Videókártya probléma
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A következõ problémával fordulok hozzátok: nemrég vettem egy új gépet amd radeon hd 6750 1024mb videókártyával. Ha filmet nézek, vagy a játékok intrójában ill. átvezetõ videóinál és pl. internetezés közben a weboldalak "gyors" görgetésénél a képernyõ széleinél színes "villogó" csíkók jelennek meg és mintha a széleknél szétcsúszna a kép. Érdekes hogy játék közben ez abszolút nem jelentkezik. Ha csak a videóknál lenne gondolnám hogy esetleg valami kodek hiba, ami aggaszt az az, hogy mint írtam akár internetezés közben is elõfordul. Windows 7 SP1 x64 oprendszert használok és próbáltam a legfrissebb és régebbi videókártya drivert. Próbáltam a windowsban az aero felület kikapcsolását(olvastam hogy az is tud érdekes dolgokat mûvelni) de nem segített. Mi lehet a gáz? Egyáltalán videókártya probléma ez vagy mi lehet a baj? Elõre is köszi a segítséget.
Mert nekem 1 msi K9N6PGM2_v2-es alaplapom van,ami az eladó szerint kompatibilis a kártyával.Nekem mégse mûködik megfelelõen!
a hiba:gép indításnál lefagy,2-3 szor kell indítani,és akkor talán el indul.A hibaüzenet:az "AMD Driver nem érzékelte az illesztõ programot,ezért le állt,majd helyre állt"!
Ha van aki tud segíteni tegye meg.köszi.sûrgös lenne!!
Most vettem egy eah 5770 -es videó karit mûködik tehát bejön a windows viszont nem ismeri fel annak ami , ezzel azt akarom mondani hogy egy 16 megás vga-nak ismeri fel . Ilyenkor mi a teendõ ?
Nem tudjátok mi lehet a gáz a 8800GT-mel? Kb egy 10 perc játék után lép fel a hiba, elõször "összekeverednek" a textúrák, tehát pl a földre kerül a fa, meg hasonlók, aztán 1 percig még megy is így, de utána lefagy az egész. Azóta vettem egy nagyon gyenge ideiglenes kártyát, azzal nem jelentkezik a hiba. Eddig ahogy utána jártam úgy tûnik videómemória hiba, de emiatt egyik nap visszaraktam egy kis idõre a karit, és lefuttattam egy vidmem tesztelõ progit (Video Memory Stress Test ), annál azt írta nincs hiba.
köszi
Alaplapom GA-M52S-S3P
Várom válaszod..
Köszönöm elõre is!
MSI GTX 560 TI frozen2 oc vga kártyát vettem a 4 magos és 4 gigás konfigomhoz.
Aza gondom, hogy a játékok: p: a gta4 from liberty city sem megy gyorsabban mint az
MSI 9800GTX+ -al s a 3dmark06 azaz a 2006-os is csak 1000 ponttal ad az új kártyámnak többet.
a 3dmark-on 2006-on a 9800GTX+ 12342 pont
és az MSI GTX 560 TI frozen2 oc 13229
Valaki tudna segíteni ez miért van? Mert tesztprogramok tömkelegével teszteltem le a kártyát s semmi baja sincs. Illetve van, hogy semmivel sem gyorsabb egy 2009-es kártyánál???????
Erre varrjon gombot nekem valaki!
Megköszönném a segítséget!
Vettem egy Acer laptop-ot, Geforce GT 240M Cuda - s kártyával, már próbáltam 4-5 drivert is felrakni de minden játékban a karakterekbõl vonalak szóródnak. ????
Nagyon megköszönök minden segitséget
van egy 9800gx2 kártyám az a problémám hogy szétszedtem újra pasztáztam és azóta nem mûködik a két csatlakozó zölden világít rendesen venti pörög régebben is megtettem ugyanezt semmi probléma nem volt,és most csak alaplapiról használom eszközkezelõbe eddig 2db 9800gx2 t írt most csak egyet nagyon hálás lennék ha valaki tudna segíteni :)
elõször apósom gépe elkezdte hogy kikapcs monitort kész aztán elhoztam a gépet bele raktam az én gépembe a vidi karit azz az én gépembe megy...más gépébe is megy de abba nem ...szerintem alaplap
következõ történ aztán bele raktam az apósom gépébõl a procit a tesóm gépébe és aztán az se kapcsolt és ugyan ugy világít a kis piros égõ a vidi karin de mind a kettõn és már egyik se kapcsol..be...csak ventik pörögnek fel??:Smi a retek van
Amikor elindítom a gépet egyet hosszan majd kettõ rövidet csipog(Ez videokártya probléma biosz jelzés szerin)aztán nem csinál semmit a gép,ha megnyomom a reset gombot akkor meg indul normálisan egy rövid csippanással.
Biztos,hogy a videokártyával van valami,mert másik kártyával mindig indul rendesen.
Ne torzítsuk gyermekeinket idõ elõtt parányi felnõttekké. Hagyjuk õket gyermeknek, maguknak lenniök. Emberré, magukká nyílniok.
Ez tipikusan video-memória hiba. Ha szerencséd van csak poros valamelyik alkatrész. Ha eddig nem tetted meg idõszerû belülrõl is megtekintened a géped, a várható kártya csere miatt elõbb utóbb úgy is meg kell tenned.
Még egy próbát megér, hogy alaposan kipucolod a házat, alaplapot, kártyát fõleg. Hacsak a porcicák játszottak veled, akkor egyelõre megúsztad.
Sorry.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Ha igen, akkor valszeg az AGP driver (GART driver) kimaradt a telepítéskor, szerintem.
Segítséget szeretnék kérni! Játék elindításakor a képernyõ fekete lesz és úgy is marad. Egy idõ után az egér elõtûnik, továbbá megy a zene, innen tudom, hogy amúgy normálisan betölt a játék. Eddig ment a gépen, csak újra kellett telepíteni és azóta nem. Frissítettem az atit és a directx-et is, amit másik fórumon tanácsoltak, de nem oldódott meg a probléma.Van ötlete valakinek?
Valami ötlet?<#confused>#confused>
Gabnai.
Kicseréltem a gépemben a vga-t,elsõ próbálkozásra egy komolyabb játékkal kb 10 perc után magától leállt az egész.Gyenge lehet hozzá a tápegység?
A processzor amd athlon 64x2 6000+,az új kártya nvidia geforce gts 450,512mb-os,2gb ram,500gb hdd,win xp van a gépen,a táp 400w-os,nem tudom pontosan milyen márkájú,de az tuti hogy a gagyibbak közül való.ezelõtt hd3650 es vga volt benne,512 mb-os szintén.
szoftveres gondom van, 7300 GS-em van, most csináltam egy windows ujratelepitést, xp sp3 van fenn, leszedtem a legfrissebb drivert és minden klappolt, ujrainditottam a gépet és szép volt minden
egy orával késöbb megint ujrainditottam mert frissitettem az iexplorert, és most nem hajlando a monitorom default 1440x900-as felbontását használni, se nvidia control panelben, se sehol nem tudom beállitani, vagyis nagy nehezen sikerült nvidia control panelben, de akkor csak 16 biten akar menni... feltettem a 258-as whql drivert, az se jo... mi a fenét tudok csinálni? elegem van, hogy fél 3kor is ezzel szopok :( samsung 943 nw monitorom van amugy
ide is beirtam, mert leformáztam a gépet és jo lett, aztán másik drivert használtam de ma megint ugyanaz fogadott, nvidia control panelben beállitottam a 32 bites 1440x900 felbontást, most meg "lelog" a képernyöröl... nem tudom, mi a gond :S 16 biten tökéletesen müködik
ha tud segitsen valaki, igy használhatatlan a gépem : /
de am az nem lehet,hogy az alaplap és a videókártya nem passzol:S
v esetleg külön-külön hibás vmelyik :S
Most egy NVIDIA GeForce 7300 GT-m (256MB-al) van és az lenne a problémám hogy játékoknál az a nagy hiba hogy úgymond kinyúlnak dolgok és emiatt nem lehet semmit se látni.Legújabb meghajtó progi és akármilyen beállítást próbáltam (akár játékon belül akár az nvidia kontrollpaneljén) semmit nem javult.
A segítségeket köszönöm.
Össze vissza kinézõ 3D objektumok (csíkok robbannak ki belõlük), de windóz OK, az meg inkább GPU hiba.
Hardveres ok mindkettõ, de nagyon ajánlott a gép portalanítása elsõ lépcsõben, mert a sima por is tud ilyet mûvelni a géppel.
Amúgy pl a hangkártya porosodása is okoz véletlenszerû fagyásokat, fõleg játékoknál, amirõl az ember lehet, hogy azt gondolja, hogy a grafkártya kezd meghülyülni, pedig nem. Csak poros a hangkari.
Játék alatt a játékok tele vannak vonalakkal :S rem vki tud segíteni :)
Lécci segítsetek,nagyon megköszönném.:)
Lenne egy kis problémám, ha esetleg valaki tud rá valamit azt meg köszönném:
Az egy hónapja vásárolt: Sapphire Radeon HD 5770 Vapor-X grafikus kártyával az elejétõl fogva a következõ problémák jelentkeztek:
Windows xp operációs rendszer alatt:
- windows betöltésnél a kép fele elcsúszik és bekockásodik, ezt követõ újraindításkor vagy kék képernyõ „ati2dvag.dll hiba ami lehet driveres vagy hardweres is” vagy tökéletesen mûködik. Már több ati drivert is felraktam, de a probléma fennmaradt. Normál indulás esetén minden 3D alkalmazás tökéletesen mûködik.
Windows 7 operációs rendszer alatt:
- windows betöltésnél vagy tökéletesen mûködik, vagy megjelenik a kék képernyõ, majd újraindul a rendszer, szintén több ati drivert is felraktam, de a probléma fennmaradt. Normál indulás esetén minden 3D alkalmazás tökéletesen mûködik, kivéve különféle flas videoknál fekete képernyõ illetve fagyás tapasztalható.
Köszi.
Más témába írtam már de ott nem jártam sikerrel.
Elõzõ nap telepítettem új ATI CCC-t és Directx9c-t a 2010júliusit. Azóta viszont a Media Player HC-val nem tudok filmet nézni mert szétesett képet kapok és a Google Earth is ugyanezt produkálja DirectX módban. A játékok mûködnek kifogástalanul, sokszor szétesett kép helyett pl. azokból kapok képet a MPHC-ban.
Tud erre valaki megoldást? DirectX-et már telepítettem újra.
XP SP3 van ATI4730-cal, elõre is köszönöm!
Aztali gép : AMD Athlon x64 X2 5600+ 4gb ram Gainward 9800GT 512mb Chieftek 550w táp Notebook : 1.86GHz Dual-Core T2130 1MB L2, 2048MB DDR-II (667MHz) 160GB SATA ATI X2300 128MB (384MB)
Nekem sz a problémám, hogy a youtube videók "szétesnek", szétcsúsznak. Ezt úgy kell érteni, hogy csíkokra szakad és a csíkok egymáshoz képest késnek. Ezt régebben is csinálta de akkor csak alul egy csík "vált le". Az is idegesítõ volt, de mostmár sok csík van össze vissza a videón és gyakorlatilag nézhetetlen. Olyan, mint amikor egy játékban nincs bekapcsolva a V'Sync. Lehet, hogy azért van mert nem bírja a videókártya? A kártya típusa: ATI Radeon HD 3800 Series. A monitorom egy fullHD-s LG. Játékoknál már alap, hogy lejjebb veszem a felbontást különben fél óra után lefagy és az majdnem biztos, hogy a videókártya miatt van. Segítsetek légyszi! Lehet, hogy új kártyát kell vennem? <#szomoru1>#szomoru1>
A múlthéten egyszer már elõjött, hogy komolyabb játékoknál kezdtek felrobbanni az objektumok, mindenfelé ugráló csíkok kezdtek szétszaladni. A hûtés nem lehetett gond, talán ha 70 fokig ment fel a hõmérséklet, ezt egy Rad HD 3800-nak bírnia kell.
2-3X azonban a procinak már melege lett hasonló hõmérsékleten, aminek fagyások lettek az eredménye.
A helyzet komolyodott. A kániukulára való tekintettel új venti került extrában a proci hûtõborda mögé, amitõl a fagyások megszûntek. Csak épp kezdtek súlyosbodni ezek a grafikai problémák.
Már komolyan kezdtem keresztet vetni a vidkarira. Mindennel próbálkoztam, gyorsan kipucultam a házat, újrainstalláltam a windózt. De a probléma megmaradt.
Gondoltam, sokat már nem veszíthetek, ezért mielõtt kukába hajítanám a karit gondoltam még egyszer alaposan totálisan kipucolom a gépet.
Na mivel õt macskával élek egy fedél alatt gondolhatjátok miket találtam az alaplap mögött, meg a tápegység házában. Nem porcicák, hanem portigrisek, és porjaguárok hada támadta a gépemet folyamatosan suttyomban hátulról!:)))
Aztán amikor újra összepakoltam, hát a gép úgy gondolta, hogy meghálálja a törõdést és a felrobbanó objekteknek immár híre hamva sincs.
Tanulság: ha súlyos környezetben élsz bizony néhány havonta alaposan át kell nézni, kipucolni a gépet, pláne ha tele pakoltad ventikkel a hûtés miatt.
<#awink>#awink>
kiváncsi vagyok hogy mi lehet a probléma akkor ha minden játéknál vagy nem indul el vagy sok kis kocka van a képben egyépként minden mûködik jól
kaptam egy xfx hd5670es videókártyát aminek a csatlakozója pci-e 2.1
az alaplapomon viszont csak 2.0 van.(gigabyte Ep41-UD3L)
belerakhatom és mûködni fog vagy hogy van a kettõ között a különbség, mennyi egy 2.1es csatival ellátott alaplap?
élõre is kösz a segítséget
Nekem olyan problémám lenne, hogy némely játékoknál pár perc játék utána a monitor elfeketedik, nem kap jelet. Legutóbb viszont már nem csak játékoknál jelentkezett ez, hanem mikor csak simám a Windows-ban tevékenykedtem. Az utóbbi probléma megoldódott: a videókártya ventillátora belassult, meg-meg akadt, sokszor teljesen leállt, a kártya pedig felmelegedett. Ez sikerült orvosolni alternatív megoldással, viszont a korábbi probléma még mindig megoldásra vár.
A videókártya hõmérséklete már nem magas, legfrissebb driverek letöltve, próbáltam registry cleanert, meg 1-2 segédprogramot semmi sem használt.
A legérdekesebb talán az, hogy nem csak a nagy gépigényû játékoknál csinálja ezt. (pl. Star Wars Force Unleashed-nál csak akkor csinálja ha sokáig a menüben "ácsorgok", egyébként semmi probléma, viszont az Age of Empires 3-nál pár perc utána "feketedés")
Külföldi oldalak a hõmérsékletet írják, de mint fent említettem az nem lehet probléma.
Egy NVIDIA GeForce 9600 GT (512 MB) van szó.
Sajnos annyira nem vagyok benne a témában, ezért a segítségeteket kérném.
Elõre is köszi!
Az alábbi képernyõ fogadott miután játék közben kifagyott a gép (bezöldült a kép) és resetet nyomtam...már a biosban is szétvan esve a kép, gondolom a kártya ment tropára...eldobós szerintetek???
Választ elõre is köszi.
monitor
Asus P5W DH Deluxe alaplap, Core Duo E6300 proci, 2 GB Geil Ram, Geforce 7950GT vidkari...
Erre a képre amit elõtte raktam fel tud valaki valami okosat mondani??
vajn egy sapphire ati radeon hd3650 512mb ddr2-es agp-s videókarim és 3D-s program (játék) futatása közben ezt írja ki ami a képen van.
Szal kérek midenkit hogy ha tudja a hiba okát vagy kérdése van esetleg még hogy megtudja mi a baj csak írjon.
Elõre köszönöm.
http://imagerz.com/QFdCD18EVlQ
Olyan problémám van, hogy elkezdek játszani. Kb. 2-3 perc és elkezd szaggatni a játék. )9800 gt-m van. Teljesen mind1 hogy Tom Clancy's Splinter Cell Conviction vagy WOW. Ugyanúgy neki áll szaggatni. Mi lehet a gond? Ebben a problémában kellene segítség.