A robotok korszaka

Oldal 1 / 4Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

@Arpesz88 köszi! Van ez https://www.viacob.hu/hu/blog/viacob-blog/az-automatizacio-megfizetheto-es-megterul a cikk, ami szerint nem is kell szaktudás a kobotokhoz. Érdekes.
Érdekes témát vetettél fel @doyoucopy , igaz nem ismerek senkit aki ilyesmivel dolgozik, azonban az autóiparban tuti hatalmas kihasználtsága lenne. Van esetleg valaki aki országon belül autóiparban dolgozik és van ilyen tapasztalata? Ha igen milyen elő- és szaktudást igényel az ilyen robotokkal való "együtt dolgozás" ? Addig is egy videó, csak úgy random rákerestem az ilyen jellegű robotokra https://www.youtube.com/watch?v=PtncirKiBXQ
Na, kicsit élesszük fel ezt a topicot! Szerintetek igaz az, hogy a kollaboratív robotok majd velünk együtt fognak dolgozni? Itt van pl ez a cikk https://www.viapan.hu/hu/blog/hr-szakmai-blog/hogyan-mukodnek-kollaborativ-robotok , ami eléggé optimista, de van, aki már dolgozik is kobottal? Ha igen, milyen?
A robotok kora? Nagyon tetszik az a tény, hogy a robotok már vannak a deviza piacon. Sokat segítenek a kereskedőknek. instaforex review Megtudtam róla, miután további információkat elolvastam a forex-brókerről.
quatlander
Boston Dynamics evolution 2012-2019
link

Egyébként szerintem kurva jó ez a film, aki ezt írta --> https://hu.ign.com/chappie/1503/review/kritika-chappie
az meg hülye, vagy csak egyszerűen nem felelt meg az ízlésvilágának. <#mf1>
Egy elgondolkoztató filmdrámát ajánlok annak, aki még nem látta:
Chappie --> https://port.hu/adatlap/film/tv/chappie-chappie/movie-153640
Valószínűleg azért nem értékelték pontszámügyileg, mert nem túl rózsás film, "kicsit" odaver. Keményen a földi valóságot mutatja, az emberek milyenségét, MI-t és Dél-Afrikát választva a sztorihoz. Ütős film a Die Antwoord zeneegyütteshez hasonlóan, akik a főszereplők egy része.
Szia ! A chipeken keresztűl változatos módon inzultálják a kiválasztott szerencsétleneket ! <#falbav><#eplus2>
sajnos igazad van hiper fizikus nem csak a bankszámla számot tarthatják ott hanem azt is észlelhetik valószínűleg, hogy az illető hol tartózkodik.
Szia ! Egyelőre csak kéretlen chipeket tudnak beültetni az emberekbe, de ez már gyakorlat a titkosrendőrség részéről !
Kanadában robot katonák készítésével kísérleteznek már pár éve. S el jön majd az az idő is egyszer amikor élő szervezetbe fognak beleavatkozni, hogy kihasználható, mindenre befogható, engedelmes robot legyen egy-egy népcsoport.--Beleavatkoznak az agy neuronjainak működésébe és átírhatják az erre vonatkozó DNS kódokat.
Én nem kötözködök, meg is érteném, amit mondtok, de egyáltalán nem fogalmaztok konrétan, sőt az ezirányú kérdéseimre sem válaszoltatok rendesen !
Szia
Bevalom, hogya Musk szót nem értem, de ez nem is magyar szó .
Aztán, ha valaki ugyan magyarul beszél, de kétértelműen, Én arról nem tehetek .
Szerinted Steel miért az Atlasz viedóra gondolt és nem az I, Robot -ra ?
<#crazya>
Szia
Én nem vagyok veszekedős, nem is akarok összeveszni veled .
"Háromszor néztem meg, mikor először feltőltötték yt-ra (mint ahogy Musk szinkronban landoló rakétáit is)."
Innen hiányik az a meghatározás, hogy melyik viedóról van is szó, mert te ezt opcionálisra hagytad; tehát ezért arra gondolhatok amelyikre akarok . A "rakéták" pedig az Aatlaszos vidó robotjának sincsen, csak nagyot ugrik, bár kétségtelen, hogy szenzációsak az ugrásai .
Szerintem lépjünk tovább ettől a hsz.-tól, mert mindketten valamenyire értünk hozzá .
<#integet2>
Steel
Azt hittem egyértelmű, hogy a hsz-ben, két bekezdésben, két videóról van szó.
Neked külön leírom mégegyszer: Atlas-ba (tudod, boston dynamics, #162) hatalmas munkát fektettek, mire ilyen mozgássorozatot sikerűlt megvalósítani. A róla készített videót néztem meg háromszor. A #163 is a #162 válaszaként született.

Ilyenre csak te vagy képes, hogy az I Robot-ban szereplő animációt összekötöd a robotikában (is) alkalmazott szabályozástechnikával.
Nem kell erőltetni ezt a magyar nyelvet, ha ilyen kínkeservesen megy.

"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."

Szia
Mintha azt írtad volna, hogy "A döbbentes az a munka, ami mögötte van. Kőkemény szabályozástechnika és robotkinematika."
Ez "Valószínűnek tartom, hogy mi még megéljük, amiko" alatt meg azt étem, hogy megéljük amikor majd sorozatban gyártják őket .
Steel
Hol írtam, hogy a filmben szereplő robot egy létező, legyártott modell?
Nem lehetsz ennyire retardált... ugyan olvasd már el mégegyszer (szükség esetén többször), hogy mit írtam

"Ha távolabbra láttam másoknál, azt azért tehettem, mert óriások vállán álltam."

botyika
https://www.youtube.com/watch?v=xejjA2AFO5I

a mi lenne ha elszabadulnának a robotkutyák black mirror rész elég durva :)
Szia
Ez csak filmtrükk, de nagyon meggyőző . Ha egy filmet nézel, akkor nem kell állandóan arra figyelned, hogy mi a filmtükk benne és mi nem, hanem a művészi alkotásrt élvezed .
<#wave>
Steel
Háromszor néztem meg, mikor először feltőltötték yt-ra (mint ahogy Musk szinkronban landoló rakétáit is).
A döbbentes az a munka, ami mögötte van. Kőkemény szabályozástechnika és robotkinematika.

Láttad az I Robot című filmet?
Valószínűnek tartom, hogy mi még megéljük, amikor a robotok már ilyen kifinomult mozdulatsorokat lesznek majd képesek kivitelezni.
//www.youtube.com/embed/HBX2N3XPpNs

Pluskast
Azóta már ilyet is tud.. Elég döbbenetes.

//www.youtube.com/embed/LikxFZZO2sk

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Szia !
Majd ha a harctéren ilyen robotok fognak kergetőzni, akkor majd mindenki besz@rhat tőlük !
<#alien>
Steel
ez nagy szám? még a téglát is felborította, miután valahogy sikerült a rövidebbik oldalára letennie. küzdött vele egy ideig...

Atlas, a boston dynamics jelenlegi fejlesztése... az az őrület!
//www.youtube.com/embed/rVlhMGQgDkY

keresgélj, még van róla több videó

Szia !
Megvan: kentaur robot -nak hívják .
Őrület ... <#wow1>
Sziasztok !
Egy új fajta robotféleség van a láthatáron ! Ez a robotkutya továbbfejlesztése úgy, hogy karjai is vannak ! A szlovák 2. csatornán a szombati VAT ismeretterjesztő műsorban láttam ! Egy olasz szabadalmaztatta ! Sehogyan sem tudtam a Google-val megtalálni az ő eredeti weboldalát, de ha Ti ráakadnátok, akkor tegyétek be ide !
<#szomoru1>
bill gates megint hülyeséget beszél.. hogyan adóztassuk a robotokat.. a robotnak nincs jövedelme..
meg bármilyen robot átalakítható úgy hogy azt lehessen mondani rá, hogy irányított gép.. nem autonóm

Az hogy én gyilkolok, többet ér ezer imánál.

Na megszólalt Bill Gates is, néha érdemes ránézni az SG főoldalára is:
https://sg.hu/cikkek/it-tech/123870/robotadot-javasolt-bill-gates
<#wink>

★★★★★

Hozzászólás alsó része kitörlödött. Szóval, jelen van az ordzágban az ABB robotocs és még sok még sok más kisebb cég pl IGM stb..., ha ezekkrl a cégekkel akarsz versenyezni akkor egy tuti jó ötlettel kell rendelkezned szerintem és az se árt ha vannak jó kapcsolataid.

★★★★★

Minimál költségvetéssel szerintem jobban jársz ha egy pékséget nyitsz.

★★★★★

hé kamionos..
Szerinted ipari robot platform fejlesztésbe bele lehet fogni minimal költségvetéssel?

Egy csomó minden ami kell már adott.. 95% a szükséges dolgoknak már létezik, vagy ingyenes, vagy olcsón beszerezhető.
Pl.. software nagy része már kidolgozott és opensource elérhető.. alakzat felismerés.. 3d pozíció és irányultság meghatározás, vezérlő rendszer.. a koordinációt még talán ki kell fejleszteni..
Vannak olcsó léptetőmotorok.. olcsó motivátorok..szolenoidok..stb Amiből a hardware felépíthető lenne.

Hány emberes meló lenne ? és szerinted mennyi időt venne igénybe egy alapvető ipari robot kifejlesztése.?

//www.youtube.com/embed/tnKAQXPkVlI

Tudtok olyan ipari robotot, ami olcsó.. és betanítható az egyszerű munkafolyamatokra?..
megfogni valamit.. átpakolni.. reléket kapcsolgatni.. képmintához igazítani magát..?

nem rossz..
átalakították az öszvért gurulósra.. úgy látszik.
Biztos nehéz súlyos gyroszkóp stabilizálja, hogy ne billenjen ki.. plusz a kerekek ellensúlyoznak.

Na akkor már ketten vagyunk. :)

Tegnap találtam, a Boston Dinamics-nak is van egy új gurulós robotja:
//www.youtube.com/embed/giS41utjlbU

★★★★★

nekem a favban van.. érdekelnek a robotok.. főleg a gyártósorhoz beállított robotok.

Nem tudom csak én egyedül tolom-e vagy más is benéz ide néha, de most is találtam egy érdekes videót. Tehát berakom. Az autózás jövője, előadás.
//www.youtube.com/embed/y6_LsALKdI8

★★★★★

Robotok az Amazonnál
//www.youtube.com/embed/quWFjS3Ci7A

★★★★★

cool robotok:
//www.youtube.com/embed/NuIYLah3fXY

★★★★★

ha már ennyit tébláboltam, akkor még mielõtt holnapra készülök:
Eythor Bender - Demos human exoskeletons

Kang a Hódító
Szerintem erre sor fog kerülni...

Kang a Hódító
Errõl egy régi Galaktikás történet jut eszembe, amikor a világegyetem utolsó zsidó emberéhez küldenek egy robotot valamelyik bolygóra, ahol fókaszerû "emberek" élnek, mivel az öregnek vágya, hogy egy zsidó temesse el. És betáplálnak mindenféle vallási könyvet a robotba, aki eleget is tesz az öreg kéréseinek, aki csak a végére barátkozik meg vele, ráadásul a robot arra is rábeszéli, hogy térítse meg és tegye zsidókká a "fókaembereket". Jó és érdekes kis sztori. :)

Igaz, hogy ezt ember vezéri, de a mechanikája fantasztikus.
Da Vinchi robot:
http://www.youtube.com/v/x9Bjs99A0k0&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB
http://www.youtube.com/v/e_fUVBdwmwA&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

Senki nem lehet jobban rabszolga, mint akivel elhitetik, hogy szabad! Törvények helyett>>>Megoldás; Érzelmek helyett>>>Logika Aki ura az érzelmeinek, az egész világot meghódíthatja.

Azt hallottam hogy a Mars utazáskor, illetve már most is kapnak segítséget, támogatást az asztronauták robotoktol. Konkrétabban arról van szó hogy elemzi az emberi viselkedést, megállapítja a mentális, érzelmi állapotát és az ahhoz legjobban viszonyuló 'szavakat' intéz hozzá. Az belátható hogy egy több éves útnál nem mindegy hogy milyen a társaság, nagy problémát jelent még mindig az hogy hogyan fogják az utasok viselni a Marsra való repülést.

Egyébként én nem nagyon tudom elképzelni a jövõt robotok nélkül, szerintem szükség van rájuk és lehet együtt élni, jó viszonyban. (y)

http://www.youtube.com/v/JDTTQL0f5nI&hl=en_US&fs=1

És mivan ha mondjuk hódításokkal kötjük le a felesleg embereket!
pl meghódíthadnánk a világûrt...
<#wave>
De akkor egyszer csak el fog fogyni az emberiséb nem?
Mint kínában most!
az egyik megoldás pl. a születésszabályozás lesz szvsz. Családonként max. egy gyerek. vagy valami ilyesmi.

Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny

Hanga
olaj nincs, gáz nincs, gáz lesz de nagy

A legmerészebb álmok mindig a lehetetlent valósítják meg.

Na akkor tegyük föl benne vagyunk a válságban. Ez a válság azért jött létre mert a robotok elfoglalták az emberek munkahelyeit. Mi a megoldás?
Kidobjuk a robotokat és ismét emberek dolgoznak? -de akkor ez viszont visszafejlõdés nem?
<#wave>
Oldal 1 / 4Következő →