Pc tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!

Nekem van egy 2x512mb ramos geforce 9800 GT-m, de szaggat vele a dmc3. Sztetek ez mitõl lehet? elvileg az egyik legjobb vidkari külön táppal persze, a gépembe is alig fért bele, de gondolom ezt magyarázni se kell :)
Sziasztok!
Nem rég vettem egy configot pcx-nél.A vásárlásért cserébe kaptam egy ajándék szállítási kupont.A kód beírásával 50%-ot engednek a szállítási költségbõl.Mivel a kódot a vásárlás után egy héttel küldték, így nekem az tök fölösleges.Ha bárkinek kell, írjon egy pü.-t.Szept 29.-ig lehet felhasználni.
MerlinW
Talán a ModPro-nál. Hogy melyik kapcsolható, azt meg kell kérdezni (+36-20-319-0455). Ha nincs, akkor meg szereznek:)

[merlinw.org]

szerintetek hol tudok venni kapcsolható ledes ventiket?
ebbe a házba kellene:
http://www.youtube.com/v/kEQ0ZJOtUKQ&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
CoolStuff
Elég rossz helyen kérdezted, de PÜ.<#alien>

Wow, de nosztalgikus olvasgatni a 18 évvel ezelőtti agymenéseket.:-) Am prohardver: M0Dair

MerlinW
Itt kérdezd. Ha már a kedves fórumtársunk ilyen segítõkész volt.

[merlinw.org]

A letezo legszarabb helyen tetted fel a kerdest. Gratulalok! :)

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

kérlek segítsetek!:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__4421235-uj-pc-konfiguracio-osszeallitas-segitesz
Csabesz6
Tényleg minimálisan szeretném (vagy nem tudom, minimálisnak számít-e a saccra kívánt +20-50 fps). Ha ez megoldható, akkor lehet megpróbálom, nekem ér annyit. Nem akarok brutális módon belenyúlkálni. Minden esetre köszönöm a linket, belevetem magam, aztán majd okosabb fejjel mérlegelek. (Már ha okosabb leszek tõle, de csak használ valamit, elvégre fingom sincs az egészrõl:)

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

Igen,igy felejtsd el. :)

Ha bator vagy akkor nekiallhatsz tuningolni...de ha elfustol az egesz ugy ahogy van,akkor azert jussunk eszedbe. :D

Proci abszolut tuningbarat,P35-os lapok szinten nem vetettek meg a dolgot.

Mielott nekiallnal...

Csabesz6
Gigabyte ga p35 ds3 a pontos neve.
Tudom, szar a táp, de nem veszek másikat:)
Akkor felejtsem el, mondjátok ezt, megértem azt is.

\"Adding power makes you faster on the straights. Subtracting weight makes you faster everywhere.\"

A lap pontos tipusat jo lenne tudni. De ezenkivul csak ismetelni tudom onmagam: Vegyel egy ertelmes tapot....ezzel az ipari hulladekkal ne kezdj el tuningolni. Se procit,se VGA-t.

Desiderata
a procival semmi gond, viszont új videokártyát kell venned
Csabesz6
"Üdv!
E8400, Codegen táp, 4giga DDRII ram (XPnek hála csak 3,5et "kezel"), Gigabyte alaplap, 9600GT (512) vga. Nem mai csirke, tudom.
"

Csak hogy magamat idézzem, és fárasszam a tömeget. Lehet ezt valahogy "húzni"? Procira gondolok elsõ sorban, +~ max 50 fpsre lenne szükségem, annyit tudok. Tök vagyok hozzá, hardwaresen nem akarom piszkálni. Nem tudom hogy mit lehetne ebbõl kihozni, és ha lehet, akkor hogyan?

Köszönöm.

Nem ertem mi ebben a kontarkodas...<#ticking>

De nekem aztan mindegy...sok szerencset ertelmes 2pin-es venti talalasahoz! <#hehe>

az enyémbe is 2 pines kell, de pont az ilyen kontár dolgoktól szeretném távol tartani a chieftec tápom :/

itt is csapágyas. néha bekapcsoláskor gondol egyet és elkezd zörögni, mint az állat, de általában egy pár perc után elmúlik. ezért akarom cserélni
Tudtommal a tapokba sima 2pin-es venti kell. Ilyet tenyleg nehez talalni,de a 3pin-est kb. fel perc atalakitani.

Nemreg hoztak hozzam egy Eaton szunetmentest,mert csapagyas lett a ventije. Sima 2pin-es venti volt benne,nem talalt hozza a srac 2pin-est (raadasul 60mm-eset..lehetetlen :D),vegul rendelt bele egy Noctuat ami 3 pines volt. Egy tuvel kipiszkaltam azt a szalat,amelyik nem kellett (asszem a fekete es a piros kell,a sarga pedig "kuka") A sarga vezetek veget leszigszalagoztam,fekete es a piros ment vissza a helyere,radugtam a csatira es tokeletesen ment. Csak arra kell figyelni,hogy a fekete es piros kabel ugyanazokra a pinekre passzoljon,mint ahol az eredeti is volt,kulonben csak 5V-ot fog kapni a venti (vagy rosszabb esetben megsul a motor <#miaz>)

neten kerestem és nem nagyon találtam olyan csatlakozójút, amilyen a tápomba kell. (korrekt) számtech boltig meg még nem tudtam eljutni:(
MerlinW
Bármelyik számtech boltban:)

[merlinw.org]

barret
Ez nem tuningra készült,hanem kiváltani a dögnehéz bordájú léghûtõket.

Bérbe vehet? reklámfelület...

Sziasztok!
Kb. fél éve vettem egy Antec Kuhler h2o620-as vízhûtõ, és úgy érzem ,hogy nem hozza azt a teljesítményt amit kéne neki.
Amd 955-t (c2 stepping) Oc-ztam vele, jelenleg 3.8on megy 1.46v vcore mellett.Cool n Quit-el amikor csak simán bevan kapcsolva a gép (magok 800mhz-en)akkor kapok 42-46 fokot, kb 5perc prime95-t már a 67-68 fokot is megüti a core hõmérséklet.
A házam egy Raidmax Sagitta 2 elõl van 1db 12 centis beszivó venti, a gépház oldala nincs fent mivel úgy még rosszabb a helyzet.

Asus M5A99X EVO, AMD 955 BE 3.8GHZ OC,4x2 GB G.Skill 1600 MHZ kit,Gigabyte GTX 560ti OC(950mhz/2150mhz),Gigabyte Super-B E570 Windows 7 x64

tápegységbe hol lehet 12cm-es ventit venni?
Desiderata
<#eljen>
Mag,s igen terhelés alatt. Sokáig tartott,míg kihoztam a maxot a lehetõ legalacsonyabb feszültséggel (kb 30-40 perc állítgatás),de megérte,mert eddig stabilan megy. Prime 95-el adtam neki 10 percet,s ott sem volt probléma.
Ha terhelés (load) alatt mérted ezeket az értékeket akkor nincs mitõl tartanod, ha viszont üresjáratban (idle) akkor az nem túl egészséges. Btw ezek maghõfokok, vagy kupak hõfokok?
Vettem egy CM 412s hûtõt,s felhúztam az AMD 955BE-t 1.21 (!) feszen 3.8 ghz-re. Sajnos a gépházam szellõzése nem az igazi,s így éri el a 58-60 fokot,tehát nem is nagyon húzom tovább,amíg nem újítok majd be egy újabb gépházat. Ezek jó értékeknek számítanak nem ?
ok, akkor megnyugodtam
Teljesen normális, a magok hõfoka mindig magasabb a kupak hõfokánál, tuningnál is ezért mérvadóbb a maghõmérséklet.
Arctic Cooling Freezer 13 Pro beüzemelve, hõmérséklet másfél óra Battlefield 3 után is csak 60 fok, viszont a Magok mindig 5 fokkal melegebbek, mint a proci.
Ez normális?
Semmi tuning, minden alapon van, gyári hûtéssel.
Remélem csak a paszta hiánya miatt melegszik, mert most 59 fokon van a CPU netezés, zenehallgatás mellett. Viszont a 4 mag mindig 10 fokkal melegebb, mint a CPU.
Alaplap 34
GPU 48
HDD 31
zico87
szerintem azért gyári ventivel se kéne ennyire melegednie

Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekrõl ugat

rvn
Remélem még meg is tuningoltad azér kicst had melegedjen, ezek már nagyon nem egészségesek:D Nálam már ha 50 fok felé mennek a magok akkor fullon hajtja a ventiket, igaz 46-47 fok körül megállnak játékban.

Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic

MerlinW
Illik, jah:)

[merlinw.org]

Sajnos Battlefiel 3 közben a CPU felmegy 88 fokra a magok pedig 99-re.
Szerintetek, ha leveszem a proci hûtõbordáját akkor minden esetben új hûtõpasztát kell rakni?
Utánaolvasgattam, és egy srácnál ugyan ez volt a probléma és õ úgy oldotta meg, hogy 90 fokkal elforgatva rakta vissza a proci hûtõt. Én is kipróbáltam és érdekes módon 10-12 fokkal lejjebb ment mindegyik értékem.
zico87
hát ha ennyi a hõmérséklet gyári órajeleken és ventivel akkor mindenképp érdemes valami combosabb hûtõt beszerezni

http://www.argep.hu/main.asp?sucheall=1155+h%FCt%F5&page=3

itt nézz körül valami combosabb fajtát keress persze árban is drágább de megéri.

Sziasztok!
A gondom a következõ:
Van egy Intel i5-2500k-s processzorom.
Nemrég az Aidával megnéztem a proci hõmérsékletét, és alaphelyzetben ezek voltak az értékek.
CPU 66 °C (151 °F)
CPU Package 75 °C (167 °F)
CPU IA Cores 76 °C (169 °F)
CPU GT Cores 72 °C (162 °F)
1. CPU / 1. mag 72 °C (162 °F)
1. CPU / 2. mag 76 °C (169 °F)
1. CPU / 3. mag 73 °C (163 °F)
1. CPU / 4. mag 76 °C (169 °F)

Lemértem Battlefield 3 közben is:

CPU felmet 86-ra
A CPU Package:93-ra
A magok hõmérséklete pedig 98 körül volt.
A proci hûtõ gyári. Mi ajánlotok?

Elõre is köszi.
Ja és mennyi az ideális hõmérséklet?
Üdv, Piko
Rendesen van rögzítve a processzor ventilátor. A hõközlõ paszta rendesen eloszlott és a ventilátor rendesen mûködik. Akkor lehet Merlinnek van igaza , hogy ilyen idõben ilyen meleg. Köszönöm a válaszokat. Ja és tuning az nincs a processzoron (intel i5).
MerlinW
Ha max 60 fokos a proci terhelve akkor nincs ott semmi gond. Teljesen egészséges. Gyári hûtéssel 80 fok ebben a melegben.

[merlinw.org]

Lowprofile hûtõrõl van szó ha jól tudom... elõször is csekkold hogy a hûtõ rendesen a helyén van-e, nincs-e lelazulva, nem-e lóg valahol, másodszor van-e elegendõ hõközlõ paszta a hûtõ és a CPU kupakja között, ha van, az mennyire oszlott / mennyire oszlattad el rendesen, jutott-e mindenhova a kupak felületén. (a paszta réteg ne legyen se túl vastag, se túl vékony) Proci milyen, tuning van-e, a hûtõ ventije rendesen üzemel?
Sziasztok. Nem tudom jó helyre írom e de azért megpróbálom. Vettem egy ENERMAX ETD-T60-VD processzor hûtõt és, hogy lehet hogy ugyan úgy hût mint egy alap processzor ventilátor? Mert így akkor nem sok értelme volt megvenni. 40-60 fokos a processzor.
Hát fps szerint nem, de még is ilyen mikrolag szerûségek vannak benne, amik elég idegesítõek.
Átlag 40 fps, min az olyan 25, max meg 60 belterületen. De még 40-nél is olyan fura érzésem van, hogy akad.. Lehet játékhiba vagy nem tudom. Bár witcher 2 esetében szerintem ez túlzás.
És ezért nem értem, hogy ha nem fut rendesen, akkor miért nem használja ki jobban a lehetõségeket?:)
zico87
játék függõ hogy mennyire használja ki a procit fõleg több magnál.pl cod2 egy 4 magos gépem nekem 20-25%-ra terheli multiban újabb játékoknál ez az érték magasabb azért de ritka hogy 100%-os cpu terhelés legyen.

MerlinW
Lassú a játék?

[merlinw.org]

Hali!
Kérdés!
Játékok alatt(konkrétan witcher2) a CPU nem hajlandó 50% fölé menni...
Hogy lehetne elérni, hogy maximálisan kihasználja? Proci napokban lett felhúzva 2.8GHzról 3.4GHz-ra. Fogalmam sincs elõtte 100%on mente-e, de örülnék neki, ha most teljesen kihasználná.
MerlinW
Csináltam egy ilyet, mert miért ne:)

[merlinw.org]

Aha értem.
De azt nem értem hogy vitte volna el, gondolom a vezetékeken keresztül átcirkulál vagy lezárja az áromkört a hibás billentyû.
Olcsó típusu eszközrõl van szó amúgy
A kérdést már magad is megválaszoltad. Elszállt a tápegységed. Ha jó minõségû tápod volt akkor remélhetõleg nem vitt magával semmit sem a levesbe... milyen típusú tápegységrõl van szó?