ICO

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem PAL verzió van - 1 cd (sincs teljesen tele).

[HUN]Kami*, kiskami*

Na úgy néz ki meglessz a játék! Egyik haver meg tudta szerezni, kíváncsi vagyok mi fog kisülni belõle.
Kössz!
Neme.
A PAL verzió 1 DVD.

Döglik a géped a hsz-okba ágyazott youtube videóktól? Itt a megoldás: http://userscripts.org/scripts/show/137068 KERESEM - http://soundcloud.com/nemesg/sets/track-ids/

Ez ugye egy 1 cd-s játék? Vagy DVD-s?
Banyapapa
ICO?

osönben volt hétvégén 1-2 darabka jo 6ezer pinzirt😛 (budaörsiben)

No, persze sok, mer 3 vagy 4 honappal ezelött volt 4-ért a cdgalaxisban,ott vettem meg.

Neme.
Ha jól tudom, februárban kapható lesz a Colossussal együtt.

Döglik a géped a hsz-okba ágyazott youtube videóktól? Itt a megoldás: http://userscripts.org/scripts/show/137068 KERESEM - http://soundcloud.com/nemesg/sets/track-ids/

Na ja, az engem is érdekelne.
guardian hero
Ha valaki tud egy eladó eredeti példányról, ne tartsa magában! (csak PAL játszik)

Xbox Live Gamertag: HUN Guardian PSN ID: HUN_Immortal jatekaim.hu: Guardian Hero

Na hali!

Sokat ment az off a SOTC topicban ezért írok ide inkább.

Végigolvastam a topicot és látom ment a vita rendesen.

Szívesen várok infókat a játékról!
aabyssx
A második végigvitelkor (ha folytattad az elsõ végigvitelkor kapott mentést) vannak ott a parton (nálam legalábbis).
Yorda felé (kb. félúton) a zöld rész végefelé vannak.

BTW csak ezért futottam végig +1x az egészet (3 óra alatt volt az utolsó idõm, pedig még akkor is nézelõdtem egy kicsit és nem hagytam ki egy átvezetõt sem).

www.youtube.com/aabyssx

Janey
A dinnyéket hol találom meg???, összerohangáltam a partot, de Yordán túl nem tudok menni, mert ha arrafelé érek akkor azonmód elkezdõdik a második endsequence

PSN ID: Janey_HUN " ebben az országban csak két profi van,és a tükörbe nézve a másik visszainteget "

UNREG
Rá nem jöttem volna...

aabyssx
Vízimalom (nem a szélmalom), elõtti "katapultos" teremben lehet a középsõ falat eltolni. Erre nem nehéz rájönni, mivel más a színe, mint a többinek. A labda viszont a kinti fa tetején van. Ugyan én nem láttam (pedig sokat nézegetem a fa levelein csillogó fényt a madárcsicsergést hallgatva), de ha megütöm a fa tövét, akkor leesik valami kerek izé. Azt kell beledobni a benti kehely(?) szerû izébe. 😊
Ha elõször játszod, akkor buzogányt kapsz, ha másodszorra (az elsõ végigjátszás utáni mentést folytatva), akkor fénykardot (legalábbis én ezt tapasztaltam).

www.youtube.com/aabyssx

UNREG
Hol?

aabyssx
Mit össze nem mászkáltam, mire véletlenül(!) megtaláltam a labdát. 😉

www.youtube.com/aabyssx

Janey
a buzogány király fegyver, a fénykardért még futnom kell egy kört, mit össze nem kombóztam a gémpaddal mire rájöttem hogyan kell eldobni a labdát
amúgy a játék ISTEN, maga a tökély, stb..stb..

PSN ID: Janey_HUN " ebben az országban csak két profi van,és a tükörbe nézve a másik visszainteget "

aabyssx
Amikor játszom mindíg eszembe jut, hogy ez a játék SZVSZ jogosan pályázhat a LEGSZEBB ending valaha címre. Egyszerûen gyönyörû!

www.youtube.com/aabyssx

aabyssx
Hétvégén végigfutottam kettõször (újra). Gondoltam leírom (mert most én is kipróbáltam):
- télleg' létezik a buzogány;
- télleg' létezik a fénykard(!);
- télleg' létezik a dinnye evõs ending.

www.youtube.com/aabyssx

Sephi
Jo de nekem akkor is tul zart minden.... Mar amikor ott az elejen is bezarult a nagy kapu tok ideg voltam mert ki akartam jutni a szabadba 😊))

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

aabyssx
BTW való igaz, egy gyereket bezárnak egy kõ izébe, magára hagyják és egy lányt sötét szörnyek próbálják elrabolni(?). Nem túl vidám...

A néha megjelenõ kellemes napsütés és madár csicsergés ellenére az ICO-nak elég borongós és feszült hangulata van. De ezek a pillanatok pont emiatt esnek ilyen jól.

*SPOILER*

Hirtelen eszembe jutott az a pillanat, amikor Ico-nak letört a szarva (az elsõ)...
...csak úgy eszembe jutott. 😉

www.youtube.com/aabyssx

Sir Quno Jedi
Ez a lényeg, szerinted a fõszereplõk mit éreznek ?!!!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sephi
De varjal mar en nem akarok kotekedni veled ezt most leszogezem. De nekem azert van par rosz benyomasom a jetekrol mert ennel van mas ezzerszer jobb jatek is. Most igen bevallom gyonyoru a grafika csak nekem mar elvbol nem megy az hogy egyfeszt egy varban kell maszkalni mert engem speciel zavar a sok zart terulet. en mindig is imadtama nyitott erdo vagy mezo helyszineket es kisseb falukat. en igen lehangolt leszek ha jaccok ICO-t mert elvezem de idegesitt a folytonos bezartsag 😞

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Sir Quno Jedi
A legdurvább henteket is pár perc agymunka után könnyedén meg lehet csinálni, ugyanis megvan a módja mind1iknek ! Ha nem ment, azt sajnálhatod, mert így sok jóból kimaradtál...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Neme.
Ámen.

Szerintem egyébként folyamatosan elbeszélünk egymás mellett. Ahányan hozzászólnak a kérdéshez, mindenki számára mást jelent a ködösítés, elmosás, stb.
Emellett ráadásul rendesen túl is lett tárgyalva a kérdés (-> szar pofozása), szerintem kattanjunk le róla, mert nincs értelme. Az ICO ettõl még marad az, ami, minden idõk egyik legmûvészibb alkotása a játékok között, pont.

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

Mondjuk az a rész, ahol a kanapé a lépcsõsor tetjén van, alul temetõ, és egy kapu, amit úgy lehet kinyitni, hogy Ico az egyik kapcsolón áll, Yorda meg a másikon. Lemegyek a lépcsõn, rámzúdul vagy 6 nagy szörny meg vagy 10 kicsi. Hint: álljak a fekete lyukhoz közel. Ja, csak abból most éppen 2 van, egy alul egy meg felül. Akkor be a sarokba. Bemegyek, Yorda hátul, jönnek a buznyákok. 2-t csapok, erre õk a földre küldenek, viszik a csajszit, lehet futni kihúzni. Sarokba vissza, és így tovább. 3x -i 15 perces próbálkozás után játék ki, boltba el, csere másra.

.hzx

Neme.
Nem teljesen értem a gondolatmeneted. A két pontba szedett kérdést akár én is feltehettem volna. Ugye a valóságban sokkal kevésbé halványodnak a távoli tárgyak, mint a játékokban. Mégis nagyon jól érzékeljük, hogy melyik milyen távolságbann van, mivel az agyunk térbeli képet rak össze. Képzeld el ugyanezt egy két dimenziós játékban, ahol nincs ködösítõ effekt. Ugyanúgy meg tudod határozni a két tárgy egymáshoz viszonyított távolságát? És egy köd effektet használó játékban?

Csak muszáj írnom 😊
Amit írsz, az oké. De - szigorúan szerintem - az ICO-ban egy harmadik technika is van (illetve a második is benne van, de az engem nem is zavar!).

Ki lakik ott keleten? Szexuális Zaklatás Panda! Ki segít, hogyha gondod van? Szexuális Zaklatás Panda! Ki mondja meg, hogy mit lehet? Szexuális Zaklatás Panda!

aabyssx
Tegyünk különbséget az elmosás és a köd között!

Tehát fogd a mutatóújjadat és tedd pontosan a monitor és a szemed közé! Majd csukjad be az egyik szemedet - így olyan, mintha egy kamerával vennének valamit. Fókuszálj az újjadra és könnyen megállapíthatod, hogy a képernyõ állati elmosott lesz, pedig csak fél méter van közöttetek. Ha pedig a képernyõt nézed, akkor az újjad homályos. Ez a fókusz (vagy depth of field) effekt.

De az ICO-ban errõl szó sincs, viszont ez az elmosás. Megint más dolog amit ködnek (fog effect) szoktak nevezni, valójában a rajztáv (drawing distance) csökkentésére jó technika, amikor egy bizonyos távolság után folyamatosan átmossák az objektumokat "levegõ" színûre. Ez van az ICO-ban is és ez semmilyen játékban nem valós (de szükséges). Kivéve akkor lehet igazán értelme, ha olyan helyet "szimulálnak", amikor nagyon rövid a látótáv (pl. SH3), vagy ha nagyon sûrû ködben, felhõben játszódik az esemény.

www.youtube.com/aabyssx

Annak ellenére, hogy nyilvánvalóan nekem szól a "kritika", nem kivánok vitába bonyolódni, de két megjegyzsét azért engedj meg:
1. Nézz ki az ablakon tiszta idõben, pl. ma. Kb. meddig látsz el? hol kezdenek el mosódni az épületek, tárgyak, emberek körvonalai?
2. Most rakd be a játékot. Ott hol kezdenek elmosódni, ködösödni a dolgok? Fél méterre??? Ugyanolyan ködös, homályos a fél méterre lévõ dolog, mint a fél kilométerre? Akkor ezek szerint nem a távolság érzékeltetése volt a cél mégsem.

Amúgy én kiszállok ebbõl a topikból, mert egész egyszerûen nem látom értelmét ennek a "vitának" - és ebben ugyanannyira hibás vagyok én is, akárcsak más.
Mindenki legyárthatja a maga elméletét a dologról, magánügy. Én elkövettem azt a hibát, hogy egy általam rossznak érzett dologról kimondtam hogy rossz, és ez ütközött a többség véleményével. Sajnálom, ez van.

Ami nekem nagyon nem jött be az ICO-ban, az a szenvedés volt a szörnyekkel. Iszonyat feeling, atmoszféra, de untam a fél órás csatákat, csak mert egy bottal kellett püfölni az árnyékokat meg Yorda-t kihúzogatni a fekete lyukból. Btw, miért volt probléma a mentés? A kézikönyv elsõ oldalain ott van, hogy csak a kanapéknál lehet menteni.

.hzx

Neme.
Bírom, mikor leszólják a ködösítõ, homályosító effekteket, mikor jelenleg még nem igazán elterjedtek széleskörben a virtual reality eszközök (vagy csak én vagyok lemaradva?), így a jelenlegi legjobb módja a távolság érzékeltetésének a ködösítés és homályosítás.

Sir Quno Jedi
Nabazz ! Elmondanám, hogy én így vezetek a V6-osommal, szal. ezután kétszer is nézz körül mielõtt kilépsz az utcára ! Megtorlás RULEZ ! 😄DD

Nagyon rossz poénként az jutott az eszembe, hogy neked tudnám ajánlani a szem update-et szem 2.0-ra, az élesebb 😊
(bocs...😊

Sir Quno Jedi
Homály RULEZ ! Vesszenek az éleslátók ! Én úgyis rövidlátó vagyok, szal. nekem tök reális az ICO mer' hétköznap simán így látok mindenféle effektezés nélkül is, most akkor nekem is gyengus a hardverem ?!!!

Neme.
Részemrõl ez volt az egyik tényezõ, ami megfogott - mondj bármit. Azelõtt nem láttam még ahhoz hasonlót és kész.

Jól tetted. Üdv a paradicsomban 😊

Egyébként hogy valami kulturáltat is hozzászóljak a mai nap folyamán a kérdéshez:
valóban van olyan elmosás-effekt, ami baromira tetszik.
Ilyen pl. a Fatal frame elsõ fél órája, amikor ha jól emlékszem minden mocskos-szürke, színek szinte nincsenek is, valamint ilyen a SH3 noise-effektje.
Ezek szerintem tényleg jól néznek ki, és valóban hozzájárulnak a hangulat-teremtéshez. Ugyanakkor az Ico-nál ezt inkább zavarónak éreztem 😞

aabyssx
BTW ilyen elmosást sajnos elég kevés játékban alkalmaznak. Pedig nem túl erõforrás igényes... 😞

www.youtube.com/aabyssx

aabyssx
Bizony, a hangok nagyon sokat dobnak rajta!

www.youtube.com/aabyssx

aabyssx
Külön extra módszerek léteznek a még jobb atmoszférát teremtõ elmosásra.
Pl. amikor egy bizonyos világosság fölötti pixeleket kigyûjtik egy külön képre, összemossák a környezetükkel és hozzáadják az eredeti képhez.

OFF

Ha rajtam múlna, akkor minden játék majdnem szürke lenne (egyedül a vér volna élénk piros 😉.

www.youtube.com/aabyssx

Ha az utolsó rész tényleg igaz, akkor a saját érdekedben javaslom, hogy regisztráljál, mert durva dolgok tudnak összejönni, ha az a sportos három ember, aki _valóban_ napi 50 néven irogat, "megtalálja" a nickedet, és olyan dolgot ír a nevedben, amivel Te nem értesz egyet 😞

Na jól van na, bocs ha valakit megbántottam!
Nem akartám ám én sem flémet ebbõl a dologból, szvsz tipikus példája annak, amikor két ember egymással szemben kommunikálva fél perc alatt megbeszélné az adott kérdést, a neten ugyanakkor összeakadnak valamiért 😄
Na majd egyszer a video-fórum 😊)))
Itt tényleg mindenki egy oldalon áll, ne baszogassuk egymást (én is visszaveszek offkorsz), maradjunk annyiban hogy az egy oldalon állás is okozhat apró véleménykülönbségeket 😊

Amúgy a végére egy önvallomás: nem tagadom, egy icipicit provokatív szándékkal jöttem ma ide, mert reméltem felpezsdít egy kicsit egy szolid flém 😊 Múlt hét hétfõ óta megállás nélkül dolgozom (mármint alvás azért volt 😊, és már egy kicsit kivoltam 😞

Na akkor béka!

CHEAPBOY_GA
itt nezem tokre jo hogy flém lett az ico topicbol😄DD

GO RAMZA GO!!😊

CHEAPBOY_GA
Nekem elsore csapott, mint a 2,5 deci palinka😄

cenobite
"Csak szánalmasnak tartom, amikor egy adott gép tulajai a hátrányt is elõnyként állítják be"

Nem azafajta játékos vagyok, aki foggal-körömmel bizonygatja konzolja kitûnõségét. Ps2-m és Pc-m van, de ugyanúgy bejön nagyon sok x-box, és GC játék is, csakhát dönteni kellett és én a ps2-t választottam. Erre a gépre is van szép számmal fostalicska játék ugyanúgy mint kitûnõ. Szóval mondókám lényege nem a "védjük meg a ps2-t" volt, egyszerûen csak nem kezeltem hátrányként azt a fránya homályt, sõt még tetszett is. Nem nagyon érdekel, hogy ki melyik gépet isteníti. A JÁTÉK számít. Peace!

gamertag: kenobita

Rincewind
NWN egy okádék! Márha a Neverwinter Nights-ra gondolsz? 😊
cenobite
Ezzel nem igazán értek egyet... Ezexerint rosszul fogalmaztam... Van ez a "homály" dolog, ami engem NEM zavar. Nem kezelem akkora negatívumként. Számomra nem von le a játék értékébõl. És igenis nekem tetszik így. 😉
A babámnak pedig megvan minden foga! 😄

gamertag: kenobita

Túllihegés = elmondtam a saját véleményemet?
Nézd nekem nem lesznek álmatlan éjszakáim attól, hogyha itt mindenki leírja, hogy ez így jó vagy akár csak "nem zavaró". Legyen. Nem tehetek arról, hogy én másként gondolom.
Mi alapján "döntõdik" el valakirõl, hogy
1. elmondja a véleményét
vagy
2. okoskodik?

Gyanítom, hogy az alapján, hogy egyezik-e az adott vélemény a tiéddel 😊