CREATIVE Audigy 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A meghatározás rossz, mert az optikai kábel nem jack. Csak sejtem, hogy neked inkább a Line-In-re lenne szükséged, abban az esetben, ha a DVD lejátszódról szeretnél jelet küldeni a hangkártyára.
Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!
http://www.soundblaster.com/products/product.asp?category=1&subcategory=204&product=10653&nav=3
Nemrég vettem teszteléshez egy Live 24-et. Majd gyorsan be is cseréltem egy procira, mert még a DAC-ja (hangja) is rosszabb mint az Audigy 2-esemnek (SB0240).
Ha most akarsz hangártyát venni (olcsón), akkor szerintem egy Audigy 1-es nem rossz vétel. Bár nem tudom, hogy a mostaniak mennyivel jobbak vagy rosszabbak a legelsõ (jó) szériától.
Az lenne a kérésem, hogy az Audigy 2, és az Audigy 2 LS között mi a különbség?
mert úgy vettem észre, hogy az LS olcsóbb.
a választ alõre is köszönöm
Nekem egy Mercury 5.1-esem van, az mûködik gond nélkül. Olyat már halottam, hogy egy nem creative 7.1-es szett nem akart rendesen mûködni. De itt elég volt átkötni a kábeleket és mûködött. Na de, hogy egy 5.1-es szett ne mûködjön...
Van egy problémám: van egy Audigy 2 Platinumom (az amelyiknek belülre szeretlhetõ konzola van, ha láma vagyok akkor sorry :-D) és most vettem egy Logitech Z-5500-s istenkirály 5.1-es hangfalszettet, aminek van 3-as analóg, optikai és koaxiális bemenete. Eddig egy 6.1es Creative hangfalszettem volt, de az elég keményen tönkrement (szentségeltem eleget, de ez egy másik téma). A probléma az az, hogy nem akarja felismerni a hangkártya 5.1esnek, vagyis be tudom állítani, hogy úgy kezelje, de nem különbözteti meg a hangfalakat külön, tehát csak stereoban megy. Kipróbáltam mindegyik bemenetet, fõleg az optikaival próbálkoztam. A hangfalon minden beállítást végigzongoráztam, ugyanígy az audio consoleban, illetve a speaker settingsben, semmi változás, ha rányomok a hangfalak azonosítására, akkor csak az elsõ bal és jobb szól. Letöltöttem a legújabb drivereket a hivatalos Creative oldalról, persze mindegyiknél kifagyott a gépem, nem akart alindulni fél óráig a Windows, mert mindig lefagyott (!!!) és utána, hogy meggyógyult (lol) nem volt semmi változás. Az utolsó web update, amit felraktam, kinyírta a kezelõszerveket, tehát most van hang, de ha bele akarok menni pl a volume controlba, akkor kiírja, hogy rakjam újra és csá. Az lesz a következõ lépés, de nem fûzök hozzá sok reményt...
Mit tegyek, pls help!<#help>#help><#help>#help><#help>#help>
FTF²@CS:S - users.atw.hu/ftf2 \"Life is like a fuse, short and burning fast\" P4 2,8GHz|1GB RAM|320GB|X800Pro|ViewSonicVX924|Audigy 2|Logitech Z-5500|PlextorDVDR|Logitech MX1000
De ha mégsem, akkor Audigy 2 és 4 közötti külömbséget már leírtam (2-vel lejjebb) Az Audigy 4 és az X-fi között még annyi van, hogy az X-fi Az EAX 5.0 is támogat, itt már csak a felsõbb kategóriában jobb a hangminõség (mint pl. X-fi Elite Pro) valamint az X-fi procija már szinte minden, a hangokra vonatkozó számítást elvégez, így még több "szabadidõt" enged a CPU-nak, tehát még gyorsabban, jobban futhatnak a játékok. Továbbá még egy külömbség: Ez kb kétszer drágább mint az Audigy 2 ZS. Tehát ha ez neked a "nem is drágább sokkal" kategóriába tartozik, az már sokat elárúl az anyagi helyzetedrõl <#smile>#smile>
A külömbség pedig (ha jól tudom) annyi, hogy támogatja z EAX 4.0-át is (Audigy 2ZS EAX 3.0 csak), továbbá a hangok egy részét a hangkártya procija számolja, tehermentesítve ezzel a CPU-t, gyorsítva ezzel a játékot. Valamint a minõsége is jobb egy icipicit, a mûszerek talán mérik :-)
Audigy2 Value OEM hangkártyám van, de sajna az erölködõmön csak digital coax bemenet van. a DD5.1-es filmek már szolnak rendesen, ha bekapcsolom a Creative Audio Console-ban az SPDIF passthrough-ot.A kérdésem az lenne, hogy van rá vmi esély, hogy a játékok (pl:CallofDuty2 amiben van EAX1-2-3 is) 5.1-ben szólnak, vagy digital out-on keresztül ez nem fog össze jönni?
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!
Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!
*Posse*T.W.D*
MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W
Kérdésem lenne: mennyire és miben lehetne észrevenni a különbséget ha lecserélném a SB Live 5.1 Digital hangkártyámat, egy újabb SB Live 24 bit-re?
Nekem kicsit furcsa hogy a régebbi kártya majd 2x akkora mint az új, tele kondikkal meg minden kütyüvel... az újabb 24bites meg nekem olyan soványnak tûnik.
HELP ME PLZ!
Thx.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Amúgy ha gondolod, futhatunk még egy kört a driverfrissítéssel is. De akkor elõbb mond meg, hogy pontosan milyen kártyád is van, mert ezt az SB0204, ez a Creative-nál nem létezik :-) Nem SB0240?
lényeg a lényeg köszi a helpet!!
remélem a driverfissítési gondomnál is vmi hasonlóan bagatel dolog lesz a bibi😊
*Posse*T.W.D*
http://files.europe.creative.com/manualdn/Manuals/TSD/797/English.pdf
*Posse*T.W.D*
Szerintem a tiéden is errefelé kell keresni :-) (Két sorban 8 és 7 láb egymás mellett.)
még 1 kérdés a kártyához kapott gameportot hova kell csatlakoztani?? se a hangkarin se az alaplapon(msi865pi) nem találok megfelelõ aljzatot
*Posse*T.W.D*
Ez is kell:
" Ha bekapcsoltátok a CMSS3D-t akkor a Creative Speaker Settings ben (Surround Mixer alatt) Bass Management fül és ott a Subwofer Volume-t Teljesen High-re feltolni, majd alatta a Bass Redirectiont bekapcsolni és a csúszkával 100Hz-re állítani, vagy ízlés szerint máshova. Nekem 100Hz bejött :-)"
Ez ugyanis alapértelemben teljesen le van húzva és ezzel állítod a mélyhangot.
És ne felejtsd el a hangfalon is felcsavarni a bass-t :-)
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
Érdekes én nem vettem észre a viszhangot... Te melyik játéknál tapasztaltad?
PowerDVD-hez is kell codec? Mert én úgy tudtam idáig, hogy az sajátot használ.
Ha bekapcsoltátok a CMSS3D-t akkor a Creative Speaker Settings ben (Surround Mixer alatt) Bass Management fül és ott a Subwofer Volume-t Teljesen High-re feltolni, majd alatta a Bass Redirectiont bekapcsolni és a csúszkával 100Hz-re állítani, vagy ízlés szerint máshova. Nekem 100Hz bejött :-)
Amikor nemrég újraraktam a gépet, akkor én a netrõl letöltött drivert akartam felrakni egybõl és nekem akkor dobott ilyen hibákat, mint neked az 1.
Aztán jött a fent említett megoldás és így nekem mûködött.
Ha elõcsaljátok a creative mixert és ott alul az EA console-ra kattintotok, akkor bejön az EAX console. Ott a felsö sorban megtaláljátok a CMSS3D fület.
Itt Enable CMSS3D-t kipipálni
Alább pedig, ha van Stereo Surround akkor azt kiválasztani, ha csak a másik kettõ, akkor azok közül tessék választani.
Majd jobb oldalon a hangfalaknál a Stereo focus-t 0%-ra, (középre) állítani és késsz.
Nálam itthon olyan basszus van, hogy rezeg az ablaküveg :-)
Hangkártyán bekapcsoltad a CMSS 3D?
Creative Sound Blaster Audigy unified series Beta driver with OpenAL support 2.08.0002 (24.99 M😎--SBA2_PCDrvBeta_LB_2_08_0002 ez az a file.
*Posse*T.W.D*