Hangkártya probléma

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pókmalac
üdv all

egy nagyon fontos kérdésem lenne..föleg Soundmax hangkáryával rendelkezö emberkék válaszoljanak..na szal mindig be akadtak vagy begyorsultak a videok (NEM CODEC HIBA VOLT) és kiderittem hogy a hangkártya drivere volt a szar...és msot ujra raktam az xp-t és kiirta a hangkari telepitésnél hogy nem találja kompatibilisnek (ebben az a vicces hogy az 1 honapos alaplapomnak a dobozában volt szal tök eredeti az egész) ..és akkor ez az egész érthetö is..szal leszedtem egy másik drivert és tökéletes nincs akadás gyorsulás CSAK NINCS Sound max control panel..és nem tudodm be állitani az 5.1 et...honna szedjek le egy iylet???csak félek ha azt felrakom megint beakadnak és begyorsulnak a videok:S nem tudodm mit tegyek.

pókmalc,pókmalac nincs csodásabb a pókmalacnál hálót õ sose szõ nem bizony mert malac vigyázzz ha jön a Pókmalac

Hello!
Szeretnék venni egy hangkarit (most egy int. Realtek ALC850 van).
Kettõt néztem ki, sztem az X-Fi jobban megéri, de azért megerõsítést várok! Játékra kellene, meg hogy ne szaggasson a Juiced2. Nincs komoly hangrendszerem jelenleg, szal nem kell olyan drága hangkari. :D

Tehát e kettõ között dilemmázok:
X-Fi
Audigy SE

bowden
Integrált kártya, és nem is írtam volna ide addig míg az általad leírt dolgokat ki nem próbáltam. Csak gondoltam ha valakinek volt ilyen baja ezzel a kártyával tudja a teendõt mert én már tanácstalan vagyok.

Sml
-Cseréld ki az alaplapi drivert (a régit elõbb távolítsd el, és töröld a hardwert az eszközkezelõböl is), esetleg frissítsd a Biost is. Sokan a hozzá kapott CD-vel próbálkoznak, de ha valaki rendelkezik internetkapcsolattal, vegye a fáradságot, és látogasson el a gyártók honlapjára, mert lehet, hogy nemcsak frissebb drivert talál, hanem pont arra a hibajelenségre is talál egy javítást.
-Azt nem írtad, hogy integrált-e vagy sem. Ha nem az, de lenne az alaplaban is, akkor az alaplapit tiltsd le. Ha PCI-os, tedd át 1 másik portba.
-Távolítsd el a DirectX-et, és azt is tedd újra, de elõtte azért a dxdiag-ban ellenõrizheted.
-Felesleges PCI-os kacatokat is ved ki a gépbõbõl (tvtuner, lan, firewire, etc..)és a szükségtelen háttértárolókat is csatold le. (esetleges ütközések elkerülése végett)

Most csak ennyi jutott az eszembe nagyhirtelen(amiket én is megpróbálnék elsõsorban)DE! van mégegy nagyon fontos dolog, örök szabály, ne felejtsd el:

GOOGLE A BARÁTOD!

Voltam zárás elõtt

bowden
Sziasztok!
Most vettem új gépet alaplap asus p5kc rajta realtek hd audio alc833 hankártya. A gondom az h amikor bekapcsolom a mikrofont elkezd a hangszóró sípolni. Bárkivel próbálok beszélni(bármilyen programmal:msn,skype,ventri,ts) nem hall szinte semmit csak a sípolást. Nem gerjed vagy ilyesmi mert próbáltam több microfonnal, mindenféle beállításal(sõt ha nem microfont dugok a csatlakozóba hanem valamilyen jack dugót akkor is ugyan-úgy sípol). Ha valaki találkozott ilyen problémával és rájött h mi a baj légyszi ossza meg velem.
Köszi

Met
miért ne tudna?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Mop
De asszem mégis!
Elvileg Avance AC97-es.

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel." - Bertrand Russel "Mi értelme a tükröt vádolni, ha nem tetszik, amit látsz?" - Gogol

Mop
LOL, elnéztem!
Ez a Hálókártyám típusa. XDDD
Felejtsétek el a típusát, nem tudom milyen...

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel." - Bertrand Russel "Mi értelme a tükröt vádolni, ha nem tetszik, amit látsz?" - Gogol

Mop
Hi!
Lenne egy elég láma kérdésem:
P4-es alaplapba integrált hangkártya tud kezelni 2.1-es hangrendszert?
A hangkártya típusa Realtec RTL8139/810X Family Fast Ethernet NIC

Nekem igazábol nem problémám ha nem 1 kérdésem lenne még hozzá az hogy a mai ujab alaplapoban az 5.1es integrát hang kártyára ha rádugok 1 5.1es hifit akkor lekezeli normálisan vagyis normálisan 5.1ben tudja leadni a hangot?
Hello!!

Az a problémám h egyszer van hang egyszer nincs!!

A hangkártya integrált REaltek alc880!!

PLS HELP!!!!!
eNiX
köszönöm a segítséget <#confused>

keine Signatur

eNiX
Üdvözlet!
A gépemen elszállt a hang, egyszerûen meg se nyikkan semmi. Filmek futnak de nincs alattuk hang, zenét pedig abszolút nem tudok hallgatni. Ha winampban akarok zenét indítani, akkor a következõ hibaüzenet fogad:

"Bad DirectSound driver. Please install proper drivers or select another device in configuration. Error Code: 88780078"

Rengeteg fórumban láttam már ezt a problémát de megoldást sehol sem.
A gépben egy C-Media CMI8738 nevû hangkártya van. Természetesen az alaplapi le van tiltva. Eddig minden rendben volt vele de most egyik napról a másikra meg se mukkan. Amit hozzá kaptam drivert, újratettem de semmi. Mi lehet a probléma?

Fontos lenne, kérem aki tudja vagy ötletei vannak az ne tartsa magában!

Köszönöm!

keine Signatur

Sziasztok! Nekemaz lenne a gondom, hogy van egy Abit IS7-E2 alaplapom, minden rendben van vele csak a hang nem szólal meg. Felteszem a driver cd-rõl a hang drivert és nem mûködik. Az alaplappal van a gond? Vgay mi lehet a gond, sima hangszóró pár van rajta (Creative). Elõre is köszi a segítséget.
üdv mindenkinek. vettünk 1hónapja gépet 1 scaleo j de nincs hang nem tudna segiteni vki.ELÖRE IS KÖSZI
Met
talán rakd fel a hangkártya driverét az alaplaphoz kapott cdrõl

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Integrált hangkártyám van
Sziasztok!
Újratelepítettem a windows-t és azóta nincs hang.
Azt mondja,hogy az egyik illesztõprogram le van tiltva,csak nem tudom ,hol kell feloldani.
Tudna valaki segíteni?
Köszi!
Hello! Van egy MSI 865PE Neo2-V gyártmányu alaplapom! Na most az a probléma hogy a hivatalos MSI honlapjáról leszedett ehez az alaplaphot tartozó BIOS frissités szedtem le(az MSI automata driver keresõje találta ezt a frissitést hozzá) na mst szépen feltelepült mindent beállitottam zenét tudtam halgatni filmet tudtam nézni MIDI-ket lejátszotta de ahogy elinditottam egy játékot ott akadozott a hang, minnél tobb efekt jott be annál jobban akadt a hang. És NEM csak egy játéknál! Mindennel kipróbáltam és semmi. Elöször ujraraktam a sound Drivert nem változott visszaraktam a régi BIOS frissitést utána se ment! Merem remélni hoyg valaki tudja rá a megoldást elõre is köszi!

grebber
Realtek hangkártyám van.
Szeretnék frapsal felvenni hangot is a videó mellé de nemtudok sajnos.
Gondolom azért mert a pirossal bekarikázott dolgokat nemlehet választani.
Kérdésem az lenne nemtudja valaki mi lehez az oka annak hogy nem lehet ezeket kiválasztani??

Next PC upgrade: 2022

Kellene egy kis help!
Szerváltam egy Sb X-fi audio kártyát a gondom az hogy 5.1-es hangfalrendszerre van rátéve de akármit csinálok nincs basszus vista alatt...Bekapcsoltam a bass redirectiont nem segített akárhogy állítgattam...Befrissítettem az összes drivert,nem segített...5let?
Thx!

LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n

Sziasztok!Lenne nekem is problémám.Amióta feltelepítettem az sp2-es xp-t inditás után kb. fél percel eltünik a hangeszköz.Kicseréltem a hangkártyát egy újra, de azzal is csinálja.Ha tudtok segítsetek.

AsusP4p8T, 3.2Pentium,GF6600,1024DDR,Samsung 120 SATA

az integrált gagyival megy rendesen, csak annak meg játék alatt fos a hangja az audigy 2zs-hez képest...

www.smart-bus.hu

hiába cserélem, akkor meg a hátsó hangfal nem szól...

www.smart-bus.hu

czky
Ne kínlódj tovább! Az a probléma, hogy cseréld fel a sárga és a fekete kábelt és elvileg jó lesz. Nekem is ezt kellett csinálnom, amikor a genius hangfalat használtam a géphez...

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

nem kínlódok tovább, eladom az audigy 2 zs-t! annyit segítsen valaki, hogy X-FI extrem gamer-t érdemes megvenni? jobb mint az audigy 2 zs? köszi

www.smart-bus.hu

Sziasztok! Vettem egy SW-HF5.1 5000-et. Gondoltam de jól fog szólni az audigy 2 zs-el. Akárhogy dugom össze a hangkártyával, valamelyik hangfal nem szól. Úgy vettem észre, hogy szembõl nézve a balszélsõ csatlakozó a ludas. Létezik, hogy nem jó? A legújabb driver van fent... A kártya már legalább 2 éves, de eddig csak 2 hangfallal használtam és így nem tünt fel... Mi lehet a zûr? Köszi

www.smart-bus.hu

Hello.Az lenne a problémám,hogy van egy sb live hangkártyám(model:sb0060) es sp2-es win alatt a windowsos driverrel,csak mono-ban hajlandó mûködni.Kerestem hozzá való divert(creative honlapján is) és mindegyik azt irja,hogy nincs ilyen kártya a gépben.Kx projectes drivert,meg nemtom feltenni,mert telepitõvel semmit nem csinál,marad a régi wines driver,manuálisan telepitve,meg azt irja,hogy az inf nem tartalmaz a hardverre vonatkozó információt.Valaki tudna ebben segiteni?(azon kivül hogy dobjam ki)
bardocz
omg,van jelszó,saját profilján játszott...vagy mitudomén mit csinált
Zsolt1964
Nekem X-FI gamer van /volt nagyon jó , ha régebbi a procid 10-15% -ot dob a teljesitményen. a hsz izlés+ ft kérdés

SapphireHD4890VaporX1GB,AMDPhenom9950X4AM2BlackEdition,CorsairPSU520HX,KingstonHyperX4096Mb1066,GigabyteGAMA790GPDS4H 250GBSamsungSataHDD,SamsungSHD162,TtakeM9,SBX-FIGamer,VistaUltimateSp264bit

Sharks
Sziasztok!

Mi a véleményetek:

Melyik hangkártya tud többet?
Creative Labs SB X-FI X-MOD USB-hangkártya
Creative Labs X-Fi XtremeGamer

Szerintetek melyik hangszóró a jobb és miért?
Logitech Z-5500
Logitech Z-5450

Még azt is szeretném kérdezni, hogy ezek közül az eszközök közül, ha csak 1-et választhatnátok, melyik dobna a legtöbbet a hanghatásokon? Ugyanis jelenleg egy soundblaster 5.1-es hangkártyám van és márkátlan 5.1 hangszóróm...

Elõre is köszi a véleményeket!

A képzelõerõ sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelõerõ felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.

BB7
Tipikus! XD
Jelszó 4EVA!
Sziasztok! Tudtok olyan hangkártyáról, ami 5.1-es hangot tud átvinni optikai kábelen? Valamiért az én Creative X-fi Fatality-m csak 2.1-et tud.
Zsolt1964
Hali! VGA csere volt, az elõzõ konfival/X1650pro 512AGP,SB X-FI Gamer h.kari a gép tökéletesen ment. Új VGA :X1950 pro 512mb üti egymást. h.kari nélkül tökéletes, amint bármelyik slotba beteszem rögtön elbaltázza a képfelbontást. kérdezném: mit lehet esetleg állitani /BIOS/ vagy mit frissitsek , a vga a legújabb catalysttal 7.6 van fenn + a win újra lett telepitve Köszi elõre is!

SapphireHD4890VaporX1GB,AMDPhenom9950X4AM2BlackEdition,CorsairPSU520HX,KingstonHyperX4096Mb1066,GigabyteGAMA790GPDS4H 250GBSamsungSataHDD,SamsungSHD162,TtakeM9,SBX-FIGamer,VistaUltimateSp264bit

bardocz
újraindítás valamiért megoldotta,tipikus,a hugom után ültem le...
BB7
Azt ajánlom, új driver (www.driverek.hu) , ha az se segit akkor kussz a gép mogé és kukolld meg a kábeleket, és végsõ esetben ilyedj meg! Mert akkor ez valszeg HARDVER PROBLÉMA! (Szerelõ, Szakember hawer!)
Hello!

Van egy Genius Sound Maker Value 5.1 hangkártyám, ehhze egy 2.1 -es hangfalam.Nincs is vele probléma csak az a gond hogy rákötöttem a hangkártyára egy Genius Multimedia 2-Channel Speakers hangfalat a rear-out bemenetbe. Még mûködik is csak az a baj hogy a két hátsó hangfalat megcserélte a program, és ezeket hogyan lehetne átállítani szoftveresen, nem földrajzilag (Nincs elég kábel, meg másik áramforrás sincs a közelben). Meg az ezzel még az baj hogy nem mûködik ez a rendszer a Winampban, tehát nem szól a két hátsó hangfal de a WMP-ben pedig igen. A hangkártya driver neve Multi-Channel Audio Demo, ha ezt ki kellene cserélni akkor adjatok már egy linket is. Ez lenne a gondom.

Kösz.

bardocz
sziasztok

van egy nagy problémám,egyszerüen elment minden hang a géprõl :S hangkártya driver fennt van,de egyszerüen meghalt:( hiába huzogatom õket nem akar semmit sem csinálni:(
BB7
Ezer köcce már megy! És már Dájvert is szedtem le a lent emlitett címrõl!
Az everesten belül:
-Multimédia
-PCI/Pnp audió

BB7
www.drivers.hu
Ha vkinek driver kéne!
<#eljen><#eljen><#eljen>
BB7
HALLELÚJA! Megoldódott! 10000 Kössz mindenkinek!
BB7
Hát ez se akarja kimutatni!!! BZD+
BB7
MOst nyomom föl! De azért kössz!
everest home edition

BB7
Hardware-be láma vok!
És most raktam újra a windowst! Természetesen nem szól a hangkari!
A driver CD-t nem találom!
De nem tom a hangkártyám GYÁRTÓját és TÍPUSát!!!
Vki help hogy ezt hol/hogy tom megnézni!
Bármi érdekel! (Pl vmi szoftver is!)
Prince of Máté
OKé már megtaláéltam a megoldást :D

Prince of Máté
hali lecseréltem a gépem => új hangkari, ami alaplapi.
Realtek a neve, és ha bekapcsolom a hangszórómat búg a center!
Ezm iért van?
THX a helpet elõre is .

Prince of Máté
még nem

helló!
tudna nekem vki segítani h a sound blaster audigy hangkarimhoz taálható-e magyar driver vistához?

Intel Core2Duo E6300@3ghz,Gainward HD4870,2x1Gb Geil-ULTRA 800MHz@875MHz,Gigabyte P35-DS4,160gb Samsung SataII,250gb Samsung SataII + 80gb Maxtor ATA133 mobil rackben,CM Stacker 810