Digitális Videokamera
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!
Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!
a fw olyasmi igen mint az usb....csak kicsit más😊 A digit fényképezõkön is minifw csatoló van csak adnak egy fw->usb átalakítót
Amúgy kb mind1 milyen firewire vezérlõt veszel de 5 ropinál ne adj többet érte...lehet a boltban rád akarnak majd sózni egy hardveres dekóres idióta kártyát 20 ropiért szal figyelj
Mért olyan jó az a kamera....mert egy hete vagy most csak máshol az egy 100000 forintos belépõ miniDV kamera ami elég jó....fõleg hogy ennyiért mástól csak VHS-C vagy HI8-as kamerát kapsz nem mindiDV-set
ELLENBEN A VPD-101 70!!!! Az elektroworldbe...nagyon odabasz
Csak mondom eddig az volt a nagy biznisz, ha be tudtad csempészni õket vám nélkül akkor még lejött 18%. Most ilyen már nincs, mert most igaz vám már nincs, de nem is kapod vissza a 18%-ot. De még így is marad 30-40% különbség biztos.
Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit
Gondolkodom, hogy ha esetleg vállalnak DHL-el csomagküldést... 😊 Pár ezer Ft-ból az is megvan, nem? És akkor még a kocsit sem kell nyúzni.
Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
Cannon G5 nálunk 180-200, kint 120-140 Nikon Coolpix 3100 nálunk 70-80, kint 50.
Csak most már az nem mûködik, hogy kint megveszed, a határon becsempészed az osztrák áfát meg visszakapod, mert ugye EU óta már nem kapod vissza.
Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit
Ausztria nekem nincs több, mint 30km.
Kár, hogy most nem erre gyûjtök. 😞
Egyébként digitális cuccokban simán van 50% differencia ausztriában és most már vám nélkül lehet behozni ezeket a cuccokat.
Közben utánanéztem és itthon a legolcsóbb helyen 149 brutto depo.hu szerint.
Egyébként egyenesen Kínából hozzák annyiért.
JVC-nek az éjszakai felvételét próbáld ki mert nem mindegyik folyamatos....amúgy jól hangzik amikoet tud
Panasonickal még nem volt dolgom de szerintem megér 80 ezret, a legolcsóbb DV kamera is 105-110 körül van
Panasonic NV GS 15
http://www.panasonic.hu/index.php?p=product&id=75
Haverom tudna hozatni magának 80ért, megér annyit?
Nem tudjátok véletlenül, hogy mijaz a PCM adapter, amit a mem kártyákhoz adnak?
Vagyis mit csinál az az adapter?
Köcce!
Wow, de nosztalgikus olvasgatni a 18 évvel ezelőtti agymenéseket.:-) Am prohardver: M0Dair
Olyan áron vannak a legalapabb Sony-k a jobb Samsungok amik már fényképeznek is memóriakártyára -640*480-, Canon-ok melyekrõl közvetlen ki is nyomtathatod a képeidet JVC-k amik jók, és Panák...Nekem JVC-vel és Samsung-gal volt eddig dolgom egyiknek sem volt semmi baja...a saját Samsung nagyon szép képet csinál, szinhûsége is jó, éjszakai módja totál folyamatos ellentétben más gyártókéval és 0luxos, tehát kapsz egy infrás éjjellátót...így én a samsunot csak ajánlani tudom neked...
Amit nézz hogy tudjon kézremegés kompenzációt, az nagyon jó feature..VPD-24i...150 körül van pont

A digital8 már lassan elavul. A HI8 utódja, az is 8mm-es szalag, amire a Digital8 digitális jeleket rögzít. A DV az a mai szint, azaz már lassan az is ki fog szorulni, mert itt a dvd-s kamera is. Igazából bármelyik kamera (150e ft) jó minõséget készít. Olyat kell választani amelyik adott pénzért több szolgáltatást (extrát) nyújtja. Ez teljesen egyéni kinek mire van szüksége..
Most szeretnék kamerát venni és lenne pár kérdésem.
1. Mi a különbség a digital8 és a miniDV között?
2. Milyen kamerát ajánlanátok mondjuk olyan 150eFt-ig vagy a környékén, ami már elfogadható.
Köszi szépen.
Gondoltam, hogy Herr riporterkednem kell. :-D
Pedig szerettem volna elkerülni..
A dátummal az a helyzet, hogy az a kamera sajátja...
Én úgy tudom, hogy nem fogod tudni átvinni gépre... esetleg a Pinnacle Studióval rávarázsolsz egy dátumot mint Herripotter...
I\'m hard as a rock, and wise as a mountain
Éppen digizem a családi videokat, és a 3. kazi után vettem észre, hogy amit a felvételen látok dátum/idõ-t az az mpegen már nincs rajta. De miért?? Pedig nagyon jó lenne pár év múlva tudni, hogy mikor is készült a felvétel. Ez kamerabeállítás? Nem hinném...
Vagy csak utólag tudom rávarázsolni a filmre? Az meg elég macerás. Ti hogy csináljátok?
A szoftvert(Pinnacle) átnéztem tövirõl hegyire, de sehol nem találok ilyen beállítást..
Amit használok:
Win XP, Samsung VP-D103i, Alaplapi(Gigabyte) FireWire, Pinnacle Studio 9
vag van esetleg erre vmi megoldás?
A két kábel között csak annyi a különbség hogy általában az alaplapokra nagy csatlakozót tesznek, de van pár alaplagyártó aki a kicsit vezeti ki hátra, tehát az a kábel ahoz jó
A progi meg magától meg fogja találni a kamerát és utánna már menni fog
Egész pontosan Ulead VideoStudio 7 SE DVD...
Köszönöm a segítséget elõre is!

Van egy VPD-103i DV-ém. Webkamera üzemmód frankón mûködik USB kábelen keresztül, viszont most szeretném bedigizni a filmeket, és az a gond, hogy a firewire kábelen nem látja a w2k a kemerát. USB-én látja, de ha csak a firewiret dugom rá akkor nem. Most vettem az elõbb a kábelt (egyik vége kicsi, másik nagy), úgyhogy abban nem nagyon lehet hiba. Fel kell telepíteni drivert az alaplapi firewire-hez??? Lehet, hogy az a baj?
Egyébként a kicsi-nagy, vagy kicsi-kicsi csatis kábel között van valami különbség?
Próbáltam a kiexportálásnál a video settingsnél az aspect pixel ratio-t állítani square pixelre és 1:067-re is, de ugyanúgy csinál csíkot. Mi a fene lehet ez? Elõre is köszi a segítséget...
Akkor ott valami más lehet. Mondom nálam is van hangja, és itt a fórumon már írta valaki, hogy ez gond a Samsunggal, de én nem éreztem ennyire veszélyesnek.
Iszonyat nagy hangja van visszajátszásnál....'szinte' a beszédet nem is hallani, csak a motorzúgást....
Amúgy lehet csökkenteni a zajt:
Fõmenü -> A/V -> WIND CUT
Egyébként nem bántam meg hogy Samsung mellett döntöttem. Szép képe van, 0 Luxos!!, és úgy van ahogy ANEE írja, nagyon fasza. 😉 Web-kamera mód elsõre mûködik USB kábelen keresztül. A filmmásolás is megy USB-én, igaz nem túl jó minõség úgyhogy valszeg kell majd a firewire ide is.
Egyetlen rossz tulajdonsága a túl érzékeny mikrofon, bár ez van amikor kifejezetten jó. Amúgy én is a gyermekek alvós felvételeinél vettem észre, de csak ha felhangosítom a TV-ét. Annak meg nincs értelme mivel csend van. :-)
Szóval, sztem van olyan jó, mint a többi, ebben a kategóriában, de errõl majd akkor tudok többet mondani, ha kipróbálok párat. Tegnap volt a kezemben pl. egy SONY-TRV255, igaz ez csak D8, de azt vettem észre hogy iszonyat nehéz. Bár biztos azért mert nagyobb a mechanikája. Pl. a D8 kazi is 2X biztos nagyobb, mint a DV..
"
Nekem sansungom van és 0luxos és nyomja full folyamatosan,de nem szines hanem kapsz egy éjjellátó képet....de cool..
Jah és samsung, de nekem motorzaj nincs felvételnél és lejátszásnál.:-)VP-23i
Amúgy meg 800K pixel használ ki, annak nem lenne értelme hogy van egy 800K CCD ami csak 500K-ba vesz fel...az a Digital8....mert a DV kazi tud 1.3MP-t is...és nem csak fényképnél
Abban segítsetek, lécci, hogy mi a fenét csináljak vele, hogy ne vegye fel a motor zúgását!!!!!!
Itthon a lakásban veszem fel a gyereket, hogy alszik (csönd van), visszajátszásnál meg ollan zaja van, hogy ihaj...
Járt már így más is???