Videókártya probléma

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Üdv!
3 hónapja vettem Geforce ENGTS 450-es videókarit. Ha bekapcsolom a gépet véletlenszerû alkalmakkor az alaplap nevét hibásan írja ki (el van csíkozódva), BIOS-ban pedig katyvasz van. Ha így hagyom akkor magától elkezdi futtatni a Win helyreállítóját, persze sikertelenül.
Megnéztem egy lentebb linkelt programot, de semmi különöset nem írt, bár fogalmam sincs meddig kell futtatni. Valami ötlet?

Vádá
Lehet a tápod kicsi hozzá

Voodoo

sziasztok!
új videokártyám van xfx radeon hd 6790. amikor beillesztem az alaplapra és inditanám a gépet 4-et pityeg majd semmi végül 1-et és a monitor nem reagál. esetleg valaki tudna segíteni?
Sziasztok nekem egy Ati Radeon HD 3650-es em van és az illesztõprogram telepítésekor kiír egy hibát és nem tudok vele semmit kezdeni :"Record not find on MSI DB.Return error code is: = 0" valaki tudna nekem segíteni, hogy most mit tegyek?
hali!
idegesítõ probléma!!!
a hangszórókon keresztül hallatszik, ahogy húzom a csúszkát a lapon. ez még menne is, de COD alatt annyira hangos lesz, hogy megõrjít. olyan mint valami ventillátor hang, de ahogy mozgatom az egeret hol magasabb, hol mélyebb a hangja. ötlet? lehetséges ez a vga miatt vagy esetleg táp?

köszi elõre is..
Charly
Sziasztok!

Gondom lenne van egy ATI 4870-es videó kártyám szétesik a kép pixelesedik de egy idõ után ki írja hogy a grafikus softver leáll és újra indul eddig nem csinált ilyet legújabb driver van alatta köszi a segitséget.

Sziasztok!

Majdnem hasonló a problámám az elõttem szólóhoz. Úg gép, a mointor néha csak úgy kikapcsol netezés közben és kiírja, hogy no signal, még csak meg sem erõltetem holmi játékkal.
Leírom a rendszert:
CPU Type DualCore Intel Celeron, 2600 MHz
Motherboard ID DG41TY INTEL
Video Adapter Intel(R) G41 Express lapkakszlet - integrált
2 GB memória
Asus VW195 lcd monitor
Windows 7 ultimate op. rendszer.
System BIOS Date 11/26/09
Video BIOS Date 07/07/08
Video kodek-nak cinepakot, és inetl indeo-t ír.
Kb. két hetes a gép, ezért nem tudom, hogy az integrált kártyára gyanakodjak-e?
A monitor az elõzõ számítógépen simán ment sohasem volt ilyen gondom.
Sziasztok!
ATI Radeon HD 4830 series nevû videókártyám van és az a problémám, hogy hol játék közben, hol inditáskor kikapcsol a monitor és a videókártya pirossan kezd világitani,ja és eggyes játékoknál (Bioshock 2,fable 3,Cryostasis)szines kockák jelennek meg a képernyõn,és csak resettelni tudok!
én videókártya problémára gondolok,mert mióta ez a kártyám van azóta vannak ezek a problémák, illesztõdriver a legfrisebb.
Köszönöm a segitséget!
Bokafix2
Talán több infót nem ártott volna adni... milyen laptop milyen kari van benne stb... nem volt update ezt a gondot megelõzõleg?
Lehet eltérõ a verziója a driver-nek és a CCC-nek. Bár adatok hiányában csak találgatni lehet.

"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"

Bokafix2
Próbálj drivert frissíteni. Esetleg a játék felbontását igazítsd a Windows felbontásához, a képfrissítési frekvenciát ugyanígy... lehet a kari nem tudja átállítani a felbontást mikor visszalépsz a játékba, fõleg ha eltérõ képarányt is használsz.

uikka
pls help!

teddymac
Jó reggelt

Catalyst Control C. Command line mükõdése leállt hibaüzenettel indult ma reggel a laptop ,mi a hiba oka és mi a megoldás

Köszönöm a segítséget.

Teddy

Xbox 360 Gamertag: Rob3rt75

uikka
Sziasztok!
van egy ATI Radeon HD 5500 Series nevû videokártyám.
ÉS véglis az a probléma, hogy amikor Alt+Tab-ot használok vagy lerakom tálcára a játékot (pl CS1.6) akkor mikor visszanyitom fekete a képernyõ. Jön a hang meg hol világosabb, hol sötétebb a feketeség (vagyis dolgozik)
végül jön egy hibaüzenet a videokártyától.(tegnap kezdte)
+ 2-4 hónapos a videokártya
pls help <#worship>

Bokafix2
Kép alapján azt mondanám hogy drivert kell frissíteni, mert ez driver problémának tûnik. Sztem próbáld meg egy régebbi verzióra frissíteni, 1-el vagy 2-vel korábbi verzióra a mostaninál.

nameless1229
Lefuttattam a teszteket és mindegyik megfelelõ lett. Biztos ami biztos alapon lejjebb vettem a hardveres gyorsítást, de a probléma továbbra is fent áll. Mellesleg ez csak az egyik napról a másikra jelentkezett. :\

AsusP5N32-E Striker Extreme, IntelC2D [email protected],4GB RAM Leadtek WinFast PX7800 GTX TDH Extreme

Synchronous
Start menü/futtatás/dxdiag

Teszteld le a directX 3D-t... Normálisan mûködik? Esetleg vedd le a hangkártya hardveres gyorsítását ha teljes-re van állítva... lehet hogy a kártya nem bírja, mivel nem mai darab.

"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]

nameless1229
Sziasztok!
Olyan problémával küzdök, hogy amikor elindítok egy játékot, teljesen mindegy, hogy melyiket, ez a gyönyörûség fogad:
http://imagerz.com/QEEXWktvAwMGV1JMRQVR
Mi lehet ennek az oka? Egy 7800GTX dolgozik a gépben. Frissek a driverek is hozzá...

AsusP5N32-E Striker Extreme, IntelC2D [email protected],4GB RAM Leadtek WinFast PX7800 GTX TDH Extreme

Le kell tiltani az integrált kártyát a Bios-ban. Alapesetben mindig az integráltat használja.
A megjelenítés beállításaiban meg kell nézni hogy milyen használatra van beállítva a gép, ha alapértelmezetten van, állítsátok át több monitoros-ra.

Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.

sziasztok! haveromnak olyan problémája van, hogy vett egy asus A53SV-SX269V laptopot, amiben van egy integrált intel hd graphics 3000 grafikus vezérlõ, plusz egy nvidia gt 540m 1gb videókártya, és a gép az intel cuccot használja, nem az nvidiát, hogy lehetne belõni hogy azt használja csak. Illetve ha rákötjük hdmi kábellel nagyTV-re, akkor nem jeleníti meg a képet a TV, viszont a gép felismeri a kábelt. Elõre is köszi a segítséget!
Bokafix2
"Minimum 450W teljesítményû tápegység, 2db 6-tûs PCI csatlakozóval."

Ezt írják a kari rendszerkövetelményeinél... akkor elég kell hogy legyen.

H3LLBoY
Szevasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy Gainward GTX560 Golden Sample-hoz jó/elég-e egy Corsair CX600 V2 tápegység? A kártyának 2db 6-pines tápcsatlakozó kell az megvan a tápegységen, 600W meg remélem elég a kártyának.

Gigabyte Z68P-DS3, Intel Core i5 2320, Gigabyte GTX560 SOC 1GB, GeIL 8GB DDR3 1600MHz EVO Corsa, Western Digital 2TB

Ok,köszi a választ.A táp egy Chieftech 500-as.Nem volt újraindulás,sem kékhalál(remélem,így is marad).Azért tûnt fel ez a jelenség,mert elõtte nem csinálta.

extra sensory
Bekapcsolásnál felpöröghet, inkább az a gond ha üresjáratol a gép és akkor pörög, minden ok nélkül. De ha gond van sem biztos hogy a VGA rosszalkodik.
Ha instabil a táp és nem egyenletes az áramfelvétel akkor is be-be szokott pörögni a venti.
De emiatt sztem ne aggódj, max akkor ha indokolatlan újraindulás vagy fagyás történik.

Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick

Sziasztok.Az mitõl lehet,hogy az utóbbi kb. 1hétben elkezdte csinálni a Gigabyte 5850-esem(referencia),hogy mikor benyomom az indítógombot a gépen,egy pillanatra fölpörög a venti(talán 1 másodpercre),aztán visszaáll normál fordulatra.Régebben néha-néha elõfordult.Most viszont kb.90%-ban így indul.Ez mitõl lehet?És kell emiatt aggódni?

Az RS4xx chipsettõl fölfelé az integrált kártya mûködik akkor is ha van mellette VGA. Minden esetre érdemes átállítani, hogy a PCI-E kártyát keresse bekapcsoláskor.

Bokafix2
Tiltsd le az alaplapra integrált vackot... amiatt nem látja a vga-dat. Bios-ban kell disabled-re állítani az onboard device-nél.

Mangoo
Sziasztok! Kicseréltem teljesen a gépemet A-Z-ig! A videókártyával viszont gondom támadt.

The Game-o-Meter detects that your video card has 64 MB onboard video memory. You need to upgrade to a video card with at least 512 MB onboard video memory.

Az érintett videókártya: egy Gigabyte Radeon HD 6990 4GB GDDR5

Segítségeteket és ötleteiteket elõre is köszönöm!

AsRock 890FX Deluxe5 $ Gigabyte HD 6990 4GB DDR 5 $ AMD Phenom II X6 1100T Black Edition $ Corsair 12GB DDR3 2000MHz XMS3 Kit:3x4GB $ Corsair HX1000W $ Win7 Sp 1 x64

Sziasztok! Viodeókártyával lenne problémám!
Ma betettem az új VGA-mat a gépbe (Ati Readon HD 4650) felteszem a programokat... Minden okés. Bemegyek játékba (ebben az esetben Battlefield 2) és mondom kipróbálom max grafikán, ezzel a kártyával megtehetem, hisz bírja. NA DE! Felmentem egy pályára és a kép szétfolyik, villog, csíkok minden fele (nem akadozott a játék).... Visszavettem ultra low-ra és ugyan az a jelenség. Nem tudjátok mit kell beállítani?

Operációs rendszerem Windows XP.
Catalyst verzió 11.7

Megoldható valahogy? :/
NEXUS6
Szellõzik rendesen? Az egy dolog, hogy Vapor-x, de ha csak a házba fújja a füstöt a nem olyan Yo.

Amúgy az én gépem is rendszeresen kékhalálozik, de más azt mondja, hogy az alaplapi hangcsip miatt, asszenm Realtek. Szintén fõleg netezés közben.
Lusta voltam berakni az Audigit egyelõre, hogy leteszteljem.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Sziasztok! Vettem használtan egy Sapphire Radeon HD5750-es 1Gb DDR5-ös vapor-x videókártyát. Az eladó esküszik rá, hogy nincsen semmi baja(nem akarja visszaadni az árát csak ha nála is rossz) viszont nálam a interneten videó nézés közben elkezdett csikozni a kép és lefagyott utána meg két kék halál majd driver frissítés utána még volt kék halál és ujra indulások ekkor kivettem. Játékok közben elvileg nem volt vele semmi probléma bár nem sokat futott. De a Crysis 2 max grafikán elment gond nélkül. SÜRGÕSEN kérem a hasznos tanácsokat tényleg nagyon fontos lenne. A gépem 3-4 éves akkor közép katnak számított. Kös
bajgunar
Másik OP-al próbáltad? Ha ott is ilyeneket ír, akkor valami gyíkja mégis van a vga-nak.
A hozzáértõ haverod sem tud segíteni?
Vagy másik gépben kipróbáltad? Több ötletem nincs. Sry
tejlesen mindegy mit csinálok mindig hibaüzenetet ír ki, hogy nem tudta teleoíteni...stb, meg hogy próbálja standard...stb. írja már le valaki normálisan hogy mit kell tenni, mert idegesítõ, láttam sokan találkoztak ezzel a problémával, de megoldást még nem találtam. köszönöm elõre is
Sziasztok! a videókártyám fogta magát és magátol megjavult, mer megijedt a másiktól, meg a hozzáértõ haveromtól, de most megint elromlott, tettem bele egy ati readon 9550 karit, ezzel jó, nem csikos kockás a képernyõ, de driver telepítésnél azt írja ki hogy a telepítõ nem tudta telepíteni a telepítõmotort, az osztály nincs regisztrálva". ilyenkor mivan?
Még egy kicsit "szórakozgattam" a problémával és rájöttem hogy csak akkor produkálja ezt a hibát ha 1920*1080-as felbontást használok, ha eggyel lejjebb veszem minden ok, csak az a baj hogy a monitoromhoz (LG E2240) az 1920as felbontás a jó, a windows automatikusan azt is írja ajánlottnak mert a többin nem olyan szép a megjelenítés. Ez segít esetleg a probléma leszûkítésében? Még mindig valószínû hogy hardveres eredetû a probléma?
Komplett gépet vettem. Mondjuk eddig mindig külön-külön szereztem be az alkatrészeket az eddigi gépeimbe, de ez a konfig tartalmazta azokat a dolgokat amiket akartam, 3 év garancia van rá és még jó árban is volt. Tudom hogy a legegyszerûbb az lenne ha visszavinném, csak õszintén szólva nem sok kedvem van hozzá mert benntartják kitudja meddig és ha esetleg kiderül hogy mondjuk csak driverkompatibilitási hiba vagy hogy a win7 szarakodik akkor 2 hétig gép nélkül voltam és nem csinálnak vele semmit. Azt elfogadom hogy kivédhetetlen mivel a tömeggyártás korát éljük hogy a gyárból kijön "1-2" hibás darab, de azért elvárná az ember ha komplett gépet vesz hogy azt ne csak összerakják és "jó" áron eladják hanem hogy esetleg nézzék meg hogy mûködik e megfelelõen... de lehet hogy rosszul gondolom... Profit mindenek felett ugye...
A memóriás kálváriát teljes mértékben átérzem, velem is megesett hasonló, ráadásul akkor még egy kis faluban laktam 40km-re az üzlettõl ahol vettem a memóriát, kb. 2x-3x megjártam az utat:D
bajgunar
Ha meg garis, ne szenvedj vele. Kapásból vissza kell vinni.
Egybe konfigot vettél? Vagy összerakattad, raktad?
Én is, anno mikor alanti ram-ot vettem, 2x cseréltettem.
Hazahoztam, összeraktam a gépet. Fagyott. memtest hibát írt. Már vittem is vissza. Kicserélték, hazahoztam, megint fagyott. Memtest újra hibát írt. Vissza a boltba. Cserélték megint. 3.jára már hibátlan mem-et kaptam. :D Végre. Erre most meg nem tudom húzni a procit.
Bevittem megint, h nézzék meg miért nem lehet húzni. Ennyit bír. :S PFf
PC tuning topicba leírtam mi van vele. Am stabil a gép így! És hibátlan.
Mindenképp lefuttatom a teszteket ha az ok lenne akkor pedig megpróbálkozom windows xp-vel, ha ott is gáz akkor visszaviszem a gépet. Köszi
bajgunar
Háát el kell hogy keserítselek, de az a kacsa hápogó hang, az sajnos hibát jelez!
Próbálj meg egy kimondott tesztet futtatni!
Vagy a CPU-t, vagy csak a GPU-t, vagy csak a VRAM-ot! Ne komplett tesztet futtass. Ha 3-4 órán át nem szólal meg a kacsa, és nem ír error cheksum v vmi hasonlót, akkor nincs hiba a gépedben. De amint hápog a kacsa, valami hibázott. Alap órajeleken járasd a procidat és a vgat is ha lehet. Legyen fennt a legfrissebb direcx, és vga driver is.
Ez nem rossz jel.

guru55:
Próbáld meg, ha tudod másik vga-val! Ha ott is ua, akkor máshol kell keresni a hibát.
Vagy tegyél fel másik OP-ot.
De egész nyugodtan futtathatod te is ezt a progit. Ellenõrizd külön a GPU-t és a VRAM-ot is. De tesztelheted Prime95-el a cpu-ram stabilitását is. Ha valameik hibát ír, akkor valami hibázik!
Eszközkezelõben 6000-et fogsz látni. De inkább Aida-val, vagy GPUZ-vel nézd meg. Az a tutit foglya írni.
Elindítottam a perestroika programot, pár perc után a brekegõ hangot hallottam, és kaptam 5 képet, valami diagrammal. ez hibát jelent esetleg? vagy mire gyanakodjak? köszönöm a válaszokat mégegyszer.
a takarítás egyenlõre nem segített, most megy a memóriateszt. a ram és a proci hibáját hogy kell keresni? ha nem talál hibát a perestroika?
A pár kommenttel ezelõtti kérdésemhez ezekszerint senkinek semmi ötlete... Elég frusztráló mert nem tudom hogy ez csak valami driverhiba vagy hogy a videókártyáé esetleg valami egészen más, annyira nem volt olcsó a gép hogy ez az "apróság" hidegen hagyjon.
bajgunar
Vagy próbáld másik test metódust.
cpu-t, vagy mix-et. ue-el.
bajgunar
Told rá ezt a tesztet, memóriát teszteld, ha hibázik elõbbutóbb kiírja.
Akkor a vga-nak annyi. Mondjuk már nem egy mai darab :D
Ha 4-5 órán át megy, és nem ír hibát, akkor más a ludas.
Igen, Nvidia geforce 7600 gs
bajgunar
Háát volt már rá példa, hogy pl ram-ot kipucoltam, megcseréltem (hiába ua) és megjavult.
Jó a memtest86+ is, igaz az csak a RAM-ot teszteli.
Ez a progi a VRAM-ot teszteli! De csak nVidia kariknál.
De tudja a gpu-t is tesztelni, hogy hibázik -e.
OCCT Perestroïka 3.1.0
Futtasd ezt, ha ez hibát ír, akkor a vga a rossz.
nvidia kari am.?
Köszönöm a választ! jelenleg a memtest programot használom, elég lassan dolgozik, még hibát nem talált, aztán kipucolom a gépet fizikailag. ezekszerint van rá esély hogy a takarítás megoldja a problémát, és a drivertelepítés után nem fagy le?! meglátjuk majd. te melyik vga tesztelõ progit ajánlanád?
bajgunar
Próbáld meg másik vga-val.
Nem biztos, de ilyen jelenségeknél (90%) a vga memória adja meg magát!
Ha a másik vga-ra felmegy a driver, és nem "kockás" a kép, akkor a vga a ludas.
Kipróbálhatsz egy totál gép takarítást! VGA-t is kipucolhatod, és a csatoló felületet is lemoshatod és kifújhatod. Memóriákat is kiveheted, áttakaríthatod.
Ha a másik vga-val jól megy, akkor ha lehetõséged van, nézd meg másik gépben a "hibás" vga-t. Ha ott is szemetel, akkor bizony kuka.
De megpróbálhatsz futtatni vga memória tesztelõ progikat is.
Azok kiírják, ha a vga-n hibás a memória.
De ha nem, akkor mehet tovább a keresgélés.
RAM, proci stb... elõbbutóbb kibukik.
Sziasztok! Megoldást keresek egy problémámra. egy ideje videókártya driver nélkül tudom csak használni a gépemet, vagy csökkentett módban, mert driver telepítéskor összeomlik a rendszer, vagyis lefagy, aztán vagy vissza kell állítanom a rendszert, vagy ujratelepíteni a vindowst, sajnos egyik se oldotta meg a problémámat, már bekapcsoláskor halvány pici kockák, és mintázatok vannak a monitoron, és bekapcsolás után is pici ismétlõdõ kocka mintázatok vannak jelen. gondolom összefüggésben lehet a videókártya problémájával. víruskeresés se oldotta meg. egyik naprol a másikra kezdõdött a probléma, már több mint egy hónapja, próbáltam kipucolni a gépet a porcicáktól, de az sem segített. mit javasoltok, próbáljam meg másik videókártyával esetleg?
.
Még annyi kiegészítés hogy az normális hogy a Win7 eszközkezelõjében amd radeon 6000 series-ként látszik a kártya és nem a pontos típus jelenik meg?