Pc tuning
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha nem boot-ol 400-as FSB-vel, az valószínûleg azért van, mert nincs elég kakaó. Emelni kell a vcore-t. A memóriák DRAM szorzóját úgy állítsd, hogy ne menjenek a gyári frekinél gyorsabban. FSB*DRAM = RAM freki. Tehát 2-es szorzóval 2*400=800Mhz, 2,6*400=1066MHz.
Valamint a DRAM feszültésnek is add meg a gyártó által ajánlott legmagasabb értéket. Itt miután (buta módon) három különbözõ modulod van, a leggyengébb modul-al kell foglalkoznod, mert az a leggyengébb láncszem.
Egyébként E8400-nek gond nélkül kell mennie 400-as FSB-vel, 800 vagy 1066MHz-es RAM-okkal, nálad több, mint valószínû, hogy a nem megfelelõ memóriák miatt nem megy. Célszerû lecserélned õket a fent írt módon.
[merlinw.org]
hány mhz-es ramjaid vannak?
És köszönöm a segitséget!
szerk.:Ja és most be van téve az asztalba a gép de ha kell majd akkor kiveszem,szóval a hõmérséklettel nem lesz gondunk sztem,ahogy olvastam 65-70 C a maximum,de attól még messze vagyunk :) bár még nem volt stressztesztelve :)
szerk.2: Ja és gondolom akkor majd feszt kell adni neki 400-nál ugye? Lassan de biztosan tanulok :D
ai overclock tuner->manual
pci-e freq->100
dram freq->legkisebb, amit lehet
fsb freq->ezt növel folyamatosan, 333-ról indul...
dram timing control->auto
próbáld meg 400 fsb-vel a fenti beállításokkal. majd kiderül mi lesz, de ezt bírnia kéne a procinak bõven.
egyelõre ennyi, majd folytatjuk :D
nekem volt az elsõ G15 és azon sem volt meg a í helye
õ a p mellett, û az entertõl ballra, ó a backspace mellett, stb... <#smile>#smile>
Az a helyzet,hogy én tök hülye vagyok a procihúzáshoz viszont úgy hallottam az én E8400-asomat elég jól lehet tuningolni(4 gHz áll.).
Elõször is a legfontosabb kérdés: Ezt a "felhúzott" állapotot lehet állandóra tenni? Úgy értem,hogy nem csak pár óráig vagy napig hanem mondjuk,innentõl kezdve 4 gHz-en fut a proci.
Mindenképpen szeretném húzni a procit mivel még sosem volt,és egyre jobban kihasználom a gépet,viszont sajna a 775-ös tokozás miatt gazdaságosan nem tudok procit cserélni olyanra ami meg is érné...
Mint mondottam én ehhez nem értek,DE:
Összeállitottam everestel két riportot az egész géprõl és külön az alaplapról/prociról,valamint csináltam képeket a BIOS-ról amennyire lehetett. Mindehez társul egy 450W-os Chieftec táp,de ez is rajta van a képeken.
Szóval ha valakinek van egy kis ideje és megtenné,hogy átnézi és megmondja mit mire állitsak akkor azt nagyon de nagyon megköszönném!!! :R :R
Vagy ha esetleg még valamire szükség van akkor szóljatok feltétlen és összeszedem, lefényképezem,lelövöm,stb.,...!
Elõre is nagyon köszönöm a segitséget!!! :R
Ja és nincs hosszú i betüm... ja és hosszú ü betüm se :DDD (inglis bill)
Ime a csomag:
Katt
nézd meg, hogy milyen idõzítéseket tud a ramod és azt biosban állítsd be kézzel. akkor emelheted az órajelet.
pl nekem 1066-on cl7-7-7-20. ha auton van az idõzítés és beállítom 1333-ra a ramot, akkor ez sem indul el. kézzel belövöm 9-9-9-24re és úgy megy
4000Ft-ért már kaptál volna jó pörgõt is, ami halk és hûvös. Amit vettél nem halk és nem hûvös.
[merlinw.org]
iylen fajta a venti.
ASRock 960GM-VGS3 FX , AMD FX(tm)-4300 Quad-Core Processor, Kingstone DDR3 1600mhz 4GB, 1TB Samsung SATA2, ASUS HD 6670 Series
Egy régi gépbõl RAM-ot át tudok helyezni egy másik gépbe ?
És ha igen hogyan kell üzembe helyezni ?
Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot
Tuning témában, mindig csak iránymutatást fogsz kapni, receptet soha, mert két egyforma konfig között is lehetnek különbségek. A tuning egy szöszmötölõs, kísérletezõs játék. Neked kell megtalálnod a legmagasabb stabil pontot. Ehhez célszerû megismerned a géped mûködését, hogy mely funkció mit csinál, mire jó és milyen hatása van.
[merlinw.org]
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
DDR2 1066, DDR3 1600-on több, mint elég.
[merlinw.org]
A-Data ramról vélemény, tuningal hogy boldogul? pl a 2000mhzs
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Az mennyire igaz, hogy dual-ban felezõdik a memória órajel? Mert akkor megvan.
Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekrõl ugat
Lenne egy kérdésem, problémám, nem tudom mi... :)
Nem vagyok egy nagy géptuningos, csak használó, és olvasgató, ezért gyakorlatban nem ismerem ezt a témakört...
Most újítottam gépet, adott egy Gigabyte GA-X58-USB3 alaplap, benne egy Core i7 3,2 , és 2x2Gb Adata DDR3 2200+ memória, meg egy GB 560 TI SOC VGA.
A BIOS-ban a memória csak 1066-on megy. Ha valamit megpróbálok állítani, el sem indul, csak CMOS resettel. A proci 133x24-el 3,20-on megy.
Valaki hozzáértõ véleménye érdekelne, hogy a memória mitõl fog nagyobb órajelen menni, vagy mit állítsak, mert már nem merem össze vissza állogatni, nehogy valami megdögöljön. Ha már tudja a 2200-at, akkor ki is használnám...
Érdekel a tuning téma, ezért várom a lehetõségeket, köszi.
GTS 450 gyorsabb mint a 6670 viszont a 6670 kicsit kevesebbet fogyaszt így döntse el mi a fontos 5670-et se raknám best buy cédulára mert fikarcnyival gyorsab a 4670-nél és ahoz képest drága 4670(használtan 10k alatt van)szóval én 5670-et nem ajánlom nem éri meg az árát egyszerûen inkább már 6670 vagy GTS 450 vagy ha szerencséd van ki tudsz fogni 6770-et (nekem még nem sikerült)
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.
Gép vásárlásában kérnék tanácsot.
Szóval már elég régi ami most van meg nem is elég most már 1 ezért kell egy új. (asztali)
Hol érdemes megvenni ?
Milyet érdemes megvenni ? (játszásra, normálisan menjenek a játékok)
Jobb fajta van-e olcsóbban ? (ne kelljen szervizbe vinni 2 havonta)
Mennyibe kerülne kb. ?
Intel Core i7-10700 / 32GB DDR4 2933MHz / MSI GeForce RTX 3070 Ti VENTUS 3X 8G OC // VATSIM ATC& X-Plane Pilot
De ha 2.8 fölé mennék már 50Mhz-el is (szorzót 14.5-re) már random kékhalálozik a gép.
Alalplap Asus M3N-HT Deluxe (alanti cfg)
FSB 200Mhz-en
Szorzó 14x -esen.
Memória is visszavéve 1066-ról 800Mhz-re. 4Gb 4x1Gb os quad kit.
5-5-5-15 idõzítésekrõl 4-4-4-8 -ra visszavéve! Gyárilag ajánlott 2.4V-al. Így DRAM:FSB arány 12:6 = 2:1
Ha a memóriát rakom vissza 1066-ra 2.8Ghz-es procival, már fagy. Csak 2.6Ghz-el stabil. Ha a procit emelem 2.6-ról 2.8ig úgy hogy a memória 800Mhz-en van teljesen stabil a gép. De ha 2.8 fölé emelném már fagy.
Több tesztet is futtattam, így 4-4-4-8-on, 2:1 -ben 2.8Ghz-el gyorsabb a memória kezelése, mint ha 5-5-5-15-ön menne 1066-on.
A HT 2000Mhz-en. Ahoz nem nyúltam.
A proci 1.375V-ot kap!
Miért nem tudom tovább húzni a procit 2.8-nál? Valakinek van ötlete esetleg?
Olyan 3.2-3.4 Ghz körüli sebesség dobna látható eredményt rajta??
Esetleg odáig tudnám -e húzni ezt a procit? És ha igen, akkor hogy?
Egy Asus Lion Square léghûtés van rajta! Alap hõmérséklet 41-42 fok.
Mennyi a max hõm. amit még normálisan elvisel terhelés alatt?
Köszönöm elõre is!
Üdv.
Procihûtõ pedig nem a gyári gagyi:arctic cooling freezer 7 pro nem az új.
GTA V Több patchet kevesebb \"next weeket\" kedves DICE..
2 mag van a processzorban, 2,6Ghz az együttes frekvenciájuk, 64bites támogatás (4GB+ memória esetén 64bites operációs rendszerhez), 800Mhz-es busz frekvencia, Wolfdale a processzor elnevezése, a cache pedig értelemszerûen a buffer.
[merlinw.org]
Ha gyári procihûtõ van rajta akkor:
FSB-t emeld 333Mhz-re
DRAM szorzót 2,4-re
CPU feszültség: 1.35V
RAM fesz: 1.8V (a gyártó oldalán nézd meg mennyi a max amit bír. Ha 1,8-nél kevesebb, vagy instabil a rendszer, akkor maradjon a DRAM szorzó 2x-en)
Idõzítések: 5-5-5-15
Eredmény: CPU: 2,9Ghz, RAM:800Mhz
Ha normális procihûtõ van rajta akkor:
FSB-t emeld 400Mhz-re, DRAM szorzót 2-re. Eredmény: CPU: 3,6Ghz, RAM:800Mhz -
A CPU szorzó minden esetben maradjon 9-en.
[merlinw.org]
Az lenne a kérdésem, hogy ez a proci jobb:
- LGA775 Dual Core Celeron
- 2 Wolfdale mag
- 2.6 GHz
- 800 MHz FSB
- 1 MB cache
- 64 bit
vagy, ha mondjuk ugyanezek a paraméretek, de nem dual, csak sima?
tulajdonképpen ezek a számok mit jelentenek és mi melyinek kell minél magasabbnak lennie?
köszi a segítséget.
És, ha szeretnék alaplapot is venni, mit kell néznem a procin?
Processzorom szeretném tuningolni olyan 3-3,2 ghz-re,de eddig csak 3,1-et tudtam kipréselni fsb emeléssel alapfeszen többi opcióhoz nem nyúltam.pci-e freq-et azt állítsam fix 100-ra ? 3-3,1 ghz is elég lenne akár, de ilyenkor a gép nem szabályosan indul újra hanem leáll és pár másodperc múlva indul be... Iyenkor mi a teendõ ? Feszemelés ?
Elõre is köszönöm
A gép:Asus P5PL2-E csak 533-on tudja hajtani a memóriát.
C2D E6600 def:2,4 ghz fsb:1066
2x1 Gb Kingmax 800 mhz-es
Annyi változott hogy most teljesen újra kezdtem fsb meg a memóriát állítgatom párhuzamosan és a pci-e freq 100-on van.300-as fsb-nél most egyáltalán nem tudok feljebb menni. Mit kellene másként állítani ? fesz auton van mindehol.
Megvettem ezt a processzort: AMD Phenom II X2 555 3.20GHz AM3 BOX Black Edition.
3. mag aktiválva, sajnos amikor bekapcsolom a 4. magot is nem indul a gép folyton visszadob a biosba, tehát sajnos az tényleg rossznak tûnik.
Az lehet esetleg probléma 4. magnál, hogy auton van a feszültség? Ha többször leokézom mindig visszadob a biosba szó nélkül. Esetleg ha manuálisan adnék neki valamennyit mûködhetne?
[merlinw.org]
codegen 500W
Gigabyte GA-P67A-D3-B3 | Intel Core i5-2500k | 8GB RAM DDRIII | ATI Radeon (Sapphire) HD 6870 1GB 256bit GDDR5 | Asus 1024GB HDD Windows Se7en Ultimate 64-bit Origin: [email protected] (only BF3)
Gigabyte GA-P67A-D3-B3 | Intel Core i5-2500k | 8GB RAM DDRIII | ATI Radeon (Sapphire) HD 6870 1GB 256bit GDDR5 | Asus 1024GB HDD Windows Se7en Ultimate 64-bit Origin: [email protected] (only BF3)
Gép fejlesztés elõtt vagyok!
Errõl a configról:
CPU: INTEL DUAL CORE 2,1 GHz
RAM: 2 GB DDRII
ALAPLAP: ASUS P5B
VGA: ATI HD 4850 1 GB 256 bit
erre a configra:
CPU: INTEL Core i5-2400 3,10GHz .. (39910 FT)
RAM: KINGSTONE DDRIII 2x2GB ( 8550 FT)
ALAPLAP: GIGABYTE GA-P67A-D3-B3 (23240 FT)
VGA: Maradna
ÖSSZESEN: (71700 FT)
Szerintetek jó újjítás? :D
Így néz kia bios.