Digitális Videokamera

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jaaaaaah a kártyához...ahoz lehet adnak.
TopGun
Ertem akkor kulonbozo szakuzletek, kulonbozo kiszerelesben arusitjak oket, mert ket ismerosom is mondta, hogy van kabel a kareszhoz.

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

nem adnak hozzá fw kábelt
TopGun
Na igen, az en cameramon is mini FW csatolo van, a kabelt adjak hozza nem? ugy tudom.

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

4-6tús fw létezik, az egyik a mini Firewire a másik meg a normál...teljesen mind1 melyiket veszed csak akkor olyan kábelt vegyél hogy össze tudd majd kötni
a fw olyasmi igen mint az usb....csak kicsit más😊 A digit fényképezõkön is minifw csatoló van csak adnak egy fw->usb átalakítót
TopGun
Aham! mar megprobaltak 10k-ert akartak adni egyet, de nem vettem meg, mert a cameras emberke azt mondta le lehet szedni a filmet USB-n is, de nem igy van. 😞 Utana neztem azota es kb 4-5k kozott van noname FW karesz. Valaki megkerdezte, hogy 4-tus vagy 6-tus kell, de szerintem az az Svideo nem? a FW az olyan mint az USB csatolo, legalabbis az en cameramon olyan csati melle van irva az IEEE1394.

nem rossz a kamerád de az 70-ért best buy
Amúgy kb mind1 milyen firewire vezérlõt veszel de 5 ropinál ne adj többet érte...lehet a boltban rád akarnak majd sózni egy hardveres dekóres idióta kártyát 20 ropiért szal figyelj
TopGun
ez ugyanolyan camera mint az enyem, csak 16x a zoomja, a tobbi szinte tok u.a. en 130k ert vettem.

TopGun
Es mindegy milyen kareszt veszek? amit en vettem kamera az nem jo? 😞(

Egy firewire adapted kártya kell hozzá 3-4 ropiból megúszod
Mért olyan jó az a kamera....mert egy hete vagy most csak máshol az egy 100000 forintos belépõ miniDV kamera ami elég jó....fõleg hogy ennyiért mástól csak VHS-C vagy HI8-as kamerát kapsz nem mindiDV-set
TopGun
Ertem es milyen kareszt vegyek hozza? mitol olyan jo az a gep amit irtal?

Filmet csak és kizárólag firewire porton keresztül tudsz leszedni

ELLENBEN A VPD-101 70!!!! Az elektroworldbe...nagyon odabasz
TopGun
Sziasztok! SEGITSEG!! vettem egy Samsung VP-D105(i) camerat. A boltban azt mondtak USB-vel le tudom szedni a filmet a geprol amit csinalok, ez van a leirasban is, de hiaba raktam fel az USB meghajtot a gepre meg a progikat amiket adtak hozza, sehogysem tudom leszedni a filmet! miert van ez? XPpro van a gepen.

Ja kb...tehát pár gyártó éjszakai felvételt 15fps-sel vesz fel...fogod a boltba s megnézed hogy mennyire gyors folyamatos
BaLeeX
Igen, ilyen 10 eurós díjakról tudok én külföldre.
Csak mondom eddig az volt a nagy biznisz, ha be tudtad csempészni õket vám nélkül akkor még lejött 18%. Most ilyen már nincs, mert most igaz vám már nincs, de nem is kapod vissza a 18%-ot. De még így is marad 30-40% különbség biztos.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

Loál János
Durva különbségek. :C
Gondolkodom, hogy ha esetleg vállalnak DHL-el csomagküldést... 😊 Pár ezer Ft-ból az is megvan, nem? És akkor még a kocsit sem kell nyúzni.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Punkerwork
rokonaim Szombathelyiek 😊 csak most nincs fölös pénzem ilyenekre 😞

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

BaLeeX
Csak két példa, amikor digifényképezõket néztem:
Cannon G5 nálunk 180-200, kint 120-140 Nikon Coolpix 3100 nálunk 70-80, kint 50.

Csak most már az nem mûködik, hogy kint megveszed, a határon becsempészed az osztrák áfát meg visszakapod, mert ugye EU óta már nem kapod vissza.

Asrock E3G3, i5 2500k, 16GB DDR3, Sapphire R9 280X Vapor-X, ASUS Xonar D1, Win7 64bit

BaLeeX
Az nem rossz!
Ausztria nekem nincs több, mint 30km.

Kár, hogy most nem erre gyûjtök. 😞
Egyébként digitális cuccokban simán van 50% differencia ausztriában és most már vám nélkül lehet behozni ezeket a cuccokat.

Loál János
Keravillnél most akciózzák, ha jól emlékszem 120, vagy 130, de mind1. Lényeg, hogy Ausztriában is csak 107 átszámítva, simán megérné kiruccani egy hétvégén, mondjuk 2-3 embernek, ha még vesznek mellé ezt-azt.

TopGun
Koszi! mar latom! azt hogy tudom megnezni, hogy jo-e az ejszakai felvetel? folyamatos-e?

BaLeeX
Figy, elõre odaadjátok nekem a cash-t és lejöttök érte Szhelyre, meg kapok egy 10% jutalékot akkor lehe tóla szó. 😉

Közben utánanéztem és itthon a legolcsóbb helyen 149 brutto depo.hu szerint.

Punkerwork
3-at

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Loál János
Hozasson má mégegyet, köszi! 😄

BaLeeX
Na, megmondom neki.
Egyébként egyenesen Kínából hozzák annyiért.

VPD24i irtam
JVC-nek az éjszakai felvételét próbáld ki mert nem mindegyik folyamatos....amúgy jól hangzik amikoet tud
Panasonickal még nem volt dolgom de szerintem megér 80 ezret, a legolcsóbb DV kamera is 105-110 körül van
Loál János
Pont ezt, meg a kistestvérét (GS-11) nézegettem, szerintem tuti jó. 80ért meg aztán pláne, üzletben láttam már 170ért is, az olcsóbb helyeken is 140.

BaLeeX
Mit szóltok ehhez a kamerához:
Panasonic NV GS 15
http://www.panasonic.hu/index.php?p=product&id=75

Haverom tudna hozatni magának 80ért, megér annyit?

CoolStuff
Hali skacok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy mijaz a PCM adapter, amit a mem kártyákhoz adnak?
Vagyis mit csinál az az adapter?
Köcce!

Wow, de nosztalgikus olvasgatni a 18 évvel ezelőtti agymenéseket.:-) Am prohardver: M0Dair

TopGun
Ilyet lattam 121990Ft-ert: JVC GR-D21 16x optikai 700x digitalis zoom, 800000 keppont, szines kereso, ejszakai, kepstabilizator, analog DV kimenet,( na ezt nem tudom mit jelent? 😞 ), mini DV, ez milyen? megeri megvenni ennyiert?

TopGun
Hi! azt elarulod, hogy neked melyik Samsungod van? mert en is mostanaban szeretnek kamerat venni! es amit leirsz a tiedrol, az nekem epp idealis lenne.

pixelt nem fixelt....
Mindenképp miniDV-t ajánlok 520ezer helyett 800ezer fixelt vesz fel...
Olyan áron vannak a legalapabb Sony-k a jobb Samsungok amik már fényképeznek is memóriakártyára -640*480-, Canon-ok melyekrõl közvetlen ki is nyomtathatod a képeidet JVC-k amik jók, és Panák...Nekem JVC-vel és Samsung-gal volt eddig dolgom egyiknek sem volt semmi baja...a saját Samsung nagyon szép képet csinál, szinhûsége is jó, éjszakai módja totál folyamatos ellentétben más gyártókéval és 0luxos, tehát kapsz egy infrás éjjellátót...így én a samsunot csak ajánlani tudom neked...
Amit nézz hogy tudjon kézremegés kompenzációt, az nagyon jó feature..VPD-24i...150 körül van pont
Nagyon jól írta KESE, de még néhány dolgot nem baj ha tudsz.Ma már akkora a kínálat, hogy csak olyan helyen vegyél kamerát ahol ki is tudod próbálni. Mivel a digitális önmágában még nem garancia a minõségre.Van néhány dv kamera aminek elmosódottak a szinei.Nem neveznék meg tipust.Van néhány aminek a narancssárga piros.De ezeket a hibákat csak akkor veszed észre, ha már felvett filmet nézel vissza.Ráadásul ezek a hibák nem számítanak bele a granciába.Akarod e késõbb vágni a filmjeidet? Mert ha igen akkor jó ha van a kamerán fire wire ki-be járat, mert így a megvágott anyagot ismét digitális kazin tudod elrakni.Ez csak az én véleményem de nem baj ha a kis keresõ fekete fehér, mert igy sokkal élesebb képet látsz. Nos röviden ennyi.
Kese
Hi

A digital8 már lassan elavul. A HI8 utódja, az is 8mm-es szalag, amire a Digital8 digitális jeleket rögzít. A DV az a mai szint, azaz már lassan az is ki fog szorulni, mert itt a dvd-s kamera is. Igazából bármelyik kamera (150e ft) jó minõséget készít. Olyat kell választani amelyik adott pénzért több szolgáltatást (extrát) nyújtja. Ez teljesen egyéni kinek mire van szüksége..

Sziasztok!
Most szeretnék kamerát venni és lenne pár kérdésem.
1. Mi a különbség a digital8 és a miniDV között?
2. Milyen kamerát ajánlanátok mondjuk olyan 150eFt-ig vagy a környékén, ami már elfogadható.
Köszi szépen.
Köszi szépen a gyors választ!
Gondoltam, hogy Herr riporterkednem kell. :-D
Pedig szerettem volna elkerülni..
Szeva Jim!
A dátummal az a helyzet, hogy az a kamera sajátja...
Én úgy tudom, hogy nem fogod tudni átvinni gépre... esetleg a Pinnacle Studióval rávarázsolsz egy dátumot mint Herripotter...

I\'m hard as a rock, and wise as a mountain

Sziasztok!

Éppen digizem a családi videokat, és a 3. kazi után vettem észre, hogy amit a felvételen látok dátum/idõ-t az az mpegen már nincs rajta. De miért?? Pedig nagyon jó lenne pár év múlva tudni, hogy mikor is készült a felvétel. Ez kamerabeállítás? Nem hinném...
Vagy csak utólag tudom rávarázsolni a filmre? Az meg elég macerás. Ti hogy csináljátok?

A szoftvert(Pinnacle) átnéztem tövirõl hegyire, de sehol nem találok ilyen beállítást..

Amit használok:
Win XP, Samsung VP-D103i, Alaplapi(Gigabyte) FireWire, Pinnacle Studio 9
Gladiator
Elõre szólok mindenkinek, aki kamerát vesz, hogy vásárláskor irányítsa a kamerát egy sötétebb helyre, mert én vettem (kaptam) egy majd 400.000 forintos kamerát, de félhomályban amikor én még teljesen jól látok, ez a szar szinte semmit sem lát. a régi kamerám, kb. ér 80.000-t, még az is világosabb képet csinál.
vag van esetleg erre vmi megoldás?

Hát elvileg az alaplapi firewire vezérlõhöz fel kell tenni a drivert szóval ha eddig nem tetted akkor tedd meg, alaplap cd-n szerintem megtalálod....

A két kábel között csak annyi a különbség hogy általában az alaplapokra nagy csatlakozót tesznek, de van pár alaplagyártó aki a kicsit vezeti ki hátra, tehát az a kábel ahoz jó

A progi meg magától meg fogja találni a kamerát és utánna már menni fog
Ja, természetesen, ha más segítene azt is hálásan megköszönném, csak Anee írta, hogy Ulead cucuhoz van tapasztalata, és én is azt használnék.
Egész pontosan Ulead VideoStudio 7 SE DVD...

Köszönöm a segítséget elõre is!
Anee asszem Te vagy az én emberem. :-)
Van egy VPD-103i DV-ém. Webkamera üzemmód frankón mûködik USB kábelen keresztül, viszont most szeretném bedigizni a filmeket, és az a gond, hogy a firewire kábelen nem látja a w2k a kemerát. USB-én látja, de ha csak a firewiret dugom rá akkor nem. Most vettem az elõbb a kábelt (egyik vége kicsi, másik nagy), úgyhogy abban nem nagyon lehet hiba. Fel kell telepíteni drivert az alaplapi firewire-hez??? Lehet, hogy az a baj?
Egyébként a kicsi-nagy, vagy kicsi-kicsi csatis kábel között van valami különbség?
Sziasztok! Van egy Samsunk VPD-20-as mini DV kamerám, és Adobe Premiere 6.5-ös vágóprogrammal dolgozom. Amikor kiexportálom a kész anyagot DV AVI-ban a Windows Media player-en kétoldalt jobb és bal oldalon van egy-egy vastag fekete csík.

Próbáltam a kiexportálásnál a video settingsnél az aspect pixel ratio-t állítani square pixelre és 1:067-re is, de ugyanúgy csinál csíkot. Mi a fene lehet ez? Elõre is köszi a segítséget...
:-(

Ajjaj..😞
Akkor ott valami más lehet. Mondom nálam is van hangja, és itt a fórumon már írta valaki, hogy ez gond a Samsunggal, de én nem éreztem ennyire veszélyesnek.
Thx a választ, de nem igazán segít a Wind Cut....ezt már én is próbáltam.......
Iszonyat nagy hangja van visszajátszásnál....'szinte' a beszédet nem is hallani, csak a motorzúgást....

Nekem VP-103i van és ez is zúg, de minimális. Sztem többé-kevésbé minden kamera felveszi a motorzúgást.
Amúgy lehet csökkenteni a zajt:
Fõmenü -> A/V -> WIND CUT

Egyébként nem bántam meg hogy Samsung mellett döntöttem. Szép képe van, 0 Luxos!!, és úgy van ahogy ANEE írja, nagyon fasza. 😉 Web-kamera mód elsõre mûködik USB kábelen keresztül. A filmmásolás is megy USB-én, igaz nem túl jó minõség úgyhogy valszeg kell majd a firewire ide is.
Egyetlen rossz tulajdonsága a túl érzékeny mikrofon, bár ez van amikor kifejezetten jó. Amúgy én is a gyermekek alvós felvételeinél vettem észre, de csak ha felhangosítom a TV-ét. Annak meg nincs értelme mivel csend van. :-)
Szóval, sztem van olyan jó, mint a többi, ebben a kategóriában, de errõl majd akkor tudok többet mondani, ha kipróbálok párat. Tegnap volt a kezemben pl. egy SONY-TRV255, igaz ez csak D8, de azt vettem észre hogy iszonyat nehéz. Bár biztos azért mert nagyobb a mechanikája. Pl. a D8 kazi is 2X biztos nagyobb, mint a DV..
"2 lux a minimális fényigénye, a jobbaknak 1 lux, de ez megint csak parasztvakítás, a SONYnál meg 0 lux, 5 fps mellett, ami olyan mint a diavetítés.
"
Nekem sansungom van és 0luxos és nyomja full folyamatosan,de nem szines hanem kapsz egy éjjellátó képet....de cool..
Jah és samsung, de nekem motorzaj nincs felvételnél és lejátszásnál.:-)VP-23i
Amúgy meg 800K pixel használ ki, annak nem lenne értelme hogy van egy 800K CCD ami csak 500K-ba vesz fel...az a Digital8....mert a DV kazi tud 1.3MP-t is...és nem csak fényképnél
Na, megvettem a VP-105i Samsung kamerát....143.000 HUF

Abban segítsetek, lécci, hogy mi a fenét csináljak vele, hogy ne vegye fel a motor zúgását!!!!!!
Itthon a lakásban veszem fel a gyereket, hogy alszik (csönd van), visszajátszásnál meg ollan zaja van, hogy ihaj...
Járt már így más is???