A CD/DVD lemezekről (R, RW, RAM, +/-, márkák, stb.)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Casper007
100x Memorex DVD-R 16x 4,7GB | Hengerben
<55Ft/db AKCIÓS>

Errõl kinek mi a véleménye?

Hello World!

Pistike 007
üdv! Tulajdonképpen a dvd-ram az mire is való?

van igy néz ki.

Sziasztok! létezik olyan mini dvd amelyiknek mindkét oldalára lehet irni ?
a videókamerám dvdre veszi fel az anyagot, de sajna elég kevés az 1.4 giga😞
tehát létezik 2 oldalas dvd ?
Üdv..
Lenne egy kérdésem.. nem ismer valaki olyan programot,amivel úgy lehet audio cdt írni,mintha mp3 cd lenne (szal 700 megányi zenét lehet rárakni,nem 70 percet) és le tudja játszani egy hagyományos hifi + akármi? tudom hogy vannak ien progik mert már találtam 1et (fireburner) de ezzel órákba telik az írás, az utolsó 2 szám mindig hibás és mindig errorokat ad írás közben..

elõre is kösz 😊

a legjobb

Most vettem TDK -R 8x DVD lemezt, de amikor megnézem a DVD identifier 4.3-al akkor a gyártohoz azt írja, hogy Taiyo Yuden Co. Ltd. Ez akkor most milyen lemez és jó e?

Asus P5KPL,Intel E5200,2x1Gb RAM,Nvidia 8800GT,Maxtor 40 IDE +250 SATA2,Pioneer 111D

Üdv!
Tud valaki olyan írható cd/dvd lemezeket amiket nem szabad megvenni mert nem megbízhatóak? Én cd-bõl biztosan tudom hogy a Philips meg a Primedisc sz*r így érdekelne hogy valakinek van e még negatív tapasztalata az optikai lemezekkel kapcsolatban, mert nekem ebbõl a 2 márkából folyamatosan szálnak el a régiek. Vicc ez az 50-60 év élettartam.

schrank
+-osból õk csinálják az egyik legjobbat <#papakacsint>

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

Télleg. Köszi. De azért is furcsa...
Pharaoh
Más cégcsoport fejlesztette ki, lényegében semmi.

Mi a különbség DVD-R és DVD+R között? Miért kell negatív ill. pozítiv?
Tud valaki a RICOH dvd lemezekrõl véleményt mondani? DVD+RW-t tudnák most venni nagyon jó áron, csak nem volt még ilyen lemezem. Eddig csak verbatimot használtam.
ati2002
Én mindent 8x-an írok. Filmet, játékot. A bátyám a filmeket 4x-esen írja, eddíg kb 10 filmjébõl 2 akadt a vége felé (nálam, az asztaliban, pc-n nem). Az enyémek tökéletesek.

----Abit NF7, 2800+Barton, 1GB DDR400, Gainward GF6800GT(425/1120)----

Mit hányszorosan szabad írni?
Csak most jutottam egy pio110D-hez és a 104 után igazi felüdülés hogy gyorsabban írhatok 😊

So cry me a fuckin river, bitch!

ati2002
Kérdezd meg a haverodat, a Google-t.<#papakacsint>

REALista
Tudsz mondani egy oldalt ahonnan le tudom tölteni ezt a dvd decryptert?
A dvddecrypter.com oldallal vmi gond van!

A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!

Pharaoh
DVD Decrypter-el bemásolod vinyóra.
Utána vagy kiírod egy DL lemezre, vagy ha egyrétegûre akarod, akkor még tömöríteni is kell.

REALista
Szasztok!Tudja valaki hogy hogyan lehet eredeti videótékból kivet dupla rétegû DVD-t lemásolni???Lehet egyáltalán???

A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!

Szóval esetleg verbatim, mert láttam egy fajtát eddig a Neten az valami Resstek az jó??Nem online szeretném rendelni.

Az mit takar,hogy kicsit jobb minõségü?
Mihez képest...

Sziasztok. hOl lehet beszerezni, kicsit jobb minõségû 8,5 GB-os DVD-t?
Boltra gondolok itt Pesten!!
<#oooo>

Pharaoh
Sáry
Hol lehet a neten olcson dvd vásárolni?

wander01
ha a tdk-nak ilyen egyszinü szürke a firkálható oldala szerintem ne vedd meg. bevásároltam 100 db-ot belöle multkor alig vártam hogy elfogyjon. nagy fos volt. 8x helyett csak kétszeresen irta a laptop meg 4szeresen a nagygép egy 2 honapos LG iroval, és sok el is lett cseszve. TDK suxx, most én a Ridatával frankón meg vagyok elégedve

EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash

CSOCSO
igy van. legutobbi FW-m van!
CSOCSO
nero 7 es es elotte 6 os is volt.. es par honapja szedtem le a legutobbi firmwaret de mindjart meglesem hogy azota mizu...
ati2002
Melyik legyen? TDK DVD-R 8X, vagy PHILIPS DVD+R 16X ? (azonos ár, 80 FT)

(mindkettõt tudom írni a megadott seb-el)

(ja eddig aritát használtam, de a sok negatív visszhang miatt váltok)

Hülye kérdésem lenne Csocso, mivel írtad meg (program és verziószáma), valamint az, hogy mikori firmware van beégetve, mert a 108-as és 109-es kütyük emlékezetem szerint az elsõ firmware-ekkel eléggé nem szerették a Verbatime lemezeket, de késöbb semmi gondjuk nem volt vele.

Igaznak igaz, kérdés ez mennyi idõ? A közismert hírhedt Princo lemezek jó része 3 hónapig (se) bírta. De ha normális lemezre írsz (értsd nem a létezõ lególcsobb, meg hamisított Verbatime), normális íróval (olyan gyártótól, aki nem csak mellékesen gyárt írót a botmixer mellé), akkor szerintem ha a gyári 20 évet nem is, de 4-5 évet simán ki kéne bírnia.
Szerintem a DVD írás topicban érdeklõdj PPéternél, õ talán pontosabb adatokat is tudhat.

CSOCSO
megjott a verbatim lemez... a pioneer dvr108 asom az elso lemezt megirta 16x esen.. a masodikat mar nem.. inkab nem probalkozom tobbel... 12x esen meg faszan..viszont bezzoptam..hiaba rendeltem nyomtathatot.. a casio nyomtato megse tud erre a feluletre ertelmesen nyomtatni..soot..szarabbul nyomtat mint a sim a mar logokkal es szamokkal teli feluletu cd-kre... 😞((
egy érdekes kérdésem lenne hozzátok, bár talán annyira nem is érdekes, szóval, azt hallottam hogy a dvd-k egy bizonyos idõ után egész 1xûen elvesztik amit rájuk irtak adatot. ez igaz? vagy hülyeség? mert most szeretnék 1 csomó adatot archiválni, de jó lenne ha 2-3 év mulva is elõszedhetném és használhatnám õket...

CSOCSO
nah mindegy.. vettem verbatimot... remelem zsir lesz! es koszike a segitseget!
CSOCSO
okay de melyik. mi a kulonbseg a sima es az n2 es kozott??
egyértelmû,hogy verbatim

CSOCSO
oh yeah!!! talaltam is!!

melyik legyen?:

Ritek RiData (DRD-4716-RDIW50)

vagy

Ritek RiData G05 (DRD-47-8X-RDIW50N2)

esetleg:

Verbatim DataLifePlus (95078)

vagy

Verbatim DataLifePlus (95079)

? hm? no melyik a jobb?? leginkabb divx filmek kiirasara lenne... hogy tudjam nezni oket xboxon vagy divx lejatszon
Punker
Printable DVD szóra rákeresel és millió találatot fogsz kapni 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

CSOCSO
<#wilting>
hehe
akkor neked az itmedia.sk nem jó😊)
Bár sok amerikai rávágná,hogy a keleti szomszédjuk<#taps><#taps>

CSOCSO
nem tudja veletlen valaki honnan lehet netrol nagy tetelben ( 50 db) DVD-t venni de olyat ami MINOSEGI es megis teljesen csupasz tehat printelheto!

ha lehet akkor amcsi oldal kene😄
Hali!
Remélem tudtok nekem segíteni.
Nekem nincs DVD -íróm, csak egy Toshiba olvasóm.
Haveromnak NEC 3520 -as DVD -írója van.
Kaptam olyan DVD -t amit csak DVD -író olvasott be. Hogy csináltak olyan DVD -t amit csak író olvas be?
Aztán kaptam olyan DVD -t amit csak LG márkájú meghajtó olvasott be. (író és olvasó is)
Múltkor írt a haverom nekem egy DVD -t (Sony DVD-R 1x-8x) és csak DVD -író olvassa be. Elötte már egy csomó DVD -t megírt és ilyen gond még nem volt és ilyen márkájó DVD -re is írt. És nem tudja, hogy hogyan csinálta.
Mit lehet vele csinálni, hogy beolvassa az én olvasóm?
Légyszi segítsetek.
Elõre is köszi.

Milyen progival tudom megnézni hogy milyen a lemez alapanyaga ricoh vagy ritek?
Nekem egy illetékes hozzáértõ azt mondta,hogy rossz tárolás miatt léphet fel ilyen,lemezek biztonságos üzemelési hõmérséklete :+5-+35c-ig alatta-felette sérülhet a lemez. pl piaci kereskedõk akiknél egész nap a pulton van a lemez 0fok alatt,vagy hûsugárzó mellet tálolják,stb...Továbbá a szobába a magas relatív páratartalom is ezt okozhatja.Akár még tdk-nál is,nem csak aritanal!
Ja rajta maradnak,csak elolvasni nem fogod.
Nekem is vannak noname cd-im a 90-es évek elejérõl.
Még jók,de hogy meddig?És szerintem nekem ezekkel marha nagy szerencsém volt.

Egyik ismerõsõm 2 éve Aritara ír és nincs velük semmi gond,sztem ha jól megvan írva,akkor az már rajta marad...
Aritán kb 0% hogy hosszú évek múltán is használni fogod.
Viszont csodák mindig vannak

Csak egy technikai kérdésem lenne! Ha nem 'A' minõségü dvd-re írok(pl arita G05 rózsaszin),és megvan írva hibátlanúl,elõfordúlhat hogy pár év múlva "lepattanak" róla az adatok? Hallottam ilyeneket,vagy ez hülyeség? Csak hogy mennyire vannak biztonságba az adataim...köszi!
Ja a ritek gyártja,csak nem ridata,vagy traxdata névvel adja ki,hanem aritával,meg ridiscel.
Mondjuk a ridisc-et nem a ritek szitázza,de az alapanyaga az egy másodosztájú cuccos.

Miért nem jobb egyik sem?
Szerinted az Arita és a Ridisc milyen alapanyagból van?
Ritek
Arita, Ridisc, Ridata, Ritek, ezek mind egy alapanyag gyártó mûve, nem???