létezik ilyen megoldás. Ha felteszel fejlesztõi DirectX-et a gépre abban valahogy be lehet kapcsolni, hogy amit nem tud a VGA azt szoftverbõl csinálja, de ha nem cél a 0.5 képkockás sebesség másodpercenként, akkor felejtõs. Kéne helyette neked GF 6200A, vagy GF6600 AGP, esetleg Radeon 9550/9600 vagy 9500. Esetleg nagyobb, de elõbbieket használtban érthetõ okokból bagóért megkapod. Persze necces a hûtés mennyire van elhasználva.

RADEON 9200 pro SEC Family
és
RADEON 9200 pro Family
videokártyám van, amivel nem fut a League of legends. Ki írja, h a videokártyám nem támogatja a pixel shader 2.0-át. Tudom, h új videokártyát kéne vennem hozzá, de úgy tudom, hogy van valami program, amivel meglehet oldani, hogy elinduljon a játék, viszont valószínûleg akadni fog tõle. Ezt szeretném megpróbálni. Ha valaki tud ilyen programot, írja meg! Meg esetleg, hogy azt hogy kell beállítani, hogy mûködjön! Köszönöm!
Sziasztok!

Amivel problémám van egy 1 éves Geforce GTX 460 asus videokari,
a problémám az lenne hogy videó lejátszásakor apró pöttyök (fekete,fehér, színes)és csíkok villognak össze vissza a monitoron majd kb fél perc után kitisztul. Viszont játéknál (pl BF3, NFSrun , Skyrim) indításnál ugyanezek a pöttyök villognak majd mikor bent vagyok a játékba színes vonalak, csíkok cikáznak végig a képernyõ közepétõl indulva, amerre csak nézek. (játszhatatlanná téve az egészet)

-DX11 újra felrakva
-driver frissítés nincs ezzel használom már egy ideje GeForce 285.62 hiába rakom újra semmi változás.
-portalanítva van! (kivettem visszaraktam)
-integrált videokari nincs!
-kipróbáltam egy másik videokártyát azzal tiszta a kép a videoknál, visszatéve az említett kártyát ugyanúgy rossz.

HA BÁRMI ötlete van Nagyon megköszönöm!!!!!

még garancia van rá, viszont netrõl rendelve nekem kellene pestre utaztatni majd menni érte ami nem megoldható csak a végsõ esetben :S

ELÕRE IS KÖSZI!
sziasztok kedves forumozok szeretném kérdezni hd video szerkesztésre milyen video kártyát vegyek? köszi a választ. alaplap p5kpl-vm
@trololó

Üdv!
Nekem is volt egy Gigabyte 5750 azonban nekem pár óra használat után meghalt... Javaslom cseréld le Sapphire gyártóra, ez tökéletesen mûködik és van benne tuningpotenciál emellett a hûtése is jó, bár egy kicsit zajos...

@masssza

Üdv!
Annak a kártyának vége, meghalt, keress rá youtube-n, hogy 8800 repair. Majd meglátod mit tehetsz.
Sziasztok
barátomnak van egy s3 savage 4 vga kártyája amit találtunk neten drivert hozzá, valamiért nem kezeli a gépe, most raktuk neki ujra az xp-t de ez a driver hiányában nem használható
segítséget szeretnénk kérni
üdv hyper<#help><#eljen>
Van egy Nvidia GT8800 vga-m az a gondom, hogy ha a ki egészítõ táp csatit rá dugom akkor nem kapcsol be a gép ha le húzom akkor igen és megy rendesen. Másik vga lett próbálva megy rendesen. Alaplap Asus P5KPL, gigabit superb 460 táp. Mi lehet a gond ? Másik táppal lett próbálva úgy sem indul. Másik vga a lapomban megy rendesen .

Asus P5KPL,Intel E5200,2x1Gb RAM,Nvidia 8800GT,Maxtor 40 IDE +250 SATA2,Pioneer 111D

Sziasztok.
Lenne egy kérdésem venni szeretnék egy zotac gtx580-as vgat.
De a tápom gigabyte 550 superb!
AMD Phenom II X4 955 Black Edition processzorom van ez 125w eszik.
Szerintetek elég lenne a tápom?
Üdv!
Van egy Radeon HD 4570-es videókártyám.Windows 7-et használok és az a problémám, hogy a játékok tökéletesen futnak egy ideig, majd egyszercsak kb. 3 percig elkezdenek szaggatni és utána megint jó lesz. Windows XP alatt az volt a gond, hogy néhány elem fekete volt pl. a füst fekete négyzetekbõl állt és azok repültek fölfele + túlmelegedett a gépem. Gondolom a videókarim kezdi feladni.
Elõre is köszönöm a választ!
Ui: A videókártyám novemberben lett 2 éves.
Sziasztok!
Adott egy Radeon5750-es. Játék közben állandóan feketére vált a képernyõ. A hang az megy tovább, a kép fekete. Csak a restart segít a problémán. Ha viszont HDMI-n keresztül nézünk filmeket(full HD-ben), akkor semmi probléma nincs a kártyával. Valakinek tudna segíteni, hogy mi lehet a baj? A kártya 1 hetes(Gigabyte), és egy 4 magos Athlon proci, meg 4 GB DDR3-as RAM van mellette!
Köszönöm elõre is a segítséget!
sziasztok, a nevem tomsolo, de szólítsatok csak meleg sg-s moderátornak

egy mikulásnapi történetet szeretnék leírni nektek, sajnos csak ma tudok beszámolni az eseményekrõl, mert most tértem magamhoz. kaptam egy rendszerüzenetet itt az sg-n, hogy egy hatalmas mikuláspartira várnak. el is mentem a megadott helyre, törökszentmiklósra. gondoltam jó pofa ötlet, hogy egy miklós nevet tartalmazó településen lesz a mikulás buli. becsöngettem, egy 40es kopasz uriember nyitott ajtót, gondoltam õ lesz sedó, az sg-s fõmodi, a fõnököm, mivel sok jópofa történetet olvastam már róla, nehány jellemzõen buzis történetre pedig rá is rántottam. beinvitált, és annyit mondott: a többiek nem kapták meg a privát üzit, magunk leszünk mi ketten. már megijedtem, hogy nem fog análisan zaklatni, mint a többi történet szereplõjét, amikor azt mondta: én beöltözök mikulásnak te addig vetkõzz pucérra, és vedd fel ezt a krampusz szarvat, a seggedet meg tágítsad! nagyon megörültem, végre egy sedó féle seggbekúrásban lehet részem. megjött a kopasz állat mikulásnak öltözve, ám a puttonya nagyon szaglott. hát úr isten vagy 15 kiló szart hozott be a puttonyban, és rámparancsolt hogy fogyasszam el. féltem, ha nem teszem meg, akkor elmarad a seggbekuki. befaltam a szart, majd attila seggberakott, ezek után csak ma tértem magamhoz egy zetorban, és nagyon szarszagú volt a pofám, a seggem meg még mindig tág.

történt veletek már hasonló? 45345fgrtz
Üdv!

Nekem van egy Acer laptopom amiben van egy integrált HD 3000-es kártya és van egy Geforce GT 540M-es. Olyan problémám van, hogy jó pár játék a HD 3000-es kártyát ismeri fel elsõdleges kártyaként és emiatt alacsony a frame rate játék közben. Idõközben megtudtam, hogy a Nvidia vezérlõpultjában át lehet állítani minden egyes programnál, hogy melyik kártyát használja mikor elindítom az adott programot. Na most át is állítottam, hogy a játékoknál a GT 540M-et használja a játék, de még így is van egy két program (Shogun 2 TW, Sonic Generations) amik annak ellenére, hogy átállítottam az Nvidia vezérlõpultban a prioritást még mindig csak az integrált HD 3000-est használják futás közben.

Azt is kipróbáltam, hogy a Windows 7 eszközkezelõjében letiltottam az integrált kártyát, de olyankor meg sötét lett a kép és ki kellett kapcsolnom majd újra be. Azután elvileg már csak a GT 540M-et használta, de pl. amikor el akartam indítani a Shogun 2 TW-t akkor nem is töltötte be.

Ha esetleg tud vki abban segíteni, hogy hogyan lehetne ezt a problémát áthidalni bármilyen módon az írjon.