Melyik DVD írót vegyem? -DVD író tapasztalatok-
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Van egy lemezem (dvd) amit nem olvas az írom, szeretném visszaállítani az adatokat. Milyen progit ajánlanátok erre? Fontos képeim vannak rajta.. :(
Ha nem félsz a kotorászástól, szedd szét és nézd meg, van-e a fejegységen állítható potenciométer, amivel a lézeres olvasóegység munkapontját lehet tologatni. jelöld be az alaphelyzetet, és tekerd el különbözõ irányokba kisebb lépésekben és figyeld, hogy javul-e.
Bár lehet, hogy a korszerûbb egységekben ezt már másként oldják meg.
Az utóbbi fél évre vetítve már a negyedik NEC-Optiarc DVD író produkálja ugyanazt a hibajelenséget: A gyári eredeti DVD lemezeket nem ismeri fel.
Írott lemezt beolvas, ír rendesen, de a gyári DVD romokkal nem tud mit kezdeni.
Találkoztatok hasonló jelenséggel? Az egységek más-más gépekben mondták fel a szolgálatot, tehát nem lokális környezeti probléma van.
Talán szériahiba?
Ps3!Se több,se kevesebb de pont elég:szerintem! :-)
Ps3!Se több,se kevesebb de pont elég:szerintem! :-)
Lenne egy olyan problémám, hogy van egy LG SH-S203P típusú DVD íróm. Nemrég vettem hozzá Philips DVD+RDL 8X-an írható lemezeket de teljesen meghülyíti az a hardveremet. Ha berakom, a Nero program kiírja a choose recorder mezõbe, hogy "D: ........." és írás elött kidobja a lemezt. Ezután csak a gép újrainditásásval áll vissza normálisra. A sima 4,7 G lemezekkel nincsen baja.
Ha valaki tud létszi segítsen.
MSI Z87-GD65 Gaming |i7-4770K|Kingston DDR3 8GB PC3-19200 2400MHz HyperX Predator Kit|GIGABYTE R9 290 4GB|Dell U2312HM|Zboard MERC|Logitech G400|COOLER MASTER HAF 922|Seasonic M12II 750W EVO
Remélem ez többet bír!
UI.az LG már7éve megy a régi gépemben (1000-1200lemezt írt eddig)
Samsung 22x oem SH-S223C/BEWE vagy BEBE
válaszotokat elõre is köszönöm:D
[merlinw.org]
ASrock P4I45GV / 2x512MB DDR @ 333MHz / MSI NX Geforce 6600GT 128MB GDDR3 OC / Intel Pentium 4 Prescott @ 3.5GHz / Maxtor 40GB HDD / Mercury 450W / LG 560N / Windows XP SP3
ASrock P4I45GV / 2x512MB DDR @ 333MHz / MSI NX Geforce 6600GT 128MB GDDR3 OC / Intel Pentium 4 Prescott @ 3.5GHz / Maxtor 40GB HDD / Mercury 450W / LG 560N / Windows XP SP3
nekem most van egy AD-7243S-em, es maximalisan meg vagyok vele elegedve. eddig egy darab hibas lemezt nem produkalt, es olvasni is remekul olvas.
de most egy ismerosomnek kell segitenem, kellene neki vennem egy odd-t, csak hogy egy regebbi gepbe kell, igy IDE-s kene. fogalmam sincs, hogy melyik a jo, de valami hasonloan megbizhato cucc kene, mint a sajatom :)
koszi minden tanacsot elore is! udv!
Kinéztem ezt a típust:
SAMSUNG SH-S223L/RSMN Fekete+Ezüst (ipon.hu-n)
Ezzel kapcsolatban kérdéseim:
RSMN mit rövidít?
Mit jelent a SATA csatlakozás? (csak egy-két szóban :))
A Dual-layer DVD-ket ugyan úgy kell írni mint a simát, vagy van hozzá valami speckó program? (ehhez adnak Nero-t ezzel lehet írni dual-t?)
Asszem ennyi, kösz elõre is a válaszokat!
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
Itt néztem meg.Rendelni más városból nem akarok.Csak ez az egy nagy üzlet van kecskeméten.
Amúgy van egy dobozos, de az már 7E forint.
dobozos esetleg nincs e? BOX
oem - azt jeleti egy zacskóban kapod meg
LS - LightScribe
a hivatalos samsung garancia papírt kérd el - ott vedd meg ahol adnak ilyet hozzá
Mi a különbség az alábbi kettõ közül?
Samsung 22x oem SH-S223L/BEBE fekete belsõ LS SATA 2év DVD+/-RW
Samsung 22x oem SH-S223L/BEWE belsõ LS SATA 2év DVD+/-RW
Vagyis inkább azt kérdezném,hogy a BEBE-st vagy a BEWE-st vegyem meg?
az L típus a legújabb Sata típus
http://www.samsung.com/hu/consumer/printers-monitors-peripherals/optical-disk-drives/optical-disk-drives/SH-S223L/BEBE/index.idx?pagetype=prd_detail&returnurl=
SCHUMI, thank you for the FANTASTIC 16 YEARS you bring us! May you stop, but our love NEVER!
Én is egy ilyen Samsungot néztem ki, vagyis egészen pontosan az SH-S223-at. Csak 5E forint.Tudsz róla véleményt mondani vagy valaki más,hogy megérné-e?
Box - dobozban elõlapokkal
+ingyenes Nero-val
6300Ft
DVD író vásárlás elõtt állok, és szeretnék tippeket kérni :) Visszaolvastam kicsit, de okosabb nem lettem, kinek ez, kinek az jön be. Max. 10k pénzt szánok rá, pio-t akartam elõször, de boltokban nem lehet valamiért kapni, ezért hajlok másfelé is akár. Szóval ez van :)
Köszönöm elõre is!
SCHUMI, thank you for the FANTASTIC 16 YEARS you bring us! May you stop, but our love NEVER!
http://althir.org
vagy hibás a bekötés
LD supermulti DVD-RAM
Pontosan nem tudom a nevét, mert most nem ismeri fel a gép...
A gépem az már 2-3 éves, új videókártyával (NVidia GF 9800), AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 6000+ 3,02 GHz, 3 GB RAM, XP SP3 - a winchesterem WesternDigital 160GB.
CHELSEA FOOTBALL CLUB
Hello.
Vagy 2 napja mikor bekapcsoltam a gépet nem jelentette meg a Sajátgépen a lejátszót, aztán mikor újra bekapcsoltam már volt.
Sõt, már 2 DVD-t is rosszul írt meg, a rajta lévõ film néha beszaggatott.
Ma pedig mielõtt elment volna, betettem egy filmet, azt írta ki, hogy audio, erre kékhalál és restart.
Bejön a gép, megírok egy DVD-t, éppen hogy befejezi lefagy minden, kékhalál és restart - most megint nincs íróm.
Ez most egyértelmûen íróhibának tûnik (viszont nemrég vettem, szinte új), de ha íróhiba, akkor miért van kékhalál?
Ez nem jelentheti a winyó meghibásodását?
CHELSEA FOOTBALL CLUB
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae