Jézus
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(Azokkal akik nem látták.)
>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
a kultúrövezetben az odabaszós trágárság olyan, mint keleten a koanok. 😊)
Ha valakit zavar, akkor elnézést, de nem fogom nélkülözni.
De a királyi kenetre utalt.
Ezért is beszélõ név a Jézus Krisztus.
Krisztusi(messiás) Jézus, tehát a felkent megváltó.
Ki mondja meg hogy ferdítés ami le van írva az újszövben? Ez hülyeség. Az mond ilyet, aki nem tudja, hogy hogyan keletkezett az újszövetség!
Az egyház létrehozása: Igen! Volt 11 tanítvány+kb50-en akik Jézust követték és mikor Jézus meghalt, úgy gondolták, alapítsunk egyházat, gazdagodjunk meg.
Ezért kitalálták, hogy Jézus feltámadt, meg hogy Isten fia, és kreáltak egy két könyvet, amiben szép dolgokat mondanak az emberi életrõl, és olyanokat hogy Jézus Isten, megváltó stb. Aztán mikor megalakították ezt és leírták, elkezdtek gazdagodni. ?????
De sajnos nem jött be a dolog. El kezdék üldözni õket, és egy kettõt megöltek közülök ezekért amiket mondtak Jézusról. Így visszavonták amit hirdettek és boldogan éltek tovább amíg meg nem haltak.
Nem ez volt!!!!! 10 mártírhalált halt azét, mert hirdette, hogy Jézus a messiás és feltámadt a halottak közül és benne van örök élet. Ha ez kitaláció lett volna meghaltak volna érte? Én nem! Visszamondtam volna az állításom! Ja és + még szegények is voltak. Szóval a kereszténység nem egy jó biznisz volt, és most se az, csak annak aki annak gondolja, de az nem keresztény!!!!
Szóval Igen ezek az emberek nagyon kihasználták Jézust hogy vallást alapítsanak!
Vagy nem ez volt?
Dzsizszmájlóód tú
Engem baromira dühített anno, ha azt mondták, majd ha ennyi, meg annyi idõs leszel.
De késõbb be kellett látnom, h vannak ilyen dolgok.
Annyiban tévedtek, h én most 30 évesen már tudom azt, amit õk akkor, mikor errõl beszéltek 50 évesen. 😊
Ami itt szerintem fontos, az az, h nem adják meg a kellõ tiszteletet a fiataloknak. Valahogy evidenciának veszik mostanság, h az idõseket alapból tisztelni kell, de õk taknyosként kezelnek bárkit, aki 15, 20 évvel fiatalabb.
Pedig a tisztelet alapból mindenkinek jár. És hogy kifelé marad meg, az a tetteken kéne, h múljon, nem azon, h kinek keféltek elõbb a szülei.
Szóval Weöres Sándor Az alkalmatlan kísérõ c. könyvébõl kis kiharapott idézet 😊
A teljességhez vivõ út nem a kiválóaké, hanem
minden külön-levõé: ezen az úton halad valamennyi, ha nem is tud róla.
S ha különbnek érzed magadat azoknál, akik még az út elején vannak, s
magadnál különbnek azokat, akik már célbajutottak: be hagyod csapni
magadat az idõ káprázatától; hiszen hogy valaki az út elején, közepén,
vagy végén van-e, csak dátum-különbség.
Tehát a kor nem annyira lényeges(bár fontos, de megkülönböztetésre nem kéne hogy okot adjon...)....
ez nem nagyképûség, hanem egyszerûen egy más kultúra, más kor.
Nem az a totális ferdítés, ami az úsz-ben le van írva.
A késõbbi korok értelmezték át annyiszor az ott leírtakat, h mára már szinte semmi sem maradt az eredeti jelentésébõl.
Tapasztalatból mondom. 😊
De abban totálisan igazad van, h 40 évesek is vannak, akik egetverõ baromságokat tudnak beszélni. Ebben a témáben pedig fõleg.
(nem elfelejtve azt, h milyen érában is nõttek fel, akik most 35 felett vannak...)
Szerintem meg 1. lovagolás a szavakon, 2. Jézus kicsit nagyképû lehetett 😊))
Ne értsd félre én is tisztelem Jézust, de ami az újszövetségbe le van írva az jórészt ferdítés, ahogy Astaroth mondta õ nem vallást alapított, egyszerûen halála után felhasználták egy vallás létrehozásához...(ami tegyük hozzá annyira nem lenne rossz, csakugye ahogy mindent ezt is emberek irányítják, tehát közel sem az aminek eredetileg elképzelték.....)
Én meg nem keverném össze Buddhával. Õ kereste az utat, a jót. Jézus azt mondta: Én vagyok az út, én vagyok az élet...stb. Szóval Buddha keresõ volt, Jézus meg az amit/akit keresett. Szerintem ez lényegbeli különbség.
Ez az utálom a keresztény egyházat ez egy ilyen dacos kijelentés szerintem.
Olyan mint ha ettél volna egy rodhadt almát és azt mondanád ezután, utálom az összes almát. Mert az elsõ tapasztalatod egy rodhadt alma volt. Ez nem bölcsességre utal, hanem haragra, a harag pedig rossz tanácsadó.
Szerintem nézz körül jobban és meglátod, nem minden egyház ilyen, mint ahogy nem minden alma rodhadt.
Örülök hogy Jézus egyre szimpatikusabb számodra.
Dzsizszmájlóód tú
Utálom a keresztény egyházat,de Jézus egyre szimpatikusabb.(és az õ tanításai,is szimp. aminek szinte semmi köze nincs a mai valláshoz!Szerintem)

) te talán nem voltál 16? ehh...
ok akkor jézus Isten fia, aki ott csücsül fent az egyik felhõ tetején...
Szerintem egyik se.
Olyan nincs. Az egyik közül kellett lennie valaminek.
ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
Hát, a valódi személyét kevesen ismerhetik így ~2000 év távlatából...
\"Akinek látszunk, arról mindenki ítélhet, amilyenek valójában vagyunk, arról senki sem.\" (Voltaire)
Szerintem egyik se.
"Egy elmebeteg ennyi követõt nem tud gyûjteni, tehát tiszta logikával, kizárásos alapon marad a másik."
Hogy a francba ne? Nézd meg hány, meg hány õrült vezetõvel ellátott szekta létezik, akinek 10x annyi követõje van mint Jézusnak életében valaha is volt?
Az, hogy ma hányan hiszek Jézusban sokkal inkább köszönhetõ a legendájának, mint valódi személyének.
Mindenki más csak prófétákat tud felmutatni. (Mohemed, Mózes).
Jézus pedig Isten fiának mondta magát.
Tehát vagy elmebeteg volt, vagy Isten.
Egy elmebeteg ennyi követõt nem tud gyûjteni, tehát tiszta logikával, kizárásos alapon marad a másik.
ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.
"Jézust mindenki úgy képzeli el ahogy akarja. Van aki szerint Isten fia, van aki szerint E.T. haverja"
Selwiknek szerintem igaza van. Mindenki úgy képzeli el, ahogy akarja. A lényeg, hogy higgyük el, hogy van Valaki, aki nem gonosz. És talán ha sokan elhinnénk, jobb lenne ez a világ... Persze lehet bárhogyan nevezni Õt, sokan egymást gyilkolják azért, mert a másik nem úgy nevezi. Pedig Jézus szerintem csak egyszerûen azt szeretné elérni, hogy az emberek ne csinálják ki egymást.
Lehet, hogy hülyeségeket beszélek, ugyanis csak egy ember vagyok, aki nem tagja semmilyen vallásnak, nem ateista, nem kommunista, viszont hisz Istenben...
\"Akinek látszunk, arról mindenki ítélhet, amilyenek valójában vagyunk, arról senki sem.\" (Voltaire)
"Szerintem" itt nem létezik, legfeljebb arról beszélhetnénk, hogy mit ír a témáról a Biblia. És mivel nagyon jól ismerem a Bibliát leírhatom mit ír, de minek, ha úgy sem értenél vele egyet?
Értelmes topik ebbõl se lesz.
(reinkarnáció meg nem tudom hogy kerül szóba a keresztény vallás egyik jelképének eredetében...)
ABIT NF7/AMD 2400+/Samsung 2x256 2700/40GB Maxtor/9500pro/Samsung 753DFX/LG DVD/LG 24X/Win XP Prof