Digitális Videokamera
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Volna egy kamerám amit most eladásra kínálnék.
ára: 50.000 Ft
ZOOM Q3HD
érdeklődni: http://www.facebook.com/ricardosnip
vagy e-mail-en: [email protected]
Köszi.
Az mind1 milyen a felbontása, felõlem lehet 480 is vagy sima HD is, csak sötétben szép legyen a képe, szóval ne legyen zajos és elmosódott. Létezik ilyen? :D
AMD FX X8 8350 BOX|Cooler Master - Hyper 212 EVO|Gigabyte R9 270X 2GB|Gigabyte - GA-970A-UD3P Super Flower 550W Bronze Series|ADATA Premier Pro SP900 128GB|Kingston DDR-3 8GB /1866 HyperX Fury Black
A véleményeteket szeretném kérni errõl a kameráról! És ha valaki tud jobbat javasolni ebben az árfekvésben, akkor megköszönném azt is.
látom a topik meghalt, de hátha
miylen kamerát érdemes venni, ha több napra elutazok. pl vmi fesztiválra vagy bárhova, ahol nincs lehetõség tölteni az akksit?
Panasonic VDR-M70-hez keresek olyan drivert, amivel windows 7-en is tudom használni! egyátalán van hozzá driver?
köszi elõre is
Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus
ezt a kamerát érdemes megvenni?
SONY HDR-CX155 B?? ismeri valaki?
köszi a választ..
Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus
szeretnék ehhez a kamerához egy SDHC memóriakártyát (16gb) de tanácstalan vagyok milyet vegyek, esetleg valakinek ötlet?
köszönöm!
i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu
Én azt tanácsolnám, inkább ne belsõ memóriásban gondolkodj, hanem kártyásban - már ha számít az érte kiadott pénz.
Ha jobban megnézed az árakat, egy belsõ memóriás kamera és egy hasonló vagy ugyanolyan képességû kamera közti árkülönbségbõl a belsõ memóriásnál sokkal nagyobb kapacitású memóriakártyát tudsz vásárolni.
Arra kell figyelni, hogy az ilyen kamerákhoz minimum Class4-es SDHC ajánlott, de a Class6-osok sem kerülnek sokkal többe. A márka nem nagyon számít.
Amúgy az általad belõtt árkategória "felsõ szekciójába" én még beajánlanám a Panasonic HDC-SD60-t is (~97000 HUF).
ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu
Full HD kamerát szeretnék venni és a következõk között kellene döntenem:
- Sony HDR-CX115E
- Sony HDR-CX115E
- Canon Legria HF-R106
- Canon Legria HF-R16
- Canon Legria HF-R17
- Canon Legria HF-R18
- Toshiba Camileo X100
Szeretném, ha lenne valamekkora belsõ memóriája. Egyébként családi videózásra szeretném használni.
Tudna valak segíteni?
Köszi!
150 magyar pénzért szeretnék vásárolni valami kamerát, nem vagyok jártas bennük, tudtok ajánlani valamit?
köszönöm elõre is!
i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu
Az "LsmDV" nem tudom biztosan mit takar. A "DV" valószínûleg a digitális videót jelentené. Az "lsm" meg talán a "lame stream media" lehet (így még némi értelme is lenne), de van még rajta kívül jópár jelentés az acronymfinder-en.
Tekintve, hogy ez gyakorlatilag valami noname gagyi (nem egyértelmû, mi a "márkaneve") és kizárólag csak digitális zoom-ot tud (az is csak 8x-os). Így az is szinte teljesen biztos, hogy a "képstabilizátor" (EIS anti-shake technology) csakis elektronikus lehet - tehát az is gagyi.
Ceruzaelemekkel - vagy AAA-s akksikkal - megy... Hát passz...
Na ennyit elsõ nézésre az ebay-en írtakról.
Azért rákerestem a kamerára máshol:
- A HD felbontás ennél a kameránál max. 1280x720-at jelent és nem egyértelmû, hogy interlaced vagy progressive ( de valószínûbb, hogy csak interlaced)
- 4 db AAA ceruzaelem vagy akksi kell bele
- nincs rajta HD TV-kimenet - sem HDMI, sem component -, így a "HD tartalmat" csak a memóriakártyáról lementve számítógépen vagy valamilyen HD médialejátszón nézheted meg.
Még mindig meg akarod venni?
vélemény?
Pszt.
Elsõsorban merevlemezes kamerára gondoltam. Tudom, jó páran a memóriakártyás kamerákra esküsznek, mert azokban plusz meghibásodási lehetõségként nincs mozgó alkatrész. De akkor ott a kevés hely.
És pl. 16GB-osból van 10e körül is és láttam 20e körül is és nem mindegy milyet vesszük meg, melyik válik be. De mondjuk egy 64GB-os SDXC kártya már az 50 ezrestõl a csillagos égig terjed.
A másik dilemma: SD vagy HD?
Most épp nincs sem HD Ready sem FullHD TV-m - egy kb. 4 éves hagyományos CRT TV-m van és amíg az végképp tönkre nem megy, addig nem is tervezem "jobb" TV vásárlását. A HD tartalom lejátszása nem okozna gondot, mert vagy a kamerával lehetne nézni, vagy van egy médialejátszóm, amely ismeri az AVCHD-szabványt - persze ehhez külsõ HDD-n kellene archiválni a felvételeket.
Természetesen mindez csak a lejátszhatóság problémájának megoldása, viszont az arra képes TV nélkül a HD élmény elmarad - de gondolni kell a jövõre is, ha majd egyszer lesz HD TV-m...
Tudom, vannak olyan HD kamerák is, amelyek tudnak SD (MPEG2) formátumban is rögzíteni, de azok már minimum 150e-tõl vannak (egy jó merevlemezes SD kamerát lehet venni 90e körül is).
Akkor fel is tenném a kérdést: ki mit ajánlana?
(De úgyis az anyagiak fogják eldönteni - vagy egy jó pillanatban kifogott kamatmentes hitel...)
Segítségeteket szeretném kérni!Van egy Panasonic VDR-D50-is kamerám.Benne egy RW 30 min 1.4Gb lemezzel.A lemezen videók vannak és ezeket szeretném rátölteni pc-re.A telepítõ lemezt feltelepítettem a pc-mre, de amint megnyitom,hogy lejátsszam a kamerán lévõ videókat,nem tudom ezzel a programmal megjeleníteni,nem ismeri fel.
Hû...remélem érthetõ vagyok vmennyire:))
Ilyenkor mi a teendõ???Mit csinálok rosszul???
Ui.:Fontos videók vannak a kamerán!:)
Válaszotokat elõre is köszönöm!!!
Egy kérdést szeretnék feltenni a szakiknak!
Vásároltam most egy mini dv kamerát. (Panasonic NV-DS8 tipusú)
Kérdésem az volna, hogy olvastam a neten, hogy létezik super liear mini dv kazetta, és ugyebár a hagyományos linear plus mini dv kazetta. Kérdésem az volna ezzel kapcsolatban, hogy érdemes megvenni a drágábbat, vagyis a super linearost, vagy sem? Mi a különbség a kettõ közt? Plusz kérdésem még az volna, aki ismeri a kamerám típusát (Panasonic NV-DS8) hogy írjon véleményt róla, vagy jellegzetes hibáit stb.. Minden infót szívesen fogadok.
Elõre is köszönöm válaszotokat!
Üdv. Stipu
Jó képeket csinál, viszont mivel kisbabához vettük elkezdtem csak videókat csinálni és lejátszáskor a számítógépen nyomni a print screent, mert mire elkattan a fénykép addigra elmulik amit meg akartam örökíteni. Aztán megy nyomtatásra 15x10-be és tökéletes.
Egy valag jó funkciója van. A hozzá való szerkesztõ progi is 2.0 már. Intelli studio. Annyi gondja van hogy amikor szerkeszted a videódat és lemented a project file-t akkor rossz windows beállításkor .-ot rak , helyett és run time error-t ir ki ha ujra meg akarod nyitni a projectet. Ilyenkor manuálisan kell átirni a pontokat vesszõre. Szivtam sokat, de a neten találtam ezt a megoldást és ok volt.
Egy dolog még, hogy ha csak szimplán behajtod a kijelzõjét, (ami érintõs nagyon állat) és ujra kinyitod, párszor fekete képernyõ fogad. Fõleg ha gyorsan ujranyitod. Viszont ha rendesen kikapcsolod nem csak szimplán behajtod a kijelzõjét nincs ilyen gond. Lehet csak nekem ilyen egyébként. De nem zavaró. Ugy fogom fel mint ha egy számítógép lenne és ha csak szimplán kihuzom a tápot akkor is azt kapom, hogy a windows nem megfelelõ módon lett leállítva. Szerintem itt is hasonló a helyzet, mivel ez nem vinyós kamera. Kész számítógép, hiszen szerkeszteni is lehet magán a kamerán. Én csak ajánlani tudom, nagyon szép képe van. Mivel SDD-s amikor megnyomod a piros gombot azonnal indul a téma.
FX-6300 / 8 GB / Asus R9 270X
Érdeklõdni szeretnék bõvebben a kameráról.
Én is szeretnék venni egy HMX-H 104 v. 204-et
Éerekelne milyen fotókat lehet készíteni vele?
A videók hangfelvételében nincs -e szavaró bugó hang.(magas frekvenciás)
Adott egy Sony DCR HC19e miniDV-s camcorder, és egy Windows 7.
Naszóval, drivert egyáltalán nem találtam hozzá, win7 -tel pedig egyáltalán nem akar mûködi a régebbi driver (mily' meglepõ:)).
Egy ilyen IEEE 1394 vagy milyen kártyát kaptam kölcsön, gépbe bennevan, kábel bedugva a gépbe is, meg a kamerába is. De sehol nem találja se a NeroVision, se a Movie maker. Aztmondják lehet valamit be kell állítanom, de eltudná mondani valaki, hogy itt mi lehet a probléma? Már mindent próbáltam és sehogysem:(.
Elõre is köszönöm
Van egy Canon HV40-es kamerám. Eljutottam odáig, hogy a dv minõségû anyagot át tudom játszani a netre, hogy másvalaki meg tudja nézni.
A gond ott kezdõdik, hogy az átjátszó progi nem ismeri fel ha hdv-re van állítva a kamera.
A program a Flash Media Encoder 3.1-es.
Mi lehet a bibi???
Elõre is köszi.
Ui: most vonatkoztassunk el attól, hogy magyarban nem sok ember tudná megnézni normálisan a hd felbontást a net miatt.
Milyet tudnátok ajánlani , lehetõleg hd-sat és az se lenne baj ha rossz fény viszonyok mellet is lehetne használni !
Most akarok venni kamerát (elsõt) de elég amatõrnek bizonyulok ezen a téren. Szeretnék pár véleményt, tanácsot. Jah és anyagilag se vagyok eleresztve :D
Olyan 70-80-ig gondolkodom a témában, és ha lehetséges full HD. Ez csak memória kártyás kivitelben jöhet létre nem is kérdéses. Ezzel kapcsolatban kérdezném a véleményeket (mármint eleve a memókártyás kivitelekrõl) mert van aki ajánlja van aki nem. Másik, hogy mondjuk egy 8 (esetleg 16) gigás memókártyával mennyi anyagot tudnék felvenni?
elõre is köszi ha vki tud segíteni :)
Ennek a típusnak a megvételén gondolkodom, de nem igazán találtam infót... Ezzel a kamerával kapcsolatos, hogy nem AVHCD tömörítést használ, hanem MP4-ben teszi le az anyagot és az xml importálásával van gond Premiere CS4-ben, skerült csinálonom 1-2 perc anyagot, az importáló cég jóvoltából.
köszönöm elõre is
Szeretnék HD kamerát vásárolni maximum 100 ezer forint értékben, Ti mit ajánlotok? Canon, Sony, Panasonic márkák érdekelnének .. ··
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Az alábbiban kérném véleményeteket. Szeretnék egy videókamerát venni, családi események stb. De ha már veszek akkor szeretnék egy kicsit tovább tekinteni és nem csak a mostani feladatra koncentrálni.
HDD-s kamerákat néztem.
Panasonic SDR-H80 Ez olyan 80 körül van és SD-s. Irnak róla jót és rosszat is a fórumokon. Sima tv-n jó fényviszonyok között biztos megfelelne a célnak, viszont számítógépemen szerkeszteném és nézném is a videókat. 1600x1050 nativban. Tehát itt elég ratyi full hd-hez képest.
Panasonic HDC-HS20 Ez 180 körül van és HD-s. Gondolom a 80gb belsõ merevlemez full hd-n kb 1 óra felvétel ugye? A képe biztos sokkal jobb, kb. 1900x1000.
Az a kérdésem, hogyha van egy E6400 c2duo, GF8800 GTS320mb, 2 giga ram gépem, a szerkesztés meg a konvertálás az szerintetek hogy fog menni? Birni fogja a masina?
Nagyon kezdõ vagyok benne, csak utánna olvasgattam. SD-s felvételeket néztem a monitoron, hát hagy némi kivánnivalót, de családi dolgokra talán oké lenne. Viszont ha a jövõbe nézek akkor jó lenne a HD, viszont ha 1600x1050 a nativom, akkor gond lesz a 1900x1000 ugye? Vagy át tudom konvertálni hd ready felbontásba? De akkor meg lehet ott leszek mint az SD-s fele annyi nyüggel és kiadással.
Amugy a kamerákról mit gondoltok?
Köszi
Nem tudná valaki megmondani..
Vettem egy JVC GZ HD300 videókamerát.
Na most a hozzá kapott everio media browser proginál lehet olyat csinálni( miután kéri tedd fel az ITunes progit) hogy egy adott könyvtárba ki konvertálja a videót
Na most nekem ki ir a konvertálás megkezdése elõtt egy iylen hibaüzenetet:
"Failed converting movie"
MI lehet a baj??
Próbáltam ezt a AVHCHD (mts kiterjesztésü fájlt) átkonvertálni gépen simán játszahtó valamibe avi mpeg vagy valami.. de belassul a kép 18fps re kb.
Abban reménykedem ezzel a gyári progival jó lenne a kép de nem inditja el a konvertálást:S
valaki plsss
köszönöm
Pro:
630:
- Jó F érték sötétben is "szebb" felvételt csinál valószínüleg.
- 35x Optikai zoom
- 15 órás felvételi idõ
- Könnyebb kevesebbet fogyaszt
530:
- Nagy CCD érzékelõ, kevesebb képzaj
- 5.37 M piceles CCD (jobb képminõség)
- Jó állókép készítési lehetõségek
Egyébként pont hogy az 1,6" lencsés a kisebb:))
Míg pl az 1,25" a nagyobb lencse.(mármint ha méretére értetted)
Szóval nekem ezek alapján jobbnak tûnik. De mivel nem vagyok szaki...
(Amúgy látom te is 2 csónakban evezel, prohardver-re is feltetted a kérdést :D )
JVC GZ-HD300
És errõl mi a véleményetek? Van akinek ilyen készüléke van?
Panasonic SDR-H80
árban ott van mint a JVC 630 as típusa.
Szal e 3 tipus lenne ami közzül választani kéne:)
Szal kérdés az hogy az a +20e ft os ártöbblet az 530 javára, megér e annyit valóban képminõségileg pl számítógépen visszanéz a felvételeket.
Némi segítséget szeretnék kérni tõletek.
Videókamerát szeretnék vásárolni de nem tudom eldönteni meilyket lenne érdemesebb megvásárolni a kettõ közzül.
JVC MG GZ630 vs JVC MG GZ530
csináltam egy összehasonlító linket ami itt megtekinthetõ:
http://www.jvc.hu/compare.php?ids%5B%5D=GZ-MG630REZ&ids%5B%5D=GZ-MG530EZ
Ami nekem elsõre szembeötlött hogy a 630 as valószínüleg újabb fejlesztés, bár az 530 nagyobb felbontással bír(nagyobb is a lencséje). Nem tudom sajna így vaktában hogy a kamerák által készített videó minõsége(természetesen mind2 esetben a "legnagyobb" beállítás mellett) mennyire szembeötlõ egymáshoz képest.Sok különbség lenne e, zajok stb... (például ha számítógépen nézem vissza).
Köszönöm elõre is a segítségetek.
üdv.
Van egy panasonic NV-GS60-as kamerám,csak az vele a gond,hogy a fényképeket nem tudom külön leszedni róla,mert beleteszi a filmfelvételbe és onnan meg nem tudom kiszedni.Hogy lehet megcsinálni ha csak a képeket akarom leszedni róla?
Milyen HD kamerát tudtok ajánlani 60-70k között ami még gyenge fényben is boldogul? (memkáryások fõleg)
A válaszokat elõre is köszönöm
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
ASUS M4A88TD-M USB3 AMD 880G AMD Athlon II X2 255 2x2Gb Kingston hyper X Blue 1600MHz ASUS 9800GT 512Mb FSP hexa 500W