ABIT NF7-S / ABIT NF7
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem is volt hasonló problémám, a VGA driverrel kell vacakolni, nekem kb a tizedik verzió mûködött. Konkrétabban ez:
wxp-w2k-catalyst-8-121-050322a-022141C
És az alaplapi driverek is csak azok voltak jók amiket a gyári cd tartalmaz.próbáltam leszedni az Nvidia honlapjáról, de nem ment vele, állandóan lefagyott és újraindul. Azóta hogy visszaraktam a gyári drivert, már csak a kékhalál jön állandóan, vagy a gép fagy ki folyamatosan 😄 Egészen pontosan ezt írja ki:
A rendszer problémát talált éa a windows a számítógép károsodásának megelõzése érdekében leállt.
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR EQUAL
Szerintem az egész windows egy nagy probléma 😄
A segítséget elõre is köszi!
BIOS frissitve,és minden megjavult kopp-kopp
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Lehet hogy biost kene frissiteni?
ööö...retekegér...!
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
egyik haveromnak van egy nf7-es laplapja (alap verzió semmi extra)
+ még egy athlon xp 3200+ barton maggal
a probléma az hogy a gépet bekapcsolja és az elején 11000mhz en megy semmi problema nelkul
aztan atallitja a biosban 2500+ra szokas szerint ujra indul a gép elmenti az uj beallitasoket és belép a windows majd mikor mar a procit valamivel nagyobb feladat éri lefagy a gépezet
a kovetkezõ lépés az hogy a haver megprobalja 3200+ra allitani a biosban a cpu-t
majd újra inditja a gépet aztan kijön a szokasos üzenet h a gépet ne kapcsolja ki mig a bellitasokat menti a gép és innentõl ezt akar áramsznetig lehetne nezni mert semmi nem törénik persze utana ki kell löni cmost és minden renben 1100mhz-en
a hütes nem lehet problema szerinte mert egy baszott nagy thermaltake volacno 9es van rajta de van mar egy mumusunk marpedig egy noname 350w-os tapegyseg ami lehet keves de lovesunk sincs mi lehet a problema
Segítségeteket elöre is köszönjük
ööö...retekegér...!
Amúgy az a 20. szál lenne a -5V és ha jól emlékszem, kék, vagy lila színû vezeték kellene, hogy legyen...
\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"
+12vdc
-12vdc
+5vsb
+5vdc
+3,3vdc
-5vdc -------------> akkor ez hiányzik a Hiper tápomnál !
Az normális, hogy a 20 tûs dugónál 19 szál van bekötve !
Rajta kellene legyen, leírásában - mi !
1. +5v
2. +12v1
3. +12v2
4. -12v
5. +5vsb
6. +3,3v
Ezek szerepelnek a könyvében.
Itt kéne közötte szerepeljen a -5v !!!
Apunak mindig igaza van! Most is.
Van egy jó kis problémám:
Abit Nf7-S2G -m van. vettem egy Hiper 480 w -os Tápot és nem megy vele !
(errõl már régebben is írtam)
Na most úgy néz ki, hogy ezzel az alaplap tipussal nem megy ! Havernak ugyan ilyene van mint nekem és nála se megy !
A boltba visszavíve: másik alaplapoknál megy !
Na most ilyenkor mivan ? (boltos nem venné vissza, mivil jó nála)
Valaki tudja a Magyarországi Abit forgalmazó címét, vagy errõl hol tudnák érdeklõdni ! Vagy tudtok megoldást ?
Tanácsot kérnék, elõre is löszönöm !
Sztem a lapot olyan 6-8k(kortól, garitól függ) a procit nem tudom, de olyan 18-20k sztem😊
Amúgy nekem is ugyanez a lapom van csak egy 2700+ athlonnal ami jelenleg kicsivel a 3200+ barton felett van😊
marha sokan megeszik ezt a parasztvakitast.
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
▌Lost ■ Dexter ■ 24 ■ Spartacus ■ NFL▐
Tegnap amikor összejött a 2*512 Dual, csk azt néztem, hogy írjais (Dual 128 bit)
Ma vettem észre a problémákat:
-elsõ indításnál lefagyott az Xp, ahogy bejött !
-újraindításnál mielött bejött az Xp, magátol újraindult !
-F1 Challenge (2006 Zs .v.0.0) indításánál hibaüzeneteket küldött a rendszer és volt, hogy játék közbe újraindúlt az Xp !
Ramokat visszatettem ahol ezelött voltak és most minden jónak tünik !
Mi lehetett, mi lehet a probléma 2*512 Dualba ?
Ezek kétoldalas Ramok.Hallottam, hogy a kétoldalas ramokkal probléma lehet ha nem teljesen egyforma a kettõ ! De ezek gyárilag párosítottak és az idõzitésük egyforma-néztem !
Ötletek, tippek !!!
Köszi.
Sztem a 2x1GB dual az igazi <#nyes>#nyes> , de 2x512dual, vagy 2gb sima közül lehet, hogy a 2x512-t választanám...
Most már Dualba megy a 2*512 Kingston !
Elsöbe, meg az utolsoba tettem.
Ha a jövõbe a középsõ foglalatba tennék 1 Giga Kingstont még, akkor megmaradna Dualba a 2*512 Kingston az Abit Nf7-s2g -ben ?
(Vgy ha nem akkor Dual 2*512 a jobb, vagy 2 Giga ?)
Köszi !
Amugy a bootolas utan is kikellene irnia a kezdokepernyore, ha dualban megy a RAM.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Amit te 2-3-nak hiszel, az az 1-2 foglalat...

EVERESTbe ilyesmit találtam:
Mezõ Érték
Északi híd tulajdonságai
Északi híd nVIDIA nForce2 Ultra 400 (Crush18)
Memóriavezérlõ
Típus Dual Channel (128 bit)
Aktív üzemmód Single Channel (64 bit)
Memória idõzítések
CAS Latency (CL) 3T
RAS To CAS Delay (tRCD) 3T
RAS Precharge (tRP) 3T
RAS Active Time (tRAS) 8T
Row Cycle Time (tRC) 13T
Row Refresh Cycle Time (tRFC) 15T
Command Rate (CR) 1T
RAS To RAS Delay (tRRD) 2T
Read To Read Delay (tRTR) 2T
Read To Write Delay (tRTW) 4T
Write To Read Delay (tWTR) 3T
Hibajavítás
ECC Nincs támogatva
ChipKill ECC Nincs támogatva
RAID Nincs támogatva
ECC Scrubbing Nincs támogatva
Memória foglalatok
1. DRAM foglalat 512 MB (PC3200 DDR SDRAM)
2. DRAM foglalat 512 MB (PC3200 DDR SDRAM)
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
ABIT NF7 S2G elvileg kezeli Duálba a 2*512(400) Kingstont (gyárilag párosított)
Hol todnám ellenörizni ? pl.: EVEREST Home Edition ! Mit keressek, hol ?
Köszi elõre is.
Tehát Én is meg hökkentem, ha 2*1 Gigát vennék - megjárhatom !
Pedig a könyv szerint 2 Giga a Max !
3 Ram helyes az Alaplap és 400 -asokból Max 2 Giga lehet.
Akkor ha 2 foglalattal kihasználom a Max 2 Gigát, akkor megy !
Nem úgy kell érteni a Max 2 Gigát, hogy mind a 3 foglalatba lennie kell Ramnak ?
Van 1 ABIT NF7 S2G -m.
Az lenne a kérdésem, hogy ez az alaplapba müködnek-e Dual módba a RAMOK ?
Az angol tudásom, hát szinte semmi és a könyvébe nem találtam semmi ilyesmit.
A lentibb kérdésemre is, ha valaki tudna valamit mondani !!!
Elõre is köszönöm szépen !