ABIT NF7-S / ABIT NF7
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én erre a 2 tápre gondoltam Asus A45GA;Levicom VP 450 Elvileg a leírás alapján ezek tudnak -5 voltot de majd megprobálom
Codegent nem akarok mert szidják mint a sz@rt de mondjuk érdekes hogy egy 450wattosat 5éve nyúzok és semmi baja nincs pedig a gép nap 12 órát simán megy igaz most ment tönkre
De erre a -5 voltra a felhasználói utasítás nem ad eggyértelmû utasítást ho kell-e neki vagy sem
Remélem találok hozzá megfelelõ tápot mert kár lenne ezért a gépért ugy a szivemhez nõtt ez az Abit Nf7-s alaplap szerintem nagyon jó kis alaplap<#nevetes1>#nevetes1>
Már nem szabvány sajnos ez a -5 volt és jobb fajta tápokba már nincs.
kb. fél éve vettem Codegen 400 W nagy ventilátoros, ebbe van -5 volt.
Codegen 500 W táp létezik, de, hogy tud-e -5 voltot ?
Abit NF7 s2g alaplapom van és már kétszer megszívtam, hogy jobb tápot akartam.
Asszem a sima Abit NF7 -nél nincs gond, de látom neked S -es, ebbe nem vagyok biztos !
Egy haveroddal, ismerõsöddel kéne megbeszélned, hogy próbáljátok ki, ha jobb fajta -5 volt nélküli Tápja van.
Vagy vidd be a géped egy számítógép boltba és próbáltasd ki, hogy -5 volt nélküli jobb táppal megy-e !
Amúgy egyszerûen megnézhetõ, hogy egy táp tud-e -5 voltot !
(mert nem mindig van egyértelmûen feltüntetve)
Táp alaplapi 20 / 24 tûs csatlakozót magad felé fordítva jól megnézve hiányzik belõle 1 szál.
Amd Athlon 2800+
Abit Nf7-s alaplap
2Gb ram
2×dvd drive
2×hdd
Sapphire Hd3850 Agp
1×Fdd
3×neon
Pinaccle PCTV Pro
Trust IF-3300
ST-102 SATA-RAID 2 portos vezérlõ
De van egy gond, azt halottam hogy ennek az alaplapnak kell -5voltos ág de a mai tápegységek ezt a szabványt nem támogatják de ha még isvan ilyen tápegység még akkor aki tudja leírhatná a nevét
(ha az elõbb hülyeséget írtam akkor bocs?)
De a 2 x 512 + egy 1 Gigás gond volt.
Most már 2 x 1 Gigás Kingmax DDR 400 -ast, így tökéletes.
Csak el kell adnom a Kingston 2x512(400) RAM (gyárilag párosított) -tat.
2 db 1 Giga Ram-mal nem lehet gond ?
Mert Olyat láttam írva valahol múltkor, hogy az illetõ berakott Abit NF7-S2(G)-be 2x1 Giga Ram-ot és csak 1,5 -nek látta, akármit csinált !
Ez lehet pl. Bios verzió függõ ?
Apunak mindig igaza van! Most is.
Hogy lehet kikapcsolni valahol a Dual módot ???
Alaplapom: Abit NF7-S2(G) 3 db.RAM foglalat.
Eddig volt Kingston 2x512(400) RAM (gyárilag párosított)
De annó sem jött be nekem a Dual mód, meghülyült a gép tõle.
Most, hogy vettem + 1 Gigás Kingmax DDR 400 -ast, akárhogy rakom a 3 Ram-ot/3 Ram foglalatba, Everest Duált ír ki, (vagy egyfajta elrendezésbe kék halál).
Xp alapba rendesen megy így most.
De Játékoknál Win hibaüzenet! pl. Crysis hibát észlelt és leállt.
Olyan elrendezésbe, hogy 1G+512, (és volt, hogy még így is Dual-nak írta ki az Everest) úgy semmi gond a játékoknál. Ram-ok külön külön is jók, nem hibásak.
Szerintem a Dual mód kavarhat be, mint amikor annó próbáltam.
Szeretném a Dual módot valahogy kikapcsolni, Alaplap Bios-ba nem találtam, ha ott mégis lehetne, hol keressem?
(Esetleg ott valahol elirányítana valaki!)
Vagy Xp-be lehetne valahol kikapcsolni a Dual módot?
Minden féle képp próbáltam rakosgatni a RAM-okat, az nem segít.
Elõre is köszönöm!
CSak gyûjteni érdemes az ilyet. bontóba meg nemnagyon adják ha igen akkor meg 10000-vagy fölötte. ja árulom a régi konfigomat: !!!ATHLON XP 3200+!!! NF7 MB, 2x1GB ddr400-as ram 2.5-3-3-8, maxtor diamond 10-es 250GB vincsi,
ati! 9600xt zalman hp80-as passzív hûtõvel, winfast xp2000-tévétuner távirányító kurvaanya. iszonyatstabill cucc kicseréltem a nyákon az összes kondit ESR-esre egy pofás mini atx-es álló dobozban mindezt 30000-hufé...
ABIT NF7-S2G Alaplapba mi a legnagyobb processzor ami belemehet ?
Gondolom csak használtan lehet szerezni ilyen processzorokat már !
(Most Athlon XP 2800+ 2083 MHz van benne.)
ezt a BIOS hardvermonitoros baszása okozza valószínû...túl alacsony az rpm vagy hasonló....disabledre minden ezzel kapcsolatos opciót...
Elõzmény:
P Prof Sp3 (hitelesítve) gép használat közbe (nem indításnál) idõnként (kb. fél óránként, de ez változó) 1 pittyegõ hang jön az alaplapi hangszóróból!
Elõször persze hardver hibára gondoltam.
De összefutottam valakivel akinél szintén ez a helyzet. Új gépe van és Ö írta, hogy mostani xp frissítés csomag után jelenezett nála ez.
Hát, hogy vissza gondoltam, nálam is azóta.
"Alaplapi" csipogás ügy:
------------------------
Letiltottam itt:
1. Start / Futtatás / regedit
2. Navigáljunk ide: HKEY_CURRENT_USER \ Control Panel \ Sound
3. A Beep értéket változtassuk no-ra.
Ugyan úgy becsipogott !
Fentiek alapján letiltva és kihúztam az "Alaplapi" hangszórót.
Most meg a normál hangszórókról (hangkártyáról) ugyan úgy besípolgat !
Abit nf7 s2g, integrált hangkártya.
Nem értem mi a jó .... baja van, nem melegszik semmi nagyon.
Mit lehet még csinálni ezzel az idõnkénti besípolással ???
(Találtam még ezt, de nem tudom, nem-e elmegy teljesen a pc hang.
"
Ha ezt letorlod, akkor a default sound meg a control panelbol is eltunik, nemhogy hangja nem lesz.")
Elõtte ne felejtsd el kicserélni a kondikat a lapon!!!
Nem tudjátok véletlenül, hogy az NF7-es kezeli-e a 320 gigás winyókat?
Innovision TNT2 - Vanta TL M64 16MB
Forca Barca ! Go Go Spurs ! Hajrá Fradi, na meg Kimi Räikkönen (Y) ;]] Los Angeles Lakers 4eva ;] Kobe a legjobb ;]
Közvetlen Játék után néztem, meg közbe is és 70 fok zárt háznál.
Nyitott háznál játék közbe rövideken bejelezget az ABIT EQ háttérbe futva.
ABIT NF7-S2G Alaplapom van.
Van ez az ABIT EQ progi hozzá.
Elindítottam most és elkezdett szirénázni !
Nézem, hogy mi lehet és látom, hogy a PWM 70 fok !
Mi ez a PWM ???
Köszi !
NF7-S2 Alaplapi drivers pack:
IC Plus Family IC+ 10/100 Lan Driver
NvRaid Installation Disk
Realtek Fast Ethernet Lan Driver
SiliconImage 3112 SATA Driver
VIA Fast Ethernet LAN Drive(6103/6107)
nForce Chipset Driver
Változik valami jelentõsen ezektõl ?
Gond nem lehet ???
Én eddig csak a gyári cd-n lévõ dolgokkal használtam és még nem volt semmi gondom.
ABIT NF7-S2G Alaplapom van.
Ezt találtam:
ABIT NF7-S2 Alaplapi drivers pack
Itt
(2008.05.11)
Ez nem G-s, ez nem gond ???
Köszi !
Nekem van egy olyan problémám, hogy USB-s a billentyûzetem és amikor betölt a bootmanager nem tudok a listába lépkedni. Hogy lehet a BIOSba engedélyezni az usb-s keyboardot?
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Aztán ott van az órajelszorzó (clock ratio vagy ilyesmi), és a front side bus (fsb), az fsb*órajelszorzó=a valós proci órajeled. Az fsb*2 meg a ddr ramod órajele, tehát annak is bírnia kell, de gondolom nem 266 mhz-s ddr ramod van 😊
Az fsb most valószínûleg 133mhz és az órajel szorzó 15x és így ~1,8 ghz a valós órajel, 266 mhz a ram frekvencia. Ha sempron a proci(simába és sempronba is van tbred magos), akkor az fsb 166 mhz az órajelszorzó 10,5 körül lehet. Na az órajelszorzóval, és az fsb-vel el lehet játszani hogy elérd a neked megfelelõ órajelet, a max 2,2 ghz környékén lehet feszültségemelés nélkül. Valószínû, hogy a proci órajelszorzó lockos, így ha megváltoztatod vagy nem történik semmi miután elmentetted a beállításokat és újraindítottad a gépet, vagy fekete képernyõt kapsz, ilyenkor asszem az insert gomb nyomva tartásával visszaállítja a normális beállításokra a procit, vagy a cmos resettel állíthatod alapra (ekkor az összes bios beállítás alapra áll, szóval vissza kell állítanod mindent ahogy volt), de ezekrõl le van írja minden az alaplap füzetében. Szóval ha szorzólockos, akkor csak az fsb-vel játszhatsz, de mindíg szabványos frekvenciákra emeld(133 mhz, 166 mhz, 200 mhz), mert különben változik a pci frekvencia, és behülyülhet a többi eszköz. Nagyjából ennyi.
A throughbred mag nem hátrány, mert ugyanaz mint a barton, csak a bartonra+ 256kbyte cachet raktak, ami winrar tömörítésben ad neki jelentõs elõnyt, amúgy minden más alkalmazásnál nagyjából ugyanaz.
sajna csak throughbred mag, lehet akkor, hogy nem is plusszos
BattleTag: zydar#2910
ezert anyagilag nem eri meg procit cserelni.
ar/teljesitmeny mutatoja nagyon szar.
milyen cpu volt benne eddig?
a manual csak ennyit ir: Support AMD K7 Duron /Athlon /Athlon XP socket A processors
Egy ilyet talaltam , ez lenne az?
AMD3100+
3200-as fajtat nem talalok Socket A-hoz sehol
Egyébként az abit oldalán fenn kéne lenni az összes támogatott procinak amit kezel a lap.
ABIT NF7 S
mostanaban ilyen foglalatokat latok az arlistakon : Socket AM- ez a regi Socket A-nak felel meg?
-az elsõ helyen aszonták szar az alaplap, ha garanciás vigyük vissza és cseréljük mert 10-bõl 5, NF 7-es seriahibás...<#merges2>#merges2>
-a második helyen meg h a ventillátor nem hûti rendesen a procit és mindjárt megolvad...-hujeség mert elötte a haver gépébe egy 3000-es AMD volt és szépen ment alatta uyganezzel a hûtõvel...
havert sajnálom meert jó kis gép lenne az...most próbálunk szerezni egy Socket-A-s ventillátort h kipróbáljuk a hûtést h azzal jó-e...
ha vlami ötlet van, vagy vélemény szóljatok plz..segítseket.
Thx
ööö...retekegér...!