ABIT NF7-S / ABIT NF7

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a NEC DVD RW 2/MASTER "mellette 1 rekk lenne 2/SLAVE 1 Samsung 80 -al. De csak az üres rekken adatkábel és Tám és már akkor is indításnál megáll az ABIT képnél !
1/MASTER -en LG DVD Rom "mellette 1/SLAVE -n LG CD RW.

Banyapapa
a NEC mellet slave-n van valami?
Nekem a 3540es nem csipi ha mellérakom a lg dvdromot:o
igaz elindul,de a win az nem,igaz nem S2G csak sima S2-m van,meg nem 400as táp csak 360as chieft.

meg xp 2400+,2 160gb-s pata vinyo,sima 6600ás VGA

Sziasztok !
Van 1 NF7 S2G -m.
A problémám:
1/MASTER, 2/MASTER lévõ eszközök mûködnek rendesen a 1/SLAVE, 2/SLAVE eszközöknél MEGÁLL az ABIT felíratnál indításkor !
Mitöl lehet ez ???
Elözmény:
Beraktam 1 Gainward 6600 GT 256 Mb(AGP). Az volt a gyanom, hogy kevés a Tápom, 400W egyszerü Táp, ehez az elemekhez (AMD 2800+ Xp Barton,ABIT NF7-S2G,Samsung SATA 120 8m + néha rajta Samsung 80 8m + 40 Gigás,2*256 Mb(400)RAM, LG Flatron ez T710PH(17),
LG DVD ROM,NEC DVD RW,LG CD RW,+ Rid vezérlõ 2 Winyós.)Ezekbõl videokártyán, Winyón és DVD Romon hagytam Tápot. Így rendesen ment a Gép a 6600GT-vel.Ekkor próbálgattam, hogy mit tudok még visszatenni! Ekkor TAPASZTALTAM, hogy a SLEVE -n lévõ elemekkel, MEGÁLL az ABIT felíratnál indításkor !
Tanácsot kérnék, ötletek ! Elõre is köszönöm szépen !
mesor
Egy picit vedd ki a duracell-t magadból! 😄

Bf2 topic 99K,120K! KisköcsögKör C4

Loál János
Loál. 😄

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

DanyyX
A csodát úgy hívják, hogy NF7-Sv2.0. egy kis matrica van rajta egy vonalkóddal, meg egy apró felirattal, hogy v2.0 <#nyes>

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

Narancs
Le kéne állni az anyaggal kicsit...

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

duracellmumus
Van egy (jó+1 rossz) hírem az NF-7-es MoBo tulajdõnosoknak! Ebböl a szériábol létezik stabil lap! Egy ilyen példány boldog tulajdonosa Írja ezt a hozzászolást. Once upon a time.... vettem egy nf7-et (ezen a lapon mindenkinek a problémája ezzel kezdõdöt) 😊 és kitaláltam ha tudja a 400as-t FSB miért ne vegyek bele egy 3200+ barton magos procit 512k cash-el Ez nagyon jol hangzott még 6 hónappal ezelõtt.. A beépítési ceremónia sikeressen lezajlódott. Erõs használat közben (CS-feeling) olyan 24H/fagyás még elviselhetõ volt. Ekkor a felhasználó (Duracellmumus) kitalálta (a users's manualt lapozgatva) hogy miért ne rakjam a ramokat DUÁLBA a mûvelet egyszerû volt dimm2-bõl átrakni a dimm3-ba az egyiket...felkiáltás: már 1230/3195-öt Ír/olvas (hangsújozom ez AKKOR nagy szám volt AMD 462 környékén!) örült is neki a fejem de nemsokáig!-(fagyott mint télen a tehénlepény)-gondoltam ez bisztos azért van mert csak mezei hynix 256mb os memooriák voltak a tesztpéldányok...kipróbáltam Duál-kit Crossair-ramokkal ezzel a helyzet változatlan volt és elkezdtem a ramvezérlõre gyanakodni.. és bejött!!!(mármint az hogy az nforce ultra 400 chip KÉPTELEN 400 as FSB mellett(CPU és RAM) stabilan 2 óránál tovább mûködni!!!! Ez tény és megmásíthatatlan (persze mint mindenben vannak kivételek ITT CSODA NÉVEN SZEREPELNE.) kb 4x vittem vissza ezzel a problémával a szervízbe (ITT Köszönném meg türelmüket És Kitartásukat az IDC munkatársainak!)kaptam tõllük egy cserepéldányt hogy ez majd bisztos jó lesz!kicsit ütött-kopott volt de hisz kaptam egy biztosanjólessz alaplapot ijenem még úgysenm volt. Bios ubdate meg tápkondicsere és láss csodát tényleg jó az az alaplap! (DE MÉGMINDIG NEM MEGY DUÁLBA LÁSD 6 SORRAL FEJEBB!) de az eredmény lebilincselõ volt: már 3 hete nem állítottam le és ez idõ alatt egyszer sem fagyott ki! 24 órán keresztül ment a memtest hiba nélkül (Persze ez még a 3 hét elõtt volt) NEM SZABAD ELKESEREDNI CSODÁK MÁRPEDIG VANNAK!!! EZ NYÚJTSON ERÕT MINDEN nf7 FELHASZNÁLÓNAK A JÖVÕBEN! Aki ezt a hozzászólást elolvasta CRT monitoron és közben a gépe fûlsüketítõ zúgását élvezte annak egéségkárosodásáért felelõséget nem válalok!! VIVA-CSEND VIVA-Sam 913N!

Apunak mindig igaza van! Most is.

Sanyix
Ha másik procit akarsz venni, vehetsz throughbred-b magosat is (sempron), mert ugyanaz mint a barton, csak 256kb l2 cache a különbség, meg az ár 😊, ami igazából csak winrar tömörítésnél ad érezhetõ elõnyt a bartonnak, máshol ugyanazon a szinten vannak. Bár asszem 3200+-os sempronból csak barton magos van.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Mu*][*h4pHu|{4
Az a helyzet ,hogy csajomnak akarok összedobni 1 gépet az enyém mellée ,mert most így megy a harc mikor ki gépezzen^.^Abit nf7-es deszkára gonoldtam me nekem is az va bevállt és most meg már k**va ócsó.Prockónak kapná az én Barcim és hát így lehet nekem is marad ugyanaz.😄Azért thx mindenkinek..<#wave>

10%sebessegnovekedest ( 2000MHz rol 2200 MHz re) nem vennel eszre semmikepp. szal nincs ertelme penz kidobni ra.
az mar igy marad.

Mu*][*h4pHu|{4
Lefelé módosíttom mivel 200mhz-t nem bírja gyári(11*) szorzóval.10* stabil 10,5* fagyogat.

Sanyix
Max ugyanazt a procit vehetnéd, gyárilag nagyobbra állított órajellel...
Mivelhogy van 2500+ os barton, és van mondjuk 3200+-es. Ez a kettõ ugyanaz, ugyanazon a feszültségen mennek, ugyanazt bírják, csak gyárilag nem ugyanarra az órajelre vannak állítva. Nekem is 2500+-as throughbred-b-m van, és simán megy 3100+-on (merthogy 3200+-nál órajelszorzó emelés is kéne, dehát lockos). Nem lehet hogy az órajelszorzó állítgatásától fagy? Mer ha lockos akkor szép fekete képernyõt és fagyit kapsz, ha módosítod a szorzót.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Mu*][*h4pHu|{4
Sziasztok!
Mit tudtok nekem ajánlani milyen procit érdemes még venni a NF7-s v2.0-ás lapban aminek értelme is van?Jelenleg 2500ös Barci ketyeg benne 10*200mhz-n.11*200MHZ-n fagy.Érdemes másik prockót venni a lapba?Még útóljára szeretném 1 szer bõvíteni mielõtt átállnék , 64re.Válaszokat elõre is köszönöm.
Best regards...

Gaben78
duracell, akkor te nagyon szerencsétlen vagy. nekem tökéletes, még úgy is nagyon stabil a rendszer hogy a 2500+ ot hajtom 400FsB-vel =3200+, sosem fagytam...

hm, kinek hogy.
a Mercedes is szar autó, az egyik ismerõsömnek elromlott a múltkor
duracellmumus
Ezek a lapok egyszerûen instabilak 400 as FSB mellet már a MÁSODIKAT VITTEM VISSZA!

Apunak mindig igaza van! Most is.

mesor
Helló, hová lett a Hsz-em?

MaSzKa
meg vették az ABIT-ot :-(((((((((((8

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

kovy79
Ez így van. Be kellene zárni az összes ilyet és maradna vagy 10 topic.

2007: AeroCool Magic3D, Gigabyte GA-K8NF-9, A64 3700+, Zalman7700 ALCU, Sapphire X1950Pro, 2*1GB d43 400@500, LG H12N, kicsi Raptor, 0,5Tb WD, Leadtek TV Expert, 400W Chieftec, 19\'\' AOC

DanyyX
végülis jah, senki nem jár ide...

jut eszembe, az Abit ot eladtak bagoert. legalabbis ezt olvastam valahol.

a ktya se jár ide csak te tomo meg én.
sztem eleg lenne , az olyanokat mint te kizarni.

nagyon kírály ez a topic,jó sokan vannak itt.
miért nem zárjátok már be?
DanyyX
Akkor valamit elszurhattál... A ventilatort azt pont nem, mert nincs semmiféle védelem. Nem sérült meg valami a felrakás/levétel folyamán? videokártya, ramok a helyükön vannak jól?

Sanyix
Nem, mert nincs ilyen védelem, úgyhogy más baja van 😊

sziasztok!

volna egy kis gondom,most vettem egy kingmax super ramot (400MHz)
és be kéne állítani a memóriaidõzítéseket,ha lehet e-mailben is jó de az is jó lenne ha valaki lépésrõl lépésre elmondaná,hálás lennék érte.
az fsb-266 szerintem ez alacsony holott 400-at ír az alaplapi doboz,és a memória írás olvasás is elég alacsony 760/1800 körül van.

email. [email protected]

512 RAM (kingmax), MSI 6600gt,AMD 2400+ ,360W táp chieftec,ABIT NF-7,HT-101-es hûtõ,Audigy 2zs,pinacle pctv pro,+2 rendszer hûtõventillátor,80 és 120 gb hdd,dvd és cd író,Benq fp71+ tft, lexmark 125x multi,creative 5,1

Ilyen típusú gyönyörûszép alaplapomon lecseréltem a chipset hûtõventijét egy passzív hûtésre, most a gép be se kapcsol csak iszonyatos hangon sípol. Gondolom azt hiszi leállt a hûtõventi és így szeretné megmenteni magát. Ezt a védelmet hogy tudom kiiktatni?

DanyyX
A két modult a memóriavezérlõ két külön csatornán keresztül tudja elérni. Ezért gyorsabb.

Hali!

Ügy tûnik a dolgo megoldódott. Már 2 napja nem szirénázott. Sima BIOS reset volt a megoldás.. sztem a Bios valamit félredetektált.. sé azért volt...

Dualba mennek? az az hoyg a alaplap tud oylat hoyg ha 2 egyforma RAM van benne akkro azokat ugy használja ami gyorsabb MEM elérést tesz lehetõvé. Szval jobb. HA nem DUALba menek akkro meg nem tudja ezt kihasználni..
Üdv! Az mit jelent, h a "memóriák dualban mennek" ??
Mindenhol ezt olvasom, de nem találom a jelentését 😊
Nekem is ezt csinálta.
Megoldás az volt, hogy leszedtem a hûtõt a prociról, szétkentem az alján a kontakttrutyit és visszatettem. Azóta nincs baj vele.
Üdv
kovy79
A Hardware Monitort mindenképpen nézd meg (NF7-hez jár).
A porthibából kiindulva lehet, hogy a tápod döglõdik.
A sziréna figyelmeztethet arra is, hogy túl nagy a feszültségek "kilengése"!
Nálam anno uez volt. Kis ideig orvosolható, hogy a tûrést tágabbra állítod, de nem ajánlott.
Nézd a feszeket és cserélj tápot, ha kell!

2007: AeroCool Magic3D, Gigabyte GA-K8NF-9, A64 3700+, Zalman7700 ALCU, Sapphire X1950Pro, 2*1GB d43 400@500, LG H12N, kicsi Raptor, 0,5Tb WD, Leadtek TV Expert, 400W Chieftec, 19\'\' AOC

AlieN911
én ezt ..->ezzt<-..

Honda - The Power of Dreams

Ez az hoyg nem. Nem értem a dolgot. elõbb elszállta LPT portom, aztán a USB most meg ez...
De ez a BIOS reste mintha megjavította volna.. eddig be se tudtam kapcsolni (ma már) most meg mgey már majd egy órája és sehol egy sziréna.. :-)
Meg az USB is mintha jó lenne.. lehet hoyg a BIOS van elb*szarintava? lett frissítve a klegujabbra.. lejhegt hoyg BUGos? Ti milyen BIOS verziót használtok?
mesor
Annyi idõ alatt míg a win bootol felmelegedhet annyira!
Egyébként ez egy új rendszer?

Hát ez nem fog menni. Már bekapcsolni se tudom... Elképzelhetõ hoyg annyi iadõ alatt felmexika CPU mig bebootol a WIN? nem akarom elhinni .. fõleg hoyga coolere rajta van, és megy is... még ha rosszul is érintkezeuik,... vagy valami...
de ez már vicc..
Ellenbena VIOS resert gondolat tetszik... lehert hoyg szarul mér....
kovy79
Indítsd el a Hardware Monitor-t és nyúzd a procit (pl kezdj el vmilyen filmet tömöríteni)!
Figyeld a hõmérsékleteket!
Esetleg frissíts BIOS-t.
Egy havernál uez volt a gond, nála egy BIOS reset megoldotta a problémát.
Amúgy 2 perc alatt képes a proci hûlni 30-40 fokot.

Valami ilyesmire gondoltam én is. De mikor elkezd szirénázni, gyorsan belépek a BIOSba és ott azt írja a CPUra is meg a chip-re is 45 fok.. ami mondjuk átlagosnak mondható. Vagy 2-3 perc alatt le tud hûlnia proci ennyire? (kb 80ról) (azért 2-3 perc mert meghalolom , áramtalanít ujra bekapcsol és be biosba.. kb ennyi ideig tart...)
kovy79
Porszívózd ki a géped belsejét + vedd le a procihûtõt és jól takarítsd meg!
Ez a hang a nem megfelelõ hûtéstõl van, mivel a proci elérte a bios-ban beállított hõfokot.

mesor
Nem vagyok profi de lehet hogy túlmelegszik a procid és tilt az alaplap.
Nézd meg valahol a proci hõmérsékletet miközben dolgozik pl.:amit adtak a laphoz programot valami AbitEQ.
Ha ez a hiba akkor vissza kell fogni a procit vagy erõsebb hûtõt kell rá rakni.

Melesleg igy szirénázik.
http://wav.nio.hu/
Lenne egy óltári gondom. A gépem mikor dolgozik (letölt, de fõleg mikor képeket számol) magára van hagyva és ki van kapcsolva a monitor (éjszakára, vagy épp napközben).
Ilenekor elõfordul egyre gyakrabban, hohy kikapcsol a gép, és elkezd szirénázni. Nem tudok rájönni mi lehet ez. SZó szerint szirénázik. Találkozott már valaki ilyennel? a lap NF7-S
AlieN911
végólis igaz😊 de most javitottam😊 +70% az elözö eredményhez képest😄 be volt állitva minden xar.. de ettöl függetlenül még mindig gyenge a proci😞

mesor
Játékok és egyéb dolgok futnak rendesen?
Mert ha igen ki nem szarja le hogy mennyi pontot kap egy programban a konfig!

AlieN911
hali all!
van itt vki akinek hasonlo gépe van mint nekem??? meert nagyon xarul szerepel 3dmark03-05 :S:S:S:S
proci nagyon gyenge😞sztem

DanyyX
Omega driver segit. Ez szinte biztos...

Vadi új telepítésû Windows, ezzel kezdtem. Mindenbõl kiugrál. :-(
Most letöltöm az omega drivert, hátha nekem is segít...
nekem nem

kéz a kézben, kéz a másban, más a kézben, más a másban