Hangkártya probléma
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Fujitsu Siemens 5.1-es hangfalszettem van és ehhez vettem annak idején egy 5.1-es hangkártyát (Genius), hogy szóljanak.
A problémám a következõ: szinte mindig csak sztereóban szólnak, bárhogyan is variáltam a dugókat, ez azt jelenti, hogy ha mondjuk a winampot elindítom, csak az elsõ kettõ szól...de ez van az alap windows hangokkal is. VISZONT, ha elindítom a hangkártyához mellékelt lejátszóprogramot, akkor szól az összes hangszóró, és itt jön a LEGNAGYOBB! Ha ezalatt elindítom mondjuk a winampot, akkor már szintén szól az összes...
Mondjuk már megszoktam ezt a procedúrát, de azért azóta is foglalkoztat a dolog, h mi lehet a baj...meg nem biztos, hogy így a filmeknél is úgy szól a hang, ahogy az kellene...Segítsetek pls!!!<#nemtudom>#nemtudom>
Am minden jó a rendszerrel.
kellene egy progi, amivel a csatornákat tudnám saját magam átállítgatni (úgy is akár, hogy egy hangszóróra több csatornát küldhessek ki).
Valaki tud erre valamit? :)
púúúúú
Egy alaplapi hangkártyát használok (ASUS M2N-MX alaplap), és olyan bajom van, hogy néha meg-meg akad a hang, mikor zenét hallgatok, és sajna elég sûrûn. Ez mitõl lehet? Legfrissebb driver van fent.
köszi
Asus k53SV~~~i5-2410, Geforce gt540M,4GB DDR3 1333mhz, win8.1 64 bit
nos mivel winampon szoktam hallgatni a zenét(vhogy inamp jobban teccik mint a wmp) és ha beszélgetek skype-on és mivel beszélgetek skype-on leszoktam venni a winampról a hangot DE ekkor a SKYPE beszélgetésrõlis leveszi a hangot nemtudjátok mi lehet a probléma forrása? kérlek titeket hogy email címemre írjatok választ ami a köv.: [email protected]
köszönöm elõreis!
nem vagyok gyakorlott a hardver driverek világában,a köv lenne a problem
nekem integrált hangkártyám van-az alaplapom ABIT BD 7II, a rendszer nem ismeri fel a hangeszközömet. fel kellene telepíteni a hangkártyát,ugye? de azt csak az alaplaphoz kapott cd-vel lehet? az már nincs meg! ha igen akkor honnan kapok olyat, ha nem akkor mit tehetek még?
elõre is köszönöm!!
mondjatok már egy jó hangkártyát.Játékra és zenehalgatásra lenne. lenne és nem kell a legdrággább sõt egy olcsó ámde jóminõségûvel is beérném.
Van gondom.Vettem egy Crativ inspire T3100 2.1-es szettet.Kicsit furcsán szól.Nem tom megtalálni a megfelelõ hangokat.Akkor van olyan hogy játszok(silkroad) és elmegy a hang.Mármint van hang csak egy két hangszín megy el.Pl. ütöm a szörnyet és van neki egy hangja az konkrétan elmegy nem hallani,de a többi zajt ugyan úgy hallom.ez mitõl lehet?Én az alaplapra gyanakszom.Gagyi alaplapom van (asrock K7s41Gx)
Nekem egy Compaq Evo N800v notbookkal van problémám. XP sp3 fut.
Állandón sárga az eszköz (intel 82801CA/CAM AC '97 Audio Controller)
Az a javaslat, hogy távolítsam el, majd telepítsem újra az eszközt, de ez sem segít. Ami letölthetõ az pedig telepítés közben lefagy. Elvileg a windows xp is felismeri, de nekem még nem sikerült. A szervizben azt monták hogy trükközni kell, de nekem ez egy tizest nem ér. Aki tud kérem segítsen. Elõre is köszi
És igen zavaró dolog tud lenni mikor torzít a hang!
BattleTag: kabel15#2672
Karaoke módot kikéne kapcsolni?
Újra telepítetem a WINDOWS XP-t.
Az alaplapom P5B feltelepítettem a DRIVER eket.
De nincs HANG! Az az van hang csak nagyon torzít és a filmeknél nincs beszéd HANG! Szerintetek ez mitöl lehet?
Ja és még 1 kis gond! Mikro telepítem a DRIVER eket és rákérdez hogy indítsam újra a gépet rámegyek hogy igen! Rendben újra is indul de mikro felál a rendszer ...... jelenek meg és utána valami választási lehetõség amit nem értek.
(Bocs ha zavaros amit írtam de elég ideges vagyok ez miat ilyen még nem nagyon történt velem )
BattleTag: kabel15#2672
Egy kis segítséget szeretnék kérni:
Van egy integrált hangkártyám, ami problémamentesen mûködik, de ha hozzácsatlakoztatom a mikrofont, valamiért csak nagyon halkan lehet hallani(mármint a mikrofont, a line in/out továbbra is jól megy). Betettem a gépbe egy CMI8738-as hangkártyát (elõtte letiltottam az alaplapit), de akkor is ugyanez van. 2 mikrofonnal is próbáltam, szóval nem azzal van a gond. Van valami ötlete valakinek???
Csak azt ne írjátok, hogy a mixeren hangosítsam fel :-)
A drivert próbáltam frissíteni, de nem találtam a meglévõnél újabbat.
A problémám az lenne hogy vettem egy 5.1-es (Genius 5005) hangfalszettet, de a géphez szeretném csatlakoztatni az aktív mélyemet (Pioneer) is, lehetõleg úgy hogy szóljon. :D
A hangkártyám Audigy 2 ZS és van integrált is az alaplapon. Valahogyan lehet konfigurálni, hogy 2 sub kimenete legyen a hangkártyának? Hogyan tudnám megoldani ezt? Vannak ezek az egyszerû elosztók, de szerintem nem alkalmasak rá (recseg ropog).
Köszönöm a segítséget!
Forza Inter!
a gondom az lenne, hogy nagy nehezen sikerült felraknom a hangdrivert, (mert reinstall volt) és elvileg mûködik is, szal lejátszó lejátszik, hangerõ is maxon van, de a hangfalból egy árva hang sem hallatszik, magyarul a gép felismerte a hangot, de nemlehet semmit sem hallani.
(igen, hangfal bevan dugva a konnektorba :D)
jah és egy Sis 7012-es hangkártyáról van szó, de ez nem lényeges mivel ezelõtt kiválóan mûködött. elõre is kösz a segítséget
Pain is inevitable. Suffering is optional.
ASRock H87M - Core i5-4430 3.0GHz - SAPPHIRE HD 7850 2GB GDDR5 OC - CORSAIR Value 8GB/1600 KIT - SSD Intel 80GB SSD 320 Series - FSP FSP600-50ARN - M-Tech NOB09A-BK BLUE LED
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Kicsit össze tett kérdésem lenne.Van nekem egy gépem amibe egy ASUS K8N alaplap van...kicsit régi de elvben integrált 5.1-es hangcucc van már az alaplapon.Na mármost ehhez van nekem egy Creative Inspire P5800-as 5.1-es hangrendszerem.
A kérdés a következõ.Jobb-e ez az alaplapi hangcucc mint egy SB Live 24bit advanced HD hangkártya.Mert van egy ilyenem itthon és nemtudom melyikkel szólna jobban a dolog.
Ami még kérdésem, hogy tudtok-é ajánlani valami hangprogit amitõl jobb lenne a minõség/hangzás/térhatás/térhangzás stb. :)
Elõre is köszönöm szépen a választ és a helpet :)
ASRock H87M - Core i5-4430 3.0GHz - SAPPHIRE HD 7850 2GB GDDR5 OC - CORSAIR Value 8GB/1600 KIT - SSD Intel 80GB SSD 320 Series - FSP FSP600-50ARN - M-Tech NOB09A-BK BLUE LED
az lenne a problémamám, hogy az alaplapi hangkártyát (Intel HDA - ADI AD1988B) használok, pioneer vsx-817 es erõsítõvel, ez eddig mind szép és jó, de ha azt akarom hogy DTS jelet küldjön az erõsítõnek SPDIF en keresztül, akkor állatlában kiakad a drivere, és újra kell indítani a gépet miatta, újabb driverrel is hasonlók vannak, létezik erre valami javítás, alternatív driver vagy akármi?
vagy vegyek egy rendes hangkártyát?
Driver detectivvel néztem a cuccaimat., de nem értem, milyet, honnan szedjekle.
Alaplap:p4p800 se, realtek ac 97, geforce fx 6800 gt,
Van egy nem mindennapi problémám:Zsír új mikrofonom van de a hangkártya nem ismeri fel a vezérlõpult hangok és audioeszközök panelban mindent kipróbáltam de semmire sem reagál.Lefuttatam a tesztet de az nem érzékeli az én hangomat (am. a hangot rendesen leadja a rendszer) a mikrofon meg biztosan jómert már többet kipróbáltam.Az alaplapon Asus p5l-mx.<#help>#help>
Elõre is köszi a választ.Lehet hogy le van tilta valami???
Volna egy kis gondom. Adott egy Gigabyte p35 DS3 alaplap, integrált Realtek High Definition aido hangkarival. A jobb hátsó hangok, bal hátul jönnek ki, (a balok is) és a Vista SP1 telepítése óta jobb elöl abszolúte nincsen hang. Próbáltam kismillió driverrel, semmi változás. (saját, tehát realtek driverekkel, és azzal, amit a vista alapból feltesz.) Valaki tudna valami okosságot, esetleg egy általános drivert ajánlani?
http://www.freetvmaci.info/
M57SLI-S4-es alaplapom van és nem ismeri fel a hangkártyát... Felraktam szépen a CD-röl a drivert, de nem ismerte fel... Töltöttem netröl két félét, hát azzal se jutottam elörébb, mi lehet a gond?
Tud-e nekem valaki segíteni abban, hogy az Abit NF7-es alaplapomra integrált 5.1-es hangkártya miért nem hajlandó 5.1-esként üzemelni, mert szól, van hangja nagyon is, de csak sztereóban. Jelnleg a gyárilag hozzá kapott Nvidia nForce driver kezeli, ez nem tudom, hogy helyes-e, de úgy gondolom, hogy mennie kéne vele.
Hogy teljes legyen a kép, nincs 5.1-es hangrendszerem, nem ahhoz szeretném használni, hanem a Traktor DJ Studio-hoz és ezzel a programmal kapcsolatban is derült ki, hogy baj van, mert ugye úgy kéne mûködnie, hogy az egyik csatornára be van dugva a hangszóró, a másikra pedig a füles és a kettõn két különbözõ dolgot kellene hallani a Traktorral. Ezt én nem tudtam megcsinálni a saját cuccommal, viszont az egyik haverom kölcsönkapott hangkártyájával és annak saját driverével sikerült.
Szerintetek?
Lenne egy olyan problémám hogy miután ujraraktam a wint nincs hangom mikor meg akarnám nyitbni pl a hangeröszabályzot az irja hogy nincs telepitett keveröpult. Everest azt irja hogy a hangkártyám "Realtek Unknown @ nVIDIA MCP61 - High Definition Audio Controller" <#confused>#confused>Ha valaki tud segiteni hogy legyen hangom azt megköszönném. Üdv
CoD UO-ban csak EAX szól, ami meg konzerv hangú zörgés.
CoD4-ben meg hiába nyomom 5.1 vagy WIN def-ba akkor se akar szólni az 5.1
Más játékoknál meg szól rendesen az 5.1
De ha bekapcsolom a TeamSpeak -et, akkor meg megszûnik az 5.1
(kikapcsolja a mélyet, a centert, és a hátsók meg nagyon halkak lesznek.) de sok játéknál.
Nah erre van valami megoldás??
Esetleg egy komolyabb hangkari TS mellett is tolni fogja az 5.1-et? vagy akkor is kikapcsolja a csatornákat a TS???
Ez sztem programhiba (TeamSpeak-é)
Company of Heroes-t is tolja rendesen 5.1-be, de ha elinditom TS-t, kikapcsol a mély, center, stb.
Már nemtom h hangkari, vagy TS hiba.
Van valami ötletetek, hogy hogy tudom beizzítani a CoD4-et 5.1-be, hogy még a TS is megy mellette???
("-vegyek komolyabb hangkarit? :D "/
Realtek High Definition Audio hardwer van az alaplapon (Gigabyte), de sem a gyári CD-n levõ (R1.72 verziójú) sem a legújabb (R1.88 verziójú) driver nem képes települni. A kb888111 csomag már fent van a windows-on, ennek ellenére mindkét említett verzió telepítés közben közli, hogy nem tud telelpülni. Ennek megfelelõen nincs hang a gépen...
Eszközkezelõben az elõzõ (mellesleg ismeretlen gyártojú/verziójú stb) drivert letörölni nem engedi, ahogy frissíteni sem (csökkentett módban sem).
Mi lehet a megoldás?
Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum
Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G ☑ Final Fantasy XIII ☑ Lost Odyssey ☑
felraktam egy játékot és amikor elindítottam akkor megnyitja feketén és ezt írja : (jah és minden hangcucc megy faszán )
Fatal error
Sound device failed to initialize
Mit csináljak ??? valaki létszi segítsen!!<#help>#help>
Helló!!!
Lenne egy komoly és számomra érthetetlen problémám! Van egy új 5.1-es hangfalszettem(Dyrass márkájú) és sikeresen rákötöttem a gépre, de eleinte hangos zúgó alapzaja volt. Akkor egy pár óra múlva valamiért ez megszûnt és most (kb 1 hét után) megint elõjött a zúgó hang.
Leírok néhány dolgot amit észrevettem ezzel kapcsolatban, hátha így tudtok segíteni:
- Ha a gépet teljesen áramtalanítom akkor is megvan a zúgó hang.
- Ha kihúzom a Tv-tuner kártyából a kábelt akkor a zaj kb. duplájára erõsödik
- Ha a hangkábeleket kihúzom a gépbõl akkor abbamarad a zúgás, de ha megérintem vagy fémhez ér akkor elkezd zúgni!
- Ha az erõsítõn állítom a hangerõt akkor erõsödik a zaj, de ha szoftveresen állítom a hangerõt akkor nem változik.
Remélem valaki tud segíteni mert már a hajamat tépem emiatt...
Elõre is köszönöm bárkinek aki tud segíteni!
Lényszives segitsetek van 1 SoundMax integrált hangkártyám az alaplapomon:Asus K8V-X se és nem érzekeli a mikrofont azt irja hogy minden megfelelõ volt rendszer reinstall hangkártya progit is újra raktam a skype-it is azon keresztul akartam volna beszélni de semmi
a mikrofon tuti hogy jó, kipróbáltam legalább 15 külömbözõ mikrofonal de semmi. Minden mûködik megfelelõen kivéve a mikrofon
Lényszives segitsetek
Elõre is köszönöm segitségeteket