Videókártya probléma
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
szedd le a vga drivert teljesen, és próbálj meg 1-2-vel korábbi verziót.
Apunak mindig igaza van! Most is.
Ezt úgy csúfolják hogy: Cold Boot issue így keress rá😊
Apunak mindig igaza van! Most is.
Vagy valamit be kellene állítanom valahol? A kártyám GF9800GT.
Nekem elég furcsa hibám van. Hosszú idõ után bekapcsolom a gépet akkor a MONITOR /Samsung 2333HD/ nem érzékeli hogy bekapcsolt a gép, a videókártya /Sapphire Radeon 4890 1GB Vapor-X// ventillátorai felzúgnak, és nincs kép. DE a hangfalakból hallom, hogy bejelentkezik a windows7. Majd amint kikapcsolom fõkapcsolóvál és szinte ujra be /kb 1mp eltérés// rögtön halkan minden gond nélkül képpel mindennel elindul. Ezen kivül más mûködésbeli hibát egyáltalán nem érzékeltem semmien téren. ALant látható a konfig, a gépet augusztus végén vettem monitorral együtt, és gyak elsõ nap összeraktuk, és a második nap már ezzel fogadott... Elképzelhetõ hogy a Windows 7 hibája?
És ezt mindig megcsinálja. Mi lehet a gond ?? a gépem alább látható sima VGA kábellel van a monitorra kötve. Elképzelhetõ esetleg hogy HDMI-vel kéne ?
Köszönöm a választ.
Ez ketyeg a szobámban: Asus P5Q SE,Intel Core Quad 9550 Sapphire Radeon 4890 Vapor-X Kingston HyperX2x2048 1066MHZ Illetve egy Samsung 2333HD monitor és egy Xbox 360 és egy PS3
Harlan fekete hattyúnak nevezte Almát... valaminek, ami definíció alapján nem létezhetne, de mégis van.
ASRock 960GM-VGS3 FX , AMD FX(tm)-4300 Quad-Core Processor, Kingstone DDR3 1600mhz 4GB, 1TB Samsung SATA2, ASUS HD 6670 Series
ASRock 960GM-VGS3 FX , AMD FX(tm)-4300 Quad-Core Processor, Kingstone DDR3 1600mhz 4GB, 1TB Samsung SATA2, ASUS HD 6670 Series
De ha a két új alkatrész közül kéne választani, inkább az alaplap... (Pl. kontakthibás a PCI-Express slot).
Mi lehet a gond?
Régebben XP alatt nekem is csinálta ezt az Ati kártyám, de szerencsére nem túl gyakran.
Driver frissítés minden esetre nem árthat.
(Vagy épp valami régebbi stabilra visszatérni???)
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Van egy HD 4870 videókártyám, játék közben lefagy pár másodpercre, és bejön a VPU hibajelentõ ablak, hogy restartolta a grafikus proceszort mert ........ . A kártya nem poros, kb 70-80 fokos.Tud valaki erre megoldást?
#705: hajjajjj atik akár 100-110et is bírnak <#idiota>#idiota>
All hail the double x!
Az újabb karik még 70-80 fok körül is stabilan dolgoznak.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
A segítséget elõre is köszönöm.
GIGABYTE GA-MA785GT-UD3H, Phenom II 925, KINGMAX 2x2Gb+1x4Gb DDR3 1333Mhz, GIGABYTE GV-R577UD-1GD 1GB DDR5, Seagate 500GB+Samu 500Gb, CHIEFTEC CTG-500-80PB 500W, Thermaltake V3 BE, Benq G2220HDA
Asus P5K PRO, C2D E4500 2,2GHz, Corsair Dominator 2x1GB, Galaxy 8800GT 512MB, Samsung 250GB, Asus 1608 DVDRW, Deer 500W PSU, Zalmam MFC2, Logitech G15+G5,
segítség kellene...
vettem egy gigabyte 9800 gt-t. a giga oldalán a memoris sebességet 1800-ra írják, viszont a gépen (gamer hud, gpu-z) 900-on mutatja. valaki esetleg tudja miért. gáz amit hoztam vagy ez normális?
z
Hát, jah, erre gondoltam én is, de honnan szedjek még egy ugyan olyan karit... 😞
Ami van egy ati x800xl, de azon meg nem mén a crysis... Vagy ha szintén leterhelném fullra, mint a 8800gt-t?
Bár, mivel asszem csak 4x pcie-t tud, a gépem csak röhögne rajta, és simán kiszolgálná...
Vagy a régi gépembe betenném ezt? Azzal meg nem tudnám rendesen kihajtani, hogy ott is fagyjon...vagy rosszul gondolkodom?
Ehh...
Mindenesetre köszönöm a segítséget!
Ha van még ötleted, esetleg másnak, osszátok meg velem plz!
Asus P5K PRO, C2D E4500 2,2GHz, Corsair Dominator 2x1GB, Galaxy 8800GT 512MB, Samsung 250GB, Asus 1608 DVDRW, Deer 500W PSU, Zalmam MFC2, Logitech G15+G5,
Nagyritkán, újraindulás után kiírja, h. a rendszer súlyos hiba után állt helyre. A hibajelentésben pedig az nvidia driverre hivatkozik. Mondjuk érdekes, mert próbáltam régebbi (178.24, 186.18, 190.38, XG )driverekkel is, és ugyanezzel száll el.
Por nálam nem lehet, hisz ki van takarítva, a kártyát is megfújtam minden irányból.
Nekem pl, mindíg a hangkártya driverét írta. És akkor tudtam, hogy túl poros. Kivesz, kiporol és megint pár hónap nyugi volt.
Rivatunerrel visszavettem 10%-al a frekvenciákat (gpu, shader, memória).
Természetesen ez sem segített.
Az automatikus frissítés be van kapcsolva, szóval az összes letöltött javítás fent van.
Olyan kínom lenne, hogy 3D-s játék (pl Crysis, Far Cry 2, Crysis Warhead) közben teljesen véletlenszerûen lefagyogat a gépem.
Pillanatra kékhalál és egybõl újraindulás.
A hõmérsékletek rendben vannak, egy Zalman MFC2 ventiszabályzóval játék közben GPU max55, CPU max 45 fokos, a ház belsejében 32fokot mér.
A lépések, amikkel próbálkoztam eddig:
-Biosban minden gyári frekvenciára és feszültségértékre állítottam vissza
(kivéve a memóriát, aminek a gyártó szerinti értéket állítottam be, bár ez a bios szerint már túlhajtás). A bios a legújabb verziójú.
-Alaplapi hangkártyát letiltottam, hátha összeakad.
-Kivettem a tv-tuner kártyát, szintén az elõzõ megfontolás alapján.
-Drivert a legújabb whql-esre frissítettem. Jelenleg 190.62.
-Próbálkoztam XG driverrel is.
-Egy tiszta windows-t is feltettem egy üres vinyóra, csak a szükséges driverek, egy total commander, az eset nod32 és a cysis warhead volt fent, még directx sem (de ezt a játék gondolom felrakta).
-Levettem a gép oldalát és szobaventillátorral is próbáltam hûteni, hátha a Zalman rossz értéket mér.
-A gép ki van takarítva, pormentes, kompresszorral alaposan kifújtam.
-Memóriákat megcseréltem, illetve átraktam a másik foglalatokba párban (1.és 3. bankból 2. és 4.be)
Mivel egyik lépés sem szüntette meg a gondomat, ezért fordulok hozzátok.
Úgy vettem észre, hogy csak masszív 3D-s terhelésnél, véletlenszerûen jelentkezik a probléma, régebbi, vagy 2D-s játék közben, illetve sima windows használat mellett nem.
Aki tud, kérem segítsen! Lehet, hogy rossz a videokártyám? Esetleg az alaplap nem kezeli rendesen?
Rendkívül bosszantó, hogy egyrészt nem tudok játszani, teljesen tönkreteszi a játékélményt a félpercenkénti gyorsmentés, másrészt, (ha rossz a kártya), hogy esetleg behúztak az árával.
Köszönöm!
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
Ha e mellé vennék egy Ati HD4850-et mennyi eséllyel lenne limites?
Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
A képernyõ illesztõ nem válaszol és utána helyreállt,az nvidia windows
kernel mode driver version 186.18 és pár másodpercre lefagy utána megy csak win7 en van ilyen hiba xp nincs 6600 gt gainward a kártya.
Korábban írtam, hogy a tweak progik nem akartak menni. Na most már majdnem semmi sem megy!!!
Felraktam a Call of Juarez 2 demóját a gépre. Aztán kikapcs bekapcs és volt driver nincs driver (V9.6). A CCC felmegy a driver telepítésekor meg kiírja, hogy nincs meg az inf file. Szétbontom a telepítõt kiszedem neki, de manuálisan sem lát benne semmit (Vista64), naszép!
Amúgy rendesen elszállt valamin a rencer, mert utolsó jó konfiggal indult, azóta csinálja a telepítõs mókát.
Nézem a netet, valamelyik fórumon írja valaki, hogy hasonló problémája volt, de SP2-re frissítéskor felrakta a gép az új drivert, azóta megy. Felnézek az automatikus frissítésekre, örülök mert látok valami videodrivert, felrakom a Cat-ot (valami Asus-hoz találta, nekem Sapphire-om van, na mindegy😉 szal mûxik hállelúja.
Indítom a LockOn-t, székrõl meg majd leesek, mert helyenként 1.5-2X-re gyorsult a gáme!!!
Ahol a proci megfogja ott nem, de mindenhol máshol igen!
Na ezt kiérti!?
Esetleg érdemes OpenGL-be átváltani a játékot, ha jól emléxem ez is ment abban is, mint az elsõ rész.
Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.
Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.
Lehet, hogy az a gond, hogy a kari AGP-s?
😄
MSI Tomahawk B550, AMD RYZEN 5 5600X, Kingston Fury 16GB 3200MHZ, ASUS STRIX GTX 970 4GB, Samsung 980 Pro 1TB
köszi elõre is!
Én is már duplaventinél tartok, hangja mint egy T-34-es tanké, de nem baj. A pasztát is kicseréltem, kicsit el is csodálkoztam, hogy milyen trehányul volt rárakva az eredeti. Az is kb 5 fokot jelentett. Pár ezerért lehet venni számtek boltban. (Én Arctic Cooling MX-2-t vettem, pár ezer Ft, de megéri a CPU-t is azzal raktam fel, elég jó paszta. Az extreme digitalban 1400 Ft)
Valami diagnosztikai progival megtudod nézni a GPU hõmérsékletét (pl Everest).
Amúgy nekem is már többször fagyott amikor 65 fok fölé ment a GPU hõmérséklet, meg elõször magától visszavette a teljesítményt vagy 30%-kal. De túl sokáig nem bírja a magas hõmérsékletet. Az enyém felhúzva 50MHz-re most olyan 51-54 fok között volt ezt még azért bírja.