Digitális Videokamera
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem egy DCR-DVD92E típusu kamerám van, és nemtudom beállítani a fényképezés felbontását, így csak 640X480as képeket csinál....tudna valaki segíteni beállítani, hogy nagyobb felbontású képeket csináljon?
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
valami ultrapici kamerát akarok venni, milyen fajták vannak amik jók?
olyan kéne, ami este is képes jó képeket csinálni na meg persze buliban is. köszike!
Avanti Italia!
Én most nézegetem a Sony DCR-DVD92E DVD -Handycam-et. Az Euronics szombathelyi üzletében érdeklõdtem (170pénz az ára náluk). De nem is ez a lényeg. Nagyon rendes volt az eladó srác, adott egy "Sony - Film & Share - Handycam és tartozékok 2004-2005" címû kamerakatalógust, kis leírásokkal, típusismertetõkkel, hasznos tanácsokkal, képekkel és paraméterekkel. Nos, gondoltam, a neten is utánanézek ennek a típusnak (is), hiszen igencsak nyomják a reklámját! Ekkor jutottam el ebbe a fórumba, és olvastam a problémát a felvételt tartalmazó lemezek lejátszásának szinte teljes kudarcáról! <#heureka>#heureka>Itt van a megoldás, ami -sajna- elég elszomorító <#szomoru1>#szomoru1>: így szerepel a katalógusban egy kis szöveg a tartalomjegyzéknél: "Filmezzen DVD-re! A DVD forradalmasítja a házi videokészítést! Vegyen fel közvetlenül DVD-re, és játssza vissza felvételeit egy DVD-játszón* (csillag!!!) -DVD minõségben. (l. 16-17, 26. oldal)" Nos e csillaghoz a következõ megjegyzés van az elõzõ oldalon: " *A Video módban felvett Sony DVD-R lemez a 2000 után forgalomba kerülõ legtöbb Sony DVD lejátszóval és -felvevõvel, illetve a PlayStation2 konzollal lejátszható. A DVD Handycamben alkalmazott 8 cm-es DVD-R lemez a legtöbb PlayStation2 konzollal kompatibilis. A Video üzemmódban felvett 8 cm-es DVD-R lemez lejátszása közben a PlayStation2 konzolnak mindvégig vízszintes pozícióban kell lennie. A PlayStation a Sony Computer Entertainment Inc. bejegyzett márkaneve". Hát ennyi! Kinyomott a Sony néhány DVD Handycamet, és a felvételeik csak a "legtöbb" Sony lejátszóban nézhetõek vissza! Igen f*sza!!! Ha valakinek van valami tapasztalata, én is szívesen várom! Mindenkinek a legjobbakat, üdv!
<#worship>#worship>
Fákjúal!
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
Van valakinek SONY DCR-DVD92E Handycam-je?? Telepítõ cd kellene hozzá. Tud vki segíteni?
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
Eleg sokat nezegettem mostanaban a leirasoak es forumokat de meg mindig vannak kerdeseim. Eloszor is ugy 120 ezer FT-om lenne a dologra. Csaladi hasznalatra kellene. Nem lenne tul sokat hasznalva. Max 5-6 szalag egy evben. De nem ez a lenyeg. Igazabol egy jo tipus kellne ebbol az arbol. A lenyeg hogy miniDV-s legyen meg kepstabilizator legyen es legalabb 16x zoom. Sokan mondtak hogy a CANON az nagyon jo de konkret tipust nem tudok. Ja es ennek a miniDV-nek emnnyi a felbontasa? Olyan mint a DVD-e azaz 7akarmennyi * 5akarmennyi?
Ja es meg egy dolog: Sokak itatkoznak hogy min a legerdemesebb tarolni a felvetelt. Van aki DVD-n van aki a DV szalagon szereti. Mondtak hogy DVD-re ugy (4.7G😎 2 ora fer es a hosszabbnak mar nem olyan jo a minosege. Es DivX-ben szerintetek nem eri meg?
van egy Sony DCR-TRV19E digitális kamerám és van hozzá egy Imagemixer nevezetü progi amivel át lehet pakolni a videót a gépre. Ez eddig rendben megy csak nagyon ocska minõségben... Hogy lehetne megoldani hogy jobb minõségben tudjam átvinnni a gépre a vidókat?
codec hiányzik? jobb progi kéne? gondolom ez a kettõ eggyüt😊 de sehol nem találtam használható infot...😞
aki tud segítsen😊
elõre is köszönöm.
A 35-öt is lehet már 150 alatt kapni, csak jól körbe kell nézni. Nagyon jó kamerák. Ismerõsnek 11-es van, a legalapabb, de az is nagyon jó, az optika 24x-es zoomot produkál, van benne 1 rakat effekt, sok lehetõség, távirányító, stb...
- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
Segítsetek, szeretnék venni én is egy digitális videokamerát.
Elvársaim: minél nagyobb optikai zoom, képstabilizátor, 0 lux.
Erre van nekem max. 150e ruppom.
Mit ajánlotok?
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
milyen szempontokat kéne figyelni?
0 lux? de ugye nem infrán veszi fel a koncertet, bár nem sok a fény
és igen, a hang is probléma lehet, mert van hangerõ rendesen
szó, kinek milyen tapasztalata van a témában?
Nekem egy Sony DCR-TRV14-es kamerám van. A problémám az hogy általában koncertek felvételére használom és elég közel kell állnom a hangfalakhoz ha látni is akarok valamit, viszont ilyenkor a hang fõleg a basszusok iszonyúan recsegnek. Ezért arra gondoltam hogy veszek hozzá egy külsõ mikrofont amit rá lehet szerelni hátha ez megoldja a problémámat és végre normális minõségû hangot tudok produkálni. Van rá esély hogy az megoldja vagy itt nem a beépített mikrofonnal van a baj hanem a kamerával? És ha igen akkor milyen mikrofont vegyek?
Elõre is köszi!
Én egyet nem értek, most vettem egy Sony trv 255 ös digital8 as kamerát, én is usb keresztül probálkoztam, de csomo funkcio nem érhetö el vele, mehettem ujra vásárolni, fw kábelt, nem hiszem el, hogy ezt a kb 500 ft os tételt nem lehetne berakni a dobozba, lehet kicsit elégedettebbek lennének a vásárlok, ha ezt egyböl megkapnák.
Igy már minden funkcio elérhetö és az editálás is hibátlanul megy.
Intel Q8200@2,9GHZ,4GB@800,HD4850,Logitech G25 LFS&TDU:Rolesz92
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
Vettem egy Samsung vp-d103(i) kamerát.
USB akartam feltenni gépre a filmet, de webkamera minõségû volt...
Csak firewire-rel van esélye elérni a 800K-s valódi képminõséget???
Köszi
u dont have to listen anybody else but me
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.
Szerintetek melyik a jobb, a Sony vagy a Samsung digitális kamera???
CSak úgy általánosságban kérdem, nem az összes tipus összehasonlító kielemzéség várom.
Kösz
Ez digitális videokamera akar lenni! MPEG4-ben vesz fel memóriakártyára, csak épp igen gyenge minõségben... (mellesleg fényképezni is tud, vagy inkább azt tud elsõsorban)
Ha tudna legalább 800x600-at 25 fps-sel folyamatosan és nem asf-be, hanem avi-ba rakná a videot, lenne hozzá 16x optikai zoom, s nem kerülne többe 100 ropinál, akkor már futnék is venni egyet...
Szerintem ilyesmi lesz minden videokamera 1-2 év múlva. Legalább is remélem...
Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!
Elvileg ezt a video adatátvitelre dolgozták ki. Ezért is lehet videot gyorsabban másolni ezen keresztül az egyébként gyorsabb adatátvitelre alkalmas USB2.0-nál.
Én az új gépemet már direkt úgy választottam, hogy i.Link rá legyen integrálva a deszkára.
Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!
Nem tûnik túl szarnak! 😄
Hot-pluggable — you don't have to turn off your storage system or computer to connect or disconnect it, and you don't even need to restart your computer.
FireWire-A max raw data rate is 400Mbps (50MB/sec); typical sustained transfer rate is about 40MB/sec. FireWire-B doubles these rates.
FireWire-A is about 30 times faster than USB 1.1 (Universal Serial Bus), and about the same speed as USB 2.0 Hi-Speed. FireWire-B is about 60 times faster than USB 1.1, and about twice as fast as USB 2.0 HS.
Supports up to 63 devices per bus. A typical bus will have between two and perhaps a dozen devices.
Hubs are available to provide "tree" layouts in addition to the more common "daisy-chain".
Cable lengths can extend up to 14 feet (4.5 meters) between devices.
Cables are easy to connect and you don't need device IDs or terminators.
FireWire-A vs. USB 2.0 Hi-Speed
Even though USB 2.0 Hi-Speed has a theoretical max raw data rate slightly higher than FireWire (480 Mbps vs. 400 Mbps), the typical sustained transfer rates are about the same, because FireWire is a more efficient protocol to use in audio and video environments. In fact, in most cases, FireWire beats USB 2.0 Hi-Speed, albeit by a small margin. Very often it will be the computer or hard drive mechanism which limits the system performance more than the interface, so you might see about the same performance using FireWire-A or USB 2.0.
Szal annyira nem rossz az USB.
Há' persze, ezek drága cuccok, de annyit tudnak az egyszerûbbek is, hogy általában ki sem használjuk a tudásukat. Az enyémmel lehet pl utóhangosítani, beszúrt felvételt készíteni, fotót keretezni, stb.
De ezek nem is használtam még. Mondjuk ott a PC, azon csinálok mindent. 😄
Ezek közül már kiegyeznék az egyikkel egy idõre:<#hehe>#hehe>

ImpressCam Travel DXG
Bár ez a tudását tekintve még elég gagyi, talán 1-2 év múlva már lesznek használhatóbb minõségû gépek is...