A robotok korszaka
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny
Az összes multi zárja be európai gyárait és viszi ki a gyártósorokat Kínába, ahol az emberek az európai bér töreedékéért sokszorosan annyit dolgoznak.
És a multikat abszolute nem izgatja sajnos, hogy mi lesz az európai vásárlóerõvel.
Ha nem dolgoznak az emberek nem pénzük hogy megvegyék azt amit a gyáros a gyárában legyárt, tehát csõdbe megy
Miért várná meg a gyár tulajdonosa, hogy a munkavállalók robotokat dolgoztssanak maguk helyett?
Õ lenne az elsõ akinek ez az eszébe jutna: venne a 200 munkás helyére lényegesen kevesebb robotot (hiszen a robotmunka precízebb, gyorsabb) a 200 munkást pedig úgy rúgná ki a cégétõl hogy a lábuk nem érné a földet. Miért fizetne a munkáésoknak (és azok robotjainak) havi fizetést, ha egyszer a robotok ingyen is dolgozhatnak neki??
mellesleg ez gondolom száz-kétszáz év múlva valós veszély lesz.
-kecske és káposzta effektus-
<#wave>#wave>
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Az ember megteremté a robotot, de mer a robot is túl okos lett...
Ha belegondolunk a robotok megjelenésébe akkor könnyen arra a megállapításra juthatunk hogy milyen nagyszerû találmányok mer megkönyítik az ember életét.Persze eu közel sem ilyen egyszerû,mert a gépe megjelentek mindenhol az iparba és a mezõgazdaságban egyaránt,aminek persze az lett a következmény hogy kiváltották az emberek munkáját, így rengetegen váltak munkanélkülivé.Nem rossz dolog ez a gépesítés de valahol meg kell találni az egészséges határt ameddig még elmehetünk de ha nem tudjuk hogy hol a határ akkor akár a az is bekövetkezhet amirõl a Terminátor szól. Mert csak idõ kell hozzá és lehetnek olyan fejlett gépek.
Link 2 (National Geographic)
Bár még elég kezdetleges, de ahogy az elsõ linken is írják "sokan embernek hitték az android csajt".
Szerintem nem kell sok idõ hozzá(értsd: pár évtized), hogy tökéletesedjen a technológia. Én elég ilyesztõnek találom ezt a tényt... és egy kutatás szerint nem csak én.
๏̯͡๏﴿
öcsém megyek a nobel-díjamért:D
๏̯͡๏﴿
๏̯͡๏﴿
helyesíró bajnokok: ahhoz, vagy ahoz?:)
๏̯͡๏﴿
๏̯͡๏﴿
Azt meg nem értem, hogy számodra miért olyan elképzelhetetlen a gondolkodó gép, hiszen mi is egyszerü atomokból vagyunk ugyan olyanokból mint amikbõl a tárgyak állnak körülöttünk, mégis elértük ezt. :))
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
izé intelligencia:)
szal ezt olyan nehéz elképzelni, mert nekme mindig az üt be, hogy csak az történhet amit mi csinálunk:)
tehát egy gép soha nem fog úgy felfogni mint mi,mert õ nem él le egy egész életet, hogy úgy gondolkodjon mint egy ember, neki mindig lesz vmi hibája a cucerban:)
nem jár oviba, nem elsz esti mese olvasás, nincs biciklizés haverokkal, és így enm történnek meg azok az események, amelyek egy embert emberré tesznek, és megemberesítenek, megnevelnek, saját látásmódot alakítanak ki....
๏̯͡๏﴿
๏̯͡๏﴿
Már a processzorokat is komplexnek mondják, ahol 100 a millió kétállású tranzisztor két-két másik tranyóhoz kapcsolódik. Az agyban meg 100 Mrd "tranzisztor" mindegyike 10000 másikhoz kapcsolódik. De így hasonlítgatni nem sok értelme van.
๏̯͡๏﴿
A hipofízisben termelõdõ horomonok pedig befolyásolhatják az ezt az egész folyamatot.
=> a lényeg olyan kurvabonyolult az egész hogy képtelenség (mai ésszel) lemodellezni.

ezt a részt nem de egyébként tudo már mi ez a neurális hálózat
๏̯͡๏﴿
ennél a résznél mosolyogtam:D
๏̯͡๏﴿
Pontosan a tapasztalaton van a lényeg! Pontosabban a tanulás képességén. Az sajnos, hogy megtervezünk egy intelligenciát(pl. egy mesterséges emberi agyat) és szépen legyártjuk, gyakorlatilag lehetetlen. Mert hiszen ahhoz elõbb ismernünk kéne magának az intelligenciának a mûködését teljes mélységében. Ez pedig azért nem megvalósítható, mert pl az emberi agy esetén egy olyan rendszer mûködését kéne feltérképezni, ahol cca 100 Mrd idegsejt van, amelyek mindegyike 10000 -nem egyformán súlyozott- dentrikus bemenetrõl kap "inputot" és egy axonján legalább ennyi más idegsejtre képes "outputot" küldeni. Mindezek tetejébe az agyban kémiai anyagok(hormonok) is vándorolnak.
Na szóval mivel lehetetlen ilyet megtervezem-->legyártom módszerrel létrehozni, sokkal egyszerûbb valamibõl kell kiindulni, ami képes a saját komplexitását magától növelni, azaz tanulni. Így egyszer eljuthatunk egy oylan dologig, amit már mesterséges intelligenciának hívhatunk.
A világból érekzõ ingereket a robot felfogja valami erre alkalmas mûszerrel... A berékezett jeleket feldolgozza...majd ebbõl következtetéseket von le/ a beérkezett ingereknek megfelelõen cselekszik.
Ez mi ha nem gondolkodás?

de ez az ami sztem így lehetetlen....
a robot tapasztalja, hogy a tûz éget, és akkor többé nem kerül tûz közelébe, amikor neki tûzzel kéne dolgoznia?:)
tudja ,hogy a tûz rossz de a tûzzel dolgozik:)
mi ez a neurális hálózat?
๏̯͡๏﴿